四川省棠湖中学2019-2020学年高二英语下学期第一次在线月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 中学 2019 2020 学年 英语 下学 第一次 在线 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省棠湖中学2019-2020学年高二英语下学期第一次在线月考试题(含解析)注意事项:答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19
2、.15. B. 9.18. C. 9.15. 答案是C。1.How did the man come to Vancouver?A.By air B.By train C.By car.2.What does the woman mean?A.She likes collecting coins. B.She doesnt have enough coinsC.She doesnt have a 100-dollar note.3.When will the woman check out?A.On July1st B.On July 4th C.On July 7th4.What color
3、 is the suitcase?A.Blue B.Black C.Brown5.What do we know about Jenny?A.She didnt see anyone today. B.She felt unhappy today C.She was ill today.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What d
4、ay is it today?A.Thursday B.Friday C.Saturday.7.Why does the man think he has a very good chance to get the job?A.He did quite well in the interview.B.There are no other people applying for the jobC.The director seems to like him.听第7段材料,回答第8至9题。8.What is the weight of the package?A.Ten pounds B.Eigh
5、t pounds C.Four pounds.9.What does the man think of sending mails to friends, compared to emails?A.Convenient. B.Fun. C.Cheap.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why does the man call the company?A. He needs opportunities to travel. B. He wants to report the company.C. He wants to know more information about the jo
6、b.11.What should a marketing assistant do in the very beginning?A. Attend meetings instead of the boss. B. Do market research and write reports.C. Travel to different cities to collect information.12.What do we know about the man?A. He will be employed by the company. B. He is expecting an answer fr
7、om the company.C. He knows a marketing assistant isnt suitable for him.听第9段材料,回答第13至16题。13.Who went to Times Square on New Years last year?A.The woman B.The womans friends C.The womans relatives14.What does the woman think is the best celebration?A.Staying with family members. B.Getting together wit
8、h friends. C.Going out to play.15.What does the woman remind the man to do in the end?A.Make New Years resolutions B.Tell his friend his decision C.Attend his friends party in time.16.Who will the man call?A.His classmate B.His friends C.His brother.听第10段材料,回答第17至20题。17.What kind of English lessons
9、does the speaker recommend?A. Listening and speaking. B. Reading and writing. C. Examination skills.18.How can a learner review the lessons when he is not online according to the speaker?A By using the downloaded sound files. B. By making conversations with others.C. By reviewing words, phrases and
10、idioms.19.What is mentioned as an advantage of the speakers online course?A. It helps learners to study abroad. B. It offers learners better study methods.C. It improves learners English skills quickly.20.Whats the speakers idea about learning English?A. Being confident in learning. B. Learning Engl
11、ish little by little. C. Having clear learning goals.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAnyone wanting to throw away their mobile phone can do it in style(时尚地)and may even win a medalat the Mobile Phone Throwing World Championship.Originally a local event in
12、 a small town close to the Russian border,the fifteenth annual contest drew many throwers from as far as Canada,Russia and Belgium.Founder Christine Lund describes the event as a good source of light exercise with an environmentally-friendly activity. “There are a lot of mobile phones on the second-
13、hand market,and we are recycling them(before they become poisonous waste),”she said.The inventive Finns had already given the world the Sauna World Championships and the Wife Carrying Competition before coming up with a new way to make mobile phones even more mobile.This years gold medal went to Fin
14、lands Lassi Etelatalo,who threw a waste Nokia unit a forceful 89.00 meters. “I prepared by javelin(标枪)throwing,I havent really practiced throwing mobile phones,”Etelatalo said.Lund says competitors all have their favorite throwing brand. “People choose by size,by color or by how it fits in the handS
15、ome believe a heavy model will ensure a long throw,some want a light one.”1. According to the passage,we can infer that _.A. the contest originated in RussiaB. the contest it held every four yearsC. the contest started from the year 2000D. this years gold medal was gotten by Finlands Lassi Etelatalo
16、2. Which of the following mentioned in the passage is NOT the basis to choose the throwing mobile phones?A. The material of the mobile phones.B. The color of the mobile phones.C. The size of the mobile phones.D. The weight of the mobile phones.3. The contest was founded because _.A. there are too ma
17、ny second-hand mobile phonesB. the contest is good for peoples health and environmentC. Finns are inventiveD. the mobile phone throwing activity is popular with a lot of people【答案】1. D 2. A 3. B【解析】本文是一篇说明文,介绍了芬兰的扔手机大赛。【1题详解】细节理解题。根据第五段第一句话This years gold medal went to Finlands Lassi Etelatalo,可知是来自
18、芬兰的Lassi Etelatalo获得了冠军,故选D项。【2题详解】细节理解题。根据最后一段中的People choose by size,by color or by how it fits in the handSome believe a heavy model will ensure a long throw,some want a light one.”可知人们根据大小,颜色或者在手里适不适合来选择(手机),有些人认为重点的手机会确保自己扔的远,有些人想用轻一点的。也就是手机的大小,颜色和重量都是人们扔手机时会考虑的,手机的材料在文中并没有提到。故选A项。【3题详解】细节理解题。根
19、据第三段中的Founder Christine Lund describes the event as a good source of light exercise with an environmentally-friendly activity.可知这个比赛的创始人认为这项比赛既是一种轻度锻炼,也是一种环保型活动。也就是这项比赛对人的健康和环境都有好处,所以创始人创建了这个比赛。故选B项。BTiredness, coughing, a runny nose and a sore throatamong all sicknesses there is probably none more
20、common than the flu (流感), which we all get now and then. However, bird flu is a completely different story.In 2003, the H5N1 bird flu swept across 15 countries, including China, with sufferers reporting chest pain, difficulty breathing, fever and severe coughing. More than 600 people were infected,
21、and about 60 percent died. Now, another type of bird flu hit Shanghai and three neighboring provinces, and this time the virus is called H7N9. By the afternoon of April 11, the new virus had taken nine lives out of 35 infected, according to Xinhua News Agency.The “H” and “N” in the virus name refer
22、to two kinds of proteins (蛋白质) on the surface of the virus. Any change of the numbers of the two proteins indicates a new mutation(变异). Most of the mutations only affect birds, such as chickens and pigeons, and dont normally spread to humans. But once they do, the results can be disastrous.“Any time
23、 an animal influenza virus crosses to humans, it is a cause for concern, ” Malik Peiris, virologist (病毒学家) at the University of Hong Kong, told Nature magazine. Take the SARS epidemic (传染病) in 2003 as an example. The virus behind the disease is thought to have jumped to humans from animals. The viru
24、s was a complete “stranger” to human bodies, which hadnt developed an immunity (免疫力) against it.But there is something more about the new H7N9 bird flu. Unlike the H5N1 bird flu, which causes severe sickness in birds, the H7N9 has been evolving under the radar(悄悄地) since it travels between birds wit
25、hout causing noticeable illness. That makes it difficult to keep track of the disease.The good news is that theres so far no sign that the virus is spreading from person to person. But since there is no vaccine (疫苗) for the disease yet, the World Health Organization recommends that you wash your han
26、ds after meeting with sick people and before and after you eat or prepare food, and they also suggest avoiding contact with birds or their eggs.4. Which of the following statements is TRUE according to the text?A. The H5N1 bird flu turned out to have something to do with the SARS epidemic.B. More th
27、an 600 people across the world died from the H5N1 bird flu in 2003.C. Most of the mutations of the proteins in the bird flu virus are harmful to both birds and humans.D. The name, H7N9 bird flu, shows that there have been new mutations of the proteins in the virus.5. With the example of the SARS epi
28、demic in Paragraph 5, the author intends to .A. introduce where the SARS virus came fromB. inform us of the harmful effects of the SARS epidemic ten years agoC. show the horrible effects an animal influenza virus can have once it spreads to humansD. compare the differences between the SARS epidemic
29、and the H7N9 bird flu6. What makes the H7N9 bird flu more frightening than the H5N1 bird flu according to the text?A. It can cause severe sickness in birds.B. It can spread from person to person.C. It affects a greater number of birds.D. It doesnt sicken birds and thus can spread unnoticed.7. What a
30、re people advised to do to protect themselves against the H7N9 bird flu?a. To get vaccinated for the disease. b. To keep away from birds and their eggs.c. To stop eating chickens and ducks. d. To avoid meeting with sick people.e. To wash hands thoroughly and regularly.A. a, bB. c, dC. b, eD. a, e【答案
31、】4. D 5. C 6. D 7. C【解析】本文是一篇说明文。新一波禽流感疫情来袭, 你该如何应对?文章就10年前的禽流感与现在的H7N9禽流感情况做了比较介绍,并给人们提出来一些建议。【4题详解】细节理解题。A项文中没有提及, B项提到的600多人是感染the H5N1 bird flu的人数, 死亡人数为这一人数的60%, 也就是不到400人; 由第四段的“Most of the mutations only affect birds, such as chickens and pigeons, and dont normally spread to humans. ”可以推知C项不对
32、; 由第四段的“Any change of the numbers of the two proteins indicates a new mutation. ”可推知,H7N9禽流感的名称表明,病毒中的蛋白质发生了新的突变。故D项正确。【5题详解】推理判断题。这里列举SARS的例子是为了说明本段首句谈到的“Any time an animal influenza virus crosses to humans, it is a cause for concern”, 而本段又是进一步说明上一段最后一句话“But once they do, the results can be disastr
33、ous. ”, 所以C项动物流感病毒一旦传播到人类就会产生可怕的影响为正确答案。故选C。【6题详解】细节理解题。由倒数第二段可知, H7N9禽流感与H5N1禽流感不同的是它不会在禽类间导致明显的疫情, 这使得它的传播不容易被及时发现, 故答案为D。【7题详解】细节理解题。由最后一段可知, 专家建议人们勤洗手, 尽量避免接触禽类以及禽类下的蛋, 所以C项为正确答案。最后一段提到了现在还没有针对H7N9禽流感的疫苗, 故a不对。c, d文中没有提及。故选C。CParents in the U.S. are claiming the popular childrens TV show Peppa P
34、ig has caused their kids to start speaking in a British accent. The cartoon follows the life of a pig, Peppa, and her family as they go about their day-to-day life in a fictional U. K. town made up of various animal families.And now parents of children who love the show are noticing that Peppas sout
35、hern British accent and vocabulary seem to be rubbing off on those watching the show. One parent wrote online: “My 4-year baby girl loves watching Peppa Pig and I have noticed her accent and grammar is extraordinary. Id like to thank Peppa Pig for the slight yet adorable British accent my toddler (幼
36、儿) is acquiring.” added by another parent. A third parent wrote: “The most entertaining aspect of my life right now is that my toddler now speaks with a British accent.”Writer Janet Manley called it the “Peppa effect”. Janet revealed that immediately after her daughters first time watching the show
37、two years ago, she started calling her “mummy”. Her daughter also began snorting at the end of her sentences, just like the cartoon pig. And the “Peppa effect” isnt anything new. Parents have been discussing about it for a number of years. Since the show first aired, there have been a total of 241 e
38、pisodes created as the show surged in popularity.8. Whats the background of the cartoon?A. A made-up U.K. town.B. A traditional U.K. town.C. An ancient U.K. town.D. A fictional U.K. city.9. Whats the most obvious influence of Peppa Pig on kids according to some parents?A. Dressing preference.B. Diet
39、 preference.C. Emotions.D. Accent.10. Whats the attitude of parents toward the show?A. Critical.B. Doubtful.C. Positive.D. Indifference.11. Which of the following is true according to the passage?A. Peppa Pig is a popular U. S. cartoon.B. Peppa Pig is popular with children of all ages.C. Children wh
40、o love the show are influenced in every aspect of their life.D. Parents have been concerned with the Peppa effect for a long time.【答案】8. A 9. D 10. C 11. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述的是儿童电视节目小猪佩奇在美国是如何受欢迎的以及给孩子们带来的影响。【8题详解】细节理解题。根据第一段中The cartoon follows the life of a pig, Peppa, and her family as they go about
41、 their day-to-day life in a fictional U. K. town made up of various animal families.“这个动画讲述了小猪佩奇和她的家人在一个虚构的英国小镇上的日常生活,小镇上有各种各样的动物家庭。”可知,动画的背景是“一个虚构的英国小镇。”故选A。【9题详解】细节理解题。根据第二段第一句And now parents of children who love the show are noticing that Peppas southern British accent and vocabulary seem to be r
42、ubbing off on those watching the show.“现在,爱这部剧的孩子们的家长们注意到,Peppa的英国南部口音和词汇似乎正在影响着那些看这部剧的人。”由此可知,根据一些家长的说法,小猪佩奇对孩子最明显的影响是“口音”。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第二段中My 4-year baby girl loves watching Peppa Pig and I have noticed her accent and grammar is extraordinary. Id like to thank Peppa Pig for the slight yet ad
43、orable British accent my toddler (幼儿) is acquiring.家长感谢这部剧教给孩子的语言知识。最后一段中And the “Peppa effect” isnt anything new. Parents have been discussing about it for a number of years. Since the show first aired, there have been a total of 241 episodes created as the show surged in popularity.“粉红猪小妹效应”并不是什么新
44、鲜事。父母们讨论这个问题已经很多年了。自该剧首播以来,随着该剧人气的飙升,共创作了241集。”由此可知,家长们对这部剧的态度是“肯定的”。故选C。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中Parents have been discussing about it for a number of years. “父母们讨论这个问题已经很多年了。”可知,家长们对“粉红猪小妹效应”的关注由来已久。故选D。DI read a newspaper article about a new concept. The idea is simple, but revolutionary: combining a
45、residential home for the elderly with a nursery school in the same building. The children and the residents (住户) eat lunch together and share activities such as music, painting and gardening. In the afternoons, the residents enjoy reading stories to the children and, if a child is feeling sad or tir
46、ed, there is always a kind lap to sit on and a hug.Nowadays there is less and less contact between the old and the young. There are many reasons for this, including the breakdown of the extended family, working parents with no time to care for aging relations, and smaller flats with no room for gran
47、dparents. But the result is the same: increasing numbers of children without grandparents and old people who have no contact with children. Its a major problem in many societies.Thats why inter-generation (代际的) programs are growing in popularity all over the world. There are examples of successful a
48、ctions. Using young people to teach IT skills to older people is one obvious example. Using old people as volunteer assistants in schools is another. One successful scheme in London pairs young volunteers with old people who are losing their sight. The young people help with practical things such as
49、 writing letters, reading bank statements and helping with shopping, and the older people can pass on their knowledge and experience to their young visitors. For example, a retired judge may be paired with a teenager who wants to study law.But it isnt only the individuals concerned who gain from int
50、er-generational activities. The advantages to society are huge too. If older people can understand and accept the youth of today, there will be less conflict in a community. And we can use the strengths of one generation to help another. Then perhaps getting old wont be so sad after all.12. Why does
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444063.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2014年春季高中语文(人教版)课件:第8课寡人之于国也(新人教版必修3).ppt
