吉林省吉化第一高级中学校2020-2021学年高二英语11月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 第一 高级 学校 2020 2021 学年 英语 11 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省吉化第一高级中学校2020-2021学年高二英语11月月考试题(含解析)第一部分 听力 (共两节,满分 30 分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)1. What happened to the woman?A. Her drawer was broken B. Her camera was broken C. Her sleep was disturbed2. What does the man want to do?A. Make an appointment B. Take part in the match C. Ask the woman to fo
2、rgive him3. When will the bank close?A. At 4:20 B. At 4:50 C. At 5:204. What does the man want to know?A. The telephone number of the Holly Hotel B. The address of the Holly HotelC. Another name of the Holly Hotel5. How long will the man be away from work?A. Two days B. Three days C. Four days第二节(共
3、15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. Whats the woman?A A new waiter B. A college student C. A newspaper reporter7. What kind of person does the man want?A. A secretary who is familiar with foreign trade B. A student who is majoring in EnglishC. A secretary who has teaching experience听第 7
4、 段材料,回答第 8、9 题。8. How does the woman usually relax and enjoy herself?A. By sitting in the garden B. By chatting with her grandma C. By playing with her dog in the park9. What can we know about the woman?A. She is satisfied with her work B. She comes from a large family C. She hates saying “sorry”听第
5、8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. Where are the two speakers probably?A. In the steakhouse B. In the teahouse C. In the coffee house11. How long has the woman worked here?A. Three days B. Four days C. One week12. Why does this woman take this job?A. To get good work experience B. To practice her oral English
6、C. To earn some money听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. What kind of car does the man want?A. A small car B. A mid-size car C. A large car14. How much will the man pay if he drives 1000 kilometers?A. $50 B. $89.90 C. $139.9015 Why doesnt the man need any insurance?A. He cant afford it B. His credit card cov
7、ers it C. He doesnt think it is necessary16. Where does the man stay for the moment?A. At his sisters B. At his friends C. At a hotel听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What do Mr. Hoffman and his wife do?A. They manage a hotel B. They run a big farm C. They work in a science lab18. When did the Hoffmans st
8、art to grow plants?A. 10 years ago B. 15 years ago C. 25 years ago19. Where does Mr. Hoffman grow potatoes?A. On the west side of the tree B. On the east side of the tree C. On the south side of the tree20. What can we know from the talk?A. Mr. Hoffmans tomatoes need six hours a day of full sunB. Mr
9、. Hoffmans potatoes grow slow in the hot days C. Mr. Hoffman grows tomatoes near oak trees第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题; 每小题 2 分,满分 30 分)AArriving in Sydney on his own from India, my husband, Rashid, stayed in a hotel for a short time while looking for a house for me and our children.During the
10、first week of his stay, he went out one day to do some shopping. He came back in the late afternoon to discover that his suitcase was gone. He was extremely worried as the suitcase had all his important papers, including his passport.He reported the case to the police and then sat there, lost and lo
11、nely in a strange city, thinking of the terrible troubles of getting all the paperwork organized again from a distant country while trying to settle down in a new one.Late in the evening, the phone rang. It was a stranger. He was trying to pronounce my husbands name and was asking him a lot of quest
12、ions. Then he said they had found a pile of papers in their trash can(垃圾桶) that had been left out on the footpath.My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents. Their young daughter had gone to the trash can and found a pile of unfamiliar papers. Her pare
13、nts had carefully sorted them out, although they had found mainly foreign addresses on most of the documents. At last they had seen a half-written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.That family not only restored the important documents to us that da
14、y but also restored our faith and trust in people We still remember their kindness and often send a warm wish their way.1. What did Rashid plan to do after his arrival in Sydney?A. Go shoppingB. Find a houseC. Join his familyD. Take a vacation2. The girls parents got Rashids phone number from_.A. a
15、friend of his familyB. a Sydney policemanC. a letter in his papersD. a stranger in Sydney3. What does the underlined word “restored” in the last paragraph mean?A. ShowedB. Sent outC. DeliveredD. Gave back4. Which of the following can be the best title for the text?A. From India to Australia.B. Livin
16、g in a New CountryC. Turning Trash to Treasure.D. In Search of New Friends.【答案】1. B 2. C 3. D 4. C【解析】本文是一篇记叙文。文中作者讲述了她们一家经历的一件事情。作者的丈夫不慎丢失了文件包,正当着急的时候,有人打电话给送了回来,原来是那家人发现他们家的小孩在垃圾桶旁边发现了这些文件,然后给送还了回来,通过这件事作者一家又找回了对人的信任。【1题详解】细节理解题。根据文章首段Rashid, stayed in a hotel for a short time while looking for a
17、short time while looking for a house可知,Rashid到了悉尼后,在旅馆待了很短一段时间就出去给家人找房子了。故选B。【2题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段At last they had seen a half-written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.可知,陌生人一家是通过作者丈夫文件中的一封信里的内容得知他的电话号码的,故答案选C。【3题详解】猜测词义题。根据文章倒数第二段My husband rushe
18、d to their home to find a kind family holding all his papers and documents.可知,那家人把捡到的文件送还给作者的丈夫,应该是“归还”文件,由此判断该词意思是“归还”。故选D。【4题详解】主旨大意题。文章讲述了作者的丈夫丢失的物品被扔到了垃圾箱,但是有一个好心的家庭却把那些文件等整理好送还给作者的丈夫,这些别人眼里的垃圾对作者的丈夫来说非常重要,由此判断C选项内容更能体现文章中心。故选C。BWhen I told my father that I was moving to Des Moines, Iowa, he tol
19、d me about the only time he had been there. It was in the 1930s, when he was an editor of the literary magazine of Southern Methodist University(SMU)in Dallas, Texas. He also worked as a professor at SMU, and there was a girl student in his class who suffered from a serious back disease. She couldnt
20、 afford the operation because her family was poor.Her mother ran a boardinghouse in Galveston, a seaside town near Houston, Texas. She was cleaning out the attic(阁楼)one day when she came across an old dusty manuscript(手稿). On its top page were the words, “By O. Henry”. It was a nice story, and she s
21、ent it to her daughter at SMU, who showed it to my father. My father had never read the story before, but it sounded like O. Henry, and he knew that O. Henry had once lived in Houston. So it was possible that the famous author had gone to the beach and stayed in the Galveston boardinghouse, and had
22、written the story there and left the manuscript behind by accident. My father visited an O. Henry expert at Columbia University in New York, who authenticated the story as O. Henrys.My father then set out to sell it. Eventfully, he found himself in Des Moines, meeting with Gardner Cowles, a top edit
23、or at the Des Moines Register. Cowles loves the story and bought it on the spot. My father took the money to the girl. It was just enough for her to have the operation she so desperately needed.My father never told me what the O. Henry story was about. But I doubt that it could have been better than
24、 his own story.5. Who found the O. Henrys manuscript?A. The girls mother.B. The authors father.C. The girl.D. The author.6. Which of the following might explain the fact that the manuscript was found in the attic?A. O. Henry once worked in Houston.B. O. Henry once stayed in Galveston.C. O. Henry onc
25、e moved to Des Moines.D. O. Henry once taught at SMU.7. The underlined word “authenticated” in Paragraph 2 probably means _.A. namedB. treatedC. provedD. described8. According to the text, why did the authors father go to Des Moines?A. To sell the O. Henry story.B. To meet the author himself.C. To t
26、alk with the O. Henry expert.D. To give money to the girl.【答案】5. A 6. B 7. C 8. A【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了一位处于贫困中的母亲在发现O.Henry书稿时没有私藏,而是转交给作者的父亲,作者的父亲让专家鉴定后将书稿卖的钱如数给小女孩的母亲,生病的孩子得救了的故事。 【5题详解】细节理解题。根据第二段的She was cleaning out the attic(阁楼)one day when she came across an old dusty manuscript(手稿). On its top pa
27、ge were the words, “By O.Henry(一天,她在清理阁楼时偶然发现了一份布满灰尘的旧手稿。最上面一页上写着:欧亨利著)”可知那位小女孩的母亲发现的手稿。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第二段的“My father had never read the story before, but it sounded like O. Henry, and he knew that O.Henry had once lived in Houston我父亲以前从未读过这个故事,但它听起来像欧亨利的故事,而且他知道欧亨利曾经住在休斯顿”可知,我父亲从没有听说过这个故事,但是他知道O
28、.Henry曾住在Houston,故选B。【7题详解】猜测词义题。根据前文“ My father visited an O. Henry expert at Columbia University in New York我父亲拜访了纽约哥伦比亚大学的欧亨利专家”可知,作者的父亲找到一位专家应是要“证明”是O.Henry的作品。A.命名;B.对待;C.证明;D.描述。故选C。【8题详解】细节理解题。根据最后一段的“My father then set out to sell it我父亲然后出发去把它卖掉”可知,作者的父亲去Des Moines是为了卖它。故选A。CA new study show
29、s students who write notes by hand during lectures perform better on exams than those who use laptops(笔记本电脑)Students are increasingly using laptops for notetaking because of speed and legibility(清晰度)But the research has found laptop users are less able to remember and apply the concepts they have be
30、en taught.Researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes “mindlessly” by taking down word for word what the professors said.In the first experiment,students were given either a laptop or pen and paper. They listened to the same le
31、ctures and were told to use their usual notetaking skills. Thirty minutes after the talk,they were examined on their ability to remember facts and on how well they understood concepts.The researchers found that laptop users took twice as many notes as those who wrote by hand. However,the typists per
32、formed worse at remembering and applying the concepts. Both groups scored similarly when it came to memorizing facts.The researchers report said,“While more notes are beneficial,if the notes are taken mindlessly,as is more likely the case on a laptop,the benefit disappears.”In another experiment aim
33、ed at testing longterm memory,students took notes as before but were tested a week after the lecture. This time,the students who wrote notes by hand performed significantly better on the exam.These two experiments suggest that handwritten notes are not only better for immediate learning and understa
34、nding,but that they also lead to superior revision in the future.9. More and more students favour laptops for notetaking because they can _.A. write more notesB. digest concepts betterC. get higher scoresD. understand lectures better10. While taking notes,laptop users tend to be _.A. skilfulB. mindl
35、essC. thoughtfulD. tireless11. The author of the passage aims to _.A. examine the importance of longterm memoryB. stress the benefit of taking notes by handC. explain the process of taking notesD. promote the use of laptops12. The passage is likely to appear in _.A. a newspaper advertisementB. a com
36、puter textbookC. a science magazineD. a finance report【答案】9. A 10. B 11. B 12. C【解析】本文是说明文。文章介绍通过实验发现,手写记笔记比用笔记本电脑记笔记更有好处,有利于学生记忆和复习。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段第一行的句子Students are increasingly using laptops for note-taking because of speed and legibility(清晰度).可知,越来越多的学生喜欢用笔记本记笔记,因为这样他们可以记更多的笔记。故选A。【10题详解】细节理
37、解题。根据第三段的句子Researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes mindlessly by taking down word for word what the professors said可知,使用笔记本电脑记笔记的学生在记笔记的过程中往往是无意识的、不动脑的。故选B。【11题详解】推理判断题。根据文章第一段A new study shows students who write notes by h
38、and during lectures perform better on exams than those who use laptops(笔记本电脑)和最后一段These two experiments suggest that handwritten notes are not only better for immediate learning and understanding,but that they also lead to superior revision in the future.可知,文章介绍通过实验发现手写记笔记比用笔记本记笔记好处更多,学生更容易记住记的材料,所以
39、作者是想强调用手记笔记的重要性。故选B。【12题详解】推理判断题。根据文章第一段中的Researchers performed experiments that.及倒数第二段中的In another experiment aimed at testing long-term memory可知,研究结果是通过科学实验得出的,所以短文应该出现在科学杂志上,而不是:报纸广告,电脑课文,和财经报道。故选C。DThe Brown BearMy wife Laura and I were on the beach, with three of our children, taking pictures o
40、f shore birds near our home in Alaska when we spotted a bear. The bear was thin and small, moving aimlessly.Just a few minutes later, I heard my daughter shouting, “Dad! The bear is right behind us!” An aggressive bear will usually rush forward to frighten away its enemy but would suddenly stop at t
41、he last minute. This one was silent and its ears pinned back the sign ( 迹 象 ) of an animal that is going in for the kill. And it was a cold April day. The bear behaved abnormally, probably because of hunger.I held my camera tripod (三脚架) in both hands to form a barrier as the bear rushed into me. Its
42、 huge head was level with my chest and shoulders, and the tripod stuck across its mouth. It bit down and I found myself supporting its weight. I knew I would not be able to hold it for long.Even so, this was a fight I had to win: I was all that stood between the bear and my family, who would stand l
43、ittle chance of running faster than a brown bear.The bear hit at the camera, cutting it off the tripod. I raised my left arm to protect my face; the beast held tightly on the tripod and pressed it into my side. My arm could not move, and I sensed that my bones were going to break.Drawing back my fre
44、e hand, I struck the bear as hard as I could for five to six times. The bear opened its mouth and I grasped its fur, trying to push it away. I was actually wrestling with the bear at this point. Then, as suddenly as it had begun, the fight ended. The bear moved back towards the forest, before return
45、ing for another attack the first time I felt panic.Obviously satisfied that we caused no further threat, the bear moved off, destroying a fence as it went. My arm was injured, but the outcome for us could hardly have been better. Im proud that my family remained clear-headed when panic could have le
46、d to a very different outcome.13. The brown bear approached the family in order to _.A. start an attackB. catch shore birdsC. protect the childrenD. set up a barrier for itself14. The bear finally went away after it _.A. got injuredB. felt safeC. found some foodD. took away the camera15. The writer
47、and his family survived mainly because of their _.A. prideB. patienceC. anxietyD. calmness【答案】13. A 14. B 15. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者一家在海滩遭遇棕熊的攻击,最终自救的过程,告诉我们在遇到危险时,要保持冷静的头脑思考问题,遇事不要慌张。【13题详解】推理判断题。根据文章第二段 “the sign ( 迹 象 ) of an animal that is going in for the kill.”(一种动物准备进行捕杀的迹象。)可推知,这头熊接近这家人是要展开攻
48、击。故选A。【14题详解】细节理解题。根据文章第二段第二句“An aggressive bear will usually rush forward to frighten away its enemy but would suddenly stop at the last minute.”(一头有攻击性的熊通常会冲上前吓唬它的敌人,但会在最后一刻突然停下来。)和文章最后一段第一句“Obviously satisfied that we caused no further threat, the bear moved off, destroying a fence as it went.”(显
49、然,这只熊很满意我们没有造成进一步的威胁,它离开了,跑的时候撞坏了栅栏。)可知,当熊感受到安全以后,最终走开了。故选B。【15题详解】推理判断题。根据文章最后一段最后一句“Im proud that my family remained clear-headed when panic could have led to a very different outcome.”(我感到骄傲的是,在恐慌可能导致截然不同的结果时,我的家人却保持了清醒的头脑。)可知,作者和他的家人之所以能活下来,主要是因为他们的冷静。故选D。第二节(共 5 小题 ,每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的
50、选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有两项为多余选项.How to be a good roommateRoommate horror stories are pretty popular topics of conversation at school. Follow a few simple tips to ensure youre not the awful roommate everyones talking about.Respect each otherFirst and foremost, you need to respect your roommate._16_If yo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443677.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
