2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Adversity and Course Section C Using Language(Ⅰ)课后习题(含解析)新人教版选择性必修第三册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Adversity and Course Section Using Language课后习题含解析新人教版选择性必修第三册 2020 2021
- 资源描述:
-
1、UNIT4ADVERSITYANDCOURAGESectionCUsingLanguage()课后篇巩固提升基础夯实.单句拼写1.We were only able to make a (粗略的) estimate of how much fuel would be required.答案rough2.I am a traveler and a (领航员),and every day I discover a new region within my soul.答案navigator3.Lu Xun was (忠诚的) to the people,bending his back to the
2、 task until his dying day.答案loyal4.The drivers of (发动机) vehicles should pay greater attention to the safety of the pedestrians.答案motor5.Her name has been mentioned as a favoured leadership (候选人).答案candidate.短语填空at times,be experienced in,consist of,arrange for,be suitable for,so as to1.The account i
3、nformation two parts:network and local system.答案consists of2.Weve you to visit the Metropolitan Museum of Art.答案arranged for3.The match took nearly three hours and was interrupted by rain.答案at times4.How can teachers improve their teaching encourage creativity?答案so as to5.He is very serious about hi
4、s work and he this field.答案is experienced in6.The course beginners as well as advanced students.答案is suitable for.完成句子1.You know,I (一直在寻找) a job for three months,and this is my first formal interview.答案have been looking for2.The little boy is dirty all over because he (一直在玩) in the mud all the morni
5、ng.答案has been playing3.Im sure Andrew will win first prize in the final.I think so.He (一直在做准备) it for months.答案has been preparing for4.I have got a headache.No wonder you (一直坐在) in front of that computer too long.答案has been sitting5.Cathy is taking notes of the grammatical rules in class at Sunshine
6、 School,where she (一直在学习) English for a year.答案has been studying素养提升.完形填空主题语境:人与自我语篇类型:夹叙夹议难度:Every day I take a walk along the road near my house.A few weeks ago I happened to 1 a nickel (镍币) on the road.I stepped on the 2 and kept walking.After a while I started thinking of my daughter who 3 stopp
7、ed to pick up loose change.If she saw the nickel,she wouldnt 4 it.I wanted to go back for it,but I thought it would be 5 if someone saw me picking up a nickel.Later that day I told my daughter about the 6.She didnt say,“Dont worry about it.It is only a nickel.”7 she said,“I would have picked it up.W
8、hen added up,they became something important.” She had forever taken advantage of 8 small opportunities.Deep into the night,I was wondering that it didnt take long for me to change my 9from that nickel to those small opportunities that I had stepped on 10 passed by.How many opportunities had I lost
9、because I thought they were not important?The next morning I walked along the11 road.I was determined to pick up that nickel if I saw it again.But it was 12.Someone else usually takes advantage of the opportunities that others 13 to pass by.When we decided to take advantage of them,the opportunities
10、 were no longer there.Since the day I walked past that nickel,I have paid much attention to small opportunities around me.I began to understand that a small opportunity can serve as the 14 of something bigger.What a great life 15!And it only cost me a nickel.【语篇解读】人生充满机会,当机会来临时,无论它是多么微小,我们都要不失时机地把握它
11、。只有懂得把握机会,我们将来才有可能成就大业。1.A.collectedB.noticedC.threwD.spent答案B解析根据语境可知,这里要表达的意思是:作者无意中发现(noticed)地面上有一枚镍币。2.A.streetB.floorC.pathD.coin答案D解析根据前文的“anickel”语义提示可知,这里是说作者踏在这枚硬币(coin)上。3.A.alwaysB.hardlyC.seldomD.sometimes答案A解析根据第二段作者女儿所说的“Iwouldhavepickeditup.Whenaddedup,theybecamesomethingimportant.”可
12、知,她见到硬币总会(always)捡起来。4.A.wantB.valueC.ignoreD.recognize答案C解析根据前一句所述可知,作者女儿总是停下来捡起镍币,运用逻辑推断可知,如果她见到这样一枚镍币,一定不会忽视(ignore)。5.A.impossibleB.shamingC.pitifulD.useless答案B解析根据常识判断可知,作者认为自己回去捡那枚镍币(价钱不高),如果被别人看见了,一定会很尴尬或难为情(shaming)。6.A.timeB.walkingC.nickelD.event答案C解析根据上下文的内容以及作者女儿所说的“Dontworryaboutit”中的“i
13、t”提示可知,选C项。7.A.InsteadB.StillC.AlthoughD.Therefore答案A解析根据上下文内容可知,这里是说作者女儿没有安慰他,反而(Instead)是说了后面的话。8.A.usuallyB.extremelyC.seeminglyD.sadly答案C解析根据上文以及句意的理解可知,她永远利用看似(seemingly)微小的机会。9.A.thoughtsB.plansC.actionsD.attitudes答案A解析根据第一段的“Istartedthinkingof.”和“Ithoughtitwouldbe.”,并结合上下文可知,作者听过他女儿的一番话后改变了想法
14、(thoughts)。10.A.forB.butC.orD.and答案C解析根据上下文的语境可知,这里的“steppedon”和“passedby”是表示选择的并列关系,所以选C项。11.A.crowdedB.wideC.familiarD.same答案D解析文章第一句说到作者每天都在其家附近的路上走一下,所以这里是说他走着同一(same)条路。12.A.brokenB.goneC.dirtyD.seized答案B解析根据前一句说到作者再见到那枚镍币的话,会把它捡起来,结合这里的表示转折关系的but可知,它已经不见了(gone)。13.A.refuseB.arrangeC.chooseD.de
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-425275.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(吉林专版)2024春九年级语文下册 第六单元 写作有创意地表达作业课件 新人教版.ppt
