2022版高考英语阅读理解一轮提升选练11含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 阅读 理解 一轮 提升 11 解析
- 资源描述:
-
1、2022版高考英语阅读理解一轮提升选练(11)李仕才AIts generally believed that people act the way they do because of their personalities and attitudes. They recycle their garbage because they care about the environment. They pay $5 for a caramel brule latte because they like expensive coffee drinks.Its undeniable that beha
2、vior comes from our inner dispositions(性情),but in many instances we also draw inferences about who we are, as suggested by the social psychologist Daryl Bem, by observing our own behavior. We can be strangers to ourselves. If we knew our own minds, why would we need to guess what our preferences are
3、 from our behavior? If our minds were an open book, we would know exactly how much we care about the environment or like lattes. Actually, we often need to look to our behavior to figure out who we are.Moreover, we dont just use our behavior to learn about our particular types of character we infer
4、characters that werent there before. Our behavior is often shaped by little pressures around us, which we fail to recognize.Maybe we recycle because our wives and neighbors would disapprove if we didnt.Maybe we buy lattes in order to impress the people around us. We should not mistakenly believe tha
5、t we always behave as a result of some inner disposition.Whatever pressures there can be or inferences one can make, people become what they do, though it may not be in compliance(符合) with their true desires. Therefore, we should all bear in mind Kurt Vonneguts advice: We are what we pretend to be,
6、so we must be careful about what we pretend to be.1.According to the passage, personalities and attitudes are commonly believed to.A. determine ones behaviorB. reflect ones tasteC. influence ones surroundingsD. result from ones habits2.Which of the following would Daryl Bem most probably agree with?
7、A. The return of a wallet can indicate ones honesty.B.A kind person will offer his seat to the old.C. One recycles plastics to protect the environment.D. One buys latte out of true love of coffee.3.What can be inferred from the underlined sentence in the passage?A. We fail to realize our inner dispo
8、sitions.B. We can be influenced by outside pressures.C. Our behavior is the result of our true desires.D. Our characters can shape our social relationships.4.What does the author mainly discuss in the passage?A. Personalities and attitudes.B. Preferences and habits.C. Behavior and personalities.D. A
9、ttitudes and preferences.【文章大意】本文是一篇议论文。观其行知其人,那么行为又是由什么来决定的呢?1.A 【解析】考查细节理解。根据文章第一段的第一句话可知答案。人们通常认为性格和态度决定一个人的行为。故选A。3.B 【解析】考查推理判断。画线部分实际上是一个例子,例子前面往往是观点,因此根据画线部分前一句可知答案。我们有时候会受到外界压力的影响。故选B。4.C 【解析】考查主旨大意。全文主要阐述的是人的行为和性格的关系,所以选择C项。B(2022郑州质量检测三)You may have heard of the American Dream,an ideal tha
10、t has powered the hopes of Americans for generations.It began as a belief that the US was a land of opportunity,and that anyone could achieve success through hard work.At times,the dream has referred to home ownership,a good job,retirement security or each generation doing better than the last.Yet t
11、oday,this concept seems to have greatly changed.As Time magazine pointed out,quite different from the older generation,many Millennials (the generation born after 1980) redefine (重新定义) the American Dream as “daytoday control of your life”They “prize job mobility,flexible schedules,any work that is m
12、ore interesting than typing,and the ability to travel”,said the magazine.Home ownership,once the cornerstone of the American Dream,is becoming a smaller priority for this generation.Meanwhile,nearly 40% of them choose travel as part of their dream.And entrepreneurship (创业) is a rising favorite,as ne
13、arly 26% of Millennials consider selfemployment as part of their dream.So what has led to this huge change?Many point fingers at the poor economy.“Modern young Americans seem bound to face a world stamped by ever narrowing opportunity and social stagnation(停滞),”noted The Daily Beast.“The rate of Mil
14、lennials out of school and out of work is unusually high at 15%.Many college graduates have taken jobs that dont require a degree,”Time reported.The magazine worries that these difficulties may lead to a lost generation who are “unable to ever truly find their feet on the corporations ladder”Dan Kad
15、lec,a reporter of Time,sees Millennials as resetting their expectations.“This situation is different for young adults today,”he wrote.“A true American dream has to feel attainable,and many Millennials are feeling they can only attain a daytoday lifestyle that suits them.”1The underlined word “corner
16、stone” in Paragraph 4 is closest in meaning to “_”AgrowthBbalanceCbasis Dpurpose2What has changed Millennials views of the American Dream according to the passage?AA lack of confidence in themselves.BFierce competition in the job market.CTheir dissatisfaction with the government.DThe discouraging ec
17、onomy and unemployment.3Dan Kadlec thinks Millennials new definition of the American Dream is _Abeautiful BunderstandableCworrying Dpositive4What can be the best title for this passage?ARedefinition of American DreamBMeaning of American DreamCValue of Achieving American DreamDHistory of Changing Ame
18、rican Dream【解题导语】本文是一篇说明文。主要讲述了80后的美国人对美国梦的重新定义并分析了导致这一改变的原因。1解析:选C。词义猜测题。根据第二段第二句“At times,the dream has referred to home ownership,a good job,retirement security or each generation doing better than the last.”可知,最初的美国梦指的是房屋所有权、一份好的工作、退休保障或每一代比上一代做得好。根据第四段第一句“Home ownership,once the cornerstone of
19、the American Dream,is becoming a smaller priority for this generation.”可知,房屋所有权曾经是美国梦的基石,而对于这一代来说,却不那么重要了,由此可推知,画线词意为“基础”。故选C。2解析:选D。细节理解题。根据第六段第一句“Many point fingers at the poor economy.”和第七段第一句“The rate of Millennials out of school and out of work is unusually high at 15%.”可知,经济低迷和高失业率导致80后的美国人对美国
20、梦的认识发生了巨大变化。故选D。3解析:选B。推理判断题。根据最后一段最后一句“A true American dream has to feel attainable,and many Millennials are feeling they can only attain a daytoday lifestyle that suits them.”可知,真实的美国梦必须让人觉得可以实现,而许多80后的美国人觉得他们只能实现适合他们的日常生活方式;由此可推知,Dan Kadlec认为年轻人对美国梦的定义更符合社会现状,更容易实现,更符合情理。B项意为“合情理的,正常的”。故选B。4解析:选A
21、。标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了80后的美国人对美国梦的重新定义并分析了导致这一改变的原因。A项意为“美国梦的重新定义”,符合本文大意,适合作标题。故选A。CChelyabinsk,RussiaA meteorite (陨石) moved quickly across the sky and exploded over central Russia on Feb.15,2022,raining fireballs over a vast area and causing a shock wave that smashed windows,damaged buildings and i
22、njured 1,200 people.People heading to work in Chelyabinsk heard what sounded like an explosion,saw a bright light and then felt the shock wave,according to a Reuters journalist in the industrial city 1,500 km east of Moscow.The fireball,travelling at a speed of 30 km per second according to Russian
23、space agency Roscosmos,had blazed (熊熊燃烧) across the horizon,leaving a long white trail that could be seen as far as 200 km away.Car alarms went off,thousands of windows were broken and mobile phone networks were interrupted for a short time.The Interior Ministry said the meteorite explosion,a very r
24、are spectacle,also released a great explosive sound.“I was driving to work.It was quite dark,but it suddenly became bright as if it were day,” said Viktor Prokofiev,36,a resident of Yekaterinburg in the Urals Mountains.“I felt like I was blinded by headlights.”The meteorite,which weighed about 10 to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
湖北省华大新高考联盟2021-2022学年高三下学期开学考试收心卷 英语试题答案.pdf
