2018版高中英语北师大版选修6:模块综合测评(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高中英语北师大版选修6:模块综合测评一 WORD版含解析 2018 高中英语 北师大 选修 模块 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合测评(一).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AIt was a Sunday and the heavy storm had lasted all night.The morning after the storm,though,was beautiful: blue skies,warm air and a calm,inviting sea touching the shore gently.My father realised it was a good day for fishing and invited my sister and me to go with
2、him.I was only 14 and fishing had never been my thing,but I decided to go all the same.Im so glad I did.On the road to the harbour we could see the terrible destruction on the coast,but the harbour itself was in fairly good shape.After all,it was protected by the arms of a bay that had only one tiny
3、 channel to the sea.As we got on board,we noticed two big humps(脊背) in the distance.On approaching them,we saw it was a mother whale with her baby.We couldnt believe itthere arent any whales along the coast here.The storm must have driven them across the ocean into the bay,in which the still water w
4、as so badly polluted that nothing could survive.The little baby whaleactually as big as our boatwas obviously stuck and could not move.The mother dived under the water and came up suddenly,making big whirlpools(漩涡) and waves.“Shes trying to help her baby,but on the wrong side,” my father said.At thi
5、s point,my father moved our boat in a semicircle to the other side and,heading the boat towards the baby whale,pushed it gently.With our several gentle pushes the big hump turned over and disappeared under water.Then it swam up right beside its mum.They struggled in their desperate attempts to escap
6、e but missed the exit and started heading in the wrong direction.We hurried up to the whales and tried to lead them towards the bay channel.Slowly,they let us lead them,sometimes rising from the water right beside us to breatheand to give us a trusting look with those huge eyes.Once they hit their f
7、irst part of clean water flowing straight from the sea,the mum gave us a wave with her tail and off they swam into the distance.In the excitement it had felt like only a few minutes,but we had been with those wonderful animals for almost an hour and a half.That was the simple and lasting beauty of t
8、he day,nearly four decades later,I still look back fondly to that golden day at sea.【语篇解读】本文主要讲述了我和父亲出海救了两头鲸鱼的故事,这给我带来了很多的快乐。帮助别人是世界上最快乐的事情。1The author says “Im so glad I did.”(in Para.2)because_.Abe witnessed the whole process of fishingBhe enjoyed the beauty of the calm seaChe experienced the resc
9、ue of the whalesDhe spent the weekend with his family【解析】推理判断题。结合文章第四、五段内容可知,我和父亲帮助了两条鲸鱼成功逃离港湾,让我很开心。说明我很高兴这次自己能和父亲出来。故C项正确。【答案】C2The harbour survived the storm owing to_.Athe shape of the harbourBthe arms of the bayCthe still water in the channelDthe long coast line【解析】细节理解题。根据第三段“the harbour itsel
10、f was in fairly good shape.After all,it was protected by the arms of a bay that only one tiny channel to the sea”说明这个港口受到港湾的保护,所以才没有受到太大的破坏。故B项正确。【答案】B3The mother whale failed to help her baby because_.A. she had stayed in the polluted water for too longBthe whirlpools she had made were not bigenoug
11、hCshe had no other whales around to turn to for helpDthe waves pushed her baby in the wrong direction【解析】细节理解题。根据第五段“They struggled in their desperate attempts to escape but missed the exit and started heading in the wrong direction.”说明D项正确。他的方向搞错了。【答案】D4What is the theme of the story?A. Saving live
12、s brings people a sense of happinessBFishing provides excitement for childrenCIts necessary to live in harmony with animalsDIts vital to protect the environment【解析】主旨大意题。本文主要讲述了我和父亲出海救了两头鲸鱼的故事,这给我带来了很多的快乐,帮助别人是世界上最快乐的事情。故A项正确。【答案】ABNot many years ago,a wealthy and rather strange old man named Johnso
13、n lived alone in a village in the south of England.He had made a lot of money in trading with foreign countries.When he was seventyfive,he gave $60,000 to the village school to buy land and equipment for a childrens ground. As a result of his kindness,he became famous.Many people came to visit him.A
14、mong them was a newspaperman.During their talk,Johnson remarked that he was seventyfive and expected to live to be hundred.The newspaperman asked him how he managed to be healthy at seventyfive.Johnson had a sense of humor.He liked whisky and drank some each day.“I have an injection (注射) in my neck
15、each evening,” he told the newspaperman,thinking of his evening glass of whisky.The newspaperman did not understand what Johnson meant.In his newspaper he reported that Johnson was seventyfive and had daily injection in his neck.Within a week Johnson received thousands of letters from all over Brita
16、in,asking him for the secret of his daily injection.【语篇解读】本文向读者介绍了一个有钱的商人约翰逊,75岁时向学校捐赠60 000 美金,在报社记者采访他如何长寿时,他幽默地把每晚喝威士忌作为长寿秘诀说成每晚给脖子注射。5Johnson became a rich man through_.Adoing businessBmaking whiskyCcheatingDbuying and selling land【解析】细节理解题。根据“He had made a lot of money in trading with foreign c
17、ountries”,得知约翰逊通过做买卖致富。故选A。【答案】A6Many people wrote to Johnson to find out _.A. what kind of whisky he hadBhow to live longerChow to become wealthyDin which part of the neck to have an injection【解析】细节理解题。根据第三段“Within a week Johnson received thousands of letters from all over Britain,asking him for th
18、e secret of his daily injection.”得知人们想知道他长寿的秘诀。故选B。【答案】B7When Johnson said he had an injection in his neck each evening,he really meant that_.A. he liked drinking a glass of whisky in the eveningBhe neednt an injection in the neckCa daily injection in the evening would make him sleep wellDthere was
19、something wrong with his neck【解析】推理判断题。根据第二段“Johnson had a sense of humor.He liked whisky and drank some each day.I have an injection(注射)in my neck each evening,”约翰逊通过幽默的方式表达自己对威士忌的喜爱。故选A。【答案】A 【导学号:04752056】CI found The LifeChanging Magic of Tidying Up totally charming and a refreshing take on tidy
20、ing.I had a look at some of the negative reviews and in my opinion many of these results from a shallow reading coupled with unfamiliarity with Japanese culture and living conditions.While I dont claim to be an expert on Japanese culture, I have been there many times and visited ordinary Japanese ap
21、artments and homes so I am familiar with the typical architecture and home layout.Some things that might help you decide whether the book is for you.Bear in mind that this book was originally written for a Japanese audience.For me, that was one of the most charming things about it.I loved getting a
22、different cultural perspective (观点) on organization.It appears, however, that some other readers are not so comfortable with a nonWestern perspective.I see some reviewers laughing at the idea that “inanimate” objects have feelings.In Japan, these things are not considered “inanimate”So youll see sig
23、ns asking you not to walk on the grass because it will hurt the grass feelings.Im not saying every Japanese person believes this, but there are those who sincerely believe objects are animate.If you dont share that belief, just use it as a psychological or imaginative exercise or something.Most of a
24、ll, this is not just a book with some handy home organization tips.It is not about the daily (more or less) cleanup that comes with living.Its not Martha Stewart.Note the “LifeChanging” part of the titlethats the point of the book.Bringing your material possessions, your home, and your desired lifes
25、tyle into alignment (一条线) through changing your relationship with stuff.If that sounds good to you, youll enjoy this book.【语篇解读】在作者看来,怦然心动的人生整理魔法是一本非常棒的书籍。有些读者对它评论不好,是因为他们不了解日本的文化。8What does the author think of The LifeChanging Magic of Tidying Up?A. Its a boring but very useful book.BIts an attract
26、ive book.CIts a negative movie.DIts a movie dealing with dishes.【解析】细节理解题。由第二段前两句“Bear in mind that this book was originally written for a Japanese audience.For me,that was one of the most charming things about it.”可知,作者认为这是一本吸引人的书籍,故选B项。【答案】B9What can be inferred from the passage?A. All the readers
27、 think highly of the book.BNone of the readers like reading the book.CDifferent people have different opinions about the book.DAll the books have their own advantages and disadvantages.【解析】推理判断题。由第一段第一、二句可知,作者对这本书的看法很好,但也有一些读者对它有一些负面评论,由此推断不同的人对这本书有不同的看法,故选C项。【答案】C10What does the underlined word“ina
28、nimate”in Paragraph 3 probably mean?ANot alive.BNot expensive.CNot clever.DNot wise.【解析】词义猜测题。根据第三段第二至四句可推断,inanimate objects指的是那些像小草一样的被认为是“没有生命的”物体,故选A项。【答案】A11In the authors opinion, many Japanese _.Aprefer objects to animalsBthink objects are animateCwrite the best booksDenjoy reading books【解析】细
29、节理解题。由第三段倒数第二句“Im not saying every Japanese person believes this,but there are those who sincerely believe objects are animate.”可知,许多日本人认为物体也是有生命的,故选B项。【答案】BDIn the future your automobile will run on water instead of gas! You will be able to buy a supercomputer that fits in your pocket! You might ev
30、en drive a flying car!Not all past predictions have been proven wrong.A few of them have been surprisingly accurate.Some great thinkers predicted the arrival of the credit card,the fax machine and even the Internet years before they happened.But for each prediction that has come true,some others hav
31、e missed by a mile.Many of these predictions didnt consider how people would want to use the technology,or if people really needed it in their lives or not.Lets look at some predictions from the nottoodistant past.Robot HelpersWheres the robot in my kitchen? Nowhere,of course.And hes probably not co
32、ming anytime soon.Robots do exist today,but mostly in factories and other working environments.Back in the 1950s,however,people said that by now personal robots would be in most peoples homes.So why hasnt it happened? Maybe because robots are still too expensive and clumsy.And probably the idea of r
33、obots cooking our dinners and washing our clothes is just too strange.At home we seem to be doing fine without them.Telephones of tomorrowIn 1964 an American company introduced the video telephone.They said by the year 2000 most people would have a video phone in their homes.But of course the idea h
34、asnt caught on yet.Why? The technology worked fine,but it overlooked something obvious: people desire for privacy.Would you want to have a video phone conversation with someone after you just stepped out of the shower? Probably notit could be uncomfortable! Just because technology doesnt always mean
35、 people will want to use it.And finally,how about that crazy prediction of the flying car?Its not so crazy any more! But a flying car remains one of the most wonderful technology ideas to catch our imagination.Keep watching the news or perhaps the sky outside your window to see what the future will
36、bring.【语篇解读】本文记叙了关于那些还未实现的科学预测。12The passage mainly deals with_.Apredictions that can catch our imaginationBpredictions that havent come trueCnew technology can benefit our lifeDpredictions that have come true【解析】主旨大意题。第二段中“But for each prediction that has come true,some others have missed by a mile
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
第11讲 非谓语动词 2022年中考英语精华知识榜中榜之语法专项突破.ppt
