云南师范大学附属中学2020届高三适应性月考(八)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 云南师范大学附属中学2020届高三适应性月考八英语试题 WORD版含解析 云南 师范大学 附属中学 2020 届高三 适应性 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英语试卷注意事项:1.答题前,考生务必用黑色碳素笔将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号在答题卡上填写清楚。2.每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。在试题卷上作答无效。3.考试结束后,请将本试卷和答题卡一并交回。满分150分,考试用时120分钟。第一部分 听力 (共两节,满分30分)注意,听力部分答题时请先将答案标在试卷上,听力部分结束前你将有两分钟的时间将答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应
2、位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does Mrs. Jones do every day?A. Go jogging. B. Work overtime. C. Play tennis.2. What does the apartment lack according to the man?A. Laundry machines. B. Bedroom furniture. C. Decorations.3. At what time will the woman leave her office?A.6: 00 B.5
3、: 30 C.5: 154. What will the woman probably do next?A. Turn back. B. Turn left. C. Park the car.5. Where does the conversation take place?A. At a cafe. B. At a parking lot. C. At a gas station.第二节 (共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有2至4个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅
4、读各个小题;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7题。6. Why doesnt the man want to go to the seaside?A. It is too far. B. His knees hurt. C. The weather is unsuitable.7. Where will the speakers go probably?A. The new library. B. The museum. C. The mountains.听下面一段对话,回答第8和第9题。8. What are the speakers
5、mainly talking about?A. Which sports team to choose. B. When to play volleyball. C. Why to switch sports.9. What is the woman considering for her decision?A. Her study talent. B. Her sports technique. C. Her scores for college.听下面一段对话,回答第10至第12题。10. How was the young mans day today?A. Relaxing. B. C
6、razy. C. Dull.11. Who is the least interesting according to the young man?A. His math teacher. B. His social studies teacher. C. His English teacher.12. What subject is new for the young man this term?A. Biology. B. Astronomy. C. Chemistry.听下面一段对话,回答第13至第16题。13. What does the woman probably major in
7、?A. Tourism. B. Acting. C. Journalism.14. Why does the woman come to meet the man?A. To ask about the midterm exam.B. To know more about the trip.C. To get the tickets.15. What is the man going to do tomorrow?A. Take a field trip. B. Go to a reception. C. Attend a meeting.16. Who is Alan Altman?A. A
8、n actor. B. A tour guide. C. A university teacher.听下面一段独白,回答第17至第20题。17. Why was the postage rate high in the early times?A. Many people were employed to put stamps on envelopes.B. The post offices had to send many people to collect the postage.C. The post office had to send many people to deliver l
9、etters.18. Who was Rowland Hill?A. A government official. B. A postman. C. A schoolmaster.19. How could the post office prevent people from reusing the stamps?A. By coloring them. B. By collecting them back. C. By putting seals on them.20. When did people first begin to use stamps?A. In 1840. B. In
10、1900. C. In 1919.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AFrench Courses for Juniors & Teens in FranceAtoll Juniors is situated in Nice and offers top quality French learning programs. Our language immersion (沉浸) programs for juniors and teens (9-17
11、years old ) take place in Antibes, Cannes, Biarritz, Nice, Paris, and Provence. We believe in making class a fun place so we learn songs, jokes, and talk about daily routines, cinema, etc. Our lessons are grouped depending on the level. We determine this on the first day with a placement test.The 4
12、levels are Beginner Elementary: A1+A2 Intermediate: B1+B2Advanced: C1+C2as determined by the Council of Europe Common European Framework of Reference.We believe in the best technology for learning so our rooms are equipped with audio (音频的) and video equipment. Each students progress will carefully b
13、e evaluated and noted on the individual certificate of as8cssment. Our cases have 15 students at most.Programs:Full Immersion French Program; Standard French Language Lessons; Intensive French Courses; DELF for Juniors.Full Immersion:Immersion with a host family is available in Antibes, Cannes and B
14、iarritz. To stay with a family is to gain an understanding of France from the inside. You will be in a comfortable home and often sharing the everyday life of your hosts, sometimes even taking part in their family activities. Naturally, you will also attend lessons and take part in all the student a
15、ctivities and short journeys.Accommodation:Accommodation is also available on campus (校园) in Antibes, Biarritz, Nice and Paris. Each room is equipped to accommodate 2 to 4 students. It has good light and is enjoyable to spend time in. You will benefit from a private storage space ( locks for sale on
16、 campus). Each room also has a bathroom, either private or shared on the corridor (走廊), depending on the campus.1. What will participants do on the first day of their lessons?A. Take a test.B. Learn songs.C. Have a guided tour.D. Visit audio and video rooms.2. Where can participants stay with a host
17、 family?A. In Nice.B. In Paris.C. In Biarritz.D. In Provence.3. What do we know about living on campus?A. It is popular in Cannes.B. Six students share a room.C. Each room has a shared bathroom.D. Private storage spaces are provided.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文,介绍了针对法国917岁的中小学生及青少年所开设的不同级别的法语学习课程。【
18、1题详解】细节理解题。根据文章第一段最后两句“Our lessons are grouped depending on the level. We determine this on the first day with a placement test.”可知课程是按照学生水平设定的,要在第一天进行水平定级考试,故选A项。【2题详解】细节理解题。根据Full Immersion部分中的第一句Immersion with a host family is available in Antibes,Cannes and Biarritz可知,参与者们可以居住的地方包括了Antibes, Cann
19、es and Biarritz。故选项C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段的第四句You will benefit from a private storage space ( locks for sale on campus). Each room also has a bathroom, either private or shared on the corridor (走廊), depending on the campus可知,每个人都将拥有私人存储空间。故选D项。BThe victims were carried in one by one, their paws and fur
20、 burned, suffering from lack of water and fear. Their caretakers bandaged their wounds and laid them in baskets with the only thing that was familiar - the leaves of a eucalyptus (桉树) tree.As catastrophic fires have burned more than 2 million acres in Australia, dozens of koalas have been rescued fr
21、om smoky and burning trees and ashen ground. They are terrified, said Cheyne Flanagan, clinical director of the Koala Hospital in Port Macquarie, the only facility of its kind in the world.Koalas, unlike kangaroos, birds or snakes, do not flee from fires but instead climb trees to the top, where the
22、y can curd themselves into a ball for protection and wait for the danger to pass. But during high-intensity fires, such as those that have burned in recent weeks, the animals, conservationists said, are far less likely to survive. Even if the fire itself does not reach the tree top, the animals may
23、overheat and fall to the ground, where they can be burned to death.The suffering of the koala - a national symbol of Australia - has raised questions among conservationists and scientists about what it will take to preserve biodiversity in a country increasingly prone to intense fire, extreme heat a
24、nd water shortage. While koalas have evolved to exist alongside wildfires, the animals are facing new threats not just from climate change but also from human development, which has affected local populations, impairing their ability to survive fires.We have these unique animals not found anywhere e
25、lse on this planet, and were killing them, Flanagan said. This is a big wake-up call.4. The description of the koalas in Para. 1 is to show .A. koalas are quite lovelyB. the forests in Australia are severely burntC. global warming is becoming more and more seriousD. forest burning has put koalas int
26、o great danger5. How do koalas react in face of forest fire?A. They escape from fires as so0n as possible.B. They climb to the top of trees for safety.C. They curl themselves into a ball on the ground.D. They wait where theyre for the danger to pass.6. According to the article, which of the followin
27、g factors may NOT affect the preservation of biodiversity in Australia?A. Global warming.B. Water shortage.C. Intense fire.D. Extreme heat.7. From Flanagans words, we can learn .A. koalas are not unique animals on the earthB. people are killing koalas cruelly on purposeC. measures should be taken to
28、 save koalasD. people should wake up to preserve the earth【答案】4. D 5. B 6. A 7. C【解析】这是一篇说明文。澳洲森林大火持续蔓延,严重影响了澳大利亚的国宝考拉的生存条件。人们如果还想拥有考拉,就必须行动起来。【4题详解】推理判断题。根据第一段的描述可知考拉正遭受火灾的摧残,生存现状不容乐观。本文主题与考拉有关,而重点不在森林及全球变暖上,所以BC项不选。故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第三段Koalas, unlike kangaroos, birds or snakes, do not flee from f
29、ires but instead climb trees to the top, where they can curd themselves into a ball for protection and wait for the danger to pass可知,考拉躲避火灾的方法是:爬到树上,卷曲身体成球保护自己。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第四段“. to preserve biodiversity in a country increasingly prone to intense fire,extreme heat and water shortage.”可知global
30、warming文中没有提到,故选A项。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“We have these unique animals.”及“This is a big wake-up call.”可知考拉是世界上最宝贵的动物之一,而生存现状不容乐观。我们应该采取行动挽救考拉。故选C项。COf late, the Chinese media have turned the spotlight on a woman named Li Ziqi, praising her for doing an excellent job of telling Chinas story to the worl
31、d. Li seems to have become an unofficial cultural ambassador showcasing Chinas history and culture.Li, 29, lives with her grandma in a small village of Mianyang. She has been posting videos of her daily life on social media platforms since March 2016 to connect to the world.Her popularity online can
32、 be proved from these figures: on YouTube, Lis channel has more than 7.61 million subscribers, and the figure is growing daily. On Sina Weibo, one of Chinas most popular social media platforms, she has more than 21.5 million fans. And each of her 104 YouTube posts has been viewed between 2 million a
33、nd over 40 million times.Technically, the fine quality of her cinematographic output is the most eye-catching feature. The stunning scenery of Lis village, her elegant yet confident way of getting jobs done, and the relaxing background music are all appealing to viewers. Culturally, what touches the
34、 heart of Ls followers is the universal language of love, inner peace, caring for the family and love for nature. Many viewers find inspiration from Lis posts. Others , tired of their technology driven fast paced urban life, find comfort in her simple and tranquil life.Ironically, Li has not been as
35、 well received at home as overseas. Some critics question whether she alone filmed and edited her early posts. A few even accuse her of showcasing the backwardness of China to foreigners, while some argue that her presentation of rural China is imaginary. And recently, a debate has started on whethe
36、r or not Li is exporting Chinese culture abroad.But the fact that Li single-handedly produced her early works has been documented and publicized And she cannot be blamed for having a small crew now that her filming and editing work has increased. As for exporting culture, Li has never claimed the re
37、sponsibility of spreading Chinese culture to the world. What she does instead is merely recording and presenting her lifestyle to make a living.Lis popularity makes us reflect on what should be an effective way of telling Chinas story to the world and changing the stereotype image of China described
38、 in some Western media.8. Whats the purpose of the figures listed in paragraph 3?A. To suggest that Li is more popular on Sina Weibo than on YouTube.B. To show that Li is liked by a large number of netizens.C. To explain why Li is praised by the Chinese media.D. To persuade more netizens to subscrib
39、e Lis channel .9. What does the underlined word tranquil in paragraph 4 probably mean?A. Complex.B. Tiring.C. Peaceful.D. Touching.10. Why does Li post her videos online?A. To make a living.B. To export Chinese culture abroad.C. To improve her skills in producing videos.D. To show her love for her g
40、randma.11. What might the author talk about next?A. Effective ways to become an online celebrity.B. Possible reasons of Lis popularity.C. Stereotype images of China in some media abroad.D. Useful methods to export culture.【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】这是一篇新闻报道,网络上走红的主人公李子柒在赢得粉丝支持的同时也遭受了质疑,该如何有效地“出口文化
41、”令人深思。【8题详解】推理判断题。根据文章第三段第一句话中的“Her popularity online can be proved from these figures”可知,作者使用数据是要表明李子柒在网络上非常受欢迎,故选B项。【9题详解】词义猜测题。划线词所在这句话的意思为:一些厌倦了技术驱动的快节奏城市生活的人,在她简单宁静的生活中找到了安慰。快节奏的生活对应慢且宁静的生活。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据文章第六段最后一句可知李子柒记录、呈现她生活方式的目的是谋生,故选A项。【11题详解】推理判断题。文章最后一段指出:李的走红,让我们思考怎样才能有效地向世界“讲述中国故事
42、”,改变一些西方媒体对中国的刻板印象。由此推测,作者接下来可能就怎样才是有效出口文化的方式展开讨论。故选D项。DReducing class size has traditionally been seen as an important way to improve a students educational experience.Many public opinion studies have shown that both teachers and parents favor small class size. Teachers who go on strike are often s
43、eeking lower classroom numbers among other better working conditions. Many often believe that smaller classes would permit teachers to give more personal attention to their student. This can theoretically lead to improved academic results for student.But one recent study suggests there is not much r
44、esearch-based evidence to support this idea. The researchers say the idea of smaller class sizes has been studied and debated for many years. However, they noted a lack of clear research to support class size reductions.The study notes that one of the main problems with reducing class sizes is that
45、it can have very high costs. Increasing class size is one of the most common ways school systems control education spending. Financial limitations make it very difficult for many schools to reduce the number of students in the classroom.The teachers goal was to examine the major research studies alr
46、eady completed on the subject. They especially centered on studies that tried to measure whether the smaller class size resulted in greater success for students.The researchers conclude that there is some evidence to suggest that reducing class size may lead to some improvement in a students rending
47、 achievement. But they said the effect is very small. They found just a 53-percent chance that a randomly selected test score from a student from a small class would be higher than the selected score of a student from a lager class. For mathematics achievement, the result was 49 percent. This led th
48、e researchers to conclude that there would be little benefit to math students in a smaller class size.12. Why do some teachers prefer reducing class size?A. They believe it may help improve students academic performance.B. Itll greatly better their working conditions.C. They think it will bring much
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-430932.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
