2018版高中英语北师大版选修7:模块综合测评1 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018版高中英语北师大版选修7:模块综合测评1 WORD版含解析 2018 高中英语 北师大 选修 模块 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合测评(一).阅读理解(共15小题;每小题2分;满分30分)AIts not often a tomato that is described as so sweet “whenever people see it they just want to hug”but this was no ordinary piece of fruit.The heartshaped tomato was grown by the retired worker,Rod Matless, who said he was surprised when he noticed it in his field.
2、Mr. Matless, 69, who had a heart attack a few years ago, was so taken_aback_by the fruit that he decided to sell it and donate the money to the British Heart Foundation. The 64g tomato was bought for D|S16 on eBay by woman from Waleswho said she planned to give it to someone special.Mr. Matless, of
3、Wymondham, near Norwich, said: “I spent a couple of days thinking about what to do with it and I wasnt really sure, but this seems like a good use. I hope it will do someone somewhere a bit of good.” He added:“Its very sweetwhenever people see it they just want to hug it.” But with the tomatos fresh
4、ness a key factor, Mr. Matless was up against the clock to send it to its new owner before it went bad. He said: “I didnt want to send someone something horrible. I probably could have raised a bit more money with more time but I was worried about it.”“It will certainly make a nice present for a lov
5、ed one. I hope that they like it and Im glad I got to help. Its all been very good fun and Ive really enjoyed growing this very special tomato.”【语篇解读】文章主要讲述了Rod Matless在自家地里发现了一个心形西红柿,并将卖西红柿的钱捐给英国心脏基金会的故事。1We can learn from the text that the tomato grown by Rod Matless _.Ais very bigBis very toughCi
6、s very specialDis good for health【解析】细节理解题。由第一段的“this was no ordinary piece of fruit”及第二段的“The heartshaped tomato”可知,这个西红柿很特别。【答案】C2The underlined part “taken aback by” in Paragraph 2 means “_”Asatisfied withBnervous aboutCsurprised byDfrightened by【解析】词义猜测题。由第二段的“he was surprised when he noticed it
7、 in his field”可知,Rod Matless看到这个特别的西红柿后感到很惊讶。【答案】C3According to the text, the main problem for Rod Matless was _.Ahow to advertise the tomatoBhow to keep the tomato freshChow to get a good price for the tomatoDhow to find a good owner for the tomato【解析】推理判断题。由第三段的“But with the tomatos freshness a ke
8、y factor,Mr.Matless was up against the clock to send it to its new owner before it went bad.”可知,Rod Matless很担心西红柿在送到买主手里之前会腐烂。【答案】B B 【导学号:34422036】Young women who take part in beauty contests (比赛) are helping to keep alive an outdated opinion of women that a womans most important value is how she l
9、ooks.Women have been working very hard through the years to change their image. They have been trying to prove that the value of a woman does not lie only in her beauty. The world is just beginning to recognize that women are as smart, wise and strong in personality as men are, and that there are qu
10、alities more important than looks when judging people. When women take part in beauty contests for top prizes, they encourage people to value them for their beauty alone. It is unfair to say that beauty alone determines ones worth.Beauty contests not only encourage spectators (观众) to judge women by
11、their appearance, but they encourage this idea in the contestants as well. These young women spend months losing weight to be the “right” size and learning how to dress,wear makeup, and walk just right so that some judges will consider them beautiful. I think its great for a woman to feel good about
12、 her appearance, but looks shouldnt be sought after in an extreme or unreasonable way. There are too many other more important things in a young womans life: learning, developing friendships and preparing for their future work and perhaps a family.As long as there are beauty contests, women wont be
13、fully recognized as wellrounded human beings.【语篇解读】女人以往柔弱的形象正在慢慢改变,她们可以和男人一样有能力。选美比赛只注重选手的外表而不是内心,对选手很不尊重。4According to the text, women have tried to change their image by _.Aproving they are as good as menBpaying attention to their clothesCwinning more beauty contestsDencouraging people to value th
14、eir beauty【解析】细节理解题。根据“The world is just beginning to recognize that women are as smart,wise and strong in personality as men are,and that there are qualities more important than looks when judging people.”可知女人通过让别人知道她们和男人一样有能力来改变自己以往柔弱的形象,故选A。【答案】A5What do women usually do in preparation for beauty
15、 contests?ALearn about their personality.BDo everything for their bodies.CChoose the right size dresses.DDevelop friendship with spectators.【解析】细节理解题。根据“These young women spend months losing weight to be therightsize and learning how to dress,wear makeup,and walk just right so that some judges will
16、consider them beautiful.”可知在选美比赛的过程中,女人往往会在自己的外型上花费很大的精力,故选B。【答案】B6What can we infer from the text?ALooks determine everything.BWisdom carries much weight.CSpectators should have their voices heard.DQualities other than looks are more important.【解析】推理判断题。根据“There are too many other more important th
17、ings in a young womans life:learning,developing friendships and preparing for their future work and perhaps a family.”可知一个人的品质比一个人美丽的外表更加重要,故选D。【答案】D7According to the author, beauty contests are _.Adisrespectful to womenBunpleasant to contestantsCnecessary for modern societyDhelpful in improving wom
18、ens image【解析】细节理解题。根据“As long as there are beauty contests,women wont be fully recognized as wellrounded human beings.”可知选美比赛只注重选手的外表而忽视了选手的内心,对选手是不尊重的,故选A。【答案】ACWhen Shakespeare was twentyone, he went to London, a very interesting place, to try his fortune.There were the famous London Bridge and St
19、.Pauls Cathedral, and palaces and markets and long streets full of shops.Then, too, there were the daily crowds where could be seen people from all over the world.Knights, scholars and highwaymen (拦路强盗) or thieves who had been infamous for their clever robberies, passed by each other.Here, also, wer
20、e noblemen dressed in gold,from Italy, Spain and France; slaves from Spanish America, sea captains and ministers, soldiers and servantsall held by chances or interests within the gray walls which circled London, and whose gates gave welcome to as strange a crowd as could be found in the world.Into t
21、his curious crowd came Shakespeare, quick to see and eager to learn. And before long all these strange sights were as familiar to him as the faces of his own towns residents. Each one told its story to him so plainly that, as before he had learned the secrets of the fields and woods, so now he learn
22、ed men and mens interests that make up the great world.And he learned these lessons so well that when he came to write his plays, he made such use of them as no writer ever made before or since; for it is the use of this knowledge of the world, combined with his own genius, that makes Shakespeare th
23、e greatest dramatist that has ever lived.【语篇解读】本文主要讲述了莎士比亚到伦敦后的经历,他很快适应了那里的生活,并把自己所观察到的事融入到自己的创作中。8What was London like in Shakespeares eyes when he first went there?ADirty and small.BStrange and interesting.CInfamous and terrible.DFamiliar and modern.【解析】细节理解题。根据第一段中的“a very interesting place”和第五段中
24、的“all these strange sights”可知,在Shakespeare的眼中,伦敦是一个有趣而陌生的城市,即B项正确。【答案】B9Which of the following can best describes Shakespeare?AShakespeare got inspiration to write from his hometown, London.BShakespeare was eager to make friends with the noblemen in London.CShakespeare was good at observing and lear
25、ning from the daily life.DShakespeare became the greatest dramatist owing to his own genius.【解析】推理判断题。根据第五段可知,Shakespeare来到伦敦不久之后,通过观察和学习了解了伦敦,并适应了那里的生活,由此可推断出,Shakespeare擅长观察日常生活并从中学习,故C项正确。【答案】C10What does the underlined word“one” in Paragraph 5 refer to?ACrowd.BSight.CFace.DResident.【解析】词义猜测题。画线词
26、后的“as before he had learned the secrets of the fields and woods”的意思为“正如他以前所学到的田野和树林的秘密那样”,根据这句话可知,one指的是像田野和树林一样的景象,故B项正确。【答案】B11The passage probably comes from _.Aa posterBa textbookCan advertisementDan announcement【解析】推理判断题。本文主要讲述了莎士比亚到伦敦的经历,所以这篇文章最有可能出现在一本教材中,故B项正确。【答案】BDInsects trapped in fossil
27、ized amber(琥珀) for tens of millions of years have provided the key to creating a new generation of antibiotic drugs that could start a war against modern diseases. Scientists have isolated the antibiotics from microbes(微生物) found either from these insects or in soil particles trapped with them when
28、they were caught by sticky tree resin up to 130 million years ago.Presentday antibiotics have nearly all been isolated from microbes that use them as a form of defense against their enemies and competitors. But since the introduction of antibiotics into medicine 50 years ago,an alarming number have
29、become ineffective because many bacteria have developed resistance to the drugs. Research over the past two years has uncovered at least four antibiotics from the microbes and one has been able to kill modern drugresistant bacteria that can cause potentially deadly diseases in humans.Raul Cano, who
30、has pioneered the research at the California Polytechnic State University, said the ancient antibiotics had been successful in fighting drugresistant strains of staphylococcus (葡萄球菌), a“superbug” that had threatened the health of patients in hospitals across the globe. He now intends to establish wh
31、ether the antibiotics might have side effects.“The problem is how toxic they are to other cells and how easy they are to purify”, said Cano.Canos findings have been acknowledged as a breakthrough.A biotechnology company,Ambergene,has been set up to develop the antibiotics into drugs.If any ancient m
32、icrobes are revived (复活) that resemble presentday disease, they will be destroyed in case they escape and cause new epidemics. Drug companies will be anxious to study the chemical structures of the prehistoric antibiotics to see how they differ from modern drugs.They hope that one ancient molecule c
33、ould be used as a basis to produce a range of drugs.However, even the use of ancient antibiotics may not stop the rise of drugresistant bacteria.Stuart Levy warned that the bacteria would eventually evolve to fight back against the new drugs. “There might also be an enzyme already out there that can
34、 degrade it. So the only way to keep the life of that antibiotic going is to use it sensibly and not excessively,” he said.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。古老的昆虫给科学家们新的启示:他们或许可以从昆虫中提取抗生素形式的微生物,从而抵抗现代疾病。12What problem has man faced since the use of antibiotics as medicine according to the passage?AAntibiotics are ver
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023届高考英语复习之语法透析:冠词课件.pptx
