2018(江苏)高考英语一轮复习教案:7-2(B)经典句型 含答案 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2018江苏高考英语一轮复习教案:7-2B经典句型 含答案 2 2018 江苏 高考 英语 一轮 复习 教案 经典 句型 答案
- 资源描述:
-
1、2018(江苏)高考英语一轮复习教案:7.2(b)经典句型江苏高考英语一轮复习教案:7.2(b)经典句型模块七 Unit 2一、高考能力提升练习【一】阅读理解阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Working with a group of baboons (狒狒) in the Namibian desert,Dr.Alecia Carter of the Department of Zoology,Cambridge University set baboons learning tasks involving a novel food and a fa
2、miliar food,hidden in a box.Some baboons were given the chance to watch another baboon who already knew how to solve the task,while others had to learn for themselves.To work out how brave or anxious the baboons were,Dr.Carter presented them either with a novel food or a threat in the form of a mode
3、l of a poisonous snake.She found that personality had a major impact on learning.The braver baboons learnt,but the shy ones did not learn the task although they watched the baboon perform the task of finding the novel food just as long as the brave ones did.In effect,despite being made aware of what
4、 to do,they were still too shy to do what the experienced baboon did.The same held true for anxious baboons compared with calm ones.The anxious individuals learnt the task by observing others while those who were relaxed did not,even though they spent more time watching.This mismatch between collect
5、ing social information and using it shows that personality plays a key role in social learning in animals,something that has previously been ignored in studies on how animals learn to do things.The findings are significant because they suggest that animals may perform poorly in cognitive (认知的) tasks
6、 not because they arent clever enough to solve them,but because they are too shy or nervous to use the social information.The findings may impact how we understand the formation of culture in societies through social learning.If some individuals are unable to get information from others because they
7、 dont associate with the knowledgeable individuals,or they are too shy to use the information once they have it,information may not travel between all group members,preventing the formation of a culture based on social learning.1What is the first paragraph mainly about?AThe design of Dr.Carters rese
8、arch.BThe results of Dr.Carters research.CThe purpose of Dr.Carters research.DThe significance of Dr.Carters research.2According to the research,which baboons are more likely to complete a new learning task?AThose that have more experience.BThose that can avoid potential risks.CThose that like to wo
9、rk independently.DThose that feel anxious about learning.3Which best illustrates the “mismatch” mentioned in Paragraph 4?ASome baboons are intelligent but slow in learning.BSome baboons are shy but active in social activities.CSome baboons observe others but dont follow them.DSome baboons perform ne
10、w tasks but dont concentrate.4Dr.Carters findings indicate that our culture might be formed through _.Astoring informationBlearning from each otherCunderstanding different peopleDtravelling between social groups答案:【语篇解读】本文是一篇科普说明文。剑桥大学的一些研究人员通过对狒狒的研究发现,影响狒狒学习成效的因素不是它们的智力,而是其性格以及对学习的渴望程度。这一研究结果也适用于人类
11、社会:如果我们不善于与他人沟通或太胆怯而不能利用所得到的信息,那么会阻碍以社会学习为基础的文化的形成。1A解析:推理判断题。第一段描述了研究人员如何开展这一研究的具体细节:把新奇的食物和熟悉的食物藏在一个盒子里,有些狒狒有机会观看另外一只狒狒是如何完成任务的,而另外一些狒狒则不得不自学完成任务,因此选A项“卡特博士研究的设计”,而非研究的“结果”“目的”或“重要性”。2D解析:细节理解题。由文章第二段中The braver baboons learnt,but the shy ones did not learn.及第三段中The anxious individuals learnt.whil
12、e those who were relaxed did not.这些对实验的描述可知D项“那些渴望学习的狒狒”符合题意。3C解析:推理判断题。该词所在上文,即第二、三段提到在观察了别的狒狒之后,勇敢的、渴望学习的狒狒学到本领,而害羞的狒狒学了却不像别的狒狒那样去做;再根据between collecting social information and using it可知与“收集”和“使用”对应的是“观察别人但不跟着做”,即C项。4B解析:细节理解题。最后一段首句The findings may impact how we understand the formation of cultu
13、re in societies through social learning.意为“研究结果可能会影响我们如何理解社会文化的形成,该文化的形成是通过社会学习获得的”。换言之,作者认为我们的文化是通过social learning而形成的,与B项“互相学习”相呼应,而非“储存信息”“理解不同的人”或“在社会群体间传播”。【二】短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,瀚你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个翻词符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
