2019-2020学年新教材高中英语 Unit 1 CULTURAL HERITAGE 单元综合测评 新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年新教材高中英语 Unit CULTURAL HERITAGE 单元综合测评 新人教版必修第二册 2019 2020 学年 新教材 高中英语 单元 综合 测评 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、单元综合测评选择题部分第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Which country does the man want to know about?A.Australia. B.America.C.Canada.2.Which color jacket does the man think is best?A.Pink. B.Blue. C.Yellow.
2、3.What suggestion does the man give to the woman?A.Finding the owner by using the phone.B.Handing in the phone to the security office.C.Taking the phone to the teaching building.4.What will the man do next?A.Go to the lecture.B.Wait for his friend.C.Talk with his roommate.5.What sport does the woman
3、 like?A.Golf. B.Tennis. C.Badminton.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。请听第6段材料,回答第6、7题。6.What does the man want to do?A.Change his seat.B.Have some drinks.C.Go to the nonsmoking area.7.Where
4、does the conversation take place?A.On a flight. B.In a restaurant.C.In an office.请听第7段材料,回答第8、9题。8.What does the man teach at college?A.English. B.French. C.Chinese.9.Why does the woman come to China?A.To go to college.B.To visit some friends.C.To go for a trip.请听第8段材料,回答第10至12题。10.Where did the man
5、 probably lose the key?A.In the restaurant. B.In the taxi.C.At the market.11.What is in the mans safe?A.His passport. B.A photo.C.His ID card.12.Who left the safe to the man?A.His mother. B.His sister.C.The woman.请听第9段材料,回答第13至16题。13.Why does the man want to buy flowers for his girlfriend?A.She love
6、s flowers.B.Her birthday is coming.C.There is a discount on flowers.14.What kinds of flowers does the man buy for his girlfriend?A.Roses. B.Lilies. C.Tea roses.15.How much does the man pay for the flowers?A.90 yuan. B.98 yuan. C.100 yuan.16.When is the mans girlfriends birthday?A.Next Monday. B.Next
7、 Thursday.C.Next Saturday.请听第10段材料,回答第17至20题。17.Where did the lady come across the parrot? A.In a pet store.B.On her way to school. C.Outside a pet store.18.How was the ladys mood after listening to the parrots words?A.She was angry. B.She was happy.C.She was confused.19.What did the lady want to do
8、 to the bird?A.She wanted to buy it.B.She wanted to fly it.C.She wanted to kill it.20.How many times did the parrot talk to the lady? A.Four times. B.Three times. C.Six times.听力原文Text 1M:Hi,Linda,I want to know something about Canada.I heard that you once lived there.W: Oh,I once lived in Australia
9、and America when I was young,but not in Canada.Text 2W:Which color jacket do you prefer,blue or yellow?M:I think the pink one looks best.Text 3W:I found a mobile phone in the playground yesterday afternoon.M:If I were you,I would hand it in to the security office,which is near the teaching building.
10、Text 4W:When are you going to the lecture?M:Im not sure when the lecture begins.Ill ask my roommate about it.Text 5M:So,Susan,do you want to play tennis this weekend?W:Oh,Im not interested in tennis and badminton.But I like playing golf;it is really an enjoyable sport.Text 6W:Excuse me,sir,you are n
11、ot supposed to smoke here.This is the nonsmoking area of the flight.M:Oh,sorry.Can I change my seat?W:Okay.Ill try to find a seat in the smoking section.One moment,please.Would you like some drinks first?M:Ive just had some,thank you.Text 7M:Excuse me,can I sit here?W:Sure,please sit down.You look l
12、ike a student.M:Oh,Im a teacher.Where are you from?W:America.Where and what do you teach? You look very young to be a teacher.M:I teach French at Beijing University.W:Oh,thats a very famous university.Im very impressed!M:Thank you.So,why did you come to China?W:I came here on a tour.I am very intere
13、sted in Chinese history and culture.I have made some good Chinese friends during this trip.Text 8W:Tom,Im sorry to hear that you lost the key to your safe.Where do you think you lost it? Outside the hotel?M:I am afraid so.Im sure I saw it when I left for the restaurant.And then I went to the market
14、to buy some drinks.When I took a taxi to the hotel,I found the key was missing.Perhaps I lost it in the market while I was buying drinks.W: Youre so careless! Whats in your safe?M:First I put my passport,ID card and a photo in it.But when we checked into the hotel,I took the passport and ID card out
15、.W:Well,I hope this wont cause much inconvenience.M:To tell you the truth,this safe was left by my mother.My sister also wants it,but it belongs to me,and I cherish it very much.So I really regret that Ive lost the key to it.W:Well,no wonder you always keep it on you.Dont worry; well find it.Text 9W
16、:Hello.What can I do for you?M:Hello.Id like to buy some flowers,but I dont know which type I should choose.W:Oh,who do you want to send the flowers to?M:My girlfriend.Its her birthday soon.W:Okay,I suggest you buy some roses and lilies.Most girls really like them.M:What about tea roses? My girlfrie
17、nd loves them.W:They are also very good.The tea rose means love for ever.M:How much are they?W:Five yuan each.There is a discount every Monday,so you can get 10% off today.M:Thanks.Ill take 20.W:Do you want to take them now?M:No,please wrap them up and send them to her company,Room 401,Building 5,No
18、.46,Nanjing Road,next Thursday.W:No problem.Text 10 A lady was walking down the street to work.She passed by a pet store.A parrot stood on the sidewalk outside a pet store. The parrot said to her,“Hey lady,you are really fat.”Well,the lady is very angry! She hurried past the store to her work. On th
19、e way home she saw the same parrot and it said to her again,“Hey lady,you are really fat.” She was very angry now.The next day the same parrot again said to her,“Hey lady,you are really fat.” The lady couldnt stand any more so she went into the store and told the store manager she would kill the bir
20、d.The store manager replied,“Thats not good,”and promised the parrot would not call her fat again. When the lady walked past the store that day after work the parrot called to her,“Hey lady.” She looked at the bird and said,“Yes?” The bird said,“You know.”答案1.C2.A3.B4.C5.A6.A7.A8.B9.C10.C11.B12.A13.
21、B14.C15.A16.B17.C18.A19.C20.A第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFor those who may not be familiar, there is no such thing as a bicycle grants(补助金).As a matter of fact, there are a number of organizations and programs offering bicycle grants to bicyclers all
22、over the world.Now of course, you cant simply receive money, because you want to buy a new mountain bike.Usually, those awarded grants are working on improving the quality of life.People are excited about the bicycle grants.This type of influence and achievement is gaining the attention of various c
23、ompanies that want to help by providing the necessary funding.Eastman Kodak CompanyKodak has developed a fund called the “Kodak American Greenways Awards”.They are cooperating with the National geographic Society and the Conservation fund.Each year, they present grants as high as $2,500.The “seed” g
24、rant award is awarded to organizations that focus on improving blue ways, greenways, natural areas, and trails.US GovernmentThe government has developed their only program for bicycle riders, called “The US Department of transportations Recreational Trails Program”.The governments program is primari
25、ly focused on funding trail projects.The benefits of the fund is recreation, which includes bicycling, hiking, inline skating, snowmobiling, allterrain(地面)vehicle riding, and so forth.The great addition to the fund is that they distribute the funding to all the states.This means that everybody has t
26、he opportunity of receiving bicycle grants.Bikes Belong CoalitionBikes Belong Coalition makes putting more people on bicycles their priority.They advocate for a better environment, recreation, sports, and better health, by way of bicycling.At the same time, they provide funding for supporting projec
27、ts and bicycle facilities.Some of the projects they accept are paved lanes and bike paths.Applications for their grants can be submitted by either a facility class or a supporting class.Also, Bikes Belong Coalition are not quick to award bicycle grants to those who have been awarded in the past 3 ye
28、ars.This is partially due to their limited amount of funding.【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了全世界的许多组织和项目活动为自行车爱好者提供自行车补助金以鼓励健康的生活方式。21.Whats the main purpose of the bicycle grants?A.To encourage a healthy lifestyle.B.To make bicycles more popular.C.To advertise their companies.D.To give money to bicyclers directl
29、y.答案A细节理解题。根据第一段“Usually, those awarded grants are working on improving the quality of life.”可知,通过对自行车骑行者提供基金支持,目的是为了改善生活,鼓励健康的生活方式。故选A。22.Who can receive grants offered by the US government?A.Organizations. B.Riders.C.States. D.Supporters.答案B细节理解题。根据US Government部分可知,美国政府把资金分配给所有的州,这意味着每个人都有机会获得自行车
30、补助。故该项基金的受益者是骑自行车的人,故选B。23.Whats the primary purpose of the passage?A.To explain the reason for the latest bicycle grants.B.To attract more bicycle riders around the country.C.To organize a big event of bicycling across the country.D.To introduce some organizations of the bicycle grants.答案D主旨大意题。通读全
31、文可知,第一段和其他各段落为总分关系,这篇文章举例介绍了世界上几个为自行车爱好者提供自行车补助金的组织,故选D。BMore than 10 million Chinese cultural relics have been lost overseas, most of which were stolen and illegally shipped out of China during the times of war before 1949.About 1.67 million pieces are housed in more than 200 museums in 47 countrie
32、s, which accounts for 10 percent of all lost Chinese cultural relics, and the rest are in the hands of private collectors.Most of these treasures are owned by museums or private collectors in the United States, Europe, Japan and Southeast Asian countries.There are more than 23,000 pieces in the Brit
33、ish Museum, most of which were stolen or bought for pennies more than 100 years ago.The major method to recover these national treasures was to buy them back.In some cases, private collectors donated the relics to the government.Also the government can turn to official channels (渠道) to demand the re
34、turn of relics.In 2003, a priceless bronze pigs head dating from the Qing Dynasty was returned to its home in Beijing after it was removed by the AngloFrench Allied Army over 140 years ago.Macao entrepreneur(企业家) Stanley Ho donated 6 million yuan to buy it back from a US art collector and then donat
35、ed it to the Poly Art Museum in Beijing.Although buyingback is the most feasible way to recover the lost treasures, limited funding is always a big headache.In recent years, the Chinese government has improved efforts to recover the precious cultural relics lost overseas.It has started a national pr
36、oject on the recovery of the treasures and has set up a database(数据库) collecting relevant information.It has signed several international agreements with many countries on this matter, and is also looking for international cooperation to recover the relics by working closely with several internation
37、al organizations.【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了中国文物流失严重,文物回归任重而道远。24.What is the passage mainly about?A.How to recover cultural relics.B.The efforts to recover Chinese cultural relics.C.Stanley Ho donated a bronze pigs head to Beijing.D.Chinese cultural relics were stolen by the AngloFrench Allied Army.答案B主旨大意题
38、。文章前两段主要说的是中国文物的流失情况。后四段主要说的是中国政府和其他团体和个人是如何让流失的文物回归祖国的。25.Which of the following statements about the bronze pigs head is NOT true?A.It was made in the Qing Dynasty.B.It is now in the Poly Art Museum in Beijing.C.It was donated by the French government to China.D.It was removed by the AngloFrench A
39、llied Army over 140 years ago.答案C推理判断题。根据第四段中对猪兽首文物的介绍,可知它是由澳门企业家,澳门首富何鸿燊(Stanley Ho)花6百万元从美国一位收藏家购得并捐赠给中国北京保利艺术博物馆。故C项说法错误。26.The underlined word “feasible” in Paragraph 5 can be replaced by “_”.A.possible B.difficultC.popular D.careful答案A词义猜测题。根据下文“追回失去的宝藏,有限的资金是一个令人头疼的问题。”,这说明用钱买回流失在国外的中国文物是一个使文物
40、回归的可行的方法。故选A。CTrees are useful to man in three very important ways:they provide him with wood and other products; they give him shade; and they help to prevent drought (干旱) and floods.Unfortunately, in many parts of the world, man has not realized that the third of these services is the most importa
41、nt.In his eagerness to draw quick profit from the trees, he has cut them down in large numbers.Two thousand years ago, a rich and powerful country cut down its trees to build warships, with which to gain itself an empire.It gained the empire but, without its trees, its soil became bare and poor.When
42、 the empire fell to pieces, the country found itself faced by floods and starvation.Even though a government realizes the importance of a plentiful supply of trees, it is difficult sometimes to make the people realize this.They cut down the trees but are too careless to plant and look after new tree
43、s.So unless the government has a good system of control, or can educate the people, the forests slowly disappear.This does not only mean that there will be fewer trees.The results are even more serious:for where there are trees, their roots break the soil up, allowing the rain to sink in, and also b
44、ind the soil.This prevents the soil from being washed away.But where there are no trees, the rain falls on hard ground and flows away on the surface, and this causes floods and the rain carries away the rich top soil in which crops grow.When all the top soil is gone, nothing remains but worthless de
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437633.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
