2019年高考英语一轮复习专题03TheMillionPoumdbankNote押题专练新人教版必修3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 年高 英语 一轮 复习 专题 03 TheMillionPoumdbankNote 押题 新人 必修
- 资源描述:
-
1、专题03 The Million Poumd bank Note第一节阅读理解阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C和D项中选出最佳选项。AChinese media and Internet users on Monday condemned lack of morals in society after a little girl was struck twiceby two different vansand left bleeding on the road as more than a dozen bystanders did nothing to help the seriousl
2、y injured girl.The incident,captured by a surveillance camera and broadcast by Southern Television Guangdong(TVS),showed the twoyearold girl was knocked down and run over by a white van on a narrow market street on the afternoon of Oct.13,in Foshan City of Guangdong Province.The driver fled the scen
3、e of the accident,leaving the girl to bleed on the sidewalk.Over the next six minutes,more than a dozen people walked by the girl,yet not one individual did anything to help her.The girl was then hit a second time by another van before an elderly trash collector came to her aid and brought the atten
4、tion of the girls mother,according to the video and eyewitnesses.Doctors said that the girl,who was put on a lifesupport machine after being hospitalized,remains in a deep coma.The girls parents,who are migrants living in the city,are now with her.The police said the drivers of both vehicles have be
5、en arrested.However,the apathy of the bystanders shown in the video has shocked the public,as Internet forums have seethed with anger,and people are questioning the morality of society.High moral standards were once triumphed as national pride in China where individuals known for selflessly helping
6、others were adored by the public.But in recent years,the perception(观念)of a decline of morals has become a hot topic as profit and materialism are perceived to be affecting societys values.On Sept.2 an 88yearold man in central China collapsed,his face striking the pavement.Yet,no one came to his aid
7、,and he ended up choking to death on the blood from his nose.Some have linked the absence of good Samaritans(模范人物)to a previous case in which a man trying to help an elderly woman who fell was accused of harming her.A strong chorus of opinion on the Internet says laws should exempt(免除)Samaritans fro
8、m liabilty(责任),yet laws themselves cannot solve societys morality dilemma.Cao Lin,a China Youth Daily commentator,said in a signed article published on Monday that the worry of liability should not be an excuse for not helping,and this case exposes the decline of humanity in Chinese society.1Which o
9、f the following is TRUE about this passage?ANobody helped the girl who was struck twice by two different vans.BThe toddler died immediately after she was hit a second time.CHigh moral standards were once regarded as national pride in China.DJournalists from TVS captured the incident by using a camer
10、a.2In recent years,societys values are believed to be affected by _Aprofit and materialism Bpeoples perceptionsCthe apathy of bystanders Dthe morals of society3According to Cao Lin,what is the fundamental reason for not helping the girl?AThe worry of liability.BLack of laws that exempt Samaritans fr
11、om liability.CThe decline of humanity in society.DThe fear of being accused of harming her.4Where is the article most probably taken from?AA fashion magazine. BA news report.CA science magazine. DAn education column.语篇解读:本文为一篇新闻报道,介绍了两个反映当前社会道德缺失的事例。1解析:事实细节题。由第六段可知选C。根据第三段中“an elderly trash collect
12、or came to her aid”可知A项错误;根据第四段中女孩仍处于深度昏迷状态可知B项错误;由第二段中“captured by a surveillance camera.”可知D项错误。答案:CBIve often wondered if I might do more good as a travel agent rather than as a psychologist.It seems that I have been more dramatically affected by certain kinds of travel experiences than I ever ha
13、ve.My trip to Iceland is a fine example of that.The plan was to spend two days in a remote mountain hut in Iceland.I was working on a photograhic book about winter in Iceland and needed to capture images of this amazing region of high mountain peaks,smoky volcanoes,and lakes with floating icebergs.T
14、he moment after we arrived,the weather turned extreme making visibility impossible.It snowed so much and the wind blew so hard that we couldnt leave the tiny hut.We tried to call for help but the radio did not work.Day after day,we watched our supplies of food and fuel grow dangerously short.We got
15、acute cabin fever(幽居病)and started going for walks and ski expeditions outside.Even when the weather finally broke,nobody came to get us even though it was three days beyond our scheduled pickup.By the time the rescue team came to pull us out,we had all given up hope.From then on,the world looks diff
16、erent to me,as does my life.It would have taken me years of psychotherapy to get to the same point.Almost everyone has a story to tell,and interestingly,most of these experiences were not altogether pleasant at the time.In fact,it appears that the most constructive lifechanging journeys were those t
17、hat involved some sorts of awful and uncomfortable events that forced the person to develop new resources,increase confidence,and solve problems in new ways.5The writer went to Iceland to _Aenjoy the natural beautiful floating icebergsBtake photos about the region for a bookCcollect materials for ps
18、ychological researchDchallenge the high mountains there6During the trip in Iceland,those travelers faced difficulties EXCEPT that_Athey got lost in the mountainBthey were short of food and fuelCthey couldnt see the surroundings clearlyDthey failed to get in touch with the rescue team7From Paragraph
19、3,we learn that the travelers_Awere in despair before they were rescuedBstayed in the hut for three days altogetherCgot sick because of going for ski outsideDgot rescued immediately the weather turned fine8Which of the following statements is true according to the passage?AThe writer is a travel age
20、nt who loves difficult challenges.BIn Iceland the weather is always extreme and it snows a lot.CThe travelers were so depressed that they needed psychotherapy.DAwful journeys may become lifechanging events that inspire people.语篇解读:本文为夹叙夹议文。作者到冰岛为新书拍一些照片,但遇到了很多的困难。作者觉得这次的人生经历是人们需要数年的心理治疗后才能达到的状态。这次经历
21、之后,作者对人生的态度改变了,而且他觉得艰难困苦的经历会激励人们,改变人们,使人们对生活充满信心。5解析:事实细节题。根据第二段中的“I was working on a photographic book about winter in Iceland and needed to capture images of.”可知选B。答案:B答案:A8解析:事实细节题。根据最后一段中的“In fact,it appears that the most constructive lifechanging journeys were those that involved some sorts of
22、awful and uncomfortable events.”可知选D。答案:DCJust as the summer draws to a close, I will finally get away on holiday: I have rented a cottage deep in the mountains at the end of the month. What attracted me most was not so much its beautiful countryside, but the word of caution offered by previous visi
23、tors. “Please note,” they said, “there is no WiFi here or mobile phone coverage, unless you climb to the top of the nearest mountain.”Thats wonderful! A week without feeling the need to check my email for the handful of important messages. While you can always choose not to check your email while on
24、 holiday, how many of us have the willpower to ignore the arrival of yet another message, or how many of us can risk losing trust from your boss?There is good news for the employees. The managers of the German car giant Daimler have offered their 100,000 employees an app that automatically deletes a
25、ll emails sent to their work accounts while they are on holiday. Alternatively, they can be forwarded to a colleague. “Our employees should relax on holiday and not read worklife emails,” said Wilfried Porth, Daimlers board member for human resources. “With Mail on Holiday, they start back after the
26、 holidays with a clean desk. There is no traffic jam in their mailbox. That is an emotional relief.”The idea of a regular digital detox(禁令) is catching on. The Germans believe that it restores a more sensible worklife balance and helps prevent employee “burnout”. Volkswagens phone servers have stopp
27、ed sending emails to employees BlackBerrys during the evenings. Bosses at Deutsche Telekom agreed to stop sending emails to staff during the evenings, weekends and holidays. Germanys labour ministry, meanwhile, has also instructed its managers to stop emailing or calling staff outofhours except in a
28、n emergency.So, good for Daimler. It recognizes that too many of us have been unable to look up from our phones or iPads. I cant wait to get up to that cottage without any internet connection.Though doubtless after a day or two, Ill be climbing up the nearest mountain, desperately searching for a mo
29、bile signal.语篇导读本文为说明文,介绍了一款APP,其功能是过滤邮件,让员工享有不受工作邮件干扰的假期。9What makes the author happy about his vacation?ABeautiful scenery.BNo mobile signals.CAccess only to vital emails.DDisappearance from the boss.解析 B细节理解题。根据第一段第二、三句可知,没有WiFi,没有手机信号覆盖,可以不受电话和工作邮件的打扰,故选B项。10What is the advantage of “Mail on Hol
30、iday”?AIt can help clean desks.BIt can delete work accounts.CIt can provide traffic information.DIt can forward emails to workmates.解析 D细节理解题。根据第三段they can be forwarded to a colleague可知,此款APP的功能是可以将邮件转寄给同事,故选D项。11Whats the purpose of digital detox?ATo reduce emails.BTo stop using phones in the eveni
31、ngs.CTo call for help in case of emergency.DTo keep balance between work and life.12What do we know about the author from the last paragraph?AHe finds the cottage boring.BHe needs digital service badly.CHe enjoys life without phones.DHe likes climbing the mountains.解析 B推理判断题。根据最后一段可知,作者强调的是最后一句,即使去了
32、没有信号的地方度假,过不了几天也会拼命地去搜索手机信号,故选B项。DIf youre ever reading a book or watching a movie and get the clear feeling that youve come across the story beforeor even better, can predict exactly whats going to happen nextthere could be a good reason for that.Researchers from the Computational Story Laboratory
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-429502.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
