2020-2021学年英语外研版(2019)选择性必修第二册模块整合训练2 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语外研版2019选择性必修第二册模块整合训练2 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 外研版 2019 选择性 必修 第二 模块 整合 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家模块整合训练(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AApril 18 is celebrated as the World Heritage (遗产) Day across the world.It is aimed at creating awareness about heritage sites and highlighting the need to protect and conserve them.UNESCO lists 29 sites from India in its heritage list which are c
2、onsidered as having outstanding universal value.T lists four of world heritage sites which should be visited at least once in a lifetime.Taj Mahal,UPIt was built by Mughal Emperor Shah Jahan in memory of his third wife,Mumtaz Mahal.It also figures among the Seven Wonders of the World.The Taj Mahal i
3、s widely recognized as “the jewel of Muslim art in India and one of the universally admired masterpieces of the worlds heritage”As one of the most wonderful buildings,it attracts a large number of visitors every year.Kaziranga National Park,AssamIt was started in 1905 at the orders of British Vicero
4、y Lord Curzon following a request from his wife.As a famous biodiversity (生物多样性) site,the wildlife park is famous for its onehorned rhino population.Fatehpur Sikri,UPFounded in 1569,the city served as the Mughal capital.The city is the manifestation (证明) of Mughal Emperor Akbars dream to build a gre
5、at capital for his empire.The Great Mughals great city was abandoned just 16 years after it was built due to the serious shortage of water.Today,the city is mostly a ghost town.Elephanta Caves,MaharashtraAs one of the finest examples of rockcut cave temples of India,the caves have been carved out of
6、 single solid rock.The caves are filled with beautiful stone carvings of Hindu gods and goddesses.The sculptures of Mount Kailash,Parvati,Ravana and especially of Lord Shiva,which shows his three moods as the creator,the destroyer and the preserver,are masterpieces.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了印度四处值得一游的文化遗
7、产。1Which of the following places is one of the Seven Wonders of the World?ATaj Mahal.BFatehpur Sikri.CElephanta Caves.DKaziranga National Park.A细节理解题。根据Taj Mahal,UP部分中的“It also figures among the Seven Wonders of the World”可知。2What do we know about Fatehpur Sikri?AIt took 16 years to build the city.B
8、People in the city lived a poor life.CIt was abandoned for lack of water.DIt was destroyed by Akbars enemies.C细节理解题。根据Fatehpur Sikri,UP部分中的“The Great Mughals great city was abandoned just 16 years after it was built due to the serious shortage of water”可知。3The main purpose of the text is to _Aask pe
9、ople to pay a visit to IndiaBintroduce the mustvisit heritage sites in IndiaCcall on people to help protect cultural heritage Dinvite people to celebrate the World Heritage DayB写作意图题。本文主要介绍了印度四处值得一游的文化遗产,故选B项。BWhile ebooks are on the rise,most people,especially young kids still prefer printed versio
10、ns that they can think over for hours on end.Though that is an excellent habit,it also means cutting down precious trees.But what if the book could turn into a tree? Now thanks to a Brazilian childrens book publisher,that is possible,at least for one book!The “Tree Book Tree” program is the thought
11、of Argentinas Pequeno Editor and FCB Buenos Aires.Their first creation Mi Pap Estuvo en la Selva (My father Was in the Jungle),has been around in regular format for many years.In the book,a young boy takes the readers on an exciting journey of his fathers adventures inside an Ecuadorian jungle.The b
12、ook that is made from acidfree paper,printed with natural ink and handstitch (手工缝合),is completely recyclable.Jacaranda (蓝花楹) seeds are carefully sewn into the pages to help it transform into a tree.After a kid finishes reading the book (over and over again),he or she waters the cover and places it i
13、n a sunny area inside the house.Once the seeds sprout,the book can be planted in the dirt in any location the owner decides.From then on,the book just has to be nurtured like any other plant.Franco says they picked the Jacaranda,because “Its a tree that provides excellent shade and offers oxygen to
14、the environment.”The only unfortunate part is that the publishers are not planning to transform their other books or even make more copies of this “tree book”This noncommercial project was just a onetime project to make everyone aware of the resources used when producing something even as common as
15、a book.【语篇解读】本文是一篇说明文。 一个阿根廷人发明了一种用特殊材料制作成的新型环保书。小孩子在看完这本书以后,可以把这本书当成一个种子,通过培养和照顾,让它长成新的植物。4What can we know from the first paragraph?AReading ebooks is an excellent habit.BPrinted books should be thrown away.CPrinted books have consumed too many trees.DYoung kids have a special preference for ebook
16、s.C推理判断题。根据第一段中的“Though that is an excellent habit,it also means cutting down precious trees.”尽管这是一个非常好的习惯,但这种习惯也意味着要砍掉很多珍贵的树木。由此可知,纸质书籍需要耗费大量的树木。故选C。5What is special about the book Mi Pap Estuvo en la Selva?AIt can be read again and again.BIt can be easily stored for future use.CIt can be transform
17、ed into a tree if planted.DIt is about an exciting journey in the jungle.C细节理解题。根据第一段中的“But what if the book could turn into a tree? Now thanks to a Brazilian childrens book publisher,that is possible”和第二段的前两句可知,这本书的特殊之处在于:如果将这本书种植,它可以长成树。6What can a kid do after finishing reading the book?ANurture
18、the book in the dirt.BPut the book away on a shelf.CUse the book to protect flowers.DSow Jacaranda seeds into the book.A细节理解题。根据第四段中的“After a kid finishes reading the book.the book can be planted in the dirt in any location the owner decides.”可知,孩子读完书后可以将其种在土里。7Whats the publishers attitude towards
19、the future of “tree books”?ASupportive.BDoubtful.CCriticized.DPositive.B观点态度题。根据最后一段第一句“The only unfortunate part is that the publishers are not planning to transform their other books or even make more copies of this tree book” 可知,出版商们不打算再制作这种材料的书,可以推断出他们对这种书的未来持怀疑态度。CLast weekend I visited Rome fo
20、r the first time.I spent three busy days in the Italian capital,seeing lots of tourist attractions and walking down streets lit with Christmas decorations.There are a lot of things I love about the city.Rome is one of the most ancient cities in the world and is full of wonderful relics (遗迹) from its
21、 distant past.These monuments include the Roman Forum and the vast Coliseum where gladiators used to fight each other until death and hunt animals coming from another country.The ruins of buildings and temples are fascinating:you cant quite believe how old they are.I studied the masterpieces of the
22、Renaissance period at university and was very excited to see them in real life.I walked around the museum in Vatican City and saw plenty of famous sculptures (雕塑)The best part of the visit was,without doubt,the Sistine Chapel ceiling,painted in the early 16th century by the great Michelangelo.It was
23、 so breathtaking that I couldnt tear my eyes away from it.In Rome,there is a lot of food on offer for tourists but some of it isnt of very good quality.I made an effort to find reliable restaurants to taste the popular meals of the region,like pasta with tomato,onion and bacon.I also love eating ice
24、 cream and hot chocolate under the Christmas lights.Rome has not only lots of luxury boutiques (精品店) but also plenty of shops that were more in my price range!It was a perfect opportunity to go and buy presents for my family and friends.There was also a Christmas market,where I bought a sparkly deco
25、ration for the tree.【语篇解读】本文为一篇记叙文。作者讲述了自己游览意大利首都罗马的经历和感受。8The underlined word “gladiators” in the 2nd paragraph probably means “_”AathletesBbutchersCinvadersDfightersD词义猜测题。根据画线词之后的“used to fight each other until death and hunt animals coming from another country”可知,该词意为“斗士”。故选D。9The author found t
26、he ruins of buildings and temples fascinating because _Athey represent Romes religionBthey are relics from Romes distant pastCyou cant help wondering how old they areDthey include the Roman Forum and the vast ColiseumB细节理解题。根据第二段中的“full of wonderful relics from its distant past”和“The ruins of buildi
27、ngs and temples are fascinating”可知选B。10What is mainly discussed in the 3rd paragraph?AThe great museums of Italy.BThe sculptures in Rome.CArtrelated activities during the visit.DThe achievements of the Renaissance period in Italy.C段落大意题。本段主要介绍的是作者在此次游览罗马的过程中涉及的艺术活动。故选C。11When visiting Rome,you shoul
28、d be careful in choosing the_AattractionsBfoodChotelsDluxury boutiquesB推理判断题。根据第四段前两句中的“In Rome,there is a lot of food on offer for tourists but some of it isnt of very good quality.I made an effort to find reliable restaurants to taste the popular meals of the region.”可知,作者暗示选择食物时要特别小心。故选B。DI went
29、to a bookshop today.Actually I went there yesterday with my little daughter to buy a birthday present for her friend.We ended up not buying one,but while in the bookshop I spotted a book I wanted to have a closer look at,so I went back today and did so.Walking around in a nice bookshop is something
30、I used to do a lot,but nowadays I buy most books online and rarely have a reason to visit an actual bookshop.Bookshops are nice,especially when you can feel that the staff have done a lot of work to inspire people and help them to find new books to read.This one does.Some of the books on the shelves
31、 have small handwritten notes.In other words,this is a really great bookshop,one I would have been delighted to have around when I was young instead of the old man who hid the sailing fiction I then used to love in a remote corner.But despite all this,walking around in this great bookshop,I felt los
32、t.I looked at a couple of books which had a nice cover,read a couple of titles and picked up one or two,but nothing really interested me.And I couldnt really understand why.I finally left the shop with a slight feeling of unease in my stomach.Surely something was wrong with me;I always loved to be i
33、n bookshops and libraries.But then,on the way back home I suddenly understood what the problem was.Since I nowadays mainly find my books on Goodreads or Amazon,I have become used to browsing books by keywords.And Im used to being presented with a list of books that more or less fit those keywords,to
34、gether with reader ratings and reviews.And thats something a bookshop cant do.And of course,they cant give us reader ratings and reviews.Online book databases are purely delightful for any book lover.But at the same time it has stopped me from feeling excited and happy whenever I enter a bookshop.【语
35、篇解读】本文作者讲述了自己有一次去书店购书,但是却失望地离开的故事。作者认为造成这种情况的原因主要是网上书店可以给人们提供更加便捷的服务。12The second paragraph implies that _Athe writer often came to this bookshop in his childhoodBthe bookshop is well managed by its staffCreaders can write their notes on the booksDgood books are often kept in a remote cornerB推理判断题。结
36、合第二段的“Bookshops are nice,especially when you can feel that the staff have done a lot of work to inspire people and help them to find new books to read.This one does”可知,这个书店在店员的管理下,显得井井有条。13When the writer left the bookshop,he felt _AdelightedBannoyedCdisappointedDrelaxedC细节理解题。从第三段的“I finally left t
37、he shop with a slight feeling of unease in my stomach”可知,作者离开书店的时候有点失望。14According to the writer,online bookshops_Aseldom provide keywords for booksBhelp publishers distribute their books to actual shopsCkeep readers from adding reviews to the booksDmake readers choose a book more convenientlyD推理判断题
38、。根据倒数第二段的“I have become used to browsing books by keywords.together with reader ratings and reviews”可推知,作者认为现在的网上书店让人们能够很方便地选书。15The purpose of writing this passage is to _Atell an experience of buying books at a bookshopBintroduce the benefits of buying books onlineCadvise readers to enjoy the onli
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-421142.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
