2019届高考英语一轮复习Unit13People课时练1阅读理解提速练北师大版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 Unit13People 课时 阅读 理解 提速 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 13 People课时练1阅读理解提速练 阅读理解A(2018烟台诊断)Grandparents who help out occasionally with childcare in their community tend to live longer than seniors who do not care for other people, according to a study from Berlin, Germany.“Having no contact with grandchildren at all can negatively impact grandparen
2、ts health. This link could be deeply rooted in our evolutionary past when help with childcare was important for the survival of the human species,” said Sonja Hilbrand, one of the researchers.The findings are drawn from data on more than 500 people over age 70. Overall, after accounting for grandpar
3、ents age and general state of health, the risk of dying over a 20year period was onethird lower for grandparents who cared for their grandchildren,compared with grandparents who provided no childcare.Caregiving was associated with a longer life even when the care receiver wasnt relative. Half of all
4、 childless seniors who provided support to friends or neighbors lived for seven years after the study began, while nonhelpers lived for four years on average.“Caregiving may give caregivers a purpose of life because they may feel useful for others and society. Caregiving may be thought also as an ac
5、tivity that keeps caregivers physically and mentally active,” said Professor Bruno Arpino.Arpino noted, however, that caregiving is not the only activity that can improve health and that too many caring responsibilities can take away from other beneficial activities like working, being in social clu
6、bs, or volunteering.“Children should take_into_account their parents needs, willingness, and desires and agree with them on the timing and amount of childcare,” he suggested.“It is very important that every individual decides for himself/herself, what proper amounts of help means,” Hilbrand said, ad
7、ding, “As long as you do not feel stressed about the intensity(强度) of help you provide you may be doing something good for others as well as for yourself.”【解题导语】德国柏林一项研究发现,祖父母适当地帮忙照顾孙辈比不照顾孙辈的老年人寿命长。1What is the caregiving study based on?AHuman evolutionary history.BDemand of modern society.CSocial c
8、ontact between relatives.DData on many elderly people.D解析:推理判断题。根据文章第三段第一句可知,这一发现是从对500多个70岁以上的老人的数据分析得来的。故选D项。2In Arpinos opinion, childcare_Ais sure to keep old people away from illnessesBallows old people to live a more meaningful lifeCcreates more job opportunities for old peopleDmakes social ac
9、tivities inaccessible to old peopleB解析:推理判断题。根据题干中的“Arpinos opinion”定位至文章第五段中的“Caregiving may give caregivers a purpose of life because they may feel useful for others and society.”可知,看护小孩让看护人觉得生活有了目的,因为他们觉得自己对他人和社会是有用的,也就是说,看护小孩可以使他们感觉生活得有意义。故选B项。3What does the underlined part “take into account” i
10、n Paragraph 6 probably mean?ALimit.BIgnore.CFavor. DConsider.D解析:词义猜测题。根据第六段中的“too many caring responsibilities can take away from other beneficial activities”及下文的“.their parents needs, willingness, and desires and agree with them on the timing and amount of childcare”可知,过多的照看责任会使老人无法从事其他有意义的活动,所以孩子
11、应考虑老人的需求、意愿和渴求,同意他们照顾孩子的时间长度和强度的选择。由此可猜测,take into account意为“考虑”,与consider意义相近。故选D项。4What does the last paragraph tell us?AGrandparents can do anything in their own interests.BGrandparents should share more social responsibilities.CProper amounts of childcare do good to grandparents.DCaregiving guar
12、antees every grandparent a longer life.C解析:细节理解题。根据最后一段中的“As long as you do not feel stressed about the intensity(强度) of help you provide you may be doing something good for others as well as for yourself.”可知,只要你帮忙的强度不会让你感到有压力,这对他人、对你自己都是有好处的。由此可知,适当地照顾小孩对祖父母有好处。故选C项。B(2018石家庄高三模拟)Too Good To Go is
13、a smartphone app which allows restaurants to sell food that would otherwise be thrown away at discount prices from as little as 2 to a maximum of 3.80, even if the meals are sold from the very finest restaurants in the country. Originally created in Denmark and launched in Brighton and Leeds in June
14、, the service has recently been introduced into the United Kingdom by a couple of young entrepreneurs(企业家)Millions of tons of foods are thrown in the trash every year, with restaurants accounting for a large part, so ecoentrepreneurs Chris Wilson and Jamie Crummie came up with the good idea to stop
15、food waste. Using Too Good To Go not only helps restaurants save expense, but gives people in need the chance to order fancy dishes at low prices.Too Good To Go is very convenient for users. Restaurants make food available on the Too Good To Go app and website. People can look through the available
16、dishes on the smartphones, pay for them using a credit card and pick them up at a set time, an hour before closing time.Although Too Good To Go does take a fee from restaurants for each sale, its creators say the end goal is to use it for restaurants to solve their waste management problem, rather t
17、han making a profit. Wilson claims, “The idea is that restaurants stop producing the extra food so they dont need to throw it away in the trash, and we really want to put ourselves out of business by stopping food waste.”Birmingham has become the latest city where restaurants can reduce food waste t
18、o the lowest limit by working with the Too Good To Go social enterprise app.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了Too Good To Go这款手机软件,它可以帮助饭店以较低的价格处理要扔掉的食物,这样既避免了浪费,又给那些需要的人提供了可口的食物。5Where was Too Good To Go originally launched?AIn Denmark. BIn Brighton.CIn Birmingham. DIn the US.B解析:细节理解题。根据第一段中的“Originally created
19、 in Denmark and launched in Brighton and Leeds”可知,这款软件最初是在Denmark创造出来,在Brighton和Leeds发起的,故选B项。6Whats the app intended to do?AMake a profit by selling food on the website.BAllow restaurants to sell food at low prices.CHelp restaurants to deal with leftover food.DCall on restaurants to save food and m
20、oney.C解析:推理判断题。根据文章第二段中的“.so ecoentrepreneurs Chris Wilson and Jamie Crummie came up with the good idea to stop food waste. but gives people in need the chance to order fancy dishes at low prices.”可知,这款软件的目的是阻止食物浪费,不仅帮助饭店节省费用,而且给那些需要的人提供一个低价品尝好菜的机会,故选C项。 7How did the creators of the app make profits
21、?ABy selling copies of the app.BBy taking a fee from buyers.CBy charging restaurants for each sale.DBy getting donations from entrepreneurs.C解析:细节理解题。根据文章第四段中的“Although Too Good To Go does take a fee from restaurants for each sale”可知,该软件的创造者是通过向饭店的每一单生意收费来赚钱的,因此选C项。8What can we infer from the text?A
22、People can pay less money for a rich meal.BThe app is mainly designed to help the poor.CDishes can be sold to make a lot of profits.DPeople can get their ordered food at home.A解析:推理判断题。根据第一段中的“Too Good To Go.in the country.”和第二段中的“Using Too Good To Go not only helps restaurants save expense, but giv
23、es people in need the chance to order fancy dishes at low prices.”可以推知,由于Too Good To Go 软件的出现,人们可以花比较少的钱吃一顿丰盛的饭,故选A项。C(2018湖南长沙高三模拟)A new study by the British government has discovered the mental health of the countrys teenage girls has become worse.The survey, which included 30,000 14yearold studen
24、ts in 2005 and 2014, showed 37 percent of girls with psychological stress, up from 34 percent in 2005.British boys stress level was actually seen to fall over the same time period,from 17 percent to 15 percent.The reports authors pointed out the “advent of the social media age” could be a major cont
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428544.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
