2019_2020学年高中英语Unit20NewFrontiers单元质量检测二北师大版选修72019111917.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 Unit20NewFrontiers 单元 质量 检测 北师大 选修 72019111917
- 资源描述:
-
1、单元质量检测(二)(时间:100分钟满分:120分).阅读理解(共15小题; 每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAt the end of every year, Time picks the best 25 inventions that are “making the world better and smarter”. Here we have picked three inventions that could be a part of your life in the near future.The levitating (悬
2、浮的) light bulbThis special light bulb was invented by US. artist and scientist Simon Morris. He got the idea of making a light bulb float from hoverboards (悬浮滑板), which he used to dream of having as a kid.But the floating is not the most amazing part. The rejection force between the opposite ends of
3、 the magnets (磁铁), which were put in the bottom of the bulb and in the wooden base, does the job. Whats new here is a technology called induction (电磁感应). It allows the light bulb to get power from the base even they are not in contact.Shoes that tie themselvesTheyre not what you think shoelaces that
4、 tie themselves in the way we tie them. Instead, the new shoes have small motors that control their laces. When you step in them, your feet will hit a sensor (传感器) in the shoes and the motor will automatically tighten the laces.But the shoes werent just designed for lazy peoples needs. They could ac
5、tually give athletes an advantage during competition. They are also useful for people who cannot move their arms or fingers easily.The notouch thermometer (体温计)Taking your body temperature usually means putting a thermometer in your armpits (腋窝) and staying still for minutes. It may be easy for you,
6、 but its an impossible task for little kids.Now, with the new thermometer, users can simply put it 2.5 centimeters from a patients forehead and press the button, and it can get reading in two seconds.语篇解读:每到年终岁尾,时代周刊都会评选出25项“让世界变得更加美好和智能的”最佳发明。本文介绍了其中的三项发明。1The most amazing aspect of the levitating
7、light bulb is that _.Ait can floatBits inventor is more than a scientistCit makes use of the rejection of the magnetsDinduction allows it to get power even when unconnected with the base解析:选D细节理解题。根据第三段最后两句“Whats new here is .It allows the light bulb to get power from the base even they are not in c
8、ontact.”可知,悬浮灯泡最神奇的地方是这项电磁感应技术可以让灯泡不用接触底座就能通电。故选D项。2How is the notouch thermometer different from other ones?AIt makes it easier to take kids temperature.BYou need wait two minutes for the reading.CYou dont need to press the button.DIt should be put in ones armpit.解析:选A推理判断题。根据最后一段可知,这种新型的体温计可以不用紧贴皮
9、肤,而且读取数据的时间也很短。由此可知,这个发明让儿童的体温测量变得更容易了。故选A项。3In which part of a newspaper can you possibly read this text?AEducation.BSports.CScience. DEntertainment.解析:选C文章出处题。本文介绍了三项新的科技发明,属于科技类文章。故选C项。BThe Indian government may use 3D paintings as virtual speed breakers (减速带) on major highways and roads, in orde
10、r to check speeding and careless driving, and finally make its deadly roads a little safer. “We are trying out 3D paintings used as virtual speed breakers to avoid unnecessary requirements of speed breakers,” Indias Transport Minister Nitin Gadkari wrote.The optical illusions (视觉错觉) are supposed to
11、encourage drivers to slow down automatically. Earlier, India had ordered the removal of all speed breakers from highways, which were considered to be a safety hazard for highspeed vehicles. India has the highest number of road accident deaths in the world. According to the World Health Organization,
12、 over 20,000 people are killed by road accidents.The use of optical illusions as speed breakers was first pioneered in the American city of Philadelphia in 2008, as part of a campaign against speeding motorists. The technique has also been tried out in China to create floating 3D crossing. In India,
13、 cities such as Ahmedabad and Chennai have already experimented with 3D zebra crossings in the past year. In Ahmedabad for instance, a mother and her daughter, both artists, have painted 3D crosswalks in the first few months of 2016. The artists say their motto is “to increase the attention of drive
14、rs”, and that the concept has been successfully tested in accidentprone zones on a highway.However, critics argue that once drivers know that these speed breakers are visual illusions, they might ignore them. Others also point out that Indias decision does not consider the safety of a large number o
15、f pedestrians (行人). In the end, the new policy may be just one step toward improving road safety.语篇解读:为了减少道路交通事故和提高道路的安全系数,印度计划启用3D斑马线和减速带。但这一做法也引起了争议。4Why are 3D paintings used on main highways and roads?ATo make the surroundings more beautiful.BTo attract the attention of tourists.CTo reduce the r
16、ate of traffic accidents.DTo show the advanced technology.解析:选C细节理解题。根据第一段中的“in order to check speeding and careless driving, and finally make its deadly roads a little safer”可知,在路上使用3D绘画是为了减少道路交通事故,提高交通安全。故选C项。5Which of the following words is closest to the meaning of “hazard” in Paragraph 2?ARemin
17、der.BThreat.CRegulation. DTheory.解析:选B词义猜测题。该词在从句中作表语,与关系代词which是等同关系,which指代上文提到的all speed breakers,而它们被视为高速车辆的一大威胁。由此可推测,hazard的意思是“危险;隐患”,与threat意义相近。故选B项。6What can we learn from Paragraphs 3 and 4?APhiladelphia, the U. S. A. is the second place to use virtual speed breakers in the world.BThe ide
18、a tested in Ahmedabad recently has been a failure.CThe new policy of 3D zebra crossings must be carried out smoothly.DThe use of optical illusions as speed breakers is controversial in India.解析:选D推理判断题。前三段介绍的是这一新举措的好处,而在第四段笔锋一转,介绍了反对者的声音:一旦司机知道了这些3D的“减速带”是视觉错觉,他们会无视这些减速带。还有人认为这一新举措没有考虑行人的安全。由此可推测,这一
19、举措是有争议的(controversial)。7What do we know about 3D zebra crossings from the passage?AThey can vastly lower the death rate in India.BThey have been widely used in India so far.CThey are designed to increase drivers attention.DThey are welcomed by both drivers and pedestrians.解析:选C细节理解题。根据第三段中的“to incre
20、ase the attention of drivers”可知,3D斑马线是为了提高驾驶员的注意力。故选C项。CResearchers in Seattle said last year that captured (被捕获的) crows remember the face of their abductor (绑架者). Even though years had passed since they saw the threatening face, the crows in the experiment would divebomb him, suggesting the birds h
21、eld tightly to a negative association.Now the researchers followup study shows that the birds brains light up much like the human mind when they see a face they know. “The regions of the crow brain that work together are not unlike those that work together in mammals, including humans,” said lead re
22、searcher John Marzluff of the University of Washington. “These regions were suspected to work in birds.”In the study, 12 male adult crows were captured by researchers who were all wearing one type of mask, referred to in the study as the threatening face. Then during four weeks, the birds were fed b
23、y people wearing a different mask. Though both disguises had neutral (中性的) expressions, this mask was referred to as the caring face.The researchers injected a fluid into the bodies of the crows. The crows were then put in the presence of someone wearing either the threatening or caring mask for abo
24、ut 15 minutes before the birds were given a brain scan (扫描). The fluid showed which parts of their brains were most active around a certain maskwearer.Matzluff said it appears the smart birds have a region of their brain that is similar to the amygdale of mammals. “The amygdale is the region of the
25、mammal brain where negative associations are stored as memories,” he said. “Previous work primarily concerned its function in mammals, while our work shows that a similar system is at work in birds.”“Their brain activity suggests that the birds view their keepers who fed and cared for them as valued
26、 social partners, rather than animals that must be feared,” Marzluff said.语篇解读:本文是说明文。美国西雅图的研究者们的一项实验表明,对欺负过自己的人类,乌鸦在多年后仍然“念念不忘,怀恨在心”。 8How would a crow react upon seeing its abductor?AIt would fly away at once.BIt would try to attack him.CIt would follow him quietly.DIt would give a loud warning.解析
27、:选B细节理解题。由第一段中的“. would divebomb him, suggesting the birds held tightly to a negative association”可知,多年之后那些乌鸦仍旧会攻击那些曾绑架过自己的人。 9What do we know about the crows brains?AThey function as well as humans.BThey keep only negative information.CThey work like humans in some areas.DThey are totally different
28、 from mammals.解析:选C细节理解题。由第二段中的“The regions of the crow brain that work together are not unlike those that work together in mammals, including humans”可知,乌鸦大脑中的某些区域同人类大脑的某些区域工作模式是一样的。10What does the underlined word “disguises” in Paragraph 3 refer to?AMasks. BResearchers.CCrows. DFaces.解析:选A词义猜测题。由该词
29、语境可知,disguises是指研究人员佩戴的两种不同的面具。 11Why did the researchers put a fluid into the crows bodies?ATo make the birds excited.BTo help locate the amygdale.CTo make a brain scan possible.DTo see what was going on in the crows brains.解析:选D推理判断题。由第四段中的“The fluid showed which parts of their brains were most ac
30、tive around a certain maskwearer”可知,研究人员在乌鸦的体内注入某种液体,通过追踪这些液体发现乌鸦头脑中的活动。 DIts been said that the line between childhood and adulthood is crossed when we move from saying “It got lost” to “I lost it”Indeed, being responsible understanding and accepting the role our choices play in the things that hap
31、pen is a very important sign of emotional and moral maturity (情感和道德成熟). Thats why responsibility is one of the main parts of a good character.Many people have been attracted by the Peter Pan philosophy of refusing to grow up and avoiding the burdens (负担) implied in being responsible. Yes, responsibi
32、lity sometimes requires us to do things that are unpleasant or even frightening. It asks us to carry our own weight, prepare and set goals, and do the training of the mind and character to realize our dreams.But the benefits of accepting responsibility is far more important than the shortlived advan
33、tages of refusing to do so. No one makes his or her life better by avoiding responsibility. In fact, irresponsibility is a form of burden you have made for yourself to circumstances and to other people.Responsibility is about our ability to respond to circumstances and to choose the attitudes, actio
34、ns, and reactions that shape our lives. It is a power that puts us in the drivers seat. The splendid view of the future of our lives can only be appreciated when we begin to be responsible and able to do things by ourselves.Responsible people not only depend on themselves, but show others that they
35、can be depended on. This produces trust, and trust is a key that opens many doors.If you want more control over your life and the pleasure and power of freedom and independence, all you have to do is be responsible.语篇解读:本文是议论文。承担责任是一个人成熟的表现,承担责任才能使我们的生活更加美好,赢得更多人的尊重。12Which of the statements is from
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-423863.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
冀教版九年级英语Unit 1 Lesson 3 Good Food,Good Health(共36张PPT).ppt
