四川省成都市第七中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 成都市 第七 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省成都市第七中学2019-2020学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)第一节 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the man want to go?A.To a railway station. B.To a post office. C.To the seaside2.What happened to the woman?A.She woke up late. B.She got to work late. C.
2、She stayed up late.3.What is the woman doing now?A.Baking cookies. B.Making a list. C.Shopping for groceries.4.How does the woman feel about the zoo?A.Sad. B.Impressed. C.Disappointed.5.What are the speakers mainly talking about?A.Young people lose their jobs easily.B.Young people seldom stay long i
3、n the same job.C.Young people are too quick in making decisions.第二节 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6.When will the man start his new job?A.Tomorrow. B.Next week. C.Next month.7.Why is the man pay
4、ing for the womans lunch?A.It is his turn to pay.B.She helped him a lot. C.He wants to congratulate her.听第7段材料,回答第8至10题。8.What is Annas chemistry grade now?A.B. B.B+. C.D.9.When does Annas study group meet?A.After school.B.On the weekends.C.During lunch hour.10.Who is Anna speaking to?A.A study grou
5、p member.B.Her teacher.C.Her ather.听第8段材料,回答第11至13题。11.How old was Jonathans mother when she started doing laundry?A.8 years old. B.10 years old. C.16 years old.12.Which temperature will Jonthan use for now?A.Hot. B.Cold. C.Warm.13.What is the light spin cycle used for?AJeans and towels.B.Sheets and
6、 pillow cases.C.Most of Jonathans clothes.听第9段材料,回答第14至16题。14.Which decorations are on the sofa?A.The Christma ones. B.TheHalloween ones C.The Thanksgivingone15.What did the man use to get the box out?A.A pole. B.A chair. C.A ladder.16.Where might the conversation take place?A.In the basement. B.In
7、the bedroom. C.In the living room.听第10段材料,回答第17至20题。17.What does the Golden Rule ask people to do?A.Develop personal rules.B.Respect their families and ancestors.C.Treat others as they wish to be treated. 18.Which is Confucius teaching?A.Governments should be moralB.Husbands should respect wives.C.P
8、eople should memorize rules of behavior.19.How did Confucius teach iessons?A.Through reasoning.B.Through arguments.C.Through personal examples.20.What does the speaker say about Confucius?A.He has influenced many cultures.B.He has little effect on people today.C.He used to be even more important.第二部
9、分阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳项。 ANews ChinaCirculation (发行量): 1 Year, 12 IssuesCover Price: $47.88 Price For You: $19.99Product Description: News China is the English edition of China Newsweek. The magazine covers the latest Chinese domestic news in politics, business, society, environm
10、ent, culture, sports and travels. It is the first comprehensive news magazine for readers interested in China. Better LifeCirculation: 1 Year, 12 IssuesCover Price: $44.55 Price For You: $15.00Product Description: Designed for those who have a strong interest in personal lifestyle, BetterLife is Ame
11、ricas complete home and family service magazine. It offers help with food, recipes, decorating, building, gardening, family health, money management, and education.Apple SeedsCirculation: 1 Year, 9 IssuesCover Price: $44.55 Price For You: $33.95Product Description: Apple Seeds is an award winning ma
12、gazine filled with stories for kids aged from 7 to 9. The cover is very soft, providing durability that allows each issue to be enjoyed for many years to come. Besides, there is a big surprise for you its being sold at a more favorable discount than usual. Humor Times Circulation: 1 Year, 12 IssuesC
13、over Price: $36.00 Price For You: $11.95Product Description: Humor Times is for those who love to laugh! Full of cartoons and humor columns, it shows up in your mailbox once a month and keeps you smiling all year round! In todays world, you need a reason to laugh. So lets find it in Humor Times.1. W
14、hat kind of people may buy News China?A. People who are keen on English learning.B. People who want to learn more about the Asian nations.C. People who are interested in the development of todays China.D. People who have an interest in personal lifestyle of the Chinese.2. Better Life can help you in
15、_.A. learning how to make recipesB. making your apartment more beautifulC. finding interesting stories for your kidsD. knowing more about peoples private life3. Which of the following statements is true according to the passage?A. Humor Times is going to surprise you all year round.B. Better Life ca
16、n help you order food from the restaurantC. Apple Seeds offers the biggest discount among all the magazines.D. The soft cover of Apple Seeds enables it to be read and kept long.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】本文是一篇应用文。文章介绍了四种杂志的相关信息。【1题详解】推理判断题。根据News China部分中的The magazine covers the latest Chinese domestic n
17、ews in politics, business, society, environment, culture, sports and travels.可知,该杂志涵盖了中国国内最新的政治、商业、社会、环境、文化、体育和旅游新闻。由此推知,关心当今中国发展的人们也许会买中国新闻周刊。故选C。【2题详解】推理判断题。根据Better Life部分中的Better Life is Americas complete home and family service magazine.可知,美好生活是一本美国家庭服务杂志。由此推知,美好生活可以帮助你使你的公寓更漂亮。故选B。【3题详解】细节理解题。
18、根据Apple Seeds部分中的The cover is very soft, providing durability that allows each issue to be enjoyed for many years to come.可知,封面非常柔软,提供耐用性,使每一期都能享受多年。由此可知,苹果核的软皮使它易于阅读和保存。故选D。BFilmmaker Jennifer Nelson was sued (起诉) for $1,500 for having a song “Happy Birthday to You” sung in the movie shes making. T
19、he money went to Warner Music Group, a company that claims to own the copyright on the song. A copyright is the legal right to use or sell a creative product such as a song, a TV show, a book, or a work of art. Warner has claimed the copyright for “Happy Birthday to You” since 1988. “I never thought
20、 the song was owned by anyone,” Nelson said in an e-mail to The New York Times. “I thought it belonged to everyone.” Nelsons movie is a documentarya film that uses pictures and/or interviews with people to create a factual report of real-life eventsand is actually about the history of the “Happy Bir
21、thday” song itself. Two sisters named Mildred and Patty Hill wrote a song called “Good Morning to All” in 1893. Over a short period of time, people began to sing the words “happy birthday to you” in place of the original lyrics to the tune of the Hill sisters song. A number of history experts say th
22、at there is no record of who actually wrote the “Happy Birthday to You” lyrics. Historians also say there is no way to know when the general public began singing the “Happy Birthday” song, but they believe it had been sung by the public long before it was printed and owned by a company. Nelsons lawy
23、ers say this piece of musics history proves that “Happy Birthday to You” belongs to everyone in the general public. That would mean Warner Music Group has no right to charge anyone a fee to sing the song in any setting. Experts estimate that Warner/Chappell, the publishing division of the Warner Mus
24、ic Group, has made about $2 million a year from licensing fees for “Happy Birthday to You.” Nelsons lawyers are asking a court in New York City to order Warner/Chappell to return fees they have collected over the past four years for use of the “Happy Birthday” song.4. Why did Warner Music Group sue
25、Jennifer Nelson?A. Because she sold “Happy Birthday to You” for money.B. Because she secretly used “Happy Birthday to You” song in her film.C. Because she didnt own the copyright on “Happy Birthday to You” song.D. Because she used the “Happy Birthday to You” song without permission.5. How was the “H
26、appy Birthday” song produced?A. Someone replaced “happy birthday to you” in the song.B. It was written by Mildred as a gift for her sisters birthday in 1893.C It was created by someone who used the tune of “Good Morning to All”.D. People were asked to sing the words “happy birthday to you” in the mo
27、vie.6. The history experts statement can prove that the “Happy Birthday” song_.A. has always been very popularB. was definitely released by the publicC. does not belong to Warner Music GroupD. has more than 32 years history since 19887. If the court supports the claim from Nelsons lawyers,_.A. Warne
28、r will return about $8 millionB. she can obtain the copyright on the songC. Warner will have to pay her for her damageD. she can sell the song for about$2 million a year【答案】4. D 5. C 6. C 7. A【解析】这是一篇新闻报道。Jennifer Nelson因为在电影中使用了祝你生日快乐这首歌,需要付1500美元给华纳音乐集团。因为华纳音乐集团说他们拥有这首歌的版权,但是历史学家认为在这首歌版权归于华纳集团之前已经
29、流行开来了。因此Jennifer Nelson的律师提起了诉讼。【4题详解】细节理解题。根据第一段中Filmmaker Jennifer Nelson was sued (起诉) for $1,500 for having a song “Happy Birthday to You” sung in the movie shes making. The money went to Warner Music Group, a company that claims to own the copyright on the song.可知电影制作人Jennifer Nelson因在她的电影中演唱祝你
30、生日快乐而被起诉,索赔1500美元。这笔钱归华纳音乐集团,这家公司声称拥有这首歌的版权。由此可知,华纳音乐集团起诉Jennifer Nelson,是因为她未经允许就唱了“祝你生日快乐”这首歌。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第四段Two sisters named Mildred and Patty Hill wrote a song called “Good Morning to All” in 1893. Over a short period of time, people began to sing the words “happy birthday to you” in plac
31、e of the original lyrics to the tune of the Hill sisters song.可知1893年,Mildred和Patty Hill姐妹俩创作了一首名为大家早上好的歌曲。在很短的时间里,人们开始用“祝你生日快乐”来代替原来的歌词。由此可推知,“生日快乐”这首歌是由一个人用“大家早上好”的曲调创造的。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第五段最后一句Historians also say there is no way to know when the general public began singing the “Happy Birthday”
32、song, but they believe it had been sung by the public long before it was printed and owned by a company.可知历史学家还表示,无法知道公众何时开始唱这首“生日快乐”歌,但他们认为,这首歌早在被印刷并归某家公司所有之前就已经被公众唱过了。由此可推知,历史学家认为这首歌不属于华纳音乐集团。故选C。【7题详解】细节理解题。根据最后一段Experts estimate that Warner/Chappell, the publishing division of the Warner Music G
33、roup, has made about $2 million a year from licensing fees for “Happy Birthday to You.” Nelsons lawyers are asking a court in New York City to order Warner/Chappell to return fees they have collected over the past four years for use of the “Happy Birthday” song.可知专家估计,华纳音乐集团旗下的出版部门Warner/Chappell每年从
34、祝你生日快乐的授权费中获利约二百万美元。Nelson的律师要求纽约市的一家法院要求华纳和Chappell返还他们在过去四年中因使用这首“生日快乐”歌曲而收取的费用。由此可知,如果胜诉,华纳音乐集团需要退回四年的使用费,每年约二百万美元,故四年为八百万美元。故选A。CWe already know that exercise is good for our bodies. Daily exercise fights the loss of muscle tone and flexibility that tends to increase slowly with age. And it turn
35、s out that it has the same fountain-of-youth effects on our brains. Studies show that over time our minds also become less nimble. We lose the ability to process new information or switch between mental tasks quickly and now we know why. A recent study examined nearly 100 individual studies on exerc
36、ise and brain function and discovered exercising an average of 52 hours over six months is “associated with improved cognitive (认知的) performance in older adults with and without cognitive damage.” The type of exercises that are beneficial include aerobic, strength-training and mind-body exercises li
37、ke yoga or tai chi.In previous studies, researchers from Japans University of Tsukuba wanted to explore this idea by looking at the effect of exercise on the weakening of the brain. They tested the oxygen ability of 60 Japanese men between the ages of 64 and 75 who did not show any signs of dementia
38、 (痴呆) or other mental symptoms. Next, they looked at the brain activity of each man as he completed a mental task. They found that the fitter a participant was, the less brain power he used to complete the tasks when compared with his out-of-shape peers, which made him more efficient.Although much r
39、esearch is focused on how exercise may benefit an aging brain, exercise offers brain health benefits at almost any age, and this includes children. A review of 14 studies showed that more physically active schoolchildren do better academically. Exercise actually causes your brain to grow in size. So
40、 get moving and keep moving for best results.8. The underlined word “nimble” in Paragraph 2 most probably means_.A. dull-wittedB. single-mindedC. absent-mindedD. quick-witted9. What can we infer about the participants less-active peers?A. They had significant brain advantages.B. Their brains were yo
41、unger than their age.C. Their cognitive performance would decline.D. They had a quick mind when doing the task.10. How does the author support his idea?A. By making comparisons.B. By analyzing study results.C. By describing the processes.D. By telling peersexperiences.11. Whats the main idea of the
42、text?A. Exercise is beneficial for your bodies.B. Exercise can benefit your brain health.C. Exercise is especially good for dementia.D. Exercise may lower your risk of mental problems.【答案】8. D 9. C 10. B 11. B【解析】本文是说明文。锻炼可以应对肌肉张力和灵活性的丧失,同样锻炼也能使大脑保持年轻。本文通过介绍多项研究结果,阐述了锻炼也能让我们的大脑健康受益这一观点。【8题详解】词句猜测题。第
43、一段提到,肌肉的张力和灵活性往往随着我们变老而增长缓慢。此处作类比,指随着时间的推移我们的思维也变得不那么灵活和敏捷。quick-witted “机智灵敏的”与nimble词义匹配。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第四段最后一句They found that the fitter a participant was, the less brain power he used to complete the tasks when compared with his out-of-shape peers, which made him more efficient.可知,他们发现,与身材走样的
44、同伴相比,身体越健康的参与者完成任务时所使用的脑力就越少,这使得他的效率更高。即与身材不佳的同龄人相比,实验参与者身体越健康,他们的认知能力就越强。由此推知,锻炼少的人,其认知能力就会衰弱。故选C。【10题详解】推理判断题。根据第三段“A recent study”、第四段“In previous studies”及最后一段“A review of 14 studies”部分可看出,作者是通过分析这些研究的结果来支撑其观点的。故选B。【11题详解】主旨大意题。本文主要通过介绍多项研究结果,阐述了锻炼也能让我们的大脑健康受益这一观点。根据文中的关键句“ and now we know why.”
45、和“Exercise actually causes your brain to grow in size.”可知,本文的主题为“运动有益于你的大脑健康。”故选B。DThe search for beauty spans centuries and continents. Paintings of Egyptians dating back over 4,000 years show both men and women painting their nails and wearing makeup. In 18th-century France, wealthy noblemen wore
46、large wigs (假发) of long, white hair to make themselves attractive. Today, people continue to devote a lot of time and money to their appearance. There is at least one good reason for the desire to be attractive: beauty is power. Studies suggest that good-looking people make more money, get called on
47、 more often in class, and are regarded as friendlier. But what exactly is beauty? Its difficult to describe it clearly, and yet we know it when we see it. And our awareness of it may start at a very early age. In one set of studies, six-month-old babies were shown a series of photographs. The faces
48、on the pictures had been rated for attractiveness by a group of college students. In the studies, the babies spent more time looking at the attractive faces than the unattractive ones. The idea that even babies can judge appearance makes perfect sense to many researchers. In studies by psychologists
49、, men consistently showed a preference for women with larger eyes, fuller lips, and a smaller nose and chin while women prefer men with large shoulders and a narrow waist. According to scientists, the mind unconsciously tells men and women that these traitsthe full lips, clear skin, strong shoulders
50、equal health and genetic well-being. Not everyone thinks the same way. What is considered attractive in one culture might not be in another. Look at most Western fashion magazines: the women on the pages are thin, but is this “perfect” body type for women worldwide? Scientists answer is no; what is
51、considered beautiful is subjective and varies around the world. They found native peoples in southeast Peru preferred shapes regarded overweight in Western cultures. For better or worse, beauty plays a role in our lives. But it is extremely difficult to describe exactly what makes one person attract
52、ive to another. Although there do seem to be certain physical traits considered universally appealing, it is also true that beauty does not always keep to a single, uniform standard. Beauty really is, as the saying goes, in the eye of the beholder (观看者).12. Peoples ideas about beauty_.A. can be easi
53、ly describedB. are based upon strict criteriaC. have existed since ancient timesD. have little influence on a persons success13. In Paragraph 3,the babies in the study_.A. were rated for their appearanceB. showed a preference for women with larger eyesC. were shown photos of a group of college stude
54、ntsD. were able to tell attractive faces from unattractive ones14. We can learn from the passage that_.A. the ideas of beauty vary as people grow upB. the standards for beauty are based on scientific researchesC. the search for beauty is the power to motivate the beholderD. the understanding of beau
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-442436.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
