吉林省通化县综合高级中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省通化县综合高级中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 通化县 综合 高级中学 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高一英语注意事项:1、 本试卷答题总分 120分 时间 100分钟。2、 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第I卷选出正确答案后,填在答题纸上方的第I卷答题栏内,不要答在第I卷上。 第II卷试题答案请写在答题纸上。交卷时只交答题纸。第卷(选择题共80 分)一、听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标注在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is Bob now?A. In Tokyo
2、. B. In Paris. C. In New York.2. What does the man plan to do here?A. Tutor a student. B. Have a meeting. C. Prepare for a lecture.3. What is Tom doing?A. Making a model plane. B. Playing computer games. C. Organizing a competition4. What are the speakers talking about?A. When to visit the city. B.
3、Which postcard to pick. C. What to buy for Jims sister.5. Why is the woman worried?A. She missed her bus. B. She lost her cellphone. C. She cant find her child.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标注在试卷的相应位置。听每段对话或独白后,你将有时间阅读各个小题,每个小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读
4、两遍。听第6段材料,回答6、7题。6. What makes the man excited?A. pay rise. B. A vacation. C. A promotion.7. What is the relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Friends. C . a couple.听第7段材料,回答第8至9题。8. What does the man promise the woman to do?A. Repair her bike B. Take some pictures C. Teach her basketb
5、all9. What will the woman take ?A. guitar B. An iPad C. A cellphone听第8段材料,回答第10至12题。10. What is Jasons favorite subject now?A. Math B. Science C. History11. Who is going to learn Chinese?A. Marisa B. Jean C. Jason12. How does Tony find history?A . Boring B. Interesting C. Difficult听第9段材料,回答第13至16题。1
6、3. What will the woman do tomorrow?A. Visit sick kids .B. Go to see a doctor.C. Collect hospital stories.14. When will the woman go to the hospital?A. At 7:00 B. At 8:00 C. At 8:3015. What does the man volunteer to do?A. Clean up city parks.B. Keep order at the station.C. Help policemen with the tra
7、ffic.16 What day is it today?A. Friday B. Saturday C. Sunday听第10段材料,回答第17至20题。17. In which month is the Sea World closed?A. February B. March C. April18. Where can visitors see the short film about the sea?A. In the halls.B. In the dining room.C. In the Visitor Center19. What is the childrens favori
8、te show?A. The whale show.B. The turtle show .C. The dolphin show.20. How much is a ticket for a 6-year-old kid?A. 60. B. 80 C. 160.二、阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)AA Wolf in DangerWhat is happening to the timber wolf (森林狼) today?Native Americans and early settlers often went to sleep to the
9、sound of a lonely lullaby (催眠曲). It was the song of the wolf howling in a distant forest. There were many wolves then. One kind was the North American timber wolf.Wolves are important to the balance of nature because they eat sick and weak animals. In Colorado, people tried to help deer by shooting
10、wolves. But then there were so many deer that many of them starved to death.The timber wolf is on the endangered special list . Animals on this list are in danger of disappearing from the earth. People drove the wolves away by cutting down the forests to build houses, towns, and highways. Timber wol
11、ves are now found only in Canada, Alaska, Michigan, and Minnesota.This special animal may soon disappear from our forests forever. Then, its lonely howl will never be heard again.1. Animals that are in danger of disappearing from the earth are called a(n)_species.A. endangeredB. livingC. aliveD. liv
12、ed2. Wolves help the balance of nature because they _.A. are an endangered speciesB. eat sick and weak animalsC. no longer live in forestsD. help the farmers3. At one time, the timber wolf was found _.A. in many parts of North AmericaB. only in Colorado and CanadaC. in towns and cities in AlaskaD. i
13、n many parts of Africa4. Which of the following happened first?A. People built towns and highways.B. The timber wolf was driven away from its home.C. People cut down the forests.D. Timber wolves are endangered species.【答案】1. A 2. B 3. A 4. C【解析】【分析】这是一篇说明文。本文讲述了北美地区由于人为造成的森林破坏,致使森林狼数量减少,被列入了濒危物种,也许很
14、快它们会永远消失。【1题详解】推理判断题。根据第四段“The timber wolf is on the endangered special list . Animals on this list are in danger of disappearing from the earth.(森林狼在濒危特别名单上。这个名单上的动物有从地球上消失的危险)”可知,那些有从地球上消失危险的动物被称为濒危动物。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第三段“Wolves are important to the balance of nature because they eat sick and wea
15、k animals. (狼对自然界的平衡很重要,因为它们吃生病和虚弱的动物)”可知,狼有助于自然界的平衡,因为它们以生病和虚弱的动物为食,故选B。【3题详解】细节理解题。根据第二段“Native Americans and early settlers often went to sleep to the sound of a lonely lullaby (催眠曲). It was the song of the wolf howling in a distant forest. There were many wolves then.(美国原住民和早期定居者经常伴着一曲孤独的催眠曲入睡。那
16、是远处森林里狼的嚎叫之声。那时有很多狼)”可知,过去曾经有一段时间,北美许多地区有许多森林狼,故选A。【4题详解】推理判断题。根据倒数两段中“People drove the wolves away by cutting down the forests to build houses, towns, and highways.(人们为了建造房屋、城镇和公路通过砍伐森林来驱赶狼)”和“This special animal may soon disappear from our forests forever.(这种特殊的动物可能很快就会从我们的森林中永远消失)”,并结合所给选项可知,森林狼的
17、濒危过程中,人类的活动起了决定性作用,即:人们为了建造城镇和公路而去砍伐森林,将森林狼驱逐出自己的家园,从而导致森林狼的数量减少,列入了濒危物种。由此可知,这一结果首先是人们砍伐森林造成的。故选C。BShould we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city? In order to answer this question, we must first examine whether people really want to preserve the hi
18、storic feel of an area.Not all historical buildings are attractive.However, there may be other reasonsfor example, economic reasonswhy they should be preserved.So, let us assume(假设) that historical buildings are both attractive and important to the majority of people.What should we do then if a new
19、building is needed?In my view, new architectural styles can exist perfectly well alongside an older style.Indeed, there are many examples in my own hometown of Tours where modern designs have been placed very successfully next to old buildings.As long as the building in question is pleasing and does
20、 not dominate(影响) its surroundings too much, it often improves the attractiveness of the area.It is true that there are examples of new buildings which have spoilt(破坏) the area they are in, but the same can be said of some old buildings too.Yet people still speak against new buildings in historic ar
21、eas.I think this is simply because people are naturally conservative(保守的) and do not like change.Although we have to respect peoples feelings as fellow users of the buildings, I believe that it is the duty of the architect and planner to move things forward. If we always reproduced what was there be
22、fore, we would all still be living in caves .Thus, I would argue against copying previous architectural styles and choose something fresh and different, even though that might be the more risky choice.5. What does the author say about historical buildings in the first paragraph?A. Some of them are n
23、ot attractive.B. Most of them are too expensive to preserve.C. They are more pleasing than modern buildings.D. They have nothing to do with the historic feel of an area.6. By “move things forward” in the last paragraph the author probably means“_”.A. destroy old buildingsB. put things in a different
24、 placeC. choose new architectural stylesD. respect peoples feelings for historical buildings7. What is the main purpose of the passage?A. To explain why people dislike change.B. To warn that we could end up living in caves.C. To admit how new buildings have ruined their surroundings.D. To argue that
25、 modern buildings can be built in historic areas.【答案】5. A 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇议论文,文章主要讨论了现代建筑是否应该被允许建在古建筑物旁边。【5题详解】细节理解题。根据第一段中“Not all historical buildings are attractive.(不是所有的历史建筑都吸引人。)”可知,有些历史建筑并不吸引人。故选A项。【6题详解】短语猜测题。根据画线短语后的“If we always reproduced what was there before, we would all still be
26、living in caves .Thus, I would argue against copying previous architectural styles and choose something fresh and different, even though that might be the more risky choice.(如果我们总是复制以前的东西,我们都会生活在洞穴里。因此,我反对复制以前的建筑风格,选择新鲜和不同的东西,尽管这可能是更危险的选择)”可知,作者认为建筑师和规划师有责任新的建筑风格,由此可知,画线短语的意思是“选择新的建筑风格”。故选C项。【7题详解】推
27、理判断题。根据全文内容,结合第一段首句“Should we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city?(我们应该允许现代建筑建在城市历史区域的老建筑旁边吗?)”及第二段首句“In my view, new architectural styles can exist perfectly well alongside an older style.(在我看来,新的建筑风格可以与旧的风格完美共存。)”可知,本文旨在论述现代建筑可以建在历史悠久的地区。故选D项。CIn
28、 the early 1990s,the word” Internet” was strange to most people. But today, Internet has become a useful tool for people all over the world. Maybe Internet has been the greatest invention in the field of communication in the history of mankind(人类). Communicating with others on the Internet is much f
29、aster. We can chat with a person who is sitting in the other part of the world. We can e-mail our friends and they can read the e-mails within a minute. Giving all kinds of information is probably the biggest advantage of the Internet. We can use search engines to find the information we need. Just
30、type in a keyword or keywords and the search engine will give us a list of suitable websites to look at. We can enjoy a lot on the Internet by downloading games, visiting chat rooms or surfing (浏览)websites. There are some games for free. We can meet new and interesting people in the chat now. We can
31、 also listen to music and see films. Now ,there is a lot of service on the Internet such as online banking ,job finding and ticket buying. We can also do shopping and find nearly all kinds of goods. Sometimes we can find something that is quite good but very cheap.8. How many main advantages of the
32、Internet are talked about in the passage?A. Three.B. Four.C. Five.D. Six.9. What fact doesnt the passage provide?A. We can find almost anything we want to know on the Internet.B. Some games on the Internet are free.C. We can buy most things we need on the Internet.D. Goods on the Internet are more e
33、xpensive than those in real shops.10. Which title best gives the main idea of the passage?A. Online ShoppingB. Exchanging Information on the InternetC. The Advantages of the InternetD. Surfing the Websites on the Internet【答案】8. B 9. D 10. C【解析】【分析】这是一篇说明文。短文介绍了互联网的诸多优点。【8题详解】细节理解题题。第二段中有两个,一个有一个新的与人
34、交流的方法,另外一个是搜索信息。第三段下载游戏;最后一段讲述网络购物。共4个有点。故B正确。【9题详解】细节理解题。根据文章最后一句“Sometimes we can find something that is quite good but very cheap.”说明网上的东西可能比现实中的要便宜,故D说法错误,不是文章所给的。故选D项。【10题详解】主旨大意题。根据第二段“Communicating with others on the Internet is much faster. We can chat with a person who is sitting in the oth
35、er part of the world. We can e-mail our friends and they can read the e-mails within a minute. Giving all kinds of information is probably the biggest advantage of the Internet. We can use search engines to find the information we need.” 在互联网上与他人交流要快得多。我们可以和坐在世界另一边的人聊天。我们可以给朋友发电子邮件,他们可以在一分钟内阅读电子邮件。提
36、供各种信息可能是互联网的最大优势。我们可以用搜索引擎找到我们需要的信息。根据第三段“We can enjoy a lot on the Internet by downloading games, visiting chat rooms or surfing (浏览)websites.” 我们可以通过下载游戏、访问聊天室或浏览网站来享受互联网带来的乐趣。根据最后一段“Now ,there is a lot of service on the Internet such as online banking ,job finding and ticket buying.” 现在,网上有很多服务,如
37、网上银行、求职和购票。所以文章主要讲述了网络给我们带来了的便利和迅捷服务。故C正确。第二节 七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)_11_You probably think you will never be a top student. This is not necessary so, however.Anyone can become a better student if he or she wants to. Heres how:Plan your time carefully. When you plan your work, you should make a list o
38、f things that you have to do. After making this list, you should make a schedule of your time.First your time for eating, sleeping, dressing, etc., then decide a good, regular time for studying._12_A weekly schedule may not solve all your problems, but it will force you to realize what is happening
39、to your time.Find a good place to study. Look around the house for a good study area. Keep this space, which may be a desk or simply a corner of your room, free of everything but study materials. No games, radios, or television! When you sit down to study, concentrate on the subject.Make good use of
40、 your time in class._13_ Listening carefully in class means less work later. Taking notes will help you remember what the teachers say.Study regularly. When you get home from school, go over your notes, review the important points that your teacher is going to discuss the next day, read that materia
41、l._14_If you do these things regularly, the material will become more meaningful, and you will remember it longer.Develop a good attitude about tests. The purpose of a test is to show what you have learned about a subject. It helps you remember your new knowledge. The world wont end if you dont pass
42、 a test, so dont be over worried._15_You will probably discover them after you have tried these.A. There are other methods that might help you with your studying.B. Dont forget to set aside enough time for entertainment.C. Take advantage of class time to listen to everything the teachers sayD. No on
43、e can become a top student unless he or she works hard.E. Maybe you are an average student.F. Make full use of class time to take notes of what the teachers say in class.G. This will help you understand the next class.【答案】11. E 12. B 13. C 14. G 15. A【解析】【分析】本文是说明文,提出了关于帮助学习的几条建议。【11题详解】此题线索是词汇复现。选项
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-438813.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东师范大学附属中学2019-2020学年高一上学期第一次月考物理试题 PDF版含答案.pdf
