2020-2021学年英语译林版必修5模块整合训练 UNITS 1~3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年英语译林版必修5模块整合训练 UNITS 13 WORD版含解析 2020 2021 学年 英语 译林版 必修 模块 整合 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家模块整合训练Units 13(时间:100分钟;满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AEarly people lived by hunting animals and gathering grains.After a tribe(部落)had lived in an area for some time, its food supply would begin to reduce.Then the tribe had to move to new hunting grounds where there was more fo
2、od.This way of life caused special problems for the tribes.They were forced to depend on luck, as well as on their hunting skills.If they could find no game, the whole tribe was in danger of starving.And when the hunters had good luck one day, they were not sure to find game the next time.The tribes
3、 moved often because much land was needed to support their people.Finally, people learned that they could grow their food.At first, the women of tribes raised patches of wild grain.Later, people discovered that they could plant their own seeds.Farming slowly became a way of life.As people turned awa
4、y from hunting to farming, their life changed.When the food supply became more constant, they no longer moved from place to place.The success of their crops depended partly on the weather, but there were also things they could do to help crops grow.In the past, a tribe had to travel many miles for f
5、ood.Now,only a small amount of land was necessary to feed the whole tribe.The tribe could grow in size because farming provided a way to feed people.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述我们祖先是如何依靠种植来获得食物的。1From the passage we can infer Alife was hard and unsteady for early tribesBhunting was interesting in early daysC
6、the change from hunting to farming happened very quicklyDearly tribes liked moving from place to placeA推理判断题。根据第一段后两句“After a tribe(部落)had lived in an area for some time, its food supply would begin to reduce.Then the tribe had to move to new hunting grounds where there was more food.”可知,一个部落在某一地区居住
7、一段时间后,食物不断减少,这样这个部落就不得不搬到有更多食物的地方,再根据第二段二、三句“They were forced to depend on luck, as well as on their hunting skills.If they could find no game, the whole tribe was in danger of starving.”可知,他们主要靠运气活下来,如果找不到猎物,整个部落就会处于饿死的境地,因此推断对于早期部落来说,生活是艰辛和不稳定的。故选A。2The main idea of the passage is Ahow the ancient
8、 people grow cropsBwhy early people had to travel oftenChow farming became a way of lifeDhow the ancient people huntC主旨大意题。纵观全文可知,一、二两段讲述早期部落需要运气活下来,生活艰辛不稳定;第三段讲述随着人们从狩猎转向种植,他们生活稳定下来;第四段讲述农业种植使得部落的扩大成为可能。因此推断文章主要讲述种植是如何成为人类的一种生活方式的。故选C。3Why did the early tribes move so often?AThey enjoyed traveling
9、around.BThey liked to go hunting everywhere.CBecause of the bad weather they did not like to stay in one place.DThey had to find enough food.D细节理解题。根据第一段后两句“After a tribe(部落)had lived in an area for some time, its food supply would begin to reduce.Then the tribe had to move to new hunting grounds wh
10、ere there was more food.”可知,早期部落不断搬迁是因为他们必须找到足够的食物。故选D。【解题策略】主旨大意题解题策略:抓住文章的主线和关键词语,归纳文章中心思想。一般来说,文章的主题句多数在第一段的开头或者最后一段的结尾部分,但是要注意不是所有的段落都有主题句,有时候主题句暗含在句中。阅读这样的文章,就需要自己根据文章的细节来分析,概括出段落的主题,从而推导出文章的主旨。分析的方法是:先弄清该段落主要讲了哪几方面的内容,这些内容在逻辑上有什么联系,然后加以归纳总结形成主题。例如小题2:文章第一、二两段讲述早期部落需要运气活下来,生活艰辛不稳定;第三段讲述随着人们从狩猎转
11、向种植,他们生活稳定下来;第四段讲述农业种植使得部落的扩大成为可能。从而归纳总结得出文章主要讲述种植是如何成为人类的一种生活方式的。故选C。BIs your school good for the environment?Being green wasnt easy for Kermit the Frog(a famous cartoon character)but it is for a growing number of schools around the country.A “green” school is an environmentally friendly building t
12、hat uses less energy by depending on earths natural resources for heat,light,and power.Green schools have clean air,a lot of natural light,and renewable power sources.New studies show that green schools are not only good for the environment,but good for you too!Kids in classrooms with a lot of dayli
13、ght scored 25 percent higher on reading and math tests than students who studied in rooms with less natural light.Students in schools with more natural light took three to four fewer sick days than students exposed to artificial classroom lighting.The further study found that those students had less
14、 dental decay(龋齿)because they were exposed to more of the vitamin D produced by the sun.The Willow School in NJ. is a school that was built as a green building in 2002.Parts of the building are made wholly from recycled materials.To help trap heat,for example,building workers filled the walls with m
15、aterial from old blue jeans instead of the traditional insulation(绝缘物)made of chemicals.Every classroom has skylights to allow most sunlight,and solar panels(太阳能电池板)line the south end of the building.It uses about 70 percent less energy than a nongreen school.This helps the school cut down on high e
16、nergy costs.Kate Burke Walsh,head of the Willow School,says,“Sunlight has an impactyoure happier.”The clean,natural surroundings help both students and teachers “handle stress and stay relaxed and focused.its a very calming atmosphere.”【语篇解读】本文介绍什么是绿色学校以及它的优势。4The question asked in the first paragra
17、ph is used to Ashow the writers curiosity about your schoolBcare about the environment of your schoolCexpect readers to give a clear answerDintroduce the main topic of the passageD推理判断题。根据第一段中“Is your school good for the environment?”和第二段中“Agreen school is an environmentally friendly building that u
18、ses less energy by depending on earths natural resources for heat,light,and power.Green schools have clean air,a lot of natural light,and renewable power sources.”可知第一段的问题是为了介绍本文主题。故选D。5What is a green school like according to the passage?AMore trees are planted in the schoolyard.BIt makes full of n
19、atural resources.CNo energy is wasted everywhere.DThe buildings are painted green.B细节理解题。根据第二段中“A green school is an environmentally friendly building that uses less energy by depending on earths natural resources for heat,light,and power.”可知一个绿色的学校充满了丰富的自然资源。故选B。6Whats the main idea of Paragraph 3?
20、AA student at a green school gets better grades.BA green school absorbs more sunlight.CHow students can benefit from a green school.DHow a green school is beneficial to the environment.C段落大意题。根据第三段中“New studies show that green schools are not only good for the environment,but good for you too!.The f
21、urther study found that those students had less dental decay(龋齿)because they were exposed to more of the vitamin D produced by the sun.”可知本段叙述的是:学生如何从绿色学校中获益。故选C。7Whats the purpose of writing this passage?ATo change peoples attitudes to green schools.BTo introduce the advantages of green schools.CTo
22、 explain why green schools are popular.DTo persuade people to build green schools.B目的意图题。根据文章最后一段中“The clean,natural surroundings help both students and teachers handle stress and stay relaxed and focused.its a very calming atmosphere.”作者目的是为了介绍绿色学校的优势。故选B。CSure, its good to get along with your teac
23、her because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.And yes, its good to get along with your teacher because, in general, its smart to learn how to relate to the different types of people youll meet throughout your life.But really, theres one superimportant reason why you should g
24、et along with your teacher.Kids who get along with their teachers not only learn more, but theyre more comfortable asking questions and getting extra help.This makes it easier to understand new materials and do your best on tests.When you have this kind of relationship with a teacher, he or she can
25、be someone to turn to with problems, such as problems with learning or school issues.As a kid in elementary or middle school, youre at a wonderful stage in your life.Youre like a sponge (海绵), able to suck up lots of new and exciting information.On top of that, youre able to think about all this info
26、rmation in new ways.Your teacher knows that, and in most cases, is thrilled to be the person whos giving you all that material and helping you put it together.Remember, teachers are people, too, and they feel great if youre open to what theyre teaching you.Thats why they wanted to be teachers in the
27、 first place to teach!Some kids may be able to learn in any setting, whether they like the teacher or not.But most kids are sensitive to the way they get along with the teacher, and if things arent going well, they wont learn as well and wont enjoy being in class.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章论述了良好的师生关系的作用。8What
28、 does the text mainly talk about?AThe responsibilities of the teacher.BAdvantages of making the class interesting.CThe benefits of getting along well with the teacher.DThe relationship between the teacher and students.C主旨大意题。根据文章第一段中的“its good to get along with your teacher because it makes the time
29、 you spend in the classroom more pleasant.Kids who get along with their teachers not only learn more, but theyre more comfortable.”,和老师相处好的好处就是在课堂上更舒适,可以学到更多东西。这是文章的中心句,也是文章的主旨要义。故选C项。9What else will you learn from your teacher except knowledge?AHow to get in touch with other teachers.BHow to solve
30、difficult problems in school.CHow to get along with classmates in your school.DHow to deal with different types of people in the future.D推理判断题。根据第一段中的“its good to get along with your teacher because, in general, its smart to learn how to relate to the different types of people youll meet throughout
31、your life.”可知,和老师相处好还对学会如何与以后生活中遇到各种类型的人交往是有好处的。故选D项。10What does a good relationship with the teacher mean to you?AYou can get more help from the teacher.BYou will have more problems in learning.CYou can behave more actively in class.DYou can ask any questions optionally in class.A细节理解题。根据文章第二段中的“Wh
32、en you have this kind of relationship with a teacher, he or she can be someone to turn to with problems”可知,如果你和老师有良好的关系,他或她就可能是你遇到困难时你寻求帮助的人。分析选项可知A项正确。11What effect does a bad relationship have on most students?AThey can learn by themselves as usual.BThey cant get help from the teacher.CThey feel g
33、reat in the classmates heart.DThey may feel uncomfortable in class.D推理判断题。根据最后一段中的“most kids are sensitive to the way they get along with the teacher, and if things arent going well, they wont learn as well and wont enjoy being in class.”可知,多数孩子对他们和老师相处的方式很敏感,如果相处不好的话,他们也不会学得好,也不会喜欢上课。也就是在课堂上会感觉不舒服。
34、分析选项可知D项正确。DEnvironmentalists said our planet was doomed to die.Now one man says they are wrong.“Everyone knows the planet is in bad shape,”thundered a magazine article last year.Species(物种) are being driven to die out at record rates, and the rivers are so poisonous that fish are floating on the su
35、rface, dead.But theres a growing belief that what everyone takes for granted is wrong: things are actually getting better.A new book is about to overturn our most basic assumptions about the worlds environment.Rivers, seas, rain and the atmosphere are all getting cleaner.The total amount of forests
36、in the world is not declining.The Skeptical Environmentalist by Bjorn Lomborg, a professor of statistics at the University of Aarhus in Denmark, is an attack on the misleading claims of environmental groups, and the“bad news” culture that makes people believe everything is getting worse.Now the atta
37、cks are increasingly coming from leftwing environmentalists such as Lomborg, a former member of Greenpeace.The accusation (责备) is that, although the environment is improving, green groupswith profits of hundreds of millions of pounds a yearare using scare tactics (谋略)to gain donations. Lomborgs book
38、 doesnt deny global warmingprobably the biggest environmental threatbut destroys almost every other environmental claim with many official statistics.The Worldwatch Institute claims that“deforestation (砍伐树木) has been accelerating over the last 30 years”But Lomborg says that is simply rubbish.Since t
39、he dawn of agriculture the world has lost about 20 percent of its forest cover, but in recent decades the forest areas depleting has come to a stop.According to UN figures, the area of forests has remained almost steady, at about 30 percent of total land area, since the 1940s.Forests in countries su
40、ch as the US, UK and Canada have actually been expanding over the past 40 years. Despite all the warnings the Amazon rainforest has only shrunk (缩小) by about 15 percent.Nor are all our species dying out. Some campaigners claim that 50 percent of all species will die out within 50 years.But other stu
41、dies show only 0.08 percent of species are dying out each year.Conservation (环境保护) efforts have been successful.Whales are no longer threatened and the bald eagle(秃鹰) is off the endangered list.Environmental groups claim that many of the improvements are the results of the success of their campaigns
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428007.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏省连云港灌云县第一中学高一英语课件:U1GRAMMAR AND USAGE(外研版必修4).ppt
