2021高考英语二轮复习训练:小综合训练21 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考英语二轮复习训练:小综合训练21 WORD版含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 训练 综合 21 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家小综合训练21(名师原创)对应学生用书P162.阅读理解British artist Amy Sharrocks collects nearly all kinds of water. In 2013 she set up the Museum of Water, a live piece of artwork that travels all over the world and invited people to donate waterfrom spit to melted snowin a bottle and discuss what it means
2、 to them.The program aims to understand why people treasure water and help prepare them for a drier future and climate,Ms. Sharrocks told an audience of climate experts, activists and museum curators(馆长)“For example, we show them how to have threeminute showers to better deal with water shortages,”
3、she said.Amy is not alone as a matter of fact. As world leaders increasingly face up to the serious results of climate change,curators are planning a new wave of museums, which are devoted to what many consider a vital issue of the times. In 2015, a former lawyer Miranda Massie created the first Uni
4、ted States museum which was entirely devoted to climate change in New York City. “Climate change is affecting virtually every aspect of our lives,” Ms. Massie said. “But we cant fight the problem with topdown policies alone. We need the public to participate and museums are a way to open peoples min
5、d to what matters.”Bridget McKenzie, director of Flow Associates, wanted to raise awareness of the dilemma of the Pacific island nations, which are particularly vulnerable(易受伤害的) to rising sea level. So with her team she set up a “ghost boat” made of old fish nets at the University of Cambridges Mus
6、eum of Archaeology and Anthropology, and asked visitors what they would take with them if they were suddenly forced to leave their homes.While museums can be a powerful way of communicating the effects of climate change, they should also practice what they spread and control their own emissions (排放物
7、). “Roughly half of cities emissions come from energy use in buildings,” said Elliot Goodger, a museums association representative of the West Midlands in Britain,“museums have a duty to be energy efficient, for example, by using laser lighting for displays or improving their building materials.”【语篇
8、解读】本文是一篇说明文。世界各地的许多博物馆想通过自己的展览来改变人们对气候变化的看法,为应对气候变化贡献一份自己的力量。1Why did Amy Sharrocks set up the Museum of Water?ATo help people get rid of water shortages.BTo collect some special water worldwide.CTo remind people to attach importance to water.DTo warn people of the danger of a drier future.解析推理判断题。根
9、据第一段中的“invited people to donate water.discuss what it means to them”及第二段中的“The program aims to understand why people treasure water and help prepare them for a drier future and climate”可知,Amy Sharrocks创建水博物馆,邀请人们捐赠水并探讨它对他们的意义,该项目旨在了解人们为什么珍惜水并帮助他们为更加干燥的未来和气候做好准备。由此可推知,Amy Sharrocks创建水博物馆的目的是让人们认识到水的珍
10、贵,提醒人们珍惜水。故选C。答案C2What can we learn from Massies words in Paragraph 3?AFighting climate change demands joint efforts.BMore climate museums should be built in future.CClimate change is a matter of concern to the public.DPolicy responses to climate change need improving.解析推理判断题。根据第三段中的“But we cant fig
11、ht the problem with topdown policies alone.We need the public to participate and museums are a way to open peoples mind to what matters.”可知,应对气候变化问题单靠自上而下的政策是不行的,还需要公众的参与。由此可知,应对气候变化问题需要多方的共同努力。故选A。答案A3What can visitors learn when visiting the “ghost boat”?AWhat is valuable to people.BWhat causes se
12、a level to rise.CRising sea level puts peoples homes at risk.DThe Earths climate change endangers fishing.解析细节理解题。根据第四段中的“which are particularly vulnerable(易受伤害的)to rising sea level”及“asked visitors what they would take with them if they were suddenly forced to leave their homes”可知,参观“幽灵船”的游客可以感受到海平
13、面上升对人们家园造成的威胁。故选C。答案C4What may Goodger advise climate museums to do?ATake the initiative.BLead by example.CChange their traditional functions.DAdd climate topics to their programs.解析推理判断题。根据最后一段中的“While museums can be a powerful way of.they should also practice what they spread and control their own
14、 emissions(排放物)”及“museums have a duty to be energy efficient.materials”可知,Goodger认为博物馆应该践行他们所传播的东西,控制自己的排放物,有责任做好节能。由此可推知,Goodger可能建议博物馆应以身作则,起好带头作用。故选B。答案B.完形填空I spent two weeks working on an email to Joanna, the most powerful woman at McKinsey & Company. I _1_ my admiration for her and my expectat
15、ion to work with her.When I first _2_, I didnt think I was good enough to get a job at McKinsey after graduation. After all, I was a sociology _3_, not a business one. I carried that _4_ with me as I interviewed and even as I _5_ the job.Despite this, I wanted moreworking with Joanna.Before I joined
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
