2022版高考英语Unit16Stories夯练含解析北师大版选修6.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 Unit16Stories 夯练含 解析 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 16 Stories李仕才一、阅读理解Notice:Medical Alert(警报)Dear Readers,Medical related emergencies are on the rise with more old people living alone.More seniors are looking for an independent lifestyle and better quality of life.More than 1 in 3 people over the age of 64 will fall this year.Nearly half will
2、not be able to get up without support.Medical fees can increase when a person is not given timely support.You can prevent a medical disaster with our 24hour emergency response system.Our solution is highly suggested by doctors,healthcare professionals and hospitals.We are offering a FREE Medical Ale
3、rt System to seniors or their loved ones who call now.For a limited time,there will be no setup fees and the medical monitoring starts at less than $1 a day.The system is easy to use.The necklace pendant(饰坠) can travel with you.Our new system can detect falls automatically.Call TollFree 18003600405
4、and gain peace of mind.Theres no longterm contract.Our medical alert professionals can walk you through everything over the phone.The first 100 callers to order will receive:*The Free Medical Alert System($300 value)*24 Hours a Day/7 Days a Week LIVE Monitoring and Support.*The Free Necklace Pendant
5、.*No Longterm Contract.*Free Shipping(Mention Readers Digest)Dont wait until after a fall to give us a call.Take advantage of this special offer now to protect yourself or a loved one.Call now TollFree 18002310167 and mention Readers Digest.Sincerely,Jim Nelson1Why are there an increasing number of
6、medical related emergencies?AOld peoples quality of life is down at present.BThe old are not paying attention to their health.CThe overall health of the old is worse than before.DMany old people have no one to keep them company.2Whats the main advantage of the system mentioned in the text?APreventin
7、g falls.BServing as an alarm.CReplacing doctors.DImproving health and mind.3What benefit can the first 100 callers to order get?ABuy the system at $300.BGet a copy of Readers Digest.CHave a pendant at a discount.DGet allday monitoring and help.【解题导语】本文是一篇应用文,介绍了一种可预警独居老人摔倒的医疗警报系统。1D考查细节理解。根据第一段的“Med
8、ical related emergencies are on the rise with more old people living alone.More seniors are looking for an independent lifestyle”可知,更多的老年人选择独居使得与医疗相关的紧急情况增多。2B考查推理判断。根据第三段的“Our new system can detect falls automatically”可知,这种系统可以自动探测到老人摔倒,主要起警报作用,并不是说可以阻止老人摔倒,故选B。3D考查细节理解。根据文章中打电话购买者的前100名可得到的好处之一“24
9、 Hours a Day/7 Days a Week LIVE Monitoring and Support”可知,打电话购买者的前100名可以得到全天候的监控和帮助。A选项错在“Buy”,根据文章中的“The Free Medical Alert System ($300 value)”可知,打电话购买者的前100名可以免费得到价值300美元的医疗警报系统;B项文章没有提及;C项错在“at a discount”,根据文中的“The Free Necklace Pendant”可知,打电话购买者的前100名可免费得到一个项链的饰坠。二、阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内
10、单词的正确形式。Adam Harper drinks a lot of coffee to stay up for study.Recently, Adam 61._ (feel) that drinking this much coffee was making 62._ hard for him to sleep at all.He also complained of stomachaches.So he decided to stop drinking coffee.When Adam got up on October 3, he began his day 63._ this mo
11、rning coffee.By 11:00 AM., Adam was in a 64._ (terribly) condition.He was tired and had a headache.At 11:30, in the meeting with his student advisor, he found it 65._ (possible) to concentrate.What was going on?Caffeine, a chemical 66._ (find) in coffee, was most likely the reason for how Adam felt.
12、Caffeine is a stimulant (刺激物) 67._ boosts energy levels and improves concentration.The result of lowering caffeine consumption is a “coffee headache” and the 68._ (lose) of concentration.The good news is that these feelings usually pass after four to five days.Doctors suggest 69._ (take) some aspiri
13、n for the headache.So, if Adam can wait, in less than a week, he may be feeling much 70._ (well)【解题导语】Adam Harper经常因为熬夜学习而喝大量咖啡。但是最近他的身体出了问题,原来是咖啡因在作怪。61felt解析:考查动词时态。根据后文的“was making”可知此处用一般过去时。62it解析:考查it的用法。此处缺宾语,且作形式宾语,故用it。63without解析:考查介词。根据上文“So he decided to stop drinking coffee.”可知此处是说他开始了不
14、喝早咖啡的第一天。所以此处用介词without。64terrible解析:考查词性转换。此处修饰名词,应用形容词terrible。65impossible解析:考查词形转换。因为没有喝咖啡,Adam状态不好,可推知他不能集中精神。根据句意“他发现专注是不可能的”可知用impossible。66found解析:考查非谓语动词。本句中已经有了谓语动词was,所以此处用非谓语动词。find与其逻辑主语chemical为动宾关系,所以应用过去分词作后置定语。67that/which解析:考查定语从句引导词。此处为定语从句,先行词是a stimulant,从句缺主语,应用that/which引导。68l
15、oss解析:考查词性转换。根据前面的定冠词the可知此处应用名词loss。69taking解析:考查非谓语动词。suggest doing sth.意为“建议做某事”,是固定短语。70better解析:考查形容词比较级。此处是与他之前的情况做比较,所以应用形容词的比较级。三、短文改错。假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年高中语文新同步苏教版选修《论语》《孟子》选读课件:7 政者正也 .ppt
