2019年高考英语一轮复习Unit3Lifeinthefuture押题专练含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 复习 Unit3Lifeinthefuture 押题 专练含 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Life in the future李仕才 第一节 阅读理解阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项。AEven as we breathe a sigh of relief watching the rescue of 33 miners trapped in a Chilean mine for more than two months, there is recognition that their recovery from this traumatic experience involves more than just their physical health.
2、 Surrivors of disasters are at significant risk for such problems as depression and anxiety.In an upcoming report,George ABonanno and colleagues note that disasters result in extreme psychological harm in a minority of individualsless than 30% of samples experience severe levels of these psychologic
3、al problems. Just as there are a wide range of problems experienced following disasters, Bonanno and his coauthors observe there are also a number of outcome patterns.Some survivors will exhibit chronic dysfunction (慢性功能障碍) but the majority will go on to recover psychological function within a few m
4、onths or years.Following disasters, the most common form of immediate psychological intervention(介入) is Critical Incident Stress Debriefing (CISD) (危机事件应激晤谈)However, following a review of studies on the effectiveness of CISD, Bonanno and coauthors conclude, “Multiple studies have shown that CISD is
5、not only ineffective but,as suggested earlier,in some cases can actually be psychologically harmful. “The data on crisis debriefing suggest that imposing such interventions on individuals doesnt work,”Lilienfeld says.“If some of the miners want to talk to somebody to express their feelings, then by
6、all means mental health professionals should be there to listen to them and support them.But for miners who would prefer not to talk much about the experience, its best to leave them alone and respect their own coping mechanisms (应对机制)” According to Bonanno and his coauthors,there are treatments tha
7、t may be effective in helping survivors recover from disasters.Psychological first aid (PFA) which,among other things,provides practical help and helps develop a sense of safety and calmness among survivorsis a promising approach.For example,the communitycentered interventionwhich helps maintain a s
8、ense of connectedness and quality of community lifeis beneficial to survivors of disasters.1Which of the following can replace the underlined word“traumatic”in the first paragraph?AAmusing BUpsettingCImpressive DMemorable2What can be inferred from Lilienfelds words?AThe choices of interventions shou
9、ld follow the survivors will.BThe survivors should often ask health professionals for advice.CIts beneficial for the survivors to communicate with each other.DThe miners should be respected for their hard and dangerous work.3According to the passage,which of the following methods is generally more e
10、ffective?AHelp survivors fit in their communities.BUrge survivors to join in volunteer programs.CAsk survivors to speak out their experiences.DLeave survivors alone to improve their emotions.4What is the passage mainly about?AThe types of psychological problems.BThe harmful effects of mine accidents
11、.CThe new research about the mental activity.DThe psychological help for survivors of disasters.语篇解读:绝大多数灾难幸存者都会产生一定的心理问题,因此对他们进行心理疏导是极其重要的。1解析:词义猜测题。根据第一段第一句以及下文disasters可知,被困在煤矿中是一件令人痛苦的经历。答案:B 答案:A3解析: 细节理解题。根据最后一段最后一句可知,让灾难幸存者融入自己的社区生活是帮助他们走出阴影比较有效的方法。选项B在文中并没有提及,选项C、D并不适合所有的人。故选A项。答案:A4解析:主旨大意题
12、。全文主要说明了对灾难幸存者心理急救的有效方法,D项最为符合。答案:DBWashington teacher Tammie Schrader is very enthusiastic about computer games in education. She thinks they can be used to teach programming skills which will help students to learn in middle school. Canadian teacher Justin Holladay wrote a few simple games to help
13、 his students practice math skills.When the games became popular, he started his own company to create more of them.And the University of Washingtons Zoran Popovic got more than 4,000 Washington students to master linear equations (方程) this spring by playing a computer game for just a few hours.The
14、growing availability of inexpensive computers and a new generation of young teachers who grew up playing on computers have inspired interests in games for serious purposes.“Six or seven years ago,selling games to schools was brutal(唐突的) ,”said David Martz of Muzzy Lane Software,a Boston,US company t
15、hat produces games for publishers such as McGrawHill.Now,he said,schools are interested in the promise of games.Software and education companies have tried for many years to combine youngsters passion for computer games with educational progress,without much success.Zoran Popovic thinks the first ef
16、forts to combine games with education fell_flat because they were created by commercial companies.These companies were more interested in selling products than seeing students master a skill.Teachers say there are some pretty good games in the marketplace now.Holladay,a math teacher from Alberta,Can
17、ada,began moving paperbased math games to the iPad,building games that allowed students to compete with each other and give him instant feedback on their progress. The games reinforced (加强) the lessons he was teaching,and his students had fun playing.He said,“They were a lot more engaged.”5. From Pa
18、ragraph 1,we know that_Ateachers were devoted to creating computer gamesBteachers think computer games can help in learningCteachers encourage students to play games to relaxDteachers hold different views on computer games6Who gave comments on“combination between games and education”?ADavid Martz BT
19、ammie SchraderCJustin Holladay DZoran Popovic7What helped promote computer games in schools according to the text?aThe affordability of computers.bThe preferences of young teachers.cThe advertisements of commercial companies.dParents support.eBetter games.Aa,b,c Ba,c,dCa,b,e Db,d,e8The underlined ph
20、rase“fell flat”in Paragraph 3 probably means“_”Amade no profit Bdeserved attentionCturned out successful Dfailed to get ideal effect语篇解读:文章讲解了电脑游戏在美国课堂的逆袭,美国很多的老师都认为电脑游戏可以促进学习,现在很多游戏公司也很注意游戏和教育的结合,所以许多学校都认为游戏可以促进学习。5解析:推理判断题。文章第一段用三位老师来举例说明老师们认为电脑游戏有助于辅助课堂教学。答案:B6解析:细节理解题。由第三段的“Zoran Popovic thinks
21、the first efforts to combine games with education.”可知,Popovic对于游戏和教育的结合发表了观点。答案:D 答案:C8解析:词义猜测题。文章第三段谈到的商业公司更重视产品销售的盈利情况,而不是学生是否掌握新技能,所以可以推知Popovic认为游戏与教学刚开始结合时,并未获得预期的效果。答案:D第二节 完形填空阅读下面的短文,掌握其大意,然后从120题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Since finishing my studies at Harvard and Oxford, Ive watched one friend aft
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429472.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
