吉林省吉林市2019-2020学年高二英语下学期期末教学质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 吉林市 2019 2020 学年 英语 学期 期末 教学质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省吉林市2019-2020学年高二英语下学期期末教学质量检测试题(含解析)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的学校、班级、姓名、考生号填写在答题卡指定位置。2.请按题号顺序在答题纸上各题目的答题区域内作答,超出区域答题无效。3.考生必须保证答题卡的整洁,考试结束后,按照学校的具体要求提交答题卡。第一部分:听力(共两节,满分 30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whatisthecatsmainc
2、olor?A. Gray.B. White.C. Black【答案】C【解析】【原文】W: Haveyouseenmycat? Hesblackwithwhitefeet.M: Hewassittingonthatgrayfenceanhourago. Ithinkhewastryingtocatchabird.2. Whatisthewomandoing?A. Fillinginaform.B. Applyingforajob.C. ConnectingtotheInternet.【答案】B【解析】【原文】W: Hello! Iwanttoapplyforajob, sir.M: Gotof
3、ormoreinformation. W: FillinaformontheInternet?M: Yeah, madebyourcompany.3. Wheredoestheconversationprobablytakeplace?A. Ataclassroom.B. Atalibrary.C. Atabookstore.【答案】B【解析】【原文】W: HowlongmayIkeepthese?M: Twoweeks. Ifyoucannotreturnthemontime, youwillbefined.W: IthinkIdbetterreadthemfast.4. Whattimei
4、sitnow?A. Its3:00p.m.B. Its4:30p.m.C. Its6:00p.m.【答案】A【解析】【原文】M: Hi, Jenny. Letsgotothegymlatertoday!W: Sure, whattimedoyouwanttogo? Howabout4:30p.m.?M: OK. ThenIstillhave90minuteslefttofinishthepaperdueonMonday.5. Whatdoesthemanthinkofthosestudentscheatingintheexam?A. Hefeelssorryforthem.B. Hebelie
5、vesitsrighttopunishthem.C. Hethinksthosestudentsshouldserveothers.【答案】B【解析】【原文】W: ProfessorSmithcaughtsomestudentscheatinginthemidtermexamandfailedthem.M: Itservesthemright.注:itservessb. right: 某人活该,某人罪有应得第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题
6、,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. Wherewillthewomanssistersit?A. Inthebackseat.B. Inthedriversseat.C. Inthefrontseat.7. Whowillthespeakerspickuplast?A. Susan.B. Carl.C. Roger.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】W: Hey, Jeff. Youcanjustthrowyourstuffinthetrunkatthebackofthecar, andthenjump i
7、n the front with me.M: Areyousure? Ithoughtyoursisterwouldbewithyou.W: Wehavetopickherup, soshecansitintheback.M: Sowhatstheplan? Arewegoingstraighttoyourhousebythelake?W: No, wehavetomakeafewstopsalongtheway.M: Dowehavetopickupotherpeople, too?W: Yeah. AfterwegetSusan, weneedtostopandgetCarlandRoge
8、r. Rogersonthe wayoutoftown, sowellpickupCarlfirst.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. Whatisthemanforbiddentodointhegame?A. Sayaword.B. Makegestures.C. Openhiseyes.9. Howdoesthemanfeelintheend?A. Confident.B. Uncertain.C. Satisfied.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: Hey, Mark. Do you want to play a game with my friends and m
9、e?M: Sure, games are easy. I always win. W: Oh, really? Well, then. You can go first.M: Wheres the ball?W: Its not that type of game.M: Oh, is this one of those table games with all the rules?W: No, this is really easy. First, close your eyes and take a piece of paper from this bowl. OK, now read wh
10、at it says. Your goal is to get the other players to guess it, but you cant say anything.M: Oh, I get it. So I have to use my hands to make them guess it.W: Correct. So do you still think you can win?M: Well, Ibecause you cantI dont know if IW: Just try! One, two, three, go!听下面一段较长对话,回答以下小题。10. What
11、didProfessorJohnsonjustdo?A. Hepaintedapicture.B. Hedeliveredalecture.C. Hegaveaninterview.11. Whatarethespeakersmainlytalkingabout?A Theoriginofpainting.B. Thevalueofoldpaintings.C. Theskillsofpainting.12. WhydidancientpeoplepaintaccordingtoProfessorJohnson?A. Tohuntanimals.B. Todeveloptheirhobbies
12、.C. Toattractothers attention.【答案】10. B 11. A 12. A【解析】【原文】W: Professor Johnson, I was deeply impressed by your lecture just now. Ive learned a lot from it.M: Im glad you liked it.W: Can I ask you some questions? M: Yes, go ahead.W: When did man first begin to paint pictures? 10,000 years ago? M: We
13、 dont have a clear idea of that. But the oldest paintings discovered so far are about 20,000 years old. Paintings of large animals have been found in deep caves in southern France and northern Spain.W: Why did these ancient people paint these pictures?M: In my opinion, these people painted pictures
14、for two reasons. First, they believed that the painted pictures could attract animals so that those animals could be killed and eaten.W: It seems likely that the cavemen had similar ideas.M: Thats right. Second, painting was also a way for those people to express their feelings towards the outside w
15、orld.W: Thank you very much. Professor Johnson.听下面一段较长对话,回答以下小题。13. Whatstherelationshipbetweenthespeakers?A. Teacherandstudent.B. Classmates.C. Co-workers.14. Whatdostudentsdofirstwhentheygettoschool?A. Attendtheirfirstclass.B. Puttheirbagsaway.C. Gotohomeroom.15. Whichsubjectdoesthewomanteach?A. M
16、athB. Socialstudies.C. Science.16. Whereisthemathclass?A. Onthe1stfloor.B. Onthe2ndfloor.C. Onthe3rdfloor.【答案】13. C 14. C 15. B 16. C【解析】【原文】W: Hi, George? My name is Dianne. Im here to show you around.M: Thank you. I appreciate it. The first few days can be a little stressful.W: I completely unders
17、tand. We all have been in your position. Where have you been told to go today?M: I think it was the science lab, on the first floor. Apparently I wont be staying there, though.W: Thats correct. Just for homeroom, from 8:50 to 9:00.M: What is homeroom?W: Its where students gather in the morning to ch
18、eck in before class. It also gives them a short rest period before their first class.M: Thats a good idea. That way, we dont have to waste class time calling out names. Please continue.W: Students wont have to put away their backpacks until 9:10 and then enter their first class of the day. The same
19、goes for us.M: What do you teach?W: Social studies, on the second floor. In fact, my classroom is right under your math classroom. If you have any questions, feel free to come down and see me. Welcome to the school, and good luck on your first day!听下面一段独白,回答以下小题。17. Whatisthespeakersjob?A. Astudent.
20、B. Aresearcher.C. Aprofessor.18. Howaretheexammarksaccordingtothespeaker?A. Extremelyhigh.B. Verylow.C. Usual.19. Howdidtheschoolknowifthestudentswerecheatingintheexam?A. Thestudentstoldthem.B. Theresearchgroupanalyzedthedata.C. Theheadmasterwatchedthestudents.20. Whatwillthespeakerdonext?A. Beginto
21、givealesson.B. Offerstudentsareward.C. Givesomeexercises.【答案】17. C 18. A 19. B 20. A【解析】【原文】Good morning, class. Before we begin todays lecture, I would like to take a minute to address the exam results. I have been giving this exam for several years now. Usually the class average is in the high 70s
22、. The class average for this time was an astonishing 87. At first, I was questioning these results, because this has never happened before. I thought there might have been widespread cheating on this exam. Along with research departments help and analysis, I have reviewed all the data, and have come
23、 to a fortunate conclusion. You were not cheating at all. The data are clear. Analysis has shown that more students than usual used their access to the review exercises we gave you. It has proved that most of you have done well in preparing for the examination. You have made much progress in your st
24、udy and you have paid more attention to your exam than ever before. As an added bonus, if your grade was over 90, you have earned a reward. I will allow you not to complete a piece of homework. Congratulations to you! Now lets get started with class.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共 15 小题;每小题2分,满分 30分)阅读下列短
25、文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWill you ever find fun in the competition? Will you experience it? Now take a photograph, draw or paint a picture, put it on a postcard and you could have the chance to win an iPad. Your design should be inspired by something that happened to you today. C
26、omplete the entry form once youve completed your artwork, then send it with your postcard to: Freepost RLXL- GYRS ECCL UCW Art Competition University for the Creative Works Falkner Rd Farnham Surrey GU9 7DS The University for the Creative Works (UCW) Art Competition (“the competition”) is open to pe
27、ople aged between thirteen and nineteen years old. Students who are studying in UCW, employees of the University or their family members or anyone else connected with the competition may not enter the competition. When sending in your competition entry you must complete the entry form (download the
28、entry form from here) providing your name, age, date of birth, address, telephone number and e-mail address and (if you are under eighteen) the name and telephone number of your parent or teacher. Only one entry per artist is allowed. The last date for entries is 5 pm on Nov. 16, 2020. UCW will pick
29、 three judges, at least two of whom will be Senior Lecturers at the University. The judges will shortlist(列入入围名单) up to fifty entries for exhibition and from the shortlist, winners who get the most support will receive prizes as follows: 1st iPad Air 2 Wi-Fi 128GB 2nd iPad Air Wi-Fi 16GB 3rd iPad mi
30、ni Wi-Fi 16GB If you have any questions about the competition, please e-mail us at competitionsucreative.ac.uk with UCW Art Competition 2020 in the subject.21. What is required to enter the competition?A. Designing a picture book.B. Sending an inspiring photo or picture.C. Recording something that h
31、appened to you.D. Creating a postcard with a photo or picture on it.22 Who can take part in the competition?A. Students in the University.B. People who work for the University.C. Teenagers with no relation to the competition.D. Family members of the Universitys employees.23. Where might you read the
32、 text?A. On a schools notice board.B. At an art exhibition.C In a newspaper.D. On the Internet.【答案】21. D 22. C 23. D【解析】本文是应用文。文章主要介绍了UCW大上向与UCW大学和此次比赛无任何关系的青少年征集艺术作品,介绍了参赛要求、报名截止日期和可获得奖品等信息。【21题详解】细节理解题。根据第二段Now take a photograph, draw or paint a picture, put it on a postcard and you could have the
33、 chance to win an iPad.可知现在,拍一张照片,画一幅画,把它贴在明信片上,你就有机会赢得一台iPad。由此可知,参加比赛需要制作一张带有照片或图片的明信片。故选D。【22题详解】细节理解题。根据第十二段Students who are studying in UCW, employees of the University or heir family members or anyone else connected with the competition may not enter the competition.可知在UCW学习的学生、学校工作人员或其家属或与竞赛有
34、关的任何人不得参加竞赛。由此可知,与这次比赛无关的青少年都能参加比赛。故选C。【23题详解】推理判断题。根据倒数第八段中When sending in your competition entry you must complete the entry form (download the entry form from here)可知递交参赛作品时,必须填写参赛表格(从这里下载参赛表格)由此可推知,你会互联网上看到这篇文章。故选D。BIt doesnt take a lot to live a healthy live. That parents often have family meal
35、s with their children ranks first.A Harvard study found that families that eat together are twice as likely to eat their five servings of fruits and vegetables a day as families who dont eat together. Families also eat less fried food when they eat together. Finally, children who regularly eat with
36、family have diets higher in fiber, calcium, iron, and vitamins B6, B12, C and E.During family meals, parents can set a good example of healthy eating that children may follow. They also display polite table manners. Family meals teach children important skills.When a family eats together, kids can l
37、earn about nutrition and healthy eating. In many studies of school-aged children, those who eat family meals have a higher level of nutrition knowledge.When a family eats together, kids learn about food safety, like hand washing before eating.Children who have company at meals are slimmer than those
38、 who eat alone. Thats because they eat less, eat more slowly, and talk more. This is a good way to deter obesity in children.Family meals can help children build vocabulary. Studies showed kids who ate with their families performed better at school and had a broader vocabulary. Family meals offer an
39、 opportunity for conversations where kids learn vocabulary-building words to help them read and communicate better.Children gain a better sense of belonging within the family when they eat together with their parents at home. Family meals offer a time for a family to come together as a group and dev
40、elop a feeling of belonging. That sense of belonging leads to better self-esteem(自尊). In conclusion, family meals are very important.24. The writer wants to tell us that .A. eating together with family is a good chance to teach childrenB. its more favorable for children to eat with their familiesC.
41、its desirable for children to eat more regularlyD. enjoying family meals is equal to eating a big and delicious dinner25. Which of the following statements is NOT true?A. Having a company meal is easy to become fatter and fatter.B. In the mealtime, parents should set a good example of healthy eating
42、.C. Family meals can help children with a higher level of nutrition knowledge.D. Family meals can make children form a good habit of eating.26. What does the underlined word “deter” in Paragraph 6 mean?A. findB. replaceC. preventD. improve27. What is the passage mainly about?A. Why family is importa
43、nt to kids.B. How to eat in a healthy way.C. How to raise children well.D. Why family meals are important.【答案】24. B 25. A 26. C 27. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了,一项研究表明:在一起吃饭的家庭比不在一起吃饭的家庭,对孩子有更积极的影响,其积极影响体现在多个方面。【24题详解】推理判断题。由第二段中的“A Harvard study found that families that eat together are twice as likely t
44、o eat their five servings of fruits and vegetables a day as families who dont eat together.”(哈佛大学的一项研究发现,一起吃饭的家庭每天吃五份水果和蔬菜的可能性是不在一起的家庭的两倍。)和“Finally, children who regularly eat with family have diets higher in fiber, calcium, iron, and vitamins B6, B12, C and E.”(最后,经常和家人一起吃饭的孩子,其膳食纤维、钙、铁和维生素B6、B12、
45、C和E含量较高。)以及下文告诉我们小孩子和家人一起共餐的许多好处,可推断出作者想要告诉读者孩子们和家人一起吃饭更有好处。故选B。【25题详解】细节理解题。由第三段首句“During family meals, parents can set a good example of healthy eating that children may follow.”(在家庭聚餐期间,父母可以树立孩子们可以效仿的健康饮食的好榜样。)可知B项正确;由第四段首句“When a family eats together, kids can learn about nutrition and healthy e
46、ating.”(当一家人一起吃饭时,孩子们可以学习营养和健康饮食。),可知C项正确;由第三段中的“They also display polite table manners.”(他们还表现出礼貌的餐桌礼仪。)和第五段首句“When a family eats together, kids learn about food safety, like hand washing before eating.”(当一家人一起吃饭时,孩子们会学习食品安全,比如饭前洗手。)可知D项正确;A项未提及。故选A。【26题详解】词义猜测题。由第六段中的“Children who have company at
47、meals are slimmer than those who eat alone.”(吃饭有伴的孩子比单独吃饭的孩子苗条。),可知这是阻止小孩肥胖的好方法;由此可知,划线单词 “deter”的意思是“阻止”。故选C。【27题详解】主旨大意题。由第二段首句“A Harvard study found that families that eat together are twice as likely to eat their five servings of fruits and vegetables a day as families who dont eat together.”(哈佛
48、大学的一项研究发现,一起吃饭的家庭每天吃五份水果和蔬菜的可能性是不在一起的家庭的两倍。),第三段首句“During family meals, parents can set a good example of healthy eating that children may follow.”(在家庭聚餐期间,父母可以树立孩子们可以效仿的健康饮食的好榜样。),第四段首句“When a family eats together, kids can learn about nutrition and healthy eating.”(当一家人一起吃饭时,孩子们可以学习营养和健康饮食。),第五段首句
49、“When a family eats together, kids learn about food safety, like hand washing before eating.”(当一家人一起吃饭时,孩子们会学习食品安全,比如饭前洗手。),第六段首句“Children who have company at meals are slimmer than those who eat alone.”(吃饭有伴的孩子比单独吃饭的孩子苗条。),第七段首句“Family meals can help children build vocabulary.”(家庭聚餐可以帮助孩子们建立词汇量。)和第
50、八段首句“Children gain a better sense of belonging within the family when they eat together with their parents at home.”(当孩子们在家里和父母一起吃饭时,他们会获得更好的家庭归属感。)可知作者从一起吃饭的好处表明和家庭聚餐很重要。故选D。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才
51、是体现全文中心的。本文第4题在概括主旨大意时需阅读每一段的首句,便可以总结概括出本文的主旨大意。CThe sudden outbreak of the novel coronavirus(新冠状病毒)left an uncommon threat. We dont know how bad it will be, nor do we know for how long it will spread. But we do know that it has already infected more than 11,998,020 people and killed many around the
52、 world. It has also caused serious economic damage. We need to adapt our responses to different countries and different parts of the same country in order to limit damage. Using data well is essential to such a successful response.Data is key to all successful public health programs. In Arrian, we r
53、aised tobacco taxes and made all indoor public places smoke-free. Smoking rates declined at first but then the decline stopped. Because we had a tracking system in place, we realized that progress had stopped. So, we produced strong and direct no tobacco ads to the public. Our program quickly reduce
54、d adult and teenager smoking, preventing more than 100,000 deaths.Every country facing the coronavirus disease needs to strengthen their data systems to track diseases, investigate skillfully and respond fast and successfully. Fast action will save lives and save money. But building the capacity to
55、do this isnt free. It will cost about $1 to $2 per person per year for at least 10 years-at least $30 billion. Thats a lot of money for public health, but its a tiny part of the amount lost when we dont know what we need to know about health threats.Getting the data right is hardly quick and never e
56、asy, but it is always very important if we want to respond successfully, limit spread, and protect our communities and economy.28. Which of the following can best describe the measure taken in Arrian?A. proudB. unpopularC. modestD. effective29. Why does the author talk about smoking in Paragraph 2?A
57、. To warn us that smoking is harmful.B. To suggest us how to reduce smoking.C. To show the significant role of data.D. To protect peoples physical health.30. What is the authors opinion on the building of the capacity of fast response?A. It is too expensive and many countries cannot afford it.B. It
58、is worthwhile and necessary to develop such a capacity.C. It supports communities and save lives and money.D. It requires a tiny part of the amount lost by threats.31. What could be the best title for the text?A. The secret of widespread threatB. The secret of successful responseC. The secret of unc
59、ommon diseaseD. The secret of right data【答案】28. D 29. C 30. B 31. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了在抗击新冠疫情的战役中,使用好数据是十分重要的。【28题详解】推理判断题。从第二段尤其是最后一句Our program quickly reduced adult and teenager smoking, preventing more than 100,000 deaths.(我们的计划迅速减少了成人和青少年吸烟,防止了超过10万人死亡。)可推知,措施是有效的。故选D。【29题详解】推理判断题。根据第一段最后一句
60、Using data well is essential to such a successful response.可知,讲述了使用好数据对于成功回应疫情十分重要。再根据第二段Data is key to all successful public health programs。可知,作者以Arrian利用数据成功禁烟的措施为例,介绍了使用数据的重要性。故选C。【30题详解】推理判断题。作者关于建立快速反应能力的观点是什么?倒数第二段最后一句Thats a lot of money for public health, but its a tiny part of the amount l
61、ost when we dont know what we need to know about health threats.对于公共卫生是很大一笔钱,但是在我们不知道我们所需要知道的卫生威胁的情况下,它只是损失的一小部分。所以,开发这样的能力是值得并且必要的。故选B。【31题详解】主旨大意题。阅读文章并结合最后一段but it is always very important if we want to respond successfully, limit spread, and protect our communities and economy.可知,如果我们想成功应对、限制传播、
62、保护我们的社区和经济,正确获取数据总是非常重要的。选B。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。本文是一篇说明文。文章主要介绍了在抗击新冠疫情的战役中,使用好数据是十分重要的。因此,考生直接抓住最后一段中的“but it is always very important if we want to respond successfully, limit spread,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-443874.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
