2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册单元综合检测2 UNIT 2 MAKING A DIFFERENCE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语外研版必修第三册单元综合检测2 UNIT MAKING DIFFERENCE WORD版含解析 2020 2021
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AKid InventorsAttend Kids Day at the Invention ShowINPEX, the American largest invention trade show,is looking for kid inventors to bring their inventions to Kids Day at the Invention Show.Young inventors come for a chance to win cash prizes and g
2、reat giveaways(赠品)No invention? No problem!Kids Day isnt just for kid inventors.Enjoy music,games and many interesting activities for all ages.Bring your family and friends for a fun day of creativity and excitement.Attention,young inventors!There will be lots of exciting activities to take part in
3、and inventions to check out from kid inventors.All inventions will be judged and cash prizes will be awarded.Every exhibitor will receive a certificate for taking part and a bag full of fun things just for bringing your invention to Kids Day.Kids Day activity schedule8:00 am.11:00 am.Setup time for
4、inventions,exhibits and activities11:00 am.Judging of inventions12:00 pm.Kids Day at the Invention Show opens to the public12:00 pm.4:00 pm.Activities in progress and inventions on display3:30 pm.Prizes are awarded for inventions4:30 pm.6:00 pm.Teardown (拆除) of inventions,displays and activitiesHow
5、to sign up for Kids Day at the Invention Show?Please print Kids Day Participation Form.Then fill it out and mail it or fax it to:ATTN:Kids Day217 Ninth StreetPittsburgh,PA 15222Fax:(412) 2884546If you have any questions,please email info.【语篇解读】本文是一篇应用文。介绍了Kids Day at the Invention Show的相关情况。1People
6、who go to the show can surely _Awin cash prizesBreceive a certificateCget a bag full of fun thingsDtake part in interesting activitiesD细节理解题。由第二段“Enjoy music,games and many interesting activities for all ages.”可知,只要去Kids Day的人就能参加各种活动。2When can people enjoy the invention show?AAt 10:30 am.BAt 11:30
7、am.CAt 3:30 pm.DAt 4:30 pm.C细节理解题。由Kids Day activity schedule中12:00 pm.4:00 pm.后的“Activities in progress and inventions on display”可知,C项正确。3How can one sign up for the invention show?ABy fax.BBy email.CBy phone.DBy online ordering.A细节理解题。由文章最后可知,报名可通过邮寄或传真报名表。BAnjali Mishra is a rising junior at Sun
8、set High School in Portland,Oregon.At 17,she is president and founder of her schools UNICEF (United Nations Childrens Fund) USA club,and a member of UNICEFs national council(委员会)She also volunteers her time in different communities.How did Anjali develop such a passion(热情) for helping others? When s
9、he was a freshman,she had an experience that greatly changed her attitude.She was invited to a cousins wedding(婚礼)in India.“My humanity forced me to go,” Anjali says.“When I saw children on the street,I realized how lucky I was as a child.I was able to get whatever I wanted,and my every need was sat
10、isfied.”Anjali asked herself:“What can I do to help?UNICEF stood out to me because its always on the front lines helping children in need.”After starting a UNICEF club at her school,Anjali noticed that the community responded(响应) actively.She took things a step further by applying to UNICEFs nationa
11、l council.“UNICEF really liked my work.” she says.“Out of 3,000 applicants,they chose 6 high school students to be on the national council,and I was one of them”As a member of the council,Anjali helps organize high school UNICEF clubs around the country and provide resources so that the clubs can ma
12、nage themselves.The teen also founded an organization called “Activists United.” Members educate people on the dangers of guns.Anjali encourages other kids to start local clubs and organizations,too.“It takes a lot of effort,but you can get it done if youre passionate,” she says.【语篇解读】本文是一篇记叙文。Anjal
13、i虽然是一名中学生,但她有一颗善良博爱的心,积极投身慈善事业,帮助贫苦儿童。4Why did Anjali go to India?ATo be a volunteer.BTo see her mother.CTo spend a holiday.DTo attend a wedding.D细节理解题。由第二段中的“She was invited to a cousins wedding (婚礼) in India.”可知,她应邀去印度参加一场婚礼。5What has led Anjali to set up the UNICEF USA club?AHer mothers suggestio
14、n.BHer volunteer experience.CThe situation faced by poor children.DThe encouragement from her cousin.C推理判断题。由第三段中的“When I saw children on the street.my every need was satisfied”和第四段中的“What can I do to help? UNICEF stood out to me”可推断,Anjali看到了街头孩子们的艰难处境,她想为他们做些什么,进而想到了联合国儿童基金会。6What does the underli
15、ned word “them” in Paragraph 6 refer to?A3,000 applicants.BUNICEF officers.C6 high school students.DFounders of UNICEFs national council.C词义猜测题。由倒数第三段可知,当时申请联合国儿童基金会国家委员会成员的人有三千个,有六名高中生申请成功,Anjali便是其(这六名高中生)中之一。7What does the organization “Activists United” do?AIt educates people on gun safety.BIt r
16、aises money for children in need.CIt helps kids start local organizations.DIt provides support for UNICEF clubs.A细节理解题。由最后一段中的.“Activists United. Members educate people on the dangers of guns.”可知,这个组织的成员教人们认识枪支的危险。CTo adjust (使适应) your baby to the world,educating him is your main assignment.How will
17、 you educate him? What role will he play in the world?According to Darwins theory of evolution of the species,we are a competitive species and one survives by adapting itself biologically to various environments through various ways.Competition was a resource useful for the progress of society and f
18、or the survival of human beings.Today,however,the challenges are different.The 21st century is a computer science age,but there are environmental imbalances,deaths of thousands of children every day by starvation and countless epidemics (流行病)Therefore,it is important that the philosophy of preparing
19、 our children for competition and power be replaced by one of preparing them for love and cooperation (合作)The earth is a unique (独一无二的) home to us all.The ecological balance has to be pursued (追求) and this pursuit shows the internal balance of each living being.We must educate our children so that t
20、hey want to protect nature and thus to protect the opportunity to make themselves more powerful and able in society.Our children have to learn that we dont need to practice actions that benefit only our homeland while all other countries are destroyed.The destruction of other countries and lives lea
21、ds to the impossibility of the future existence of the place we call home.It imbalances the ecosystem and shades the hope of a better future.We would not show hate to a flower,grabbing it and throwing it to the floor and stepping on it.It would be foolish!But we are insensitive to the sight of a hom
22、eless person thrown to the ground and pretend its not our problem!Competition has led us to a state of total insensibility!Therefore,we must teach our children that the main necessity of men is love.Love is being good to ourselves,others and nature.【语篇解读】本文是一篇议论文。在21世纪,我们面临很多新的挑战,教育孩子学会爱和合作更为重要。8Acc
23、ording to Paragraph 2,competition is_AinterestingBbeneficialCunnecessaryDineffectiveB细节理解题。由第二段中的“Competition was a resource useful for the progress of society and for the survival of human beings.”可知,竞争对于社会的进步和人类的生存都是有益的。9Why should we prepare children for cooperation in the 21st century?AWe are fa
24、ced with new challenges.BMany diseases are threatening people.CThey will live in a more competitive society.DEnvironmental imbalance has caused many deaths.A细节理解题。由第三段中的“the challenges are different”和“there are environmental imbalances,deaths of thousands of children every day by starvation and coun
25、tless epidemics(流行病)”可知,在21世纪,面临新的挑战,我们需要教会孩子爱和合作。10What is the benefit of keeping an ecological balance?AIt will help keep our internal balance.BOur kids will have more chances to succeed.CIt will help make our future existence possible.DOur kids will have a better natural environment.A推理判断题。由倒数第二段
26、中的“The ecological balance.shows the internal balance of each living being.”可知,生态平衡有助于维持我们内心的平衡。11What is the purpose of this text?ATo suggest an education of love and cooperation.BTo explain the role competition plays in education.CTo introduce ways of helping children overcome fears.DTo explain why
27、 competition and cooperation should coexist.A写作目的题。通读全文可知,本文主要讲述了教育孩子学会爱和合作的重要性。DNatasha,19,is a sophomore (二年级学生) at Baylor University in Texas.She was born in Africa but came to the US when she was 3 years old.Natasha was on her way to science class one day this past November.A male student sudden
28、ly knocked her off the sidewalk.Then he used a racist(种族主义的)word for black people.He told Natasha that black people werent “allowed on the sidewalk”Another male student was nearby.“Boy,thats not cool,”he said to the first student.The first student made another rude comment.Then the two guys walked a
29、way.Natasha had never experienced such racism at Baylor before.She wanted to let other people know what had happened.When Natasha got home from class,she made a video,calmly describing what had happened on the sidewalk.Then she posted the video on Facebook.Two days later,Natasha got ready to walk to
30、 science class again.She was still hurt,angry and sad.But when she stepped outside,she couldnt believe what she saw:300 people were waiting for her.They had come to walk her to class.There were white faces and black faces and Asian faces in the crowd.They were Natashas fellow students.And they were
31、united in their anger about what had happened to her.They were there to make it clear that racism is never OK.The crowd cheered when Natasha appeared.She fought back tears.The students linked arms and walked across campus (校园) together.Outside her classroom,Natasha spoke to the crowd.“You have no id
32、ea how much this means to me,” she said.She praised the second male studentthe one who had stood up for her.Then she spoke about the student who had shoved (推) her and said such hateful things.“To the gentleman who said those words,” Natasha said,“Im praying for you,and I love you.We just want to se
33、e the world become a better place.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。美国黑人女大学生Natasha在学校遭受了种族歧视,她把这一遭遇公之于众后得到许多反对种族歧视的校友的支持。12Why did the first male student knock Natasha off the sidewalk?ABecause of her color.BBecause of his carelessness.CBecause she was a female.DBecause she was a newcomer.A细节理解题。由第二段的“he used a raci
34、st(种族主义的) word for black people”可知,把Natasha推出人行道的男学生是一个种族歧视者,他是因为Natasha的肤色而如此无礼。13What was the main purpose of the 300 people waiting outside Natashas house?ATo find out who she was.BTo show their support for her.CTo protect her from attack.DTo give her a warm welcome.B推理判断题。由第五段的“they were united
35、in their anger about what had happened to her.They were there to make it clear that racism is never OK”可知,在Natasha家门外等待的这三百名同学们都反对种族歧视,他们陪她一起走到教室,以示对她的支持。14How did Natasha feel about what the second male student had done for her?AUpset.BCurious.CGrateful.DConfused.C推理判断题。由最后一段的“She praised the secon
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-418343.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一年级下册语文课件-21.小壁虎借尾巴(第二课时)部编版.ppt
