2019高考英语全国通用版精准提分二轮试题:第三部分 话题拓展阅读与写作 第16节 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019高考英语全国通用版精准提分二轮试题:第三部分 话题拓展阅读与写作 第16节 WORD版含解析 2019 高考 英
- 资源描述:
-
1、第16节语言学习(二).阅读理解AThe following are some tips on how to choose appropriate foreign language reading materials.Find the right level of difficulty.Find something that you can read with minimal use of a dictionary.If you have to refer to a dictionary too much,you will quickly get tired and confused when
2、 trying to put all pieces together.Fortunately,authentic texts range in difficulty from simplest to the most complex,so you can always find something that is appropriate for your level.Choose topics with which you are familiar.Familiarity with the topic will make it easier for you to guess the meani
3、ng of unfamiliar words and to compensate(弥补) for gaps in your linguistic knowledge.If you are a beginning or intermediate reader,choose short newspaper and magazine articles dealing with topics about which you have some knowledge.For instance,reading about a current event in your native language and
4、 then reading about it in the foreign language is a good way to begin reading foreign language newspapers.Choose materials that are of interest to you.Choose materials that you think you might be interested in.If you find the materials interesting,you will be more likely to continue readingand that
5、is already half the battle.For example,if you are planning to travel,read a guide about the country in the foreign language.If you are interested in the country where the language you are studying is spoken,subscribe a newspaper or a magazine from that country.Newspapers and magazines are particular
6、ly suitable for people learning to read because they offer something for everybody,contain texts of varying levels of difficulty,and usually have photos and illustrations.1Which of the following is NOT listed in the tips on choosing reading materials?ADifficulty level.BBackground knowledge.CThe leve
7、l of the native language.DYour own interest.答案C解析细节理解题。根据第二段第一句、第三段第一句及第四段第一句可知,选择合适的外语阅读材料需关注三个方面:难度、熟悉度以及兴趣所在。文章没有提及母语水平。故选C。2Which of the following statements about reading materials is TRUE according to the passage?AChoosing short newspaper and magazine articles is a suitable way for all readers
8、.BPhotos and illustrations can compensate for the gaps in readers knowledge about travel.CThe variety of newspaper and magazine articles can meet the needs of different readers.DReferring to a dictionary too much will help the readers understand the material better.答案C解析细节理解题。由最后一段末句可知,C项“报纸和杂志上的文章的
9、多样性可以满足不同读者的需求”与之相契合。故选C。3Which idiom can best explain the meaning of the underlined sentence?AA good beginning is half done.BNothing is impossible to a willing heart.CA bird in the hand is worth two in the bush.DNo pains,no gains.答案A解析句意理解题。本题要求用一句谚语来概括画线句子的意思。根据最后一段第三句可知,阅读自己感兴趣的材料,你就更可能继续读下去,这等于成
10、功了一半。A项意为“良好的开端是成功的一半”,可用来概括画线句的意思。B项意为“有志者事竟成”;C项意为“二鸟在林,不如一鸟在手”;D项意为“一分耕耘,一分收获”,均不符合文意。故选A。BThe worlds richest man might seem to have it all,but Bill Gates has one regret.The selfmade billionaire said he felt stupid for not knowing any foreign languages.Speaking in his third Ask Me Anything questi
11、onandanswer session for online forum Reddit,the Microsoft founder said that he wished he spoke French,Arabic or Chinese.He said,“I took Latin and Greek in high school and got As and I guess it helps my vocabulary.I keep hoping to get time to study one of theseprobably French because it is the easies
12、t.I did Duolingo for a while but didnt keep it up.”Gates,who is worth 79.3 billion,praised Facebook founder Mark Zuckerberg for surprising an audience in Beijing when he spoke fluent Chinese.“Mark Zuckerberg amazingly learned Chinese and did a Q & A with Chinese studentsunbelievable,isnt it?” he sai
13、d.This isnt the first time for Gates to admit his regret over language.He also showed his habits at home and personal insights.Last February,Gates said he likes to do the dishes himselfto his own special standards every night and also told the interviewer that his wife,Melinda,would likely want Samu
14、el LJackson to play her husband in a biopic(传记片)He also admitted that he would pick up a 100 bill if he found it on the street.As he took the top spot on Forbes(福布斯) 28th Annual Billionaires list last year for the fourth time,he said he is pretty basic when it comes to spending on clothes and food,b
15、ut that he enjoys investing in shoes and racquets(网球拍) when he plays tennis.When asked a life lesson he had to learn the hard way,the billionaire said staying up too late is a habit he is still trying to break.“Dont stay up too late even if the book is really exciting.You will regret it in the morni
16、ng.I am still working on this problem,” he said.语篇解读文章主要讲了比尔盖茨给人们分享的关于生活的一些见解,并且提到他很遗憾没有掌握几门外语。4Which of the following can be the best title for the passage?AAn Interview with Bill GatesBHow Bill Gates SucceededCBill Gates RegretDThe Richest Billionaire答案C解析标题归纳题。文章主要讲了比尔盖茨遗憾的事情。故选C。5The underlined
17、part in Paragraph 8 may actually mean that .Ait is important to lay a good foundation of lifeBfood and clothing are basic needs for peoples lifeChe doesnt spend much money on food and clothesDhe never cares about buying food and clothing答案C解析句意理解题。画线句子意为:他表示在服装和食物方面他力求简单朴素,也就是说盖茨不会花过多的钱在吃穿上面。故选C。6Wh
18、at advice did Bill Gates give?AAvoid staying up too late.BBe a good language learner.CDo the dishes yourself at home.DPick up the 100 bills in the streets.答案A解析细节理解题。根据文章最后一段最后两句可知,盖茨给人们的建议是避免熬夜。故选A。7Which of the following is true according to the passage?ABill Gates is also the founder of Facebook.
19、BBill Gates topped the list of Forbes 28 times.CBill Gates was good at learning languages in high school.DBill Gates wife wants Samuel to play a game with Gates.答案C解析细节理解题。根据文章第三段第一句“.I took Latin and Greek in high school and got As and I guess it helps my vocabulary.”可知,盖茨中学时很擅长语言学习。故选C。.七选五(2018江西
20、高三质检)Many students want to learn a foreign language well,but what must they do? In my opinion,in order to know a foreign language thoroughly,four things are necessary. 8 Secondly,we must be able to speak it ourselves correctly with confidence and without hesitation.Thirdly,we must be able to read th
21、e language,and fourthly,we must be able to write it. 9 There is no easy way to success in language learning.A good memory is a great help. 10 It is not much use learning by heart long lists of words and their meanings,studying the dictionary and so on. 11 If we are satisfied with only a few rules we
22、 have memorized,we are not really learning the language.“Learn through use” is a good piece of advice for those who are studying a new language.Practice is important. 12 AWe must learn by using the language.BTo master a foreign language is very important.CFirstly,we must understand the language when
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-419316.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
第06讲 名篇名句默写(课件)-2024年中考语文一轮复习讲练测(全国通用).pptx
