2022高考英语话题复习一轮主题训练(九) 公益事业与志愿服务 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语话题复习一轮主题训练九公益事业与志愿服务 WORD版含解析 2022 高考 英语 话题 复习 一轮 主题 训练 公益事业 志愿 服务 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、主题训练(九)公益事业与志愿服务大阅读提升阅读速度内化读文规律(满分70分,限时55分钟).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AI left England for Sydney in September. It was a career move for my husband, and our 20yearold daughter was feeling adventurous and decided to come, too. However, just before leaving England, my 79yearold mother suffered a stroke
2、(中风). Being strong and independent, she continues to live at home with the help of social services. But she couldnt look after the garden. I thought how wonderful it would be if there was an organisation offering volunteer help. Friends asked me what I planned to do in Australia, and I told them I w
3、ould be looking for a volunteer position with a gardening charitable organisation. Imagine my surprise when I found just the organisation I had been looking for Easy Care Gardening (ECG)!There are several reasons why I volunteer for ECG. Firstly, as a newcomer to Australia I meet many great people w
4、ho, like me, volunteer some of their time. We cover a large age range, but all love gardens and helping others.Secondly, through working with ECG I have been lucky enough to explore Sydneys North Shore that I might not have had the opportunity to visit otherwise.Finally, there are all those wonderfu
5、l people we call “clients (客户)”, but are more like friends when we visit them often and tend their gardens. What great people I have met, and the stories they have to tell the family histories, where they come from and the reasons for immigrating to Australia. I find it a privilege to have access to
6、 private gardens which, in many cases, have been the joy of their owners for many years. Each one is individual and reflects the character, needs and the history of each family. Indeed, the gardens reflect the multicultural and historical background of Sydney.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者因为个人经历而决定在澳大利亚做园艺志愿者,主要帮
7、助客户打理花园。这一工作不仅让作者能够帮助别人,还为作者带来了诸多收获。1Why did the author move to Sydney?AHer husband would work there.BShe planned to volunteer there.CShe was very keen on adventures.DShe had to look after her sick mother.解析:选A细节理解题。根据第一段中的“I left England for Sydney in September. It was a career move for my husband”
8、可知,由于事业发展作者的丈夫去悉尼工作,作者也一同前往。故选A。2What made the author choose to be a gardening volunteer?AThe popularity of ECG.BThe tips of her friends.CHer own experience.DHer gardening skills.解析:选C推理判断题。根据第一段中的“my 79yearold mother suffered a stroke (中风)”和“But she couldnt look after the garden. I thought how wond
9、erful . I would be looking for a volunteer position with a gardening charitable organisation.”可知,作者母亲患中风不能打理花园,在这种情况下,作者希望能有一个帮助人们打理花园的慈善组织,这段经历使得作者萌生了做园艺志愿者的想法。3What do the volunteers at ECG have in common?AThey make friends with their clients.BThey like to explore Sydneys North Shore.CThey are of
10、similar ages and backgrounds.DThey are kindhearted with the same interest.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“We cover a large age range, but all love gardens and helping others.”可知,ECG有各个年龄段的志愿者,但是他们都热爱花园和帮助他人,即他们善良,又有共同的兴趣。B(2021洛阳统考)I decided to ski to the North Pole. It was after I saw an advertisement in a news
11、paper looking for people to join a team to ski 350 miles to the North Pole. Back in 1996, there had never been a woman from the UK who had accomplished this challenge. I wondered what it would be like to survive in temperatures cold enough to freeze your flesh in seconds, so I sent off for the appli
12、cation form.The application form full of pictures of male explorers arrived. The words “Are you man enough for the ultimate (极限的) challenge?” made me angry and even more determined to get on the team.Over 500 individuals applied for a place in the team, and the selection process included physical an
13、d psychological tests designed to pick the best group. In one test, there was a huge rope ladder we had to climb, and I froze at the top because I have a fear of heights. I thought my hopes were fading as most other applicants sailed past, leaving me behind. But two others helped me over, and later
14、I found out that the organizers were not looking for amazing individuals, but great team players, and this moment had shown them who would take care of others in the team.I had revealed (显示) my weakness, and in a place like the Arctic, you have to be yourself, as there is nowhere to hide. These pers
15、onalities of asking for help and showing weakness are necessary for women to master.I realized that by being myself, I could succeed. I was selected for the team. I realized that I could achieve more than I ever imagined more importantly, by sharing my story with others, I could inspire them to take
16、 a step into the new world and reveal more of their abilities.4How did the author react on seeing the advertisement?AShe got cross.BShe was determined.CShe got frightened. DShe was uninterested.解析:选B细节理解题。根据对第一段的整体理解,尤其是第一、二句可知,作者看到这个广告后就下定决心要去北极滑雪。5What did the organizers view as the most important
17、 in the selection of new hands?APersonal quality. BIndividual ability.CSpirit of teamwork. DCourage to challenge.解析:选C推理判断题。根据第三段的最后一句可推知,团队组织者挑选新队员时认为最重要的一点就是队员们要有团队合作精神。6What does the author think of womens showing weakness?ABeneficial. BShameful.CMerciful. DDisturbing.解析:选A细节理解题。根据第四段的内容,尤其是第二句“T
18、hese personalities of asking for help and showing weakness are necessary for women to master”可推知,女性展示软弱是有用的。7Whats the intention of the author in writing this passage?ATo inspire us to prepare for our future goal.BTo advise women how to turn to others.CTo make suggestions to her team members.DTo enc
19、ourage people to explore the unknown world.解析:选D写作意图题。根据最后一段最后一句可知,作者写这篇文章的目的是鼓励人们去探索未知的世界。C(2021济南外国语学校检测)Rodney Smith is a man with a task. The Bermuda native is in the midst of a trip that will take him to every state in the nation, mowing lawns (修理草坪)Five years ago, Smith came across a senior ma
20、n mowing his lawn and stopped to help.“When I came across the elderly man, my life changed,” he said. After that, Smith went on to create the Raising Men Lawn Care Service (RMLCS) to mow lawns for the elderly, disabled, single moms and former soldiers free of charge. As part of providing free yard w
21、ork, the organization teaches children about serving their communities and lawnmower safety.A key component of RMLCS is its 50yard challenge,which sets a goal for children nationwide to mow 50 lawns for free in their community. When a kid signs up for the challenge, the group sends them a white shir
22、t with the Raising Men logo (标识), shades and ear protection. The participants receive a different colored shirt after every 10th lawn they mow. When they have completed the task for 50 yards, they receive a special visit from Smith or someone with RMLCS. They give the volunteer a new lawnmower, free
23、 of charge, and cut other lawns with them.Since this challenge started in 2016, 12 kids have already completed the challenge. And both boys and girls are part of it. At present they have 130 kids nationwide taking part in this challenge, including 7 in Bermuda and the UK and one in Canada. So it is
24、spreading worldwide. Even the Queen of England took notice the governor of Bermuda presented Smith with an award late last year on behalf of her.It was also last year that Smith came up with the 50 States 50 Lawns campaign. Now, in 2018, hes on the road again.语篇解读:本文是一篇说明文。史密斯创建了名为Raising Men Lawn C
25、are Service (RMLCS) 的组织来免费为老人、残疾人、单身母亲和退伍军人修剪草坪。8What is the purpose of the Raising Men Lawn Care Service?AEducate children to work hard.BOffer free lawn cutting service.CMake lawnmowers of high quality.DTrain professional lawn mowing workers.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“to create the Raising Men Lawn Care Se
26、rvice (RMLCS) to mow lawns for the elderly,disabled,single moms and former soldiers free of charge”可知史密斯创建了RMLCS来免费为老人、残疾人、单身母亲和退伍军人修剪草坪。故选B。9What indicates a child completing the 50yard challenge?AA visit to RMLCS.BThe Raising Men logo.CA white shirt and ear protection.DA new lawnmower from RMLCS.解
27、析:选D细节理解题。根据第三段可知当这些孩子完成修剪50片草坪的任务时, Smith或RMLCS的其他人会对他们进行一次特别的拜访。他们会给这些孩子一台新的割草机,并一起修剪草坪。这说明一个小孩如果收到一台RMLCS送的新的割草机意味着这个小孩完成了修建50片草坪的任务。故选D。10Why is the Queen of England mentioned?ATo praise the queen for her care.BTo prove Smith is respected by everyone.CTo show Smiths behavior got recognized.DTo i
28、ntroduce where Smiths motivation came from.解析:选C推理判断题。根据第四段可知这项挑战在全世界传播开来。甚至英国女王也注意到了百慕大省长去年年底代表她给史密斯颁奖。女王的奖励意味着一种肯定,由此推断作者提到英国女王是为了说明史密斯的行为受到了认可。故选C。11What can be the best title for the text?AMow Lawns in Order to TravelBLawn Mowing a New TrendCChoose Mowing Lawns to HelpDSmith a Man Loves Mowing L
29、awns解析:选C标题归纳题。全文主要讲述了史密斯创建了RMLCS这个组织来免费为老人、残疾人、单身母亲和退伍军人修剪草坪,并发起修剪50片草坪的挑战来鼓励孩子为社区免费修剪草坪的故事。DCortana. Alexa. Siri. These are names of robotic voices that are often programmed on electronic tablets. They also become default (默认) identities for people with speech disorders who rely on technology to c
30、ommunicate. Now some speech scientists are developing personalized voices to reflect the broader diversity of the people who use them. To do it, they are tapping into a vast network of volunteers who are donating their voices to share with people who cannot speak.The effort to build an international
31、 “Human Voicebank” has attracted more than 17,000 volunteers from 110 countries, including Priyanka Pandya, a 16yearold from Columbia, Md., who plans to spend her winter vacation recording a string of sentences into her computer. “To be able to give somebody the gift of voice, I think thats really,
32、really powerful,” she said.“Everyone has a voice,” said Rupal Patel, founder of VocaliD, the company that started the voicebank. “Even people who are unable to speak have sounds that are unique to them.” Her company designs personalized voices by recording the unique sounds of the user, and then mix
33、ing them with 6 to 10 hours of recordings from a voice donor, matched by age, gender and region. The company is developing voices now for its first 100 customers.Also, peoples voices change. The company is looking for donors who are willing to record their voices, and then record them again a few ye
34、ars later, as they get older.Some of the first customers say they are happy with the results. John A. Gregoire was one of the first customers to receive a personalized voice from VocaliD last December. The voice came eight years after he developed ALS (肌萎缩侧索硬化症) and more than six years have passed s
35、ince his voice became unintelligible to everyone except his wife and youngest son. “Having a distinctive voice is like getting something back that was stolen,” John said.语篇解读:本文是一篇说明文,讲述了VocaliD公司创建了“人类声音银行”(Human Voicebank),旨在利用志愿者的声音和高科技帮助语言障碍者拥有自己独特的声音。12What can we know about the voicebank?AIt c
36、ollects all kinds of voices.BIt gains strong public support.CIt helps to recognize special voices.DIt offers people personalized voices free.解析:选B细节理解题。根据第二段中的“The effort .has attracted more than 17,000 volunteers from 110 countries”可知,人类声音银行项目获得了公众的大力支持。13What does the example of John A. Gregoire s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-427915.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
