分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2019-2020学年高中英语 Unit 10 Money Section Ⅴ Grammar .doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:417533
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:12
  • 大小:2.71MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019-2020学年高中英语 Unit 10 Money Section Grammar 2019 2020 学年 高中英语
    资源描述:

    1、Section Grammar & WritingA卷学生用书P93(单独成册) 单句语法填空1I saw him _(go) out of the room ten minutes ago. 答案:go2Im thirsty; please get me something _(drink)答案:to drink3The teacher told them _ (not make) so much noise.答案:not to make4There isnt any difference between the two. I really dont know which one _(cho

    2、ose)答案:to choose5In Asia, _(get) into a good public university, students have to take the entrance exam. 答案:to get6_ of us like to swim in the polluted water.答案:None7There are flowers on _ sides of the street.答案:both8There are flowers on _ side of the street.答案:either9Anxiously, she took the dress o

    3、ut of the package and tried it on, only _(find) it didnt fit.答案:to find10Is there _ you dont understand?答案:anything 阅读理解AI was very disappointed not to be able to go to the jazz concert last Friday. The advertisement in the paper said that you could buy tickets at the theatre box in Richland Hills a

    4、ny day between 10:00 and 4:00. Since I work from 9:00 to 5:30, the only time I could go to the theatre was during my 45minute lunch break. Unfortunately, the theatre is on the other side of the town, and the bus service between my office and Richland Hills is not very good. But if you are lucky, you

    5、 can make the round trip in 45 minutes.Last Monday, I stood at the bus stop for fifteen minutes waiting for the bus. By the time I saw one come around the corner, there was not enough time left to make the trip. So I gave up and went back to the office. The same thing happened on Tuesday, and again

    6、the next day. On Thursday, my luck changed. I got on a bus right away and arrived at the theatre in exactly twenty minutes.When I got there, however, I found a long line of people at the office. I heard one man say he had been waiting in line for over an hour. Realizing I would not have enough time

    7、to wait in line, I caught the next bus and headed back across the town. By Friday I realized my only hope was to make the trip by taxi. It was expensive, but I felt it would be worth it to hear the concert. The trip by taxi only took 10 minutes, but it felt like an hour to me. When I got to the thea

    8、tre, I was relieved to see that nobody was waiting in line. The reason, however, I quickly discovered, was that they had already sold all the tickets.【解题导语】作者在本文中介绍了自己买音乐会的票而经历的挫折。1He tried to go to the theatre every day but managed to get there only _Aonce BtwiceCthree times Dfour timesB解析:细节理解题。根据

    9、文中的On Thursday, my luck changed. I got on a bus right away and arrived at the theatre in exactly twenty minutes.和When I got to the theatre, I was relieved to see that nobody was waiting in line.可知,实际上,作者到达买票处两次。2It can be learnt from the passage that taking a taxi to the theatre will save the writer

    10、 at least _ than going by bus.Afortyfive minutes Bten minutesCjust twenty minutes Dover an hour B解析: 细节理解题。根据文中的I got on a bus right away and .in exactly twenty minutes.和The trip by taxi only took 10 minutes可知,乘出租车至少节约10分钟。3The underlined word “relieved” may best be replaced by “_”Apleased BsorryCpu

    11、zzled DsurprisedA解析:词义猜测题。根据文中的to see that nobody was waiting in line并结合常识可知,作者当时是很高兴的。4The writer mainly shows us his _Acomplaints of the public transportation (交通)Banger for buying the ticketCefforts to buy the ticketDdisappointment at the concertC解析:推理判断题。纵观全文可知,作者从第一段开始就介绍了自己买音乐会的票所作出的种种努力。故选C项。

    12、BDuring my elementary school years, I used to compare my mom with my best friend Tiffanys mom.Tiffanys mom always gave her lots of money to buy the most fashionable clothes and favorite food. Her mom allowed her to do anything she liked. I really admired Tiffany. My mom didnt give me much pocket mon

    13、ey and she always told me that I should behave myself. I was annoyed with her.Whenever I didnt get what I wanted, I would complain to my mom, Tiffanys mom would give her that! I wish she were my mom. Every time, my mom would calmly say “Poor Tiffany”. I couldnt understand her. “She shouldnt be feeli

    14、ng sorry for Tiffany!” I thought. “She should be feeling sorry for me.”One day, I couldnt help saying to Mom, “Poor Tiffany? Lucky Tiffany! She gets everything she wants! Why do you feel sorry for her?” I burst into tears. My mom sat down next to me and said softly. “Yes, I do feel sorry for her. I

    15、have been teaching you a lesson that she will never be taught.”I looked up at her. “What are you talking about?”Mom said with care, “One day she will really want something. Maybe shell find out that she cant have it. Her mother wont always be around to give her money, and whats more, money cant buy

    16、everything.”She continued, “I have taught you valuable lessons by not giving you everything you want. Youll know how to look for bargains and save money, but she wont. Youll understand that you need to work hard to get the things that you want but she wont. When Tiffany is a grown woman, shell wake

    17、up one day and she will be wishing that she had a mom like the one youve got. Life lessons are more important than modern clothes and delicious food.”It took some time, but I eventually understood my moms words. Now I am a happy and successful woman.【解题导语】作者在本文介绍了自己的妈妈对自己的严格要求,很注意培养作者的独立性。作者小时候很不理解,

    18、当长大后,理解了妈妈的做法,所以非常感激妈妈。5During the authors elementary school years, she _.Awished that her mom were as good as Tiffanys Bwent to school with Tiffany every day Cusually compared her lesson with Tiffanys Dsometimes gave lots of money to Tiffany A解析:细节理解题。根据文中的Whenever I didnt get what I wanted, I woul

    19、d complain to my mom, Tiffanys mom would give her that! I wish she were my mom.可知,作者希望自己的妈妈和Tiffany的妈妈那样好。6Why did the authors mom always say “Poor Tiffany”? AShe felt sorry for Tiffany because Tiffany was poor. BShe wanted to tell a lie to comfort the author. CShe thought that Tiffany was spoiled b

    20、y her mother. DShe told the author this and wanted her to help Tiffany. C解析:推理判断题。从第二段和第四段可知,作者的妈妈认为Tiffany的妈妈对她有求必应,是惯坏了孩子,所以为她感到难过。7What do we learn about the authors mother? AShe was strict and taught the author to be independent. BShe cared for other peoples children more than her own. CShe thou

    21、ght that life lessons were as important as money. DShe was so poor that she couldnt give the author much money. A解析:推理判断题。根据文中的My mom didnt give me much pocket money and she always told me that I should behave myself.和Youll understand that you need to work hard to get the things that you want but sh

    22、e wont.可知,妈妈对作者很严格,希望作者独立。8What can we infer from the passage? AThe author was quite annoyed with her mother in the past. BThe authors mother felt sorry for Tiffany. CTiffanys mother took the authors mothers advice. DThe author is thankful to her mother now. D解析:推理判断题。根据文中的It took some time, but I e

    23、ventually understood my moms words. Now I am a happy and successful woman.可知,作者现在对妈妈很感激。 语法填空Writing text messages while walking is dangerous. Researchers find that there are more and more people who 1._ (injure) when they are texting while walking. Their report says walking is not as easy as we thi

    24、nk. We must focus 2._ many things at the same time to walk 3._ (safe) in a straight line. But that people forget how to walk properly, so dangerous things happen to them. They run into walls and other people. They walk into cars, fall over things in the street, 4._ even fall into holes. A professor

    25、said walking is a difficult action. There are several reasons why texting makes walking 5._ (danger). 6._ of them is that people cannot see the street. Another is that they focus on their phone keyboard instead of their feet. A final reason is that their minds are somewhere elsethey are not thinking

    26、 about 7._ (walk) from A to BThe professor said over 6,000 people 8._ (visit) his hospital last year because of texting. He said 9._ worst cases are head injuries. When a walker is thrown into the air he/she has nothing 10._ (protect) the head. The damage can be serious.1are injured解析:考查动词的时态和语态。此处是

    27、一般现在时的被动语态。句意:越来越多的人受伤了2on解析:考查介词的用法。focus on.集中于。3safely解析:考查词性转换。此处是副词修饰动词walk。4and解析:考查连词的用法。此处表示肯定的列举,用and。5dangerous解析:考查词性转换。此处是形容词作宾补。6One解析:考查不定代词的用法。句意:其中之一就是7walking解析:考查非谓语动词。介词about后接动名词作宾语。8visited解析:考查动词的时态。根据句中的last year可知,用一般过去时。9the解析:考查冠词的用法。形容词最高级前用定冠词the。10to protect解析:考查非谓语动词。此处

    28、是不定式作后置定语,修饰nothing。B卷学生用书P95(单独成册) 阅读理解AAs the saying goes.“A father is a treasure, a brother is a comfort,but a friend is both.”I am so fortunate to have found my good friend and I still remember how I built up my friendship with John.We became friends soon after we entered the senior high school.

    29、 We played together, and shared our meals sometimes. We kept our ordinary friendship for quite a long time until that day when I broke my leg while playing basketball. He called the teacher in no time,even gave up his lessons and accompanied(陪同)to the hospital. He didnt stop helping me until I fully

    30、 recovered. At that time. I knew I got a true friend.But finding a good and true friend is no easy task. When I was in junior high school, John was not a good choice to make friends with, because he had dark skin and looked ugly. However, one afternoon,when I was stopped by several tough guys and th

    31、reatened(威胁)to give them money, it was John who stood and drove them away. I was very grateful,began to notice him closely and we sometimes hung out together.In addition to that brave move,I found out more virtues(美德)in him under the dark skin and ugly face. Thanks to Johns being my friend,I learned

    32、 a lesson earlier than others: one can never judge a person from his appearance. Ugly as a man might be, it doesnt mean he has mean inner quality. On the contrary, most of the time he will try his best to be even more warmhearted to balance the loss of the beauty. If we simply take no notice of thes

    33、e people, we will lose a lot of good friends. Furthermore,not only people but everything follows this golden rule. The appearance is always misleading; we must discover the truth.【解题导语】本文介绍了作者自己的好朋友。作者认为虽然朋友的外表很丑,但是内心很美。所以不能只凭外表来判断一个人,因为外表经常会误导我们。1What can we infer from the text?AThe author felt it

    34、quite fortunate to have John as his friend.BJohn didnt have many friends because he was ugly.CThe author never played with John because of his appearance.DThe author and John were just ordinary friends in senior high school.A解析:推理判断题。根据文中的I am so fortunate to have found my good friend and I still re

    35、member how I built up my friendship with John.及下文的叙述可知答案。2Which of the following best describes John?APatient and clever. BBrave and friendly.CBoring and poor. DUnusual and ugly.B解析:推理判断题。根据第二段的描述和下文的it was John who stood and drove them away.可知John是一个勇敢和友好的人。3What is the probable meaning of the unde

    36、rlined word“mean”?ASerious. BBad.CExcellent. DKind.B解析:词义猜测题。句子Ugly as a man might be, it doesnt mean he has mean inner quality.的意思是:一个人虽然外表丑陋,但并不意味着内心很糟糕。故选B项。BVanessa Berlowitz,who studied science at Oxford University,now works as a producer for the BBC.She has worked on many nature documentaries,

    37、including the 2006 BBC program Planet Earth.For this series,she travelled around the world to film the worlds greatest mountains.The job of series producer is very complex(复杂的)For Frozen Planet,a sevenpart series that explores what life is like on the North and South Poles,Berlowitz had to decide wh

    38、en and where to film.She also had to decide how to tell the story.Every day,she helped set up the cameras,which can take hours.With the crew(工作人员),she often spent hours quietly looking or waiting for animals.She talked about the day the crew finally found a polar bear and her cubs(幼崽)“A mother polar

    39、 bear was having a hard time finding food for her cubs.But the little cubs were playing,which made her hunt difficult.I was crying with laughter when she put one of the little cubs in a hole so she could hunt.I thought,this is what mothers do!”Berlowitz is one of very few series women producers.She

    40、hopes more women will become producers in the future.She said:“As producers,you do not have to be very physically strong,but you have to be happy to go to extreme areas.”Berlowitz enjoys seeing new parts of the world and filming things many people have never seen before.But the best part of her work

    41、 is hearing from the people who watch her documentaries.“I got a wonderful email from an elevenyearold girl from Iran.She was so excited that women do jobs like mine.She wants to try and follow my example.She wrote me a beautiful poem,which was about the polar bear film.It made me cry with joy,”she

    42、said.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了女性电视制片人Berlowitz。4What can we learn about Berlowitzs work?AIt takes time and patience.BIt always puts her in danger.CIt needs to be done independently.DIt has nothing to do with her major.A解析:推理判断题。根据第一段的内容可知,Berlowitz是自然纪录片的制片人,再根据第二段中的she helped set up the cameras,which

    43、can take hours和she often spent hours quietly looking or waiting for animals可知,Berlowitz的工作需要大量的时间和足够的耐心。5What feeling did Berlowitz express from her observation of bears?APity. BWorry.CFun. DPride.C解析:细节理解题。根据第三段中的I was crying with laughter可知,Berlowitz觉得熊妈妈和幼崽的行为很好笑,都笑哭了。6What did Berlowitz say to p

    44、ossible producers?AGrow a strong body.BBe pleased to go to terrible places.CBe prepared to travel around the world.DLearn to deal with extreme weather conditions.B解析:细节理解题。根据第四段中的you have to be happy to go to extreme areas可知,在Berlowitz看来,想成为一名制片人,需要乐意去世界上一些极端的地区。7Why did Berlowitz talk about the Ira

    45、nian girl?ATo describe her hope for the little girl.BTo prove Frozen Planets huge influence.CTo explain she set a good example for girls worldwide.DTo show her audiences positive response means a lot to her.D解析:推理判断题。最后一段提到来自伊朗的女孩给Berlowitz写的电子邮件是为了说明上一段中的But the best part of her work is hearing fro

    46、m the people who watch her documentaries.由此可知,Berlowitz认为观众的肯定和认可对她来说意义非凡。 短文改错Dear Peter,Im really sorry to tell you that I lost the novel Robinson Crusoe which I borrowed it from you two weeks ago.I liked it so much that I take it with me wherever I went.Unfortunate, I lost it during my trip to Na

    47、njing.I was in such hurry to get off the train as I forgot to put it back into my bag.Im so sorry because I know the book was a birthday present from your mother.Hard as I tried, I was not able to find some similar book in the bookstores here.I wonder if you feel like read Journey to the West, which

    48、 is one of the four great Chinese classic novel.If you are interesting in it, I will buy one for you.I am looking forward for your reply.Yours,Li Ming答案:Dear Peter,Im really sorry to tell you that I lost the novel Robinson Crusoe which I borrowed from you two weeks ago.I liked it so much that I it w

    49、ith me wherever I went., I lost it during my trip to Nanjing.I was in such hurry to get off the train I forgot to put it back into my bag.Im so sorry because I know the book was a birthday present from your mother.Hard as I tried, I was not able to find similar book in the bookstores here.I wonder i

    50、f you feel like Journey to the West, which is one of the four great Chinese classic .If you are in it, I will buy one for you.I am looking forward your reply.Yours,Li Ming 书面表达为促进我校师生的英语学习,我们将举办英语晚会,请你以学生会的名义写一张英语海报,欢迎全校师生参加。内容如下:1晚会时间:下星期五晚7:009:00;2晚会地点:学校新体育馆(the new gym);3晚会节目:英语故事,英语歌曲,英语诗歌及短剧等

    51、。届时还邀请在本校工作的外教Nora一家参加晚会,他们将表演精彩的节目。注意:词数100 左右,文章的开头和结尾都已经给出。参考词汇:short plays 短剧 Poster In order to improve our English, _The Students UnionOct. 5th, 2017One possible version:PosterIn_order_to_improve_our_English,_we are going to hold an English party in our schools new gym. The English party will

    52、start from 7 pm. to 9 pm. next Friday. By then you will enjoy English stories, songs, poems as well as short plays at the party. Our foreign teacher Nora and her family will be invited to take part in our party. They are expected to give us wonderful performances.Our teachers and students are welcome to attend the English party. We hope all of you will arrive on time and appreciate the performances.The_Students_UnionOct._5th,_2017

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019-2020学年高中英语 Unit 10 Money Section Ⅴ Grammar .doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-417533.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1