2019-2020学年新人教版高一英语单元测试新卷(解析版):必修2 UNIT 1 3.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新人教版高一英语单元测试新卷解析版:必修2 UNIT 2019 2020 学年 新人 教版高一 英语 单元测试 解析 必修
- 资源描述:
-
1、班级 姓名 学号 分数 Unit 2(测试时间:60分钟 满分:100分)第二部分:阅读理解(共两节,满分32分)第一节(共10小题;每小题2分,满分22分) 阅读下面短文,然后从各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A【厦门外国语学校2018-2019学年第二学期期中考试高二英语试题】ATurkey Yakamoz HotelEstablished 1992Yakamoz is a small and friendly hotel situated near Fethiye in South-West Turkey. Offering traditional Turkish
2、hospitality, fabulous Mediterranean cuisine, and charming gardens, Yakamoz delights all who enter its gates.*All rooms have bathrooms and balconies;*Open April to late October;*2019 rates twin rooms 20 per person incl. breakfast;*Show this ad to get an exclusive 10% Lonely Planet magazine discount.E
3、mail: infoCastawaysSPECIALIST TAILOR-MADE HOLIDAYS TO MALLORCA, SPAIN, MADEIRA, PORTUGAL, THE CANARY ISLANDS, CYPRUS AND FRANCE.QUOTE LONELY PLANET MAGAZINE TO SAVE 50 PER PERSON ON YOUR 2019 HOLIDAY.01737 812255www.castaways.co.ukONCE IN A LIFETIME PERU ADVENTURERail Holidays of the WorldThe Desert
4、, the Andes and the Amazon on a spectacular 2-week Self Drive guided holiday. Reach locations in South America others can only dream of with Peru Safari.PERU SAFARIThe heart of adventureT: 01744 889819 orM: 07522 776160E: infoW: *Discover Peru and Brazils cultural highlights by train;*Explore Califo
5、rnia by steam and railroad;*Travel by rail into Eastern Canadas remote wilderness;*Take a fabulous rail tour of Australia & New Zealand in early 2019.Over 40 Years of Unforgettable Rail JourneysFFestingiog Travel 0017 5124001. What is the cost for 2 nights of accommodation for 2 people at the Yakamo
6、z Hotel with the Lonely Planet discount?A. 80.B. 72.C. 40.D. 36.2. Rail holidays are available in .A. North America, Europe and AustraliaB. North America, South America and AsiaC. Australia, Asia and EuropeD. North America, South America and Australia3. How many advertisements offer holidays to Peru
7、?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.【答案】1. B 2. D 3. B【解析】【分析】本文属于广告布告类短文阅读。文章主要介绍四条旅游线路及宾馆。【1题详解】推理判断题。根据第一部分*2019 rates twin rooms 20 per person incl. breakfast; *Show this ad to get an exclusive 10% Lonely Planet magazine discount.可知,每个人20英镑一晚上,两人两夜共80英镑,10%的优惠,故需付72英镑 。故选B。【2题详解】细节理解题。根据最后一部分*Discov
8、er Peru and Brazils cultural highlights by train; *Explore California by steam and railroad; *Travel by rail into Eastern Canadas remote wilderness; *Take a fabulous rail tour of Australia & New Zealand in early 2019.可知,该旅行线路经过北美洲、澳大利亚以及南美洲。故选D。【3题详解】细节理解题。根据文章第三个广告ONCE IN A LIFETIME PERU ADVENTURE以
9、及第四个广告中*Discover Peru and Brazils cultural highlights by train;可知,提供到秘鲁旅行的有ONCE IN A LIFETIME PERU ADVENTURE 和Rail Holidays of the World,共计两则广告。故选B.【点睛】本文是一篇广告布告类短文阅读。广告类或布告类的文章主要考查学生根据问题迅速从文中定位、提取有效信息的能力。考生需要根据问题中的信息迅速定位到相关的广告板块,并从中寻找有用信息。有的题目有时需要进行简单的计算或推理。例如小题1需要进行简单的计算,根据第一部分*2019 rates twin roo
10、ms 20 per person incl. breakfast; *Show this ad to get an exclusive 10% Lonely Planet magazine discount.可知,每个人20英镑一晚上,两人两夜共80英镑,特别注意10%的优惠,故需付72英镑 。B【四川省阆中中学2019年春高2017级期中教学质量检测英语试题】World-famous scientist Stephen Hawking has died at the age of 76. He was often called the most brilliant theoretical p
11、hysicist since Albert Einstein. But his amazing career actually started as a young man who struggled to get around to doing his homework at Oxford University where he studied physics. He then went on to Cambridge to research cosmology, the study of the origin of universe.When he was 21, Hawkings lif
12、e hit a big hurdle. He was diagnosed with Motor Neurone Disease. The disease causes the brain to stop sending messages to a persons muscles. At the time, doctors said he would only live for around 2 years, but he proved them very, very wrong.And with the help of a special wheelchair and speech compu
13、ter, Hawking spent much of his time researching the beginning of the universe and black holes. His most famous discovery was probably when he demonstrated that black holes emit some radiation, which has since become known as Hawking Radiation. He also spent a lot of time thinking about what existed
14、before the big bang.Hawking wrote books that explained his big ideas in ways that could be understood by the average person. In 1988 he published A Brief History of Time. It became really popular and sold more than 10 million copies. However, he wasnt just known for his books. He also had a lot of f
15、un becoming a regular on TV screens around the world. He even had a big Hollywood film made about his life.Throughout his life Stephen Hawking inspired people to look beyond our planet and expand our knowledge of the universe. His family says that hell be greatly missed and the legacy of his amazing
16、 ideas will live on.4. Why does the author mention Albert Einstein in Paragraph 1?A. To tell us Hawking was a great physicist.B. To compare the two famous people.C. To show he was Hawkings teacher.D. To identify a special period further.5. How did Hawking prove the doctors wrong?A. He did many exper
17、iments.B. He made some comparisons.C. He tried to send signals to his muscles.D. He lived for long like other common people.6. What was Hawking famous for most?A. Big bang.B. Black holes.C. Radiation from the black holes.D. A big Hollywood film about the universe.7. What does Hawkings family think o
18、f him?A. Hell be forgotten soon.B. His idea of the universe is valuable.C. He wont be understood completely.D. He wont be found by others any more.【答案】4. A 5. D 6. C 7. B【解析】这是一篇人物传记类阅读。文章作者介绍了伟大的物理学家霍金以及他的杰出成就。【4题详解】推理判断题。答案定位在第一段He was often called the most brilliant theoretical physicist since Al
19、bert Einstein.(他经常被称为自爱因斯坦以来最杰出的理论物理学家。)由此推断出作者在第一段中提到爱因斯坦是为了告诉我们霍金是一位伟大的物理学家,故选A。【5题详解】细节理解题。答案定位在第二段At the time, doctors said he would only live for around 2 years, but he proved them very, very wrong.(当时,医生说他只能活2年左右,但他证明他们大错特错。)由此可知霍金像其他普通人一样长寿,证明医生是错的,故选D。【6题详解】细节理解题。答案定位在第三段His most famous disc
20、overy was probably when he demonstrated that black holes emit some radiation, which has since become known as Hawking Radiation.(他最著名的发现可能是当他证明黑洞释放出某种辐射时,这种辐射后来被称为霍金辐射。)故选C。【7题详解】细节理解题。答案定位在最后一段His family says that hell be greatly missed and the legacy of his amazing ideas will live on.(他的家人说,他将被深深地
21、怀念,他那些令人惊叹的想法将会流传下去。)由此可知,霍金的家人认为他的宇宙观很有价值,故选B。C【河北武邑中学2018-2019学年上学期高三期末考试英语试卷】Humans and many other mammals have unusually efficient internal temperature regulating systems that automatically maintain stable core body temperatures(核心体温)in cold winters and warm summers. In addition, people have dev
22、eloped cultural patterns and technologies that help them adjust to extremes of temperature and humidity(湿度).In very cold climates, there is a constant danger of developing hypothermia(低体温), which is a life threatening drop in core body temperature to below normal levels. The normal temperature for h
23、umans is about 37.0C. However, differences in persons and even the time of day can cause it to be as much as 6C higher or lower in healthy individuals. It is also normal for core body temperature to be lower in elderly people. Hypothermia begins to occur when the core body temperature drops to 34.4C
24、. Below 29.4C, the body cools more rapidly because its natural temperature regulating system usually fails. The rapid decline in core body temperature is likely to result in death. However, there have been rare cases in which people have been saved after their temperatures had dropped to 13.915.6C.
25、This happened in 1999 to a Swedish woman who was trapped under an ice sheet in freezing water for 80 minutes. She was found unconscious, not breathing, and her heart had stopped beating, yet she was eventually saved despite the fact that her temperature had dropped to 13.7C.In extremely hot climates
26、 or as a result of uncontrollable infections, core body temperatures can rise to equally dangerous levels. This is hyperthermia. Life threatening hyperthermia typically starts in humans when their temperatures rise to 40.641.7C. Only a few days at this extraordinarily high temperature level is likel
27、y to result in the worsening of internal organs and death.28. Why can humans keep stable body temperatures in different seasons?A. Because their bodies are unusually efficient.B. Because they experience different climates.C. Because they can adjust to cultural patterns and technologies.D. Because th
28、ey have internal temperature regulating systems.29. What does Paragraph 2 mainly discuss?A. The dangerous effects of hypothermia.B. The change of body temperature.C. The survival of the Swedish woman.D. The regulating systems of natural temperature.30. People are unlikely to survive under the body t
29、emperature .A. higher than 34.4CB. lower than 29.4CC. between 40.641.7CD. between 34.437C31. What is the best title for the passage?A. Surviving in an ice trapB. Getting to know hypothermiaC. Adapting to climate extremesD. Changing core body temperature【答案】8. D 9. A 1 0. B 11. C【解析】试题分析:本文主要讲述的是人体内有
30、调节体温的系统,能让人适应不同的外部气温。【28题详解】D 细节理解题。根据文章第一句Humans and many other mammals have unusually efficient internal temperature regulating systems that automatically maintain stable core body temperatures(核心体温)in cold winters and warm summers.可知人类保持稳定的核心体温是因为人体内有调节体温的系统。故D正确。【29题详解】A 段落大意题。第二段第一句In very cold
31、 climates, there is a constant danger of developing hypothermia(低体温), which is a life threatening drop in core body temperature to below normal levels.中提出低体温对人来说是一大威胁。接下来对这一情况展开说明。可知本段主要讲述的是低体温对人体健康的影响。故A正确。【30题详解】B 细节理解题。根据第二段第六句Below 29.4C, the body cools more rapidly because its natural temperatu
32、re regulating system usually fails.可知在29.4度以下,人体的温度会迅速下降,因为调节体温的系统已经失灵了,人就很难存活下来。故B正确。【31题详解】C 标题概括题。本文主要讲述的是人体内有调节体温的系统,能让人适应不同的外部气温。AB项只涉及低温,D项只提到改变核心体温。C项较为全面地介绍了全文内容。【名师点睛】选择“标题”则是让考生给所读的文章选择一个合适的标题。通常标题由一个名词或名词短语充当,用词简短、精练。常见的提问方式有:1. What would be the best title for the text?2. Which of the fo
33、llowing is the best / most suitable title for this text?3. The best / most suitable title for this text would be _.4. The topic of this passage is _.不管是选择“主题”还是选择“标题”,实质上都是要求考生从整体上理解语篇内容,找出贯穿语篇的主线;不管是何种体裁的文章,总是围绕一个主题来展开的。在试题设计上,3个干扰项内容一般在文章里或多或少都有涉及,但并非主要内容,需要注意甄别。文章标题的选择或拟定1. 要在阅读原文的基础上,仔细考虑这句话或短语与
34、文章主题是否有密切的联系;2. 再看它对文章的概括性或覆盖面如何;3. 要注意题目是过大还是过小;4. 要避免下列三种错误:概括不够(多表现为部分代整体,从而导致范围太小);过度概括(多表现为人为扩大范围);以事实、细节替代抽象概括的大意。要恰当地选好标题,还需要了解标题的基本拟定方式。一般来说,标题的拟定方式是:以话题为核心,将控制性概念的词按一定的语法浓缩为概括主题句句意或中心思想的词组。比如某一文章的中心句子为:Coffee is a universal drink that is served in different ways around the world.话题:Coffee控制
35、性概念:is a universal drink that is served in different ways around the world 标题:Coffee Around the World。考点:考查科普说明文阅读第二节 (共5小题; 每小题2分,满分10分。)【厦门外国语学校2018-2019学年第二学期期中考试高二英语试题】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。All over the world people are hooked on sports, which help them to strengthen their bod
36、y and build their character. _36_ They improve the participants physical skills, and provided entertainment for the audience as well.Many people like to watch others play games. _37_ Often they get very excited when “their” player or team wins. If they are crazy about the game or the player, then th
37、ey will become their die-hard fans. Some sports are so interesting that people everywhere go in for them. Football, for example, has spread around the world. Swimming is popular in countries near the sea or in those with many rivers. _38_ And think of people in cold countries. Masses of people love
38、to skate or ski in Japan, Norway or Canada._39_ Chinese boxing, also has a very long history. But basketball and volleyball are rather new, which started in the late of the nineteenth century. People are inventing new sports or games all the time. Water skiing, as a modern game, is one of the newest
39、 in the family of sports.People from different countries or races may not be able to understand each other, but after a game, they get to know each other better and they often become good friends. Sports help to train a persons character. _40_They also learn to be competitive and optimistic, which w
40、ill equip them for life challenges in the future.A. And the friendship may last for a life time.B. They buy tickets or turn on TV to watch the games.C. Chinese people liked doing sports even in ancient times.D. What fun it is to jump into a pool or lake, whether in China, Egypt or Italy!E. Some spor
41、ts or games date back thousands of years, like running or jumping.F. They learn to fight hard but fight fair, to win without pride and to lose with grace.G. Sports are competitive physical activities or games through casual or organized participation.【答案】36. G 37. B 38. D 39. E 40. F【解析】本文是一篇说明文。运动帮
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437446.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
