2019年高考英语一轮复习Unit5Firstaid分层演练直击高考新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 复习 Unit5Firstaid 分层 演练 直击 高考 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 First aid阅读提速练 阅读理解A(2018烟台诊断)After a long winter,spring is the ideal time for sightseeing and exploring Londons green spaces.1Explore Londons parks and gardensSpringtime is the perfect time to explore Londons parks and gardens,when the citys Royal Parks will be blooming with flowers.Go and a
2、dmire the rainbow of azaleas(杜鹃花) at Richmond Park or hire a deckchair in St.Jamess Park with a view of Buckingham Palace.2Enjoy the entertainment at spring festivalsThere are a good many festivals and events held in London throughout spring.Make the most of the cultural exhibitions at the British L
3、ibrary Spring Festival,the Sundance Film Festival or the London Literature Festival;head to Shakespeares Globe,which hosts openair Shakespeare performances from late April until early October.3Get activeWarmer weather means theres no excuse for staying indoors,so go for a walking or cycling tour of
4、London.Alternatively,walk the Thames Walkway,which follows the river all the way from central London into the countryside;make the most of Londons “Boris Bikes”,which are available for hire all around the city and are free of charge for the first half hour.If youre really looking for a challenge,sig
5、n up for the famous London Marathon,held annually in April.4Take to the watersWhether cruising(航行) along the Thames River,hiring a rowing boat in Hyde Park or riding a canal boat around Little Venice,there are lots of fun ways to get on the water in London.Held every year since 1829,the Oxford and C
6、ambridge Boat Race allows teams from Englands most famous universities to compete against each other,and draws huge crowds of watching people.【解题导语】作者介绍了四种在伦敦享受春光的方式。1If you are interested in British culture,you are advised to Avisit Richmond ParkBrow a boat in Hyde ParkCattend the London FestivalsD
7、walk the Thames WalkwayC解析:细节理解题。根据Enjoy the entertainment at spring festivals部分可知,伦敦春季有许多节日和活动,如the cultural exhibitions(文化展览),the London Literature Festival(伦敦文学节)等,这些活动及节日与英国文化有关。故选C项。2Which of the following is TRUE according to the text?AYou can see Buckingham Palace from St.Jamess Park.BLondons
8、 Boris Bikes are free to use for a whole day.COutdoor Shakespeare performances are held only in spring.DThe Oxford and Cambridge Boat Race has a history of over 200 years.A解析:细节理解题。根据Explore Londons parks and gardens部分最后一句.or hire a deckchair in St.Jamess Park with a view of Buckingham Palace.可知,在圣詹
9、姆斯公园租一个折叠躺椅,看着白金汉宫,即能从圣詹姆斯公园看见白金汉宫。故选A项。3According to the writer,which of the following activities challenges you most?AWatching Boat Race.BJoining in London Marathon.CCruising along the Thames River.DCycling around London.B解析:细节理解题。根据Get active部分最后一句可知,如果你真的想要挑战一下,就参加每年四月举办的著名的伦敦马拉松。故选B项。4The write
10、r wrote the text in order to Aintroduce tourist attractions in LondonBstress the importance of exploring LondonCsuggest ways to enjoy spring in LondonDshow the beauty of spring in LondonC解析:推理判断题。根据第一段.spring is the ideal time for sightseeing and exploring Londons green spaces.可知,春天是在伦敦观光和踏青的理想时间,下文
11、介绍了具体的活动方式。因此,本文的写作目的是推荐一些在伦敦享受春光的方式。故选C项。B(2018安庆模拟)As a child,I was generally happy,singing and dancing to my favorite songs,smiling and laughing with my friends and family.But as far back as second grade,I noticed a “darkness” about me.I didnt enjoy participating in many things.In middle school,t
12、hings in my life began to get even worse.I began withdrawing from everything I once enjoyed.I was always tired.Everything was horrible.Finally,midway through eighth grade,I was told I had a chemical imbalance,diagnosed(诊断)with clinical depression,and had to take medicine.It took months for me to fee
13、l the effects of the medicine.When I began to feel happy again is when I realized that I had to take the responsibility for getting better myself,rather than relying on medicine.Aristotle said,“To live happily is an inward power of the soul,” and I believe that this quote describes what I had to do
14、to achieve happiness.Happiness is a journey.Everyone seems to need different things to be happy.“The essentials(要素) to happiness are something to love,something to do,and something to hope for,”a quote from William Blake sums up what I believe people need to realize to be truly happy in life.People
15、need love.I feel they need their family and their friends more than anything else in the world.People need work to do,something to make them feel they are making a difference in the world.People need to know that more good is to come in the future,so they continue to live for “now” instead of consta
16、ntly worrying about the bad that could come.Love and hope are happiness.【解题导语】作者根据自己克服抑郁症的经历总结出了幸福生活的要素。5What do we know about the author in Paragraph 2?AHe hated going to sleep because he couldnt sleep well.BHe spent months recovering from the clinical depression.CHe was diagnosed with clinical dep
17、ression in Grade Seven.DHe suffered a great deal from clinical depression.D解析:细节理解题。根据第二段中的I began withdrawing from.take medicine.可知,在中学时,作者受到临床抑郁症的折磨。故选D项。6Who helped the author to be happy again?AThe authors friends.BAristotle.CThe author himself.DWilliam.C解析:细节理解题。根据文章第三段第一句可知,作者并不是依赖药物而是靠自己克服病症,
18、重新快乐起来。故选C项。7Which of the following about being truly happy is unnecessary in the authors opinion?ALove.BAmbition. CHope.DWork.B解析:细节理解题。根据文章最后一段第一句可知,作者认为幸福的要素包括爱、希望和工作。故选B项。8What may be the best title for the text?AThe Essentials to HappinessBWays to Overcome ShortcomingsCEveryone Needs to Be Happ
19、yDHappiness Is LoveA解析:标题归纳题。通读文章,作者根据自己克服抑郁症的经历,总结出幸福生活的要素,文章最后一段具体阐述了要素的内容,由此可知A项契合文章主旨。C(2018成都市高中毕业班摸底测试)The Scottish composer Evelyn Glennie lost nearly all her hearing as a young girl,yet went on to a very successful career in music including winning Grammy awards.When somebody asks her,“How d
20、o you hear?” She responds,“How do you hear?Is it only with your ears?” For Glennie,and for us too,listening is not only hearing,but is understanding.We need to listen to what is said and unsaid,and also how it is said.Its important to hear what people say accurately.As Mark Twain said,“The differenc
21、e between the right word and the almost right word is the difference between lightning and the lightning bug(萤火虫)”If you miss something or youre not sure youve heard accurately,ask the speakers.At this point youre not evaluating what they say,but just looking for accuracy and understanding.Here are
22、some ways to get clear about what they say and dont say.Why are they saying this now,instead of sooner or later?Why are they emphasizing these points,instead of something else?Listen to how it is said.People send signals about what they mean with their voices and body language that sometimes differ
23、from the words they say.While going through the next points,think about someone whose real meaning you might sometimes miss,and see if any of these signals might come up.First,voices.When others speak,notice changes in their volume,pace,and tone.Second,body language.Notice gestures,eye contact,and f
24、acial expressions.Do these sync what they are saying,or do they tell a different story?Third,emotions.What is the persons true feeling?Now you might not know for sure,but be considerate,open to understanding,and ask thoughtful questions.【解题导语】本文讲述了聆听的内涵。我们要听懂说话人想要表达的言外之意,并且要注意说话方式。9Whats the writers
25、 purpose of mentioning Evelyn Glennie?ATo give an example of wise words.BTo introduce a worldfamous musician.CTo help explain the meaning of listening.DTo encourage us to fight against disability.C解析:推理判断题。根据第一段中的“For Glennie,and for us too,listening is not only hearing,but is understanding.”可知,对于Gl
26、ennie和“我们”来说,聆听不仅是用耳朵听而且是理解,这里说明了聆听的内涵。所以选项C正确。10What can we learn from what Mark Twain said?AIt is important to have a good knowledge of English words.BPeople should know words can be used in many different ways.CEnglish is a very complicated language with a large vocabulary.DThe slight difference
27、between words may result in misunderstanding.D解析:推理判断题。根据第二段中的“Its important to hear what people say accurately.”和“At this point youre not evaluating what they say,but just looking for accuracy and understanding.”可知,准确听懂说话者的意思很重要。因此,选项D “词语的细微差异可能导致误解。”与Mark Twain所说的话意思相吻合。11What does the underlined
28、 word “sync” probably mean?AMatch. BProve.CDescribe.DAnalyze.A解析:词义猜测题。画线词前的修饰词these指代前一句中的“gestures,eye contact,and facial expressions”;再根据画线词后的“what they are saying,or do they tell a different story”可推断,match与画线词意思相近。故选A。12Which is the best title of this passage?ASpeak While You ListenBListen Beyo
29、nd WordsCRead Between LinesDThink as You TalkB解析:标题归纳题。本文主要说明通过观察说话人的说话方式来听懂说话人想表达的言外之意。所以选B。D(2018湖南长郡中学模拟)It is quite reasonable to blame traffic jams, the cost of gas and the great speed of modern life, but manners on the road are becoming horrible.Everybody knows that the nicest men would become
30、 fierce tigers behind the wheel.It is all right to have a tiger in a cage, but to have one in the drivers seat is another matter.Road politeness is not only good manners, but a good sense.It takes the most coolheaded drivers great patience to give up the desire to beat back when forced to face rude
31、driving.On the other hand, a little politeness goes a long way toward reducing the possibility of quarreling and fighting.A friendly nod or a wave of thanks in answer to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and becomes so necessary in modern traffic conditions.But such beha
32、vior of politeness is by no means enough.Many drivers nowadays dont even seem able to recognize politeness when they see it.However, misplaced politeness can also be dangerous.A typical example is the driver who waves a child crossing the street at a wrong place into the path of oncoming cars that m
33、ay not be able to stop in time.The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they want to.An experienced driver, whose manners are faultless, told me it would help if drivers learnt to correctly join in a traffic stream without causing total blockages that give ris
34、e to unpleasant feelings.Unfortunately, modern drivers cant even learn to drive, let alone master the roadmanship(公路驾车技能)Years ago,experts warned us that the fast increase of the car ownership would demand more giveandtake(互谅互让) from all road users.It is high time for all of us to take this message
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429489.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江苏专用2019高考英语二轮培优复习专题一单项填空板块二句法结构类课件.ppt
