分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2019届高考英语一轮复习练习:4 阅读速度提升练.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:428604
  • 上传时间:2025-12-01
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:126.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019届高考英语一轮复习练习:4 阅读速度提升练 2019 高考 英语 一轮 复习 练习 阅读 速度 提升
    资源描述:

    1、题组层级快练(四)阅读速度提升练(时间:20分钟)阅读理解来源:Z,xx,k.Com阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。(2019南京模拟)In 1880, fourteenyearold Matthew Henson loved to hear sailors tell tales of their exciting lives at sea. The travel, the adventure, the danger, and the steady pay were all attracting young Henson. One day, he found

    2、 a job as a cabin boy on a beautiful ship called the Katie Hinds. For the next five years, Henson sailed around the world. With the help of the ships captain and other members of the crew, Henson learned mathematics, navigation, history, geography, and many other subjects. By the time he left the Ka

    3、tie Hinds in 1885, Henson was well educated and had become an excellent seaman.Unable to find work anywhere else, Henson took a job in a hat shop in Washington, D. C. One day in 1887, a man came in to buy a hat. The man, Robert Peary, asked the owner if he knew anyone with experience at sea. Peary w

    4、ould soon travel to South America for the U. S. government. He needed experienced men to accompany him. The shop owner knew about his young employees skills and experience on ocean journeys, so he introduced Peary to Henson.Using his mapreading and sailing skills, Henson proved himself to be a worth

    5、y and smart seaman. Peary soon made Henson his assistant(助理), and they became close friends. One day Peary told Henson about his real dream: to be the first man to stand on “the top of the world” at the North Pole. He asked Henson to help him make his dream come true. Over the next five years, the t

    6、wo explorers made two trips together to the Arctic. However, they were not able to reach the pole either time. The cold, wind, and ice were worse than either of them had ever imagined.In 1908, Peary and Henson were ready to make their final attempt at reaching the North Pole. Both men were over fort

    7、y years old. The years of hardship in the arctic cold had made them suffer a lot. This would be their last chance. With four Inuit(因纽特)guides, they made a mad rush straight across the ice toward the pole. Pearys feet were injured and he had to be pulled on a dogsled. In April 1909, Hensons instrumen

    8、ts showed they were standing at the North Pole. Together Henson and Peary planted the American flag in the snow.In later years, Robert Peary and Henson were greatly honored for their achievements. Today, the two friends and fellow explorers lie in heroes graves not far apart in the Arlington Nationa

    9、l Cemetery.1. In Paragraph 1, the author shows how Henson became _来源:1A. a wonderful seamanB. an educated captainC. a good shop assistant D. a successful learner2. Paragraph 2 mainly tells us _A. why Matthew Henson went to the hat shopB. how Matthew Henson met Robert PearyC. why Matthew Henson stopp

    10、ed working on the Katie HindsD. how Robert Peary knew Matthew Henson had sea experience3. The following statements are true EXCEPT _A. Henson proved himself a better seaman than PearyB. Peary wanted Henson to help him realize his dreamC. Before their final attempt, they made two trips togetherD. Aft

    11、er they died, they were highly respected by people4. The story between Henson and Peary could best be compared to _A. treasure hunters looking for fortunesB. sailors seeking power over othersC. soldiers fighting for their freedomD. fighters exploring an unknown land答案与解析【文章大意】本文属于记叙文,介绍了亨森成为一名优秀水手的历

    12、程,及其北极探险旅行所经历的艰辛。1. 答案A解析细节理解题。根据第一段最后两句 . Henson learned mathematics,navigation,history,geography,and many other subjects.had become an excellent seaman.可知,第一段主要讲述了亨森是如何成为了一名优秀水手的。2. 答案B解析主旨大意题。第二段是对下文的铺垫。根据第二段最后一句可知,是老板把他介绍给了罗伯特皮尔里,即第二段主要讲述了马修享森是如何认识罗伯特皮尔里的。3. 答案A来源:1ZXXK解析推理判断题。根据第三段中He asked Hen

    13、son to help him make his dream come true.可知,他请求Henson帮助他实现他的梦,排除B项;the two explorers made two trips together to the Arctic. 这两个探险家两次一起去北极旅行,排除C项;根据最后一段最后一句Today, the two friends and fellow explorers lie in heroes graves not far apart in the Arlington National Cemetery.可知,他们死后,他们受到人们的高度尊敬,排除D项。A项与文章意

    14、思不对,是错误的。4. 答案D解析推理判断题。由文章可知,在他们去北极的过程中,两个人共同奋斗,历尽艰辛,为了目标而努力。故可将两人比作“为了探索未知世界而奋斗的人”。来源:1ZXXKWelcome to Arundel Castle which is situated in West Sussex, England. The castle has a history of nearly 1,000 years and has welcomed visitors travelling from all over the world. Arundel Castle also plays a st

    15、arring role in many films. The GardensThe White Garden is planted with soft white Iceberg Roses, and Snow White Lilies.The Rose Garden is newly planted with lovely oldfashioned English roses that are at their very best in June and July. The Organic Kitchen Garden produces a wide range of seasonal fr

    16、uit and vegetables, pears, cherries and apples.来源:学_科_网The Castle ShopIn the Castle Shop, you will discover a wide and interesting range of gift ideas for everyone. It offers gifts and souvenirs designed to appeal to all tastes and pockets. Foods, china, books, and stationery(文具)are all available. M

    17、any are sold in this Castle Shop only. At Arundel Castle we pride ourselves on supporting local suppliers and actively encourage environmentally friendly products.The Arundel Festival 2019Saturday 16th to Monday 25th AugustThe annual Arundel Festival gets bigger and better every year. It is one of t

    18、he most amazing, diverse and easily accessible arts festivals in the UK, offering a mix of visual arts, music, theatre and street entertainment.ParkingCoaches and minibuses can drop off at the main Castle entrance in Mill Road and park in the main town car park that is opposite the Castle entrance.

    19、Please inform us when making your booking of how many parking permits are required. 5. When visiting the castle, you can _. A. get oldfashioned English roses as giftsB. buy ecofriendly products in the Castle ShopC. get seasonal fruit and vegetables for freeD. see how the local gifts are being made6.

    20、 How long does the Arundel Festival last this year?A. 10 days. B. One week.C. 16 days. D. One month.7. Where can you park the coach?A. In Mill Road.B. Inside the Castle.C. In the main town car park.D. At the main Castle entrance.答案与解析【文章大意】文章是介绍阿伦德尔城堡的广告,讲了城堡里面吸引人之处,包括里面的设施、开放时间和停车的注意事项。5. 答案B解析细节理解

    21、题。从文章The Castle Shop部分中的句子At Arundel Castle we pride ourselves on supporting local suppliers and actively encourage environmentally friendly products.可知参观城堡的时候,你可以在城堡的商店里面买环保的产品。选B项。6. 答案A解析细节理解题。从文章The Arundel Festival 2019部分中的“Saturday 16th to Monday 25th August”可知今年的the Arundel Festival会持续10天,选A项

    22、。7. 答案C解析细节理解题。从文章最后一段的句子Coaches and minibuses can drop off at the main Castle entrance in Mill Road and park in the main town car park that is opposite the Castle entrance.可知你可以将车停在主要的镇停车场。选C项。(2019山西四校联考)Taking a shower is relaxing. You can hum a song, daydream or think about nothing, leaving the

    23、real world behind you. But did you know that showering can also benefit your mind?A research by Scott Barry Kaufman, a psychologist from Yale University in the US interviewed over 3,000 people around the world. It turned out that nearly twothirds of the interviewees said they had experienced new ide

    24、as in the shower and were more likely to have them in the shower than at work.So why does a simple shower have such magic power? Science can explain it.Showering can help to raise our level of dopamine, a hormone(荷尔蒙)closely related to our creativity. “People vary in terms of their level of creativi

    25、ty according to the activity of dopamine”, explained Alice Flaherty, a famous American neuroscientist. “Taking a warm shower can make us feel relaxed and therefore make the dopamine level rise and bring Aha! moment to us.”Besides the chemical changes, showering may give you a break from what you fee

    26、l you have been stuck with. Especially when you have thought hard all day about a problem, jumping into the shower can keep you from the outside world so that you can focus on your inner feelings and memories. In this way, according to American psychologist Shelley H. Carson, author of Your Creative

    27、 Brain, “a showering hour may turn into an incubation(孵化)period for your ideas.”Compared with sitting in front of a computer, taking a shower is something we do less frequently in our daily life. When showering, we get a fresh experience with the change of location, temperature and humidity. “New an

    28、d unexpected experiences can lead to positive changes in thinking,” explained Kaufman. “Getting off the couch and jumping in the shower may create a distance and force you to think from a new point of view.”Showering allows us to enjoy the creative juices of our minds, but it neednt just be the bath

    29、room where you get your inspiration. For instance, Gertrude Stein, a female American writer and poet, got new ideas by driving around a farm and stopping at different cows until she found the one that most inspired her. So try to create your own way to free your mind, whether its a walk near the oce

    30、an, a country drive or reading a book at home.8. According to the article, what changes can showering cause?A. Bringing the terrible moment to us.B. Increasing the level of dopamine.C. Leading to boredom or tiredness.D. Setting the creative part of the brain free.9. If one has focused on something a

    31、ll day, showering can help _. A. turn ones attention inwardsB. draw ones attention to the outside worldC. one make an important breakthroughD. many chemical changes to take place10. It can be inferred from the article that _. A. changes in the frequency of an action can create a new perspectiveB. it

    32、 is a good idea to talk with others about their sources of inspirationC. our lives might feel longer and fuller if we frequently try new thingsD. it is helpful to try something different rather than stay focused on a difficult task11. The example of Gertrude Stein in the last paragraph is used to _.

    33、 A. encourage readers to find their own ways of getting inspirationB. point out to readers that its hard to find inspirationC. explain how to link inspiration with readers daily livesD. show that creativity often comes from strange places答案与解析【文章大意】一项科学实验证实了洗澡对人们身心有益,尤其是激发大脑的创造力。8. 答案B解析细节理解题。根据第四段第

    34、一句话 Showering can help to raise our level of dopamine .可以判断出B项为正确答案。9. 答案A解析细节理解题。根据第五段 Especially when you have thought hard all day about a problem, jumping into the shower can keep you from the outside world so that you can focus on your inner feelings and memories可以判断出A项为正确答案。10. 答案D解析判断推理题。根据第六段内容可以判断出D项为正确答案。11. 答案A解析目的意图题。根据文章最后一段最后一句话“So try to create your own way to free your mind”可以判断出A项为正确答案。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019届高考英语一轮复习练习:4 阅读速度提升练.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-428604.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1