2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 1 CULTURAL HERITAGE Section D Reading for Writing & Assessing Your Progress课后巩固提升 新人教版必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT CULTURAL HERITAGE Section Reading for Writing Assessing Your Progre
- 资源描述:
-
1、UNIT 1CULTURAL HERITAGESection DReading for Writing & Assessing Your Progress课后篇巩固提升必备知识基础练.单句填空1.When you send a(digital) signed message you are sending your certificate and public key.答案digitally2.In addition to these (tradition) activities,we have a wider range of choices.答案traditional3.The envir
2、onment will be improved by our (far) efforts to reduce pollution.答案further4.Scientists can (identity) trends for the future,but accurate predictions are almost impossible.答案identify5.It is difficult to make a (compare) with her previous book because they are completely different.答案comparison6.In con
3、trast my previous impression,the atmosphere here is not tense at all.答案with/to7.The(image) of the moons surface were transmitted back to earth and printed out.答案images8.Last week we visited the British Museum,which attracted tourists from all the world.答案over.短语填空get my attention,take care of,all ov
4、er the world,protect.from,take photos of,raise money,come up with,end with1.Among these collections are some delicate Chinese vases,which appeal to visitors from.答案all over the world2.Its high time we should take immediate measures to our earth being polluted.答案protect;from3.Satellites are used more
5、 and more tothe earth and to produce maps.答案take photos of4.We are working in association with a local company tofor the homeless.答案raise money5.A beautiful bird on the top of the treeand I took out my camera to take a photo of it.答案got my attention6.In crowded places like airports and railway stati
6、ons,you mustyour luggage.答案take care of7.Our conversations him saying he would try to be more understanding.答案ended with8.Tom is the only one of the engineers who has the solution.答案come up with.用“介词+关系代词”填空1.Tom stayed with me for two weeks time we learned music together.答案during which2.My brother
7、has a wide range of hobbies, playing basketball is his favourite one.答案among which3.Ive studied happiness and well-being, we now know a great deal.答案about which4.The man I sat at the meeting has been my friend for life.答案with whom5.I wish to thank our English teacher, help I would never have succeed
8、ed.答案without whose6.Wind power is an ancient source of energy we may return in the near future.答案to which关键能力提升练.阅读理解A(2021浙江高一期中)The Sanxingdui Museum in southwest Chinas Sichuan Province enjoyed huge popularity during the three-day Qingming Festival holidays by receiving nearly 20,000 visitors on
9、the peak day,after the new archaeological discoveries brought international attention.According to media reports,the museum saw over 15,000 visitors on Saturday,the first day of the Qingming Festival,breaking its record for daily visitors.And on the next day,more visitors swarmed into the museum to
10、exceed 19,800.To cope with the large flow of people,on Sunday afternoon,the official Weibo account of the Sanxingdui Museum released the message to remind visitors of avoiding rush hours or rescheduling their visiting time.The Sanxingdui Museum showcases various kinds of precious cultural relics une
11、arthed at the site,such as the 2.62-meter-tall standing statue,1.38-meter-wide bronze mask,3.95-meter-high bronze tree.Earlier on March 20,Chinese archaeologists announced some new major discoveries made during the 37th excavation (挖掘) since its last excavation 35 years ago.The ruins were first disc
12、overed in the late 1920s and first excavated in 1934. More than 500 important cultural relics have been unearthed in the six newly-found pits.Since the new discoveries were known to the public,the number of people visiting the Sanxingdui Museum has increased sharply.The museum said although they are
13、 open as usual,the newly-found pits have not opened to the public yet and the newly-excavated cultural relics are still under restoration and cannot meet the public currently.But a hall for cultural relic conservation and restoration will be in pilot operation in April and officially open on May 18.
14、Visitors to it can see how the relics are restored,according to Zhu Yarong,vice director of the Sanxingdui Museum.Dating back about 3,000 years,the Sanxingdui Ruins have shed light on the ancient Shu civilization and cultural origins of the Chinese nation,and have been regarded as one of the most im
15、portant archaeological discoveries in the 20th century.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。由于新的考古发现,三星堆博物馆在清明节假期游客激增。1.What mainly brought about a surge in tourists visiting the Sanxingdui Museum?A.Tourists enthusiasm.B.Sichuan Provinces policy.C.Qingming Festival holidays.D.New archaeological discoveries.答案D解析细节理解题。根据
16、第一段可知,是新的考古发现使三星堆博物馆游客人数激增。2.What do we know from the text?A.The official Weibo account linked the museum with the public.B.Newly-excavated cultural relics on display attracted tourists very much.C.The Sanxingdui Museum reacted immediately to the large flow of tourists.D.Tourist numbers reached the
17、peak on the first day of the Qingming Festival.答案C解析推理判断题。根据第二段最后一句“.the official Weibo account of the Sanxingdui Museum released the message to remind visitors of avoiding rush hours or rescheduling their visiting time.”可知,三星堆博物馆立即对大的客流量做出了反应。3.What does the underlined word“pilot” in Paragraph 4 me
18、an?A.Trial.B.Private.C.Official.D.Personal.答案A解析词义猜测题。上文提到:博物馆虽然照常开放,但新发现的坑尚未向公众开放,新发掘的文物仍在修复中,目前无法满足公众需求。此处与划线词所在句是转折关系,结合本段最后一句“Visitors to it can see how the relics are restored(去那里的参观者可以看到文物是如何修复的)”可知,划线词所在句意为“但一个文物保护和修复大厅将于4月试行运营,并于5月18日正式开放”。由此猜测,pilot意为“尝试”。.应用文写作假定你是李华,暑期在伦敦学习,得知当地美术馆要举办中国画展
19、览。请写一封信申请做志愿者,内容包括:1.写信目的;2.个人优势;3.能做的事情。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考范文Dear Sir/Madam,I am Li Hua,a student from China for further study in London this summer vacation.Learning from the notice that your local art museum is recruiting some volunteers for an exhibition of Chinese paintings,I am no
20、w writing to apply for this position.Being active,enthusiastic and energetic,I am confident to be competent for the voluntary work.Furthermore,my previous experience as a volunteer enables me to be qualified for the position with less training.Most importantly,as a Chinese,I have been exposed to Chi
21、nese culture especially Chinese paintings since I was a little child.I do hope that I can meet your requirements.I would be much obliged if you could reply to me at your earliest convenience.Yours,Li Hua.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2020山东)The Meredith family lived in a small community.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442069.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
