2019届高考英语一轮复习Unit17Laughter课时练1阅读理解提速练北师大版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 Unit17Laughter 课时 阅读 理解 提速 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 17 Laughter课时练1阅读理解提速练 阅读理解A(2018成都高中毕业班摸底测试)The world record holder for the number of university degrees is a 70yearold Italian.Mr.Luciano Baietti lives in the town of Velletri near Rome and spends his days walking around his small house and garden.But every morning as early as 3 oclock,he pul
2、ls out his textbooks and starts studying.He now holds 15 bachelors or masters degrees from universities across Italy,and is already attempting his 16th.“Thanks to books,I feel free,”he tells the BBC journalists.“After all,the words share the same root,”he says,referring to the Italian words libro(bo
3、ok)and libero(free)The certificates proving his talent hang on the walls of his study,showing people that he was writing new pages in the Guinness Book of Records.In 2002 he got his eighth degree in motor skills.And before that he already had degrees in sociology,literature,law,political science and
4、 philosophy,most from Romes famous La Sapienza University, one of the oldest in the world.Since then,he has added seven other degrees to his list,including one in criminology(犯罪学),one in military strategies and the latest one in tourism in February 2017.All of these three were from online universiti
5、es.“Each time I set myself a new challenge to see how far my body and my brain can go,”says Mr.Baietti.【解题导语】本文是一篇新闻报道。来自意大利的70岁的Luciano Baietti先生是已获得大学学位总数最多的世界纪录保持者。1What can we know about Mr.Baietti from the passage?AHe has a wide range of learning.BHe is the oldest world record holder.CHe has go
6、t crazy about getting degrees.DHe got all his degrees by going to school.A解析:推理判断题。根据第三至五段可以推断Luciano Baietti先生的学习范围非常广泛。a wide range of意思是“广泛的,多种多样的”,所以选项A正确。2Why has Mr.Baietti tried to get so many degrees?ATo show his talent.BTo challenge himself.CTo become popular.DTo break the world record.B解析:
7、细节理解题。根据最后一段中的“Each time I set myself a new challenge to see how far my body and my brain can go”可知选项B正确。3Where does this passage most probably come from?AA newspaper.BA biography.CA travel magazine. DA story book.A解析:推理判断题。根据全文尤其是第四段Luciano Baietti先生接受BBC采访的信息可以推断本文应该是一篇新闻报道。所以选项A正确。B(2018南昌模拟)Next
8、 time you are blamed for bad behavior, mainly blame it on the whole apple, pear or any other uncut food that your parents packed in your lunch box.Thats because biting into anything that requires the use of the front teeth, is likely to cause rude behavior in kids! At least thats the conclusion some
9、 researchers from Cornell University have made, after observing the behavior of 12 students at a summer camp.The researchers began by dividing the students into two groups.On the first day, one group was given chicken on the bone.The other was provided with the same chicken cut into delicious, bites
10、ize pieces so that the only way to eat it was with a fork.The following day, the food was exchanged, so that the first group received the small pieces and forks, while the second, enjoyed the chicken on the bone.Each day the camp counselors also gave the kids strict instructions to let them stay wit
11、hin a circle with a 9foot radius.The researcher recorded both the meal time and then asked behavioral experts to evaluate what happened.They agreed that the kids that were required to bite the food were twice as likely to show aggressive behavior and disobey the adults, as those that focused on eati
12、ng their food with forks.Of course, the latter also showed some rude behavior.If that isnt bad enough, the former group was also more likely to leave their special circle and even, stand and jump on the picnic tables!This has made Mr.Wansink, who led the research and his team, conclude that for some
13、 reasons, kids that bite into their food are more likely to exhibit bad behavior than those forced to eat with forks.Therefore, he advises parents to cut up the food they serve to their kids to enjoy a peaceful meal!【解题导语】本文是一篇说明文。研究表明,孩子吃东西的方式可能会影响他们的行为举止。4What probably results in kids bad behavior
14、?AThe way kids bite into food.BThe way food is cooked.CThe unhealthy food kids eat.DTheir attitude toward the food.A解析:细节理解题。根据第一段第二句Thats because biting into anything that requires the use of the front teeth, is likely to cause rude behavior in kids!可知,孩子表现粗鲁和吃东西的方式有关。故选A。5Paragraph 2 mainly shows
15、_Athe result of the researchBthe time on the researchCthe way the research went onDthe difficulties the research facedC解析:段落大意题。根据第二段的内容可知,研究者做了一个实验,主要是为了研究孩子的粗鲁表现是否和吃东西的方式有关。在实验中孩子们被分成两组,然后在两天里分别用不同的方式吃东西。故本段主要写的是实验方式。故选C。6What can we learn about the students at the summer camp?AThey enjoyed the fo
16、od there very much.BThey exhibited different levels of rude behavior.CThey were asked to bite the food with care.DThey were likely to behave badly frequently.B解析:细节理解题。根据第三段第二句They agreed that the kids that were required to bite the food were twice as likely to show aggressive behavior and disobey t
17、he adults, as those that focused on eating their food with forks.可知,因吃饭方式的不同,两组孩子粗鲁的行为出现的次数明显不同。故选B。7What does Mr.Wansink advise parents to do?ATo eat with their kids often.BTo teach their kids how to eat food.CTo serve their kids with small pieces of food.DTo show their kids good behavior often.C解析
18、:细节理解题。根据最后一段最后一句Therefore, he advises parents to cut up the food they serve to their kids to enjoy a peaceful meal!可知,Wansink先生建议家长把孩子吃的食物切成小块。故选C。C(2018江西赣中南五校联考)In its early history,Chicago had floods frequently,especially in the spring,making the streets so muddy that people,horses and carts got
19、 stuck.An old joke that was popular at the time went like this:A man is stuck up to his waist in a muddy Chicago street.Asked if he needs help,he replies,“No,thanks.Ive got a good horse under me.”The city planner decided to build an underground drainage(排水) system,but there simply wasnt enough diffe
20、rence between the height of the ground level and the water level.The only two options were to lower the Chicago River or raise the city.An engineer named Ellis Chesbrough convinced the city that it had no choice but to build the pipes above ground and then cover them with dirt.This raised the level
21、of the citys streets by as much as 12 feet.This of course created a new problem:dirt practically buried the first floors of every building in Chicago.Building owners were faced with a choice:either change the first floors of their buildings into basements,and the second stories into mainfloors,or ho
22、ist(吊起) the entire buildings to meet the new street level.Small woodframe buildings could be lifted fairly easily.But what about large,heavy structures like the Tremont Hotel, which was a sixstory brick building?Thats where George Pullman came in.He had developed some housemoving skills successfully
23、.To lift a big structure like the Tremont Hotel,Pullman would place thousands of jackscrews(螺旋千斤顶) beneath the buildings foundation.One man was assigned to operate each section of roughly 10 jackscrews.At Pullmans sign each man turned his jackscrews by the same amount at the same time,thereby raisin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428551.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
