2020-2021学年新教材英语人教版选择性必修第一册课时作业:UNIT 1 PEOPLE OF ACHIEVEMENT SECTION Ⅳ 单元要点复习 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材英语人教版选择性必修第一册课时作业:UNIT PEOPLE OF ACHIEVEMENT SECTION 单元要
- 资源描述:
-
1、课时作业4When many people are worried that there are no more heroes in the modern times, two university students who lost their lives to rescue drowning children have shown that heroes still exist (存在)According to the Inner Mongolia Morning Post, the tragedy (悲剧) occurred on the afternoon of December 14
2、,2002 when three school students skating on a frozen lake in Qingcheng Park in Hohhot fell through the ice into the freezing water.More than 20 university students who happened to be near the spot immediately went to the rescue of the children.Two children were quickly rescued,but the third died.The
3、 childs body was not found for three hours.Two of the rescuers, Liu Ye and Hao Longbiao, also died of cold and exhaustion.The body of Hao who took the lead in jumping into the lake was not found until the next day.A student who was unwilling to tell his name said he and his classmates from the local
4、 college were taking photos at the lake.When they heard the childrens cries for help, they went to the ice hole hand in hand to rescue the children.But the ice kept breaking, causing most of them to fall into the icy water.Local residents held mourning ceremonies (祭奠仪式) at the lake.Eight of the stud
5、ents were seriously affected by the freezing water and were being kept in hospital for further observation, but their lives were no longer in danger.文章大意:本文是一篇记叙文,讲述了两名大学生因勇救落水儿童而牺牲,当地居民自发举行了祭奠仪式送别英雄,目前,因参与救人而被冻伤的几名大学生仍在康复中。1The underlined word “occurred” here means“_”Aemployed BmixedChappened Dguid
6、ed答案:C解析:词义猜测题。画线词后的“on the afternoon of December 14,2002 when three school students skating on a frozen lake in Qingcheng Park in Hohhot”是事情发生的时间和地点,由此可知画线词词义为“发生”,故C项正确。2When the three students fell into the water, the university students were _.Askating on the iceBhaving a picnicCwalking along th
7、e lakeDtaking photos at the lake答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的“A student who was unwilling to tell his name said he and his classmates from the local college were taking photos at the lake.”可知,儿童落水时,大学生们正在湖边拍照,故D项正确。3Which of the following is TRUE according to the passage?AHao Longbiaos body was found on Dece
8、mber 14, 2002.BThree students died on the same day in all.CThe university students didnt think it dangerous to save the drowning children in the lake.DLocal residents were not brave in face of danger.答案:B解析:细节理解题。根据第二段中的“Two children were quickly rescued,but the third died.”可知,一名落水儿童当场死亡,再根据“Two of
9、the rescuers, Liu Ye and Hao Longbiao, also died of cold and exhaustion.”可知,参与救人的两名大学生死于严寒和体力不支,一共有三名学生死亡,故B项正确。4The author wrote the passage to _.Acall on people to learn from the brave university studentsBwarn people of the danger of skating on iceCtell us a tragedyDadvise university students to c
10、herish(珍惜)their lives答案:A解析:目的意图题。根据第一段“When many people are worried that there are no more heroes in the modern times, two university students who lost their lives to rescue drowning children have shown that heroes still exist(存在)”可知,作者认为勇救落水而牺牲的两名大学生是英雄,由此可知,作者写这篇文章就是号召大家学习他们的英雄事迹,故A项正确。A rocket p
11、roblem that forces astronauts to evacuate (撤退) may appear to be a plot straight out of a Hollywood movie.However, that is exactly what happened to Russian astronaut Alexey Ovchinin and American astronaut Nick Hague._1_The event happened shortly after the Soyuz rocket and its Soyuz MS10 space capsule
12、 (联盟号太空舱) carrying the astronauts took off from Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan._2_The takeoff went off smoothly, but just 119 seconds later, officials from Russias space agency informed NASA the booster (助推器) had failed to separate from the capsule._3_ Instead, they were ordered to evacuate by sepa
13、rating the capsule and returning to Earth in what is known as a ballistic descent mode (弹道下降模式)The sharp drop is similar to freefalling from the skies and subjects astronauts to high levels of gforce._4_ They appeared to be in excellent condition when they crashlanded about 20 kilometers east of Dzh
14、ezkazgan, Kazakhstan, just 34 minutes after they stopped the task.Upon arrival, they were quickly found by the rescue team from Baikonur Cosmodrome and taken to the hospital for a quick checkup to ensure they had not suffered any injuries during their rough ride back to Earth.It will take a few week
15、s for experts to determine what caused the problem of the usually reliable Soyuz rocket._5_ Hague, who was on his way to the space station for the first time later joked, “I imagined that my first trip to outer space was going to be a memorable one.I didnt expect it to be quite this memorable.”ATo t
16、heir sadness, this event became a nightmare for their future space journey.BThe two scientists were on their way to carry out a sixmonth task at the International Space Station.CSurprisingly, the harrowing event has not stopped Hagues and Ovchinins wish to go to space.DThus, the astronauts didnt hea
17、d to the International Space Station.EAnd luckily, they became the main characters of the movie about space exploration.FFortunately, the “movie” had a happy ending with both scientists returning to Earth safely.GFortunately, Hague and Ovchinin had been welltrained for such emergencies.文章大意:这是一篇记叙文。
18、记叙了一次发生在俄罗斯宇航员阿列克谢奥弗奇宁和美国宇航员尼克黑格身上,被迫撤离火箭的事件经过。1F解析:根据上文“A rocket problem that forces astronauts to evacuate(撤退) may appear to be a plot straight out of a Hollywood movie.However, that is exactly what happened to Russian astronaut Alexey Ovchinin and American astronaut Nick Hague.”(迫使宇航员撤离的火箭问题可能是好莱
19、坞电影里的情节。然而,这正是发生在俄罗斯宇航员阿列克谢奥弗奇宁和美国宇航员尼克黑格身上的事情。)可知本空继续承接上文说明事情的结果,故F选项“Fortunately, the movie had a happy ending with both scientists returning to Earth safely.”(幸运的是,这部“电影”有一个皆大欢喜的结局,两位科学家都安全返回了地球。)”符合语境。故选F。2B解析:根据上文“The event happened shortly after the Soyuz rocket and its Soyuz MS10 space capsul
20、e(联盟号太空舱) carrying the astronauts took off from Baikonur Cosmodrome, Kazakhstan.”(这一事件发生在“联盟号”火箭及其搭载宇航员的“联盟号MS10”太空舱从哈萨克斯坦拜科努尔航天发射场起飞后不久。)可推测下文说明本次事件涉及的人物,即俄罗斯宇航员阿列克谢奥弗奇宁和美国宇航员尼克黑格这两位科学家。故B选项“The two scientists were on their way to carry out a sixmonth task at the International Space Station.(这两位科学家
21、当时正在前往国际空间站执行一项为期六个月的任务。)”符合语境。故选B。3D解析:结合上文“The takeoff went off smoothly, but just 119 seconds later, officials from Russias space agency informed NASA the booster(助推器) had failed to separate from the capsule.”(发射顺利进行,但仅仅119秒后,俄罗斯航天局官员通知美国宇航局,助推器未能与太空舱分离。)可知助推器未能与太空舱分离,因此宇航员没有前往国际空间站。故选D。4G解析:结合上文
22、“The sharp drop is similar to freefalling from the skies and subjects astronauts to high levels of gforce.”(这种急剧下降类似于从空中自由落体,使宇航员承受高水平的重力。)以及下文“They appeared to be in excellent condition when they crashlanded about 20 kilometers east of Dzhezkazgan, Kazakhstan, just 34 minutes after they stopped the
23、 task.”(当他们在哈萨克斯坦的Dzhezkazgan以东约20公里处紧急着陆时,他们的状况看起来非常好。)可知虽然这种急剧下降类似于从空中自由落体,使宇航员承受高水平的重力。但是幸运的是,Hague和Ovchinin已经为这种紧急情况接受了良好的训练,他们的状况看起来非常好。故选G。5C解析:根据下文Hague, who was on his way to the space station for the first time later joked, “I imagined that my first trip to outer space was going to be a mem
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-440420.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
