2022高考人教版英语一轮复习训练:必修④ UNIT 1 单元主题语篇 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考人教版英语一轮复习训练:必修 UNIT 单元主题语篇 WORD版含解析 2022 高考 人教版 英语 一轮 复习 训练 必修 单元 主题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、必修 Unit 1 单元主题语篇训练AWhere some people see creepy (令人毛骨悚然的) insects, Jennifer Angus sees beauty: Rather than rely simply on paints and dyes, the 55yearold professor of textile (纺织品) design creates patterns from thousands of lively insects.As a kid, Angus had a penchant for patterns, but she didnt deve
2、lop an interest in insects until her late 20s, when she was researching textiles in Thailand and discovered a table cover.“The fringe (饰边) was made with metalliclooking green beetle (甲虫) wings,” says Angus.“Id never seen beautiful insects maybe because I grew up in Canada, where all the insects were
3、 brown or black. I realized I could take insects and turn them into patterns.”Anguss insects arent backyard ones. Most come from countries like Peru, Malaysia and Indonesia.“I always try to use insects that have been farmed or gathered by local people,” says Angus. And she refuses to work with endan
4、gered species:“If an insect seems hard to find, I wont use it.”Since 2002, Angus has created sitespecific works of art at galleries and museums around the world like her latest piece at the Smithsonians Renwick Gallery in Washington,D.C. “My collection is very fragile,” says Angus. “Ive been refusin
5、g some insects for more than 15 years, so I drive it everywhere myself. That means working out exactly how many insects Ill use. I cant get to a gallery and go, I need another 500 cicadas!”Angus hopes to inspire a sense of wonder and appreciation in her viewers.“If people leave one of my shows think
6、ing about insects in a new way one that doesnt involve a fly killer thats a success,” she says.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章介绍了以昆虫为创作材料的艺术家Jennifer Angus。1What does the underlined part “had a penchant for” in Paragraph 2 probably mean?AHad respect for.BHad a liking for.CWas frightened of. DWas confused about. 解析
7、:选B词义猜测题。根据上文“the 55yearold professor of textile (纺织品) design”和后面的“researching textiles” 可知,Angus 从小就对设计各类图案感兴趣。2What kind of insects does Angus use in her patterns?ARare ones. BWinged ones.CCommon ones. DBackyard ones.解析:选C推理判断题。根据第三段中的“I always try to use insects that have been farmed or gathered
8、by local people”和“If an insect seems hard to find, I wont use it.”可以推知,Angus用的是普通的昆虫。3What can be learned about Anguss works of art?AThey can be seen around the world.BThey sometimes take over 10 years to finish.CThey are mostly created at Anguss own house.DThey are mostly in the Smithsonians Renwic
9、k Gallery.解析:选A细节理解题。根据第四段中的“Angus has created sitespecific works of art at galleries and museums around the world”可知,Angus的作品在世界各地都可以看到。4What are Anguss hopes for her works of art?AThey will win her more followers.BThey will bring her a sense of success.CThey will inspire more research on insects.D
10、They will raise public awareness about the protection of insects. 解析:选D推理判断题。根据最后一段第二句可以推知,Angus希望自己的作品能够提高公众对昆虫的保护意识。BIn most circles, a collection of algae specimens (海藻标本) wouldnt cause much excitement, but for botanist (a scientist who studies plants) Anna Atkins, born on March 16, 1799, the aqu
11、atic plant life helped to solidify her place in history.Atkins had an unusual upbringing for a woman of her time. In the footsteps of her zoologist father, she developed a love for botany and botanical illustration (插图)Her early paintings of shells, for example, can be found accompanying work by her
12、 father.But it wasnt until she studied under two pioneers of the thennew field of photography, that her career took off.In 1825, Anna married a merchant, John Pelly Atkins, who happened to be a friend of photographer William Henry Fox Talbot.Atkins would study directly under Talbot and was said to h
13、ave had access to a camera as early as 1841.Because of this, some have declared Atkins, one of the few women in photography during that century, the firstever female photographer, though Talbots wife Constance is thought to possibly hold the title.In 1842, another friend of the Atkins family, Sir Jo
14、hn Herschel, invented a photographic process called the “cyanotype,” which didnt involve a camera at all.Atkins quickly learned the process, in which lightsensitive chemicals are used to produce a brilliant, dark greenishblue print.In 1843 she used the process to create an album of algae specimens a
15、nd the next year she privately published a book illustrated with photographs.Only 13 copies are known to exist, in various states of completeness.Despite the undeniable (不可否认的) beauty of cyanotype prints, scientists like Atkins werent so much interested in photography as an art form. Instead, they u
16、sed photography for scientific purposes, replacing the watercolors and woodcuts used as illustrative mediums at the time.The cyanotype process was also used to create copies of architectural plans, and these copies were called blueprints.Even though the process is no longer used, any construction do
17、cument or detailed plan is still referred to as a blueprint.Atkins and her husband had no children together.She died in 1871 at the age of 72.We can only imagine what she would think of how drastically the realms (领域) of science and photography have expanded since then.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章介绍了在早期摄影史上留下了光
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-424911.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
