2020-2021学年新教材英语外研版必修第二册单元综合检测6 UNIT 6 EARTH FIRST WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语外研版必修第二册单元综合检测6 UNIT EARTH FIRST WORD版含解析 2020 2021 学年 新
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元综合检测(六).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AReusable straw with cleaner & caseThis stainless steel straw(不锈钢吸管)is a good product to replace singleuse straws.The straw folds(折叠)into four,meaning you can carry it in your pocket.Its also easy to clean,thanks to the supplied brush.You can get
2、it now for just $24.99thats 50% off.Aduro HomeDome Smart Outlet(插座)This new product fits in any outlet and allows you to control the power supply through your phone.This means you can cut your energy use,from lights to heaters.The Aduro is now 60% off at just $19.99.Omega AXL Inkless PenMillions of
3、ballpoints are made and thrown away each year.The Omega AXL is a green replacementthis amazing pen puts down perfect lines using a special kind of aluminium.It never runs out,and your drawings will always stay clean and tidy.Worth $39.99,the Omega pen is now discounted(打折扣)to D|S29.99.Altgalley chop
4、sticksDisposable(一次性的)chopsticks are another example of unnecessary waste.The Altgalley chopsticks are better for the planet,and they wont affect the taste of your dish.In addition,they are specially designed so they will stand upright.This makes sure that the chopsticks stay clear of restauranttabl
5、e dirt.You can get a pair now for $11.99,saving 33 percent on the usual price.【语篇解读】本文是应用文。文章展示了四种环境友好型产品。1Which product offers the highest discount?AReusable straw.BAltgalley chopsticks.COmega AXL Inkless Pen.DAduro HomeDome Smart Outlet.D细节理解题。由四种产品的价格信息可知,不锈钢吸管打五折,智能插座打四折,无墨笔打七五折,可站立筷子打六七折;因此,智能插
6、座折扣力度最大。2What do we know about the Omega AXL Inkless Pen?AIt can be used for a very long time.BIt is a kind of ballpoint pen.CIt can be easily erased.DIt can stand upright.A细节理解题。由Omega AXL Inkless Pen部分中的It never runs out可知,这种笔可长久使用。3What do the four products have in common?AThey can be connected t
7、o smart phones.BThey are widely popular with families.CThey are environmentally friendly.DThey are easy to carry and clean.C推理判断题。由各产品的产品介绍中的“replace singleuse straws;cut your energy use,from lights to heaters;The Omega AXL is a green replacement 和The Altgalley chopsticks are better for the planet”可
8、知,不锈钢吸管能代替一次性吸管,智能插座能减少能量消耗,无墨笔能取代用完即丢弃的圆珠笔,可站立筷子比一次性筷子更环保、卫生;因此,每个产品都在某方面对环境有利,属于环境友好型产品。BJudy Wright and her husband decided to move closer to their son,Chris,who lived in Georgia.About a month after the move,Judy fell ill,suffering from her ongoing battle against Parkinsons disease.Her condition
9、worsened rapidly and she required medical care at home.The family hired a nursing aid who canceled at the last minute.Instead,a woman named TunDe Hector showed up in her place.One day,TunDe shared a story with Judy and her family.She remembered a particularly difficult day in 2014,when a stranger ha
10、d helped her with a kind gesture.She had run out of gas,and with only $5 in her pocket,was walking to a gas station with a gas can in hand.A man saw her walking and turned his car around.He paid for her gas and gave her all the cash left in his wallet.Upon hearing the story,Judys son,Chris,took off
11、his hat and said,“That was me!”He was the stranger that had helped TunDe on that difficult day.During the care of Judy,the Wright family learned about TunDes family and her own dream.The nursing aid,TunDe hoped that one day she could become an OBGYN nurse.Her tuition was past due and she had a famil
12、y to care for,but she was determined to achieve that goal for herself and her family.Judy died on July 9,2017.Instead of flowers,her family asked mourners to donate to TunDes education,to assist her in paying for her nursing school.In less than a week,they raised more than $8,000 and presented her w
13、ith the surprise check.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了一个善有善报的故事。4Why did Judys family choose TunDe in the end?ATo help her with a kind gesture.BTo replace another nursing aid.CTo look after Judy in the hospital.DTo give Judy the best medical care.B细节理解题。根据题干将答案定位在第二段。根据本段的内容可知,Judy病情急剧恶化,所以需要请家庭护工,但是原本说好的护工在最后一刻
14、反悔了,这时TunDe出现代替了原本的护工,故答案为B。5How might Chris feel when hearing TunDes story?AShocked.BThrilled.CPuzzled. DDelighted.A推理判断题。根据题干将答案定位在第三段。根据本段中That was me后的感叹号,再结合文意可知,TunDe分享了自己之前被一个陌生人帮助的故事,Chris意识到这个陌生人碰巧是自己,由此可推断Chris非常震惊,故选A。6How did the Wright family help TunDe after Judys death?AThey paid for
15、her education.BThey helped care for her family.CThey helped her realize her dream.DThey bought her a surprise present.C推理判断题。根据题干中的after Judys death将答案定位在最后一段。Judy的家人请求吊唁者不要送花,而是捐款给TunDe,以帮助她上护理学校;再根据第四段可知,当妇产科护士是TunDe的梦想,因此Wright一家为她筹款帮助她实现自己的梦想,故答案为C。7What does the whole story mainly tell us?AKind
16、ness comes full circle.BActions speak louder than words.CThe truth never fears investigation.DConstant dropping wears the stone.A主旨大意题。根据全文大意可知,TunDe帮助照顾Chris生病的母亲,Chris的母亲去世后,他们一家又帮助TunDe实现梦想,由此可知本文主要讲:你帮助了别人,别人也会帮助你,善有善报。故选A。CWhat do you usually do when a flying insect(昆虫)lands on your arm?Most li
17、kely you blow it away.But what if that bug were a ladybug(瓢虫)?Then chances are you would let it stay.What is it about ladybugs that we like?Farmers once thought ladybugs were a good luck sign.A ladybug in the field meant that the crops(庄稼)would be successful and the weather would be good.The farmers
18、 may have been exaggerating(夸大)about what a very small bug can do,but in fact ladybugs do help out with the crops.They eat harmful insects.Actually,it is not the adult ladybug that eats the other insects.Its the ladybug larvae(幼虫)Ladybugs lay their eggs on leaves that are covered with aphids or othe
19、r insects.When the larvae come out of the eggs,they are very hungry and will eat mites,aphids,mealybugs,green flies,and other cropdestroyers.A single ladybug larva can eat over 1,000 aphids in one day.In the 1800s,ladybugs were brought all the way from Australia to California and set free among oran
20、ge trees that were dying from being eaten by insects.The little red and black“eating machines”completely saved all the trees.Ladybugs go about their daily business without worrying much about anything.Very few birds or insects will eat a ladybug because it gives off something that is dangerous to ea
21、t.Ladybugs also protect themselves by playing dead.They fall off leaves and remain very still until their enemy goes away.So next time you see a ladybug,think about what it may be up to.Maybe it is off to save an orange tree.Maybe its next move will be to fall off a leaf and play dead or stand up to
22、 a bird about 100 times its size.Maybe its letting you know that the weather will be good tomorrow.Who knows?Ladybugs are special that way.【语篇解读】本文是说明文。文章是对瓢虫的介绍。8What do we know about mites and aphids?AThey do harm to the crops.BThey eat more than they should.CThey are food for adult ladybugs.DThey
23、 are the enemy of ladybug larvae.A推理判断题。由第三段中的“mites,aphids,mealybugs,green flies,and other cropdestroyers”可知,这些都是对庄稼有害的虫子。9Why were ladybugs brought from Australia to California in the 1800s?ATo report the weather for farmers.BTo increase their number.CTo do research on them.DTo save orange trees.D
24、细节理解题。由第四段中的“ladybugsset free among orange trees that were dying from being eaten by insects.”可知,十九世纪瓢虫被从澳大利亚带到加利福尼亚州是为了挽救被害虫侵害的橘子树。10What does the underlined part“stand up to”in the last paragraph probably mean?APlay with.BWorry about.CGet along with. DFight back against.D词义猜测题。由倒数第二段中的“Very few bi
25、rds or insects will eat a ladybug because it gives off something that is dangerous to eat.”可知,很少有鸟或昆虫吃瓢虫。再由画线部分后的a bird about 100 times its size可知,当遇见比它大的鸟时,瓢虫会释放某种物质从而对鸟造成威胁。故此处的stand up to有“回击、抵御”之意。11What does the author think of the ladybug?AIt is a cropdestroyer.BIt is a good luck sign.CIt is a
26、 little flying helper.DIt is a big eating machine.C推理判断题。本文旨在介绍瓢虫这种能够吃害虫的昆虫,它们对于庄稼来说是得力的帮手,故C项中的helper最符合瓢虫的这一特性。DFoxes have become a part of life in Britains urban areas.They are striking creatures but they are also dangerous.Three years ago,twin baby girls Isabella and Lola Koupparis were left wit
27、h arm and face injuries after they were attacked by a fox while they were sleeping at their home.Last week,fourweekold baby boy Denny Dolan was bitten by a fox which entered his home.After gaining access to the home through the front door,the fox pulled the baby down from the sofa and tried to drag
28、him outside,biting him and almost severing(割断) his finger.Although fox attacks on humans are still very rare,they will become more common if we dont change our behavior towards these increasingly fearless animals.It is humans rather than foxes that are responsible for rising fox attacks on humans.On
29、 the one hand,people who love foxes treat these wild animals like pets,leaving food out for foxes,feeding them from their hands,and even inviting foxes into their home.The result is that the fox is more brazen(厚颜无耻的)and less inclined to avoid us.It is those people who feed foxes that cause foxes to
30、lose their fear of humans.However,as long as they have a healthy fear of humans,they wont bother humans.On the other hand,foxes have moved into cities for lack of resources in rural areas.We take away their natural habitat to build more houses and factories.Foxes have no choice but to live and searc
31、h for food in the city.If they live in the forest,no fox attack will happen.We have to learn to share the earth with animals and let foxes return to their natural habitat.We also have to learn to look upon foxes as wild animals.We have to remember that they are instinctive killers,efficient and sile
32、nt with only one purpose,kill to eat.We must certainly not intervene them,even when they look starved.They are hungry for a reason.The hunger will force them to hunt for rabbits and other animals instead of waiting for food at your door.【语篇解读】本文为议论文。由于人类对大自然的过度开发,狐狸失去了天然的栖息地,它们不得不进入城市。随之而来是狐狸伤人事件增多。
33、作者认为:人类要为增多的狐狸伤人事件负全责。12We can learn from the passage that Ait is common for people to spot foxes in British citiesBit is very difficult for people to raise foxes as petsCit is common for foxes to attack a child in Britains urban areasDit is very dangerous for foxes to live in Britains urban areasA细
34、节理解题。根据第一段第一句“Foxes have become a part of life in Britains urban areas.”可知,在英国城市里见到狐狸很正常。13Why do more and more foxes flood into cities?ABecause urban people love the cute animal.BBecause foxes lack natural resources in the forest.CBecause no houses are built for them in the forest.DBecause their ha
35、bitats are occupied by other animals.B细节理解题。根据第四段第一句“On the other hand,foxes have moved into cities for lack of resources in rural areas.”可知,狐狸涌入城市的原因是它们在郊区缺少生存的资源。14We can learn from the passage that the author .Ais very cruel to foxesBis a wild animal loverCis concerned about foxesDis against feed
36、ing foxesD细节理解题。根据最后一段可以看出作者是反对给狐狸喂食的。15What is the main idea of the passage?AIt is humans rather than foxes that are to blame for the rising fox attacks on humans.BPeople in cities must certainly not feed foxes,even when they look starved.CHuman beings have to learn to live in harmony with wild ani
37、mals in cities.DFoxes in British cities are striking creatures but they are also dangerous animals.A主旨大意题。本文主要说明了狐狸伤人事件增多的现象并分析了其原因,最后得出结论:人类要为增多的狐狸伤人事件负全责。.阅读七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)Ways to Get Your Kids into NatureBeing in nature for kids has tremendous health benefits.There are many ways you can
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-418406.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一本半小时晚读四年级夏助读手册.pdf
