吉林省长春市希望高中2020-2021学年高一英语下学期第一学程质量测试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 长春市 希望 高中 2020 2021 学年 英语 下学 第一 质量 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省长春市希望高中2020-2021学年高一英语下学期第一学程质量测试试题(含解析)注意事项:1.答题前,考生必须将自己的姓名、准考证号填写清楚,并将准考证号准确的填涂在答题卡上。2.选择题必须用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书写,字迹工整、笔迹清楚。3.请按照题号顺序在各题目的区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试卷上答题无效。4.保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破、不准使用涂改液、刮纸刀。第I卷第一部分 听力(1-20小题)。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳
2、选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. At what time will the speakers get to the sports meeting?A. 8 : 45. B. 8 : 30. C. 8 : 15.2 How will the woman get to New York?A. By car. B. By air. C. By train.3. What can we learn from the conversation?A. The man is handsome.B. The man eats
3、 a lot every day.C. The man has been exercising recently.4. Why is the woman studying English?A. It will help her with her job.B. She wants to find a better job.C. She will move to America.5. Who is the woman probably speaking to?A. A shop manager. B. A policeman. C. Her neighbor.第二节(共15小题;每小题1.5分,满
4、分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman think of the coming examinations?A. Very easy. B. Very difficult. C. Not too difficult.7. What has affected the womans choice of career?A
5、. Her family. B. Her hometown. C. Her teacher.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who advised the woman to call the man?A. Her son. B. Her friend Susan. C. Her friends son Bobby.9. Why does the woman contact the man?A. She wants to ask something about her sons studies.B. She wants to give some suggestions to the man.
6、C. She wants to ask for some information on gymnastics.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the probable relationship between the two speakers?A. Teacher and student. B. Colleagues. C. Doctor and patient.11. What happened to Mark?A. He felt sad about Davids leaving.B. He missed Davids farewell party.C. He d
7、rank too much and felt unwell.12. What made Bill happy?A. His friends visited him.B. His wife had a baby.C. He attended a party.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is wrong with the woman?A. She has got flu.B. She has sleeping problems.C. She was sick last night.14. When did Jerry eat at the new restaurant?A.
8、 Last night. B. Last week. C. Last month.15. What can we learn about the woman?A. She does not agree with the man.B. She thinks she has eaten something bad.C. She does not like the food in the restaurant.16. What is the mans opinion of this matter?A. The restaurant has a food safety problem.B. It is
9、 only a coincidence.C. The restaurant neednt be investigated.听第10段材料,回答第17至20题。17. What makes fatty meals more popular with children?A. Promotion. B. Toys. C. Discounts.18. Which of the following is recommended to overweight children?A. Apple sticks. B. Sweets. C. Fast food.19. What is the most impo
10、rtant thing in getting children to exercise?A. Teaching them to have a strong will.B. Forcing them to exercise every day.C. Making exercise fun for them.20. How many suggestions does the woman offer?A. 2. B. 3. C. 4.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该
11、项涂黑。AWith a continuous 1,300 kilometer-long coastline and beautiful beaches, Wales is a popular holiday destination in the United Kingdom. Most Welsh people live in south Wales in the capital city, Cardiff, and two other big cities: Swansea and Newport.LanguageThe official languages of Wales are Eng
12、lish and Welsh, and “Wenglish is a Welsh-English dialect. Everyone speaks English, but if you go to school in Wales you have to learn Welsh until you are 16. Street signs are written in Welsh and English, and villages, towns and cities have an English name and a Welsh name. The Welsh language is one
13、 of the oldest languages in Europe and around 20 percent of people in Wales speak Welsh.SportsThe Welsh enjoy watching and playing sports, especially rugby and football. The modern Millennium Stadium in Cardiff can hold 74,500 people and is where you go if you want to watch a football or rugby match
14、 or a concert.Water sports are popular in Wales. You can go surfing or wakeboarding. If you like unusual sports, visit the small town of Llanwrtyd Wells. Every year in this town there is a man versus horse marathon and a bog snorkeling competition.FoodThere are lots of sheep in Wales, so people eat
15、a lot of lamb. Typical Welsh dishes include “cawl”, which is lamb stew, sausages and “rarebit”, which is a type of cheese on toast. There are also Welsh cakes, which are small, sweet, round cakes with dried raisins inside.SymbolsIf you ever go to Wales, you will see dragons everywhere; red dragons a
16、re a symbol of Wales. Other symbols include the leek (a long, green vegetable) and the daffodil.1. What are the official languages of Wales?A. English.B. English and Wenglish.C. English and Welsh.D. Welsh.2. Where can you go if you want to watch a rugby or football match?A. Swansea.B. Millennium Sta
17、dium.C. Newport.D. Llanwrtyd Wells.3. The following statements are true EXCEPT _.A. The Welsh language is one of the oldest languages in the world.B. Red dragons are a symbol of Wales.C. A man versus horse marathon and a bog snorkeling competition are held annually in Llan-wrtyd Wells.D. People eat
18、a lot of lamb because people raise lots of sheep in Wales.【答案】1. C 2. B 3. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了威尔士的体育,语言,食物和象征。【1题详解】细节理解题。根据第二段“The official languages of Wales are English and Welsh(威尔士的官方语言是英语和威尔士语)”可知,威尔士的官方语言是英语和威尔士语。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第三段最后一句“The modern Millennium Stadium in Cardiff can hold 7
19、4,500 people and is where you go if you want to watch a football or rugby match or a concert.( Cardiff的Millennium Stadium可以容纳74500人,如果你想看足球或橄榄球比赛或音乐会,你可以去那里。)”可知,如果你想看足球或橄榄球比赛,可以去Millennium Stadium。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第二段最后一句“The Welsh language is one of the oldest languages in Europe and around 20 pe
20、rcent of people in Wales speak Welsh.( 威尔士语是欧洲最古老的语言之一,大约20%的威尔士人说威尔士语。)”可知,威尔士语是欧洲最古老的语言之一,并不是全世界最古老的语言之一,所以选项A的描述错误,与原文表述不一致。故选A。BPeople often ask me for advice on how to learn English. Everyone is different. Ill share some of my experience. I once learned English in Beijing University, but I most
21、ly learned English on my own.One thing I can tell is that, once youve started learning, you should try to think in English as much as you can. When youre riding your bike or walking down the street, just think about “how would I say them in English?” At first, it will be with simple words or word gr
22、oups, but later you should think about bigger phrases and word groups. Now Im in America, and for most time, I just think in English and speak it directly. Its amazing how much this helps.For several years after I started learning, I was often afraid of trying to speak English with others because I
23、didnt want to make mistakes. Finally I got over it. And while traveling in America, I tried to hang out with friends who speak no Chinese, so I have no choice but to speak English. I wasnt afraid to make mistakes and I dont mind others laughing at me. My English started improving more quickly after
24、that.It may be a good idea to ask any of your American friends to look at the way youre writing, and give you some advice.4. Where does the writer probably come from?A. England.B. America.C. China.D. Canada.5. The writer learned English mostly_.A. in Beijing UniversityB. by himselfC. with the help o
25、f his American friendsD. in America6. Now, when others laugh at the writers mistakes, what will he do?A. Keep away from them.B Ask them the reason.C. Argue with them.D. Let it go.7. Which of the following cant help you improve your English according to the passage?A. Minding making mistakes.B. Tryin
26、g to speak English with others.C. Thinking in English as much as you can.D. Asking your American friends for some advice.【答案】4. C 5. B 6. D 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者通过讲述自己学习英语的经历,来告诉我们读者如何学习英语。【4题详解】推理判断题。根据第三段“And while traveling in America, I tried to hang out with friends who speak no Chinese, so I
27、have no choice but to speak English. (在美国旅行时,我试着和不会说中文的朋友出去玩,所以我别无选择,只能说英语。)”可知,因为作者试着和不会说汉语的朋友出去玩,由此可推知,作者来自中国。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第一段“ I once learned English in Beijing University, but I mostly learned English on my own.( 我曾经在北京大学学过英语,但我主要是自学的。)”可知,作者主要是自学英语。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段“ I wasnt afraid to
28、make mistakes and I dont mind others laughing at me.( 我不怕犯错,也不介意别人嘲笑我。)”可知,当别人朝笑作者说英语时的错误,作者是不介意的。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第三段“ I wasnt afraid to make mistakes and I dont mind others laughing at me. My English started improving more quickly after that.( 我不怕犯错,也不介意别人嘲笑我。从那以后,我英语进步得更快了。)”可知,不怕犯错会使英语进步,相反,介意学
29、英语时犯错不能帮助你提高英语。故选A。COne day I got in a taxi, and we left for the airport. We were driving in the right lane when, suddenly, a black car jumped out of a parking space right in front of us. My taxi driver stopped his car at once. The tire made a very loud noise, and at the very last moment our car sto
30、pped just one inch from the back of the other car.I was frightened. But then I couldnt believe what happened next. The driver of the other car, the guy who almost caused a big accident, turned his head and started yelling at us. I couldnt believe it! But my taxi driver just smiled at the guy. So I a
31、sked, “Why did you just do that? This guy almost sent us to hospital.”This is when my taxi driver taught me what I now call, “The Law of the Rubbish Truck.” He explained that many people are like garbage trucks. They run around full of rubbish, full of anger. As their rubbish piles up, they look for
32、 a place to throw it away and sometimes theyll throw it at you. Dont take it personally. Just smile, wish them well, and move on. Dont take their rubbish and spread it to other people at work, at home or on the streets.Successful people never let rubbish trucks change their moods. Life is too short
33、to wake up in the morning with regrets, so love those who love you and pray for those who dont.8. Which of the following is NOT true according to the first paragraph?A. The writer went to the airport by taxi that day.B. The taxi driver stopped his car in time.C. The black car jumped out and crashed
34、into the taxi.D. A car accident nearly happened on the writers way to the airport.9. The underlined word yelling in the second paragraph means _ in Chinese.A. 道歉B. 傻笑C. 吼叫D. 告别10. Why did the guy get angry so easily?A. Because he was in a bad mood.B. Because his car was full of rubbish.C. Because he
35、 was badly hurt by the taxi.D. Because the taxi driver didnt say sorry to him.11. From the passage, we can tell that the taxi driver is _.A. silly and dishonest.B. wise and friendly.C. helpful but nervous.D. modest but impatient.12. What does the passage mainly tell us?A. Fight with people like rubb
36、ish trucks.B. Make friends with people like rubbish trucks.C. Have a quarrel with people like rubbish trucks.D. Dont let rubbish trucks change our moods.【答案】8. C 9. C 10. A 11. B 12. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章叙述了作者乘坐出租车时发生的事情,通过出租车司机的一番话,阐明了一个道理:记住美好的,忘却不愉快的,专注重要的;对待生活的态度决定生活的状态。【8题详解】细节理解题。题意:根据第一段,下面哪一个
37、对?A.The writer went to the airport by taxi that day. (作家那天乘出租车去机场);B. The taxi driver stopped his car in time. (出租车司机及时停车了);C.The black car jumped out and crashed into the taxi.(那辆黑色轿车跳出来,撞上了那辆出租车); D.A car accident nearly happened on the writers way to the airport.(作家在去机场的路上差点发生车祸)根据第一段“We were dri
38、ving in the right lane when, suddenly, a black car jumped out of a parking space right in front of us. My taxi driver stopped his car at once.”(我们正开在右车道上,突然,一辆黑色轿车从我们前面的停车位里跳出来。我的出租车司机立刻停了车)由此可知,黑色的小车冲出来,但是没有撞着出租车。故选C。【9题详解】词句猜测题。根据第二段第二句“The driver of the other car, the guy who almost caused a big
39、accident, turned his head and started yelling at us.”(另一辆车的司机,那个几乎出了大车祸的家伙,转过头来对我们大喊大叫)和“Why did you just do that? This guy almost sent us to hospital.”(你为什么要这么做?这家伙差点把我们送进医院)由于几乎出车祸,所以司机会很着急。由此推知,划线词的意思是“大喊,大叫”。故选C。【10题详解】推理判断题。根据文章第三段中“He explained that many people are like rubbish trucksThey run
40、around full of rubbish,full of anger and full of bad feelingsAs their rubbish piles up,they look for a place to throw it away and sometimes theyll throw it at you”(他解释说,很多人就像垃圾车。他们到处乱扔垃圾,充满愤怒和坏情绪。当他们的垃圾堆积起来的时候,他们会找一个地方把它们扔掉,有时他们会朝你扔)由此可知,喜欢生气的人们就像垃圾车,把不愉快的心情发泄到别人身上。可推知这个家伙那么容易生气是因为他心情不好。故选A。【11题详解】推
41、理判断题。根据文章第二段中“But my taxi driver just smiled at the guySo I asked,Why did you just do that?This guy almost sent us to hospital”(但是我的出租车司机只是对那个人笑了笑。于是我问:“你为什么要那样做?”这家伙差点把我们送进医院。”)以及文章第三段中“He explained that many people are like rubbish trucksThey run around full of rubbish,full of anger and full of ba
42、d feelingsAs their rubbish piles up,they look for a place to throw it away and sometimes theyll throw it at you”(他解释说,很多人就像垃圾车。他们到处乱扔垃圾,充满愤怒和坏情绪。当他们的垃圾堆积起来的时候,他们会找一个地方把它们扔掉,有时他们会朝你扔。)由此可知,出租车司机面对小车司机的怒火只是微笑,不受别人的情绪的影响,不把坏的情绪继续传承下去。所以他很聪明,很友好。故选B。【12题详解】主旨大意题。根据文章第三段:He explained that many people are
43、 like rubbish trucksThey run around full of rubbish,full of anger and full of bad feelingsAs their rubbish piles up,they look for a place to throw it away and sometimes theyll throw it at you可知喜欢生气的人们就像垃圾车,把不愉快的心情发泄到别人身上。这里把容易发怒的人比做垃圾车,作者认为不要把别人的怒气传递下去,不要让别人的怒火影响我们的心情。故选D。DDuring the outbreak, watch
44、ing TV shows has become the most popular activity, according to a survey by Chinese market research company Guideline Research. The survey also points out that people have many ways to watch shows apart from cable TV. They include smartphones, computers, and tablets.Its true that TV is not usually w
45、atched on an actual TV anymore. Technology has not only changed where but also how we watch TV.Streaming(流媒体) networks, rather than live TV, have helped viewers watch their favorite shows when its most convenient for them. In the US, content providers like Netflix and Amazon Prime keep people entert
46、ained. Users can choose which services offer the shows and movies they like.Binge-watching(刷剧) has become a new trend due to some companies releasing entire seasons at once. Without having to wait for next weeks episode(集), viewers can watch the whole season in a day, or at whatever pace(速度) they ch
47、oose. Netflix has also released a choose-your-own-adventure movie, where your choices can affect how the story ends, an idea not possible before with traditional TV.User-generated(用户创造的) content apps like TikTok are also blurring(模糊)the lines of what is considered TV. This may be the biggest change
48、to the TV landscape, as anyone can compete with professional, big-budget(大制作的) TV shows. This trend shows no sign of slowing down.13. What has changed the way we watch TV?A. Cable TV.B. TV shows.C. Technology.D. Tablets.14. What can streaming networks offer that TV cannot?a. Users can watch programs
49、 anywhere and anytime.b. Users can change content.c. Users can enjoy a whole season at once.d. Users can choose how the story ends.A. abcB. abdC. acdD. bcd15. What is the story mainly about?A. The competition between TVs and other devices.B. How technology changes the way people entertain themselves
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-439379.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
八年级语文下册第一单元4灯笼课件新人教版2019112931.ppt
