2021-2022学年高中人教版英语选修6测评:UNIT5 THEPOWEROFNATURE 单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中人教版英语选修6测评:UNIT5THEPOWEROFNATURE 单元测评 WORD版含解析 2021 2022 学年
- 资源描述:
-
1、第五单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:What an educational lecture the professor has given us!M:Educational? I nearly fell asleep in class.He should add in some historical storie
2、s.1.What does the man think of the lecture?A.Boring.B.Historic.C.Educational.答案AW:You look upset,John.Your business is going bad?M:No.But the kids drew a lot of pictures on the walls of my shop.They look so ugly now.W:Its really annoying.2.What makes the man upset?A.His kids.B.His books.C.The walls
3、of his shop.答案CM:I heard on the radio that itll be sunny during the weekend.Maybe we can take a trip to Boston.W:That sounds great.Ill call Jane to see if shed like to join us.3.What are the two speakers mainly talking about?A.Their friend Jane.B.A weekend trip.C.A radio programme.答案BW:Its nearly 8.
4、If you want to catch the 9 oclock train,youd better go now.M:Dont worry.Ill drive to the station.W:In that case,let me go with you.And you drop me off at the city centre.Ill go to the open market.4.What will the woman do?A.Catch a train.B.See the man off.C.Go shopping.答案CW:Im sorry the cake is late.
5、Well do better next time,I promise.M:Well,Im sorry,too.Youll have to take it back.The birthday party is over and we dont need the cake anymore.5.Why did the woman apologize?A.She made a late delivery.B.She went to the wrong place.C.She couldnt take the cake back.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或
6、独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Hi,Mary.Sorry Im late.W:Thats OK.I havent ordered yet.So,whats new?M:Nothing much.Howre things with you?W:Same as usual.Overworked.Underpaid.M:Oh,Ive got this new boss.She w
7、orks twenty-five hours a day,and expects everybody else to do the same.Ive been working till at least ten oclock every night this week.W:Well,its Friday evening now,so you can relax a bit.6.Where are the speakers?A.In the mans office.B.In a restaurant.C.In the womans house.答案B7.What is the man compl
8、aining about?A.The low salary.B.The heavy work.C.The new boss.答案C听第7段材料,回答第8至10题。M:The carrots taste awful and salty.How do you like them?W:I like them very much.They are delicious.M:Well,you can have all my carrots.I saw you buy some chocolate cakes.I am done with the main course.Its about time for
9、 some dessert.W:Oh,you want my chocolate cakes?M:No,no,Im just thinking of some dessert.And I have had enough carrots.W:Robert,carrots contain much vitamin C.It is good for you.M:I know,but chocolate cake is even better.W:Oh,stop it! You know you need vegetables.You will end up fat if you dont watch
10、 your diet now.M:Well,actually,I dont mind eating carrots.But chocolate cakes are much better.You know I was born with a sweet tooth.8.Which of the following is the mans favorite food?A.Carrots.B.Chocolate cakes.C.Fruits.答案B9.What are the two speakers probably doing now?A.Having a meal.B.Shopping.C.
11、Preparing food.答案A10.What does the woman say about carrots?A.Theyre rich in fibers.B.They can reduce weight.C.They contain much vitamin C.答案C听第8段材料,回答第11至13题。W:Can I help you?M:Yes.My daughter bought this camera here for my wifes birthday,but it doesnt work.So Id like to change it for another one.W:
12、I see.Let me have a look.Well,well be happy to change it for you,but Im afraid we dont have another pink one.M:Oh,what will I do then?W:Would you like to choose a different colour? We do have this camera in black and orange.M:My wife doesnt like either of those colours.W:If you want,we can order ano
13、ther camera,just like this one.There wouldnt be any extra charge for it.M:That sounds fine.Would you please go ahead and do that?W:Wed be very happy to.But itll take at least a week,maybe 10 days.Well call you when it comes in.M:Thank you very much.W:Youre welcome.11.Why is the man at the shop?A.To
14、order a camera for his wife.B.To have a camera repaired.C.To get a camera changed.答案C12.What colour does the man want?A.Pink.B.Black. C.Orange.答案A13.What will the man do afterwards?A.Make a phone call.B.Wait for further notice.C.Come again the next day.答案B听第9段材料,回答第14至16题。W:Hi,Joe.Many people in our
15、 department are leaving for Thanksgiving.What are you going to do?M:I think Ill just stay at home.I may see some friends and watch a few DVDs.And I probably would go to the Ottawa Car Show.What about you,Ariel? Whats your plan?W:Im going to do some traveling with my family.M:Oh,where to?W:Toronto.An
16、d on our way were going to visit my aunt Betty in Kingston.M:Thats exciting.How long do you plan to stay?W:2 days.I have a get-together party with my college friends on the 10th in Toronto.Oh,Im afraid Ive got to go now.My husband is waiting for me.And well have to pick up Daniel from school.Have a
17、nice holiday,Joe.M:Thank you.You too.14.What would Joe probably do during the Thanksgiving holiday?A.Go to a play.B.Stay at home.C.Go to Kingston.答案B15.What is Ariel going to do in Toronto?A.Attend a party.B.Meet her aunt.C.See a car show.答案A16.Why is Ariel in a hurry to leave?A.To call up Betty.B.T
18、o buy some DVDs.C.To pick up Daniel.答案C听第10段材料,回答第17至20题。M:Good evening,everyone.Do you know at what age a child becomes an adult? The answer depends on your culture or religion.First,in some North American Indian cultures,a boy became a man around the age of 13.At that time,he would go into the woo
19、ds alone,without food or water,for several days.When he returned safely,he became an adult man.In Japan today,young people become legal adults at age 20.Each year on January 15,they wear traditional clothes,listen to speeches,and visit old friends.Finally,in the United States,the passage into adulth
20、ood takes several years.American teenagers can get a drivers license at the age of 16.The legal age of adulthood is 18.However,they must wait until age 21 to buy alcohol.OK,thats all for my lecture.You are required to write a summary of this class.17.What probably is the speaker?A.A writer.B.A teach
21、er.C.A reporter.答案B18.How did a boy prove himself an adult in North American Indian cultures?A.By drinking alcohol.B.By wearing traditional clothes.C.By spending several days in the woods alone safely.答案C19.What do the twenty-year-olds do on January 15 in Japan?A.Listen to speeches.B.Go to churches.
22、C.Hold parties.答案A20.What is the legal age of adulthood in the United States?A.16.B.18.C.21.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASurvivingHurricaneSandy(飓风桑迪)Natalie Doan,14,has always felt lucky to live in Rockaway,New York.Living just a few blocks from the
23、beach,Natalie can see the ocean and hear the waves from her house.“Its the ocean that makes Rockaway so special,” she says.On October 29,2012,that ocean turned fierce.That night,Hurricane Sandy attacked the East Coast,and Rockaway was hit especially hard.Fortunately,Natalies family escaped to Brookl
24、yn shortly before the citys bridges closed.When they returned to Rockaway the next day,they found their neighborhood in ruins.Many of Natalies friends had lost their homes and were living far away.All around her,people were suffering,especially the elderly.Natalies school was so damaged that she had
25、 to temporarily attend a school in Brooklyn.In the following few days,the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie.Volunteers came with carloads of donated clothing and toys.Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild.Teenagers climbed dozens of flights of stairs to d
26、eliver water and food to elderly people trapped in powerless high-rise buildings.“My mom tells me that I cant control what happens to me,”Natalie says,“but I can always choose how I deal with it.”Natalies choice was to help.She created a website page,matching survivors in need with donors who wanted
27、 to help.Natalie posted information about a boy named Patrick,who lost his baseball card collection when his house burned down.Within days,Patricks collection was replaced.In the coming months,her website page helped lots of kids:Christopher,who received a new basketball;Charlie,who got a new keyboa
28、rd.Natalie also worked with other organizations to bring much-needed supplies to Rockaway.Her efforts made her a famous person.Last April,she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today,the scars(创痕) of destruction are still seen in Rockaway,but hope is i
29、n the air.The streets are clear,and many homes have been rebuilt.“I cant imagine living anywhere but Rockaway,”Natalie declares.“My neighborhood will be back,even stronger than before.”21.When Natalie returned to Rockaway after the hurricane,she found .A.some friends had lost their livesB.her neighb
30、orhood was destroyedC.her school had moved to BrooklynD.the elderly were free from suffering答案B解析细节理解题。根据第三段第一句可知,Natalie第二天回到家时,发现她们的居住区已变成一片废墟。22.AccordingtoParagraph4,whoinspiredNataliemost?A.ThepeoplehelpingRockawayrebuild.B.Thepeopletrappedinhigh-risebuildings.C.Thevolunteersdonatingmoneytosurv
31、ivors.D.Localteenagersbringingclothingtoelderlypeople.答案A解析细节理解题。根据第四段第一句中的“.themenandwomenhelpingRockawayrecoverinspiredNatalie.”可知,帮助洛克威重建的人们使Natalie最受鼓舞。23.HowdidNataliehelpthesurvivors?A.Shegavehertoystootherkids.B.Shetookcareofyoungerchildren.C.ShecalledontheWhiteHousetohelp.D.Shebuiltaninforma
32、tionsharingplatform.答案D解析细节理解题。根据第七段第一句可知,她建立了一个网站,将需要帮助的幸存者和想要帮助灾民的捐赠者进行匹配。故选D项(她建立了一个信息共享平台)。BIn Kansas City,Missouri,a computer helps firefighters.The computer,which works very fast,has information about all the 350,000 street addresses in the city.Within two or three seconds after a call is rece
33、ived,the computer provides necessary information for the firefighters.The information is then sent to them by radio from the computer centre in the City Hall.The exact place of the burning building and its size,type and any other details are clear to them.The Kansas City computer system also has a m
34、edical record of each of the citys 900 firefighters.This kind of information is especially useful when a firefighter is injured.With the information,doctors at hospital can treat the injured firefighters more quickly and easily.The firefighters themselves greatly appreciate the computers help.They k
35、now about possible danger ahead of them and can prepare for it.Many times the computer information helps to save lives and property(财产).Sometimes the lives are those of firefighters themselves.Mike Horan,a firefighter captain,says,“I feel as if the computer is ready to help me if I get hurt.”24.Whic
36、h of the following is the best title of the text?A.Large Computers in Kansas,MissouriB.The Computer Helps FirefightersC.Important Information for FirefightersD.The Speed of the Computer答案B解析主旨大意题。由文章第一句“InKansasCity,Missouri,acomputerhelpsfirefighters.”可知,这篇文章主要是讲电脑帮助消防员的事情,故B项正确。25.Whatisthebestway
37、ifyouwanttoknowtheinformationaboutthestreetaddressesinKansas?A.Toaskthefirefighter.B.Toaskthepoliceman.C.Tousethecomputer.D.Tousethemap.答案C解析细节理解题。由文章第二句“Thecomputer,whichworksveryfast,hasinformationaboutallthe350,000streetaddressesinthecity.”可知,电脑工作迅速,且掌握了堪萨斯州35万条街道的信息。所以,如果你想要了解这些街道的信息,最好的方式便是通过电脑
38、了解。故C项正确。26.Thefirefighterscangetinformationaboutaburningplacewhichissentby.A.radioB.computerC.theCityHallD.thecentreofthecity答案A解析细节理解题。由文章第一段倒数第二句“TheinformationisthensenttothembyradiofromthecomputercentreintheCityHall.”可知,电脑通过收音机将街道的信息发送给消防员,故A项正确。27.Whycandoctorstreattheinjuredfirefightersquickl
39、yandeasily?A.Thehospitalhasaverygoodcomputer.B.Thefirefighterscanknowaboutpossibledangerearly.C.Thecomputercanprepareeverythingforthem.D.Medicalrecordsinthecomputerhelpthemalot.答案D解析细节理解题。由文章第二段可知,医生能够快速和容易地治疗受伤的消防员,是由于电脑里有这些消防员的病例。故D项正确。CA new study suggests that dark markings on the planet Mars re
40、present sandnot water.The research in 2015 suggested that lines on some Martian hills were evidence of water.Yet American scientists now say these lines appear more like dry,flows of sand.If water is present,it is likely to be a small amount.Water in liquid form would be necessary for microbial(微生物的
41、) life.NASA,the American space agency,said more research is needed.Michael Meyer is the lead scientist for NASAs Mars exploration programme.He noted that the latest study does not reject the presence of water.But he admitted,“It just may not be as exciting as the idea of rivers going down the sides
42、of cliffs(悬崖).”The new findings come from a team led by Colin Dundas of the United States Geological Survey.His team measured 151 of these lines in 10 areas.Most of the lines end with slopes between 28 degrees and 35 degrees.These measurements are similar to active sand dunes(沙丘) on both Mars and Ea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443664.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
浅析企业投融资管理中存在的问题及优化建议.pdf
