四川省棠湖中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省棠湖中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三
2、个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. What is the woman concerned about?A. Catching a cold. B. Losing her sweater. C. Standing in a long line.2. What does the man think of the story?A. It is too hard to understand. B. The begi
3、nning is confusing.C. The writer tells the story well.3. What might the man want for supper?A. Seafood. B. Steak. C. Noodles.4. How long has the woman waited for the bus?A. 15 minutes. B. 30 minutes. C. 45 minutes.5. What do we know about the girl?A. She will go to the supermarket.B. Her teeth are i
4、n bad condition.C. She dislikes chocolates and candies.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What can we learn about the “Kitchen” in the conversation?A. Its the mans kitchen. B. It opens
5、 every Sunday. C. Its a poetry club.7. What is the man trying to do?A. Persuade the woman. B. Discuss his homework. C. Introduce some readings.听第7段材料,回答第8至9题。8. Whats wrong with the boys?A. They lost a camera. B. They got sick. C. They wasted money.9. What is the family probably going to do tomorrow
6、?A. Go shopping. B. Go to a bank. C. Have a birthday party.听第8段材料,回答第10至12题。10. What do we know about the hotel in Sitges?A. Its far from the beach. B. Its beside a busy road. C. Its near a bus stop.11. What can people enjoy in the hotel?A. Football games. B. KTV. C. Keep-fit classes.12. What will t
7、he speakers do next?A. Ask for a lower price.B. Look around the hotel.C. Explain to the manager.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why is the woman talking to the man?A. She wants to choose a good sport. B. She cant find the way to a gym.C. She wants to join a gym.14 What does the man like best?A. Weight-lifting.
8、 B. Swimming. C. Dancing.15. How does the man pay?A. In cash. B. By credit card. C. By cheque.16. What does the man suggest the woman do in the end?A. Meet him tomorrow. B. Bring her sports shoes. C. Go dancing three times a week.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why was Jane unhappy about living in the dormito
9、ry?A. She disliked the food. B. She lacked personal space. C. She had no washing machine.18. Where did Jane have meals?A. In the dormitory. B. In her own kitchen. C. In the school canteen.19. How many hours was the dining hall open every day?A. Three. B. Five. C. Six.20. What is the dialogue mainly
10、about?A. Social activities. B. College life. C. Dorm buildings.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项AThe International Voluntary Service runs a number of Youth Exchanges throughout the year. Youth Exchanges give small groups of 4-5 young people the opportunity t
11、o take part in volunteering trips abroad for an average of two weeksThese young people are joined by 4-5 young people from 3-4 other nationalities and are a wonderful intercultural experience in a safe environment.Example Youth Exchanges:Youth Exchange 1Location:IrelandOther nationalities:Ireland,Sp
12、ain,Italy,HungaryTheme:Focuses on the topic of community reconstruction and community activitiesexploring how local issues facing our communities are connected to global issuesThe group will also learn about the eco-village as an example of a community and take part in team-building activities.Youth
13、 Exchange 2Location:FranceOther nationalities:Bulgaria,Italy,FranceTheme:Organic gardening & continual livingThis project will take place in a natural park,where the group will take part in gardening activities and gamesworkshops about continuous developmentYouth Exchange 3Location:MacedoniaOther na
14、tionalities:Serbia,Turkey,IrelandTheme:Foster social inclusion and motivate personal development of young people through sports and outdoor activitiesPromote outdoor activities as a tool to help inclusion of young people with fewer opportunitiesYouth Exchange 4Location:ItalyOther nationalities:Italy
15、,Bulgaria,GreeceTheme:A sociaI-environmental project that intends to promote social inclusion and continuable development,regarded as a process of civil rights and active citizenship. Over 10 days, the group will participate in activities to raise awareness about the effect of our behavior on the en
16、vironment1. What do you focus on when travelling in France?A. Gardening work.B. Civil rights.C. Developing social inclusion.D. Rebuilding communities.2. If you are interested in protecting the environment,you can take part in _.A. Youth Exchange 1B. Youth Exchange 2C. Youth Exchange 3D. Youth Exchan
17、ge 43. Which nationality are Youth Exchanges most popular with?A. SpainB. Italy.C. Ireland.D. France.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了几项青年交流项目。【1题详解】细节理解题。根据文中Theme:Organic gardening & continual living.可知,法国旅游主要集中在园艺方面。故选A。【2题详解】细节理解题。根据文中Theme:A sociaI-environmental project that intends to pro
18、mote social inclusion and continuable development,regarded as a process of civil rights and active citizenship. 可知,Youth Exercise 4是关于环保的。故选D。【3题详解】细节理解题。文中四则消息中,三则都包括意大利,故判断意大利最流行。故选B。BIn 1977, a University of Oxford statistician named Richard Peto pointed out a simple yet puzzling biological fact:
19、 we humans should have a lot more cancer than mice, but we dont.Dr. Petos argument was simple. Every time a cell divides, theres a small chance it will gain a mutation(突变) that speeds up its growth. Cells that accumulate (聚集) several of these mutations may become cancerous. The bigger an animal is,
20、the more cells it has, and the longer an animal lives, the more times its cells divide. We humans undergo (经历) about 10,000 times as many cell divisions as miceand thus should be far more likely to get cancer.A number of scientists have assumed that large, long-lived animals must have evolved extra
21、cancer-fighting weapons. Otherwise, these species would die out.Dr. Joshua D. Schiffman, an oncologist (肿瘤学家)at the Huntsman Cancer Institute, reviewed zoo records on the deaths of 644 elephants and found that less than 5 percent died of cancer. By contrast, 11 percent to 25 percent of humans die of
22、 cancer.To understand the elephants defenses, the scientists investigated a gene that is vital to preventing cancer called p53. The protein encoded by the gene monitors cells for damage to the DNA they contain. Dr. Schiffman and his colleagues found that elephants have evolved new copies of the p53
23、gene. While humans have only one pair of p53 genes, the scientists identified 20 pairs in elephants.To see whether these extra copies of p53 made a difference in fighting cancer, they ran experiments on elephant cells. They treated elephant cells with damaging radiation, chemicals and UV light.“In a
24、ll cases instead of trying to repair the damage, the elephant cells simply committed suicide” said Dr. Schiffman. He said he thought the way the elephant cells responded was a very effective way to block cancer.Patricia Muller, an oncologist at the MRC Toxicology Unit at the University of Leicester,
25、 who was not involved in the studies, said the results, though convincing, didnt firmly establish exactly how elephants use p53 to fight cancer. One possibility is that the extra copies dont actually cause cells to commit suicide. Instead, they may act as decoys (诱饵) for enzymes (酶) that destroy p53
26、 proteins.Dr. Muller said it was especially important to understand precisely how elephants fight cancer before trying to copy their strategies with drugs for humans.4. What does the 2nd paragraph want to tell us?A. Human should be more likely to develop cancer than mice.B. Cell division can increas
27、e the speed of growth of mutations.C. The bigger an animal is, the smaller chance of getting cancer it has.D. Dr. Petos argument was not simple.5. According to the passage, p53 is _.A. a protein to prevent cancerB. a gene to defend against cancerC. a protein to destroy damaged cellsD. a gene to chan
28、ge cells6. What does Dr. Schiffman say about the extra copies of p53 fighting cancer?A. They cause the cells to repair the genes.B. They stop cells from dividing further.C. They act as decoys for enzymes that destroy p53 proteins.D. They cause the cells to commit suicide.7. Which of the following is
29、 TRUE?A. Dr. Schiffman pointed out that we humans dont have more cancer than mice.B. The cancer death rate of humans is five percent higher than that of elephants.C. The scientists found there are 20 pairs of p53 genes in elephants.D. Dr. Muller also took part in the studies.【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【
30、解析】这是一篇说明文。文章讲述了,动物越大,患癌地可能性就越大,但是长寿的大型动物很多,本文以大象为研究对象,研究出大象身上有一种对预防癌症至关重要的基因p53,但并不能确切地确定大象是如何利用p53来对抗癌症的,人类能否使用p53来抗癌还需进一步研究。【4题详解】主旨大意题。由第二段的句子“We humans undergo (经历) about 10,000 times as many cell divisions as miceand thus should be far more likely to get cancer.”可知,我们人类经历的细胞分裂次数是老鼠的10000倍,因此患癌
31、症的可能性要大得多。所以第二段想告诉我们人类比老鼠更容易患癌症。故选A项。【5题详解】细节理解题。由第五段的句子“To understand the elephants defenses, the scientists investigated a gene that is vital to preventing cancer called p53.”可知,为了了解大象的防御能力,科学家们研究了一种对预防癌症至关重要的基因p53。所以p53是抵抗癌症的基因。故选B项。【6题详解】细节理解题。由题干extra copies of p53定位到第六、七段。第六段讲对大象额外的p53基因做实验;由第
32、七段的句子“In all cases, instead of trying to repair the damage, the elephant cells simply committed suicide”可知,在所有情况下,大象额外的p53基因细胞并没有试图修复损伤,而是自杀了。故选D项。【7题详解】细节理解题。由第五段的最后一句“While humans have only one pair of p53 genes, the scientists identified 20 pairs in elephants.”可知,虽然人类只有一对p53基因,但科学家在大象身上发现了20对。故选C
33、项。CBusinesses are witnessing a difficult time, which has in turn produced influence on consumers, desire to go green. However, shoppers are still laying stress on environmental concerns.Two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they di
34、d a year ago, while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.This may help to influence how shops store goods on their shelves. And the companies should still make efforts to become more environmentally friendly. Two out of three people
35、 think it is important to buy from environmentally responsible companies, with about one in seven saying that they had even decided to take their custom elsewhere if they felt a companys environmental reputation was not good enough.Harry Morrison, chief executive (主管) of the Carbon Trust, sympathize
36、s: “I understand this situation where survival is very important now. But from environmental considerations, the clock is ticking we dont have much time. In addition, cutting carbon has an immediate effect as costs drop and a medium-term benefit for the brand.”Larger companies have an extra motivati
37、on to look at reducing their carbon footprint, as new rules next year will require businesses to buy carbon allowances to make up for their emissions (排放). Those that have taken early action will have a head start. More than two thirds of consumers are not clear about which companies are environment
38、ally responsible. This suggests that firms that are able to relay clearly their message to the public will be in a pole position to attract shoppers.The Carbon Trust believes that it can help by informing customers about the good work companies are doing. “When companies are granted (授予) the standar
39、d, they can use a logo (标识) in all their marketing which makes it clear that they are working towards cutting emissions,” Mr. Morrison said.8. Whats the main idea of the passage?A. Businesses are finding ways to send their message to the shoppers.B. Companies will soon get information about cutting
40、carbon emissions.C. Firms are making efforts to encourage customers to keep goods at home.D. Firms are urged to cut carbon emissions by shoppers, environmental awareness.9. The underlined word “inform” in Paragraph 2 probably means “ ”.A. affectB. changeC. disturbD. reject10. According to Harry Morr
41、ison, businesses .A. will benefit from cutting carbon emissionsB. should buy carbon allowances for shoppersC. are required to make up for their carbon emissionsD. have encouraged shoppers to take their custom elsewhere11. We can learn from the passage that businesses will .A. have a strong desire to
42、 reduce costsB. use the same logo in their marketingC. gain advantages by taking early actionD. attract more shoppers by storing goods【答案】8. D 9. A 10. A 11. C【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了由于消费者环保意识的增强,各公司不得不下大力气减少碳的排放量。【8题详解】主旨大意题。通读全文及第一段Businesses are witnessing a difficult time, which has in turn produced
43、 influence on consumers, desire to go green.(企业正经历一个艰难的时期,这反过来又对消费者产生了影响,促使他们渴望环保)和第二段中的Two out of three people think it is important to buy from environmentally responsible companies, with about one in seven saying that they had even decided to take their custom elsewhere if they felt a companys en
44、vironmental reputation was not good enough.(三分之二的人认为从对环境负责的公司购买产品很重要,约七分之一的人表示,如果他们觉得某家公司的环境声誉不够好,他们甚至决定到其他地方去购买)可知,文章主要介绍了消费者和环保意识正敦促企业减少碳排放。故选D。【9题详解】词义猜测题。根据该词所在句后面的内容while more than a quarter say that they are now even better aware of the environmental effect on what they buy.(而超过四分之一的人表示,他们现在甚至
45、更加清楚环境对他们所购买产品的影响)可知,Two thirds of customers say that environmental considerations inform their purchases to the same degree as they did a year ago意为“三分之二的消费者表示,环境因素对他们购物的影响与一年前相同”。由此可知,划线词与选项中的effect意思相同。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第四段Harry Morrison所说的一番话,特别是最后一句In addition, cutting carbon has an immediate
46、effect as costs drop and a medium-term benefit for the brand.(此外,随着成本下降,降低碳排放会产生立竿见影的效果,对品牌来说也是中期效益)可推断,企业将从减少碳排放中获益。故选A【11题详解】细节理解题。根据第五段第二句Those that have taken early action will have a head start.(那些及早采取行动的企业将占得先机)可知,那些通过早期行动的企业将获得优势。故选C。DThis could be the perfect gift for the partner, who embarr
47、asses you on the dance floor. Smart socks, which can teach to dance, may be the answer for anyone with two left feet.The socks have been developed as a running tool to help runners improve their skills. Thanks to the socks, users can accurately record not only how far and fast they run but also how
48、well. It means the user maximizes their performance, and reduces damage to body and prevents hurt. The hi-tech socks are made of special fibers that watch the movements of your feet. They look, feel and can be washed like normal clothes.Sensors (传感器) record each movement and send it by an ankle tran
49、smitter (脚踝发射器) to a smart phone. Then a “virtual coach” application shows the information and can tell the user what they are doing wrong, and help to improve skill in any task with feet.The socks should be useful to athletes and weekend joggers. “People think running is so easy and of course every
50、body can do it but not necessarily safely and well,” Dr. Davide Vigano said. A recent study showed that between 60 and 80 percent of runners got hurt per year. This is pretty much more than any other human activity. Researchers say the technology can also be developed to teach people how to dance, p
51、lay sports such as golf, or even to help to teach women to walk better in high heels.Mr. Vigano said, “People could all benefit from the idea. We have had interest from all sorts of sports, like skiing, football, cycling and golf. Anything where you have to use your feet can use it. It could even be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
