四川省棠湖中学2020届高三英语第一次适应性考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 中学 2020 届高三 英语 第一次 适应性 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省棠湖中学2020届高三英语第一次适应性考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项
2、中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15. 答案是C。1. Why is the woman nervous?A. She didnt study for her test. B. She didnt get a good grade. C. She doesnt know her grade.2. What did the man order?A. Steak. B. Spaghetti. C. Vegetables.3. What
3、place did the woman get?A. First. B. Second. C. Third.4. Where is the conversation taking place?A. In an office. B. In a restaurant. C. In a cake shop.5. What woke up the speakers?A. A person. B. An animal. C. A clock.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白
4、前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What do you think The Voice is?A. A volunteer center. B. A newspaper. C. An organization.7. Whats the best reason for taking the job according to the speaker?A. To make some money. B. To have fun. C. To learn to type.听第7段材料,回答第8至9题
5、。8. When are volunteers expected to start working?A. Immediately. B. Next week. C. Tomorrow.9. What kind of volunteers do they need?A. Those who need money.B. Those who have rich experience.C Those who can manage their time well.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where did the man get the information about the di
6、saster?A. From TV. B. From a friend. C. From her family.11. What happened to the town this weekend?A. A bridge broke.B. A storm killed people.C. A flood ruined many houses.12. What is the mans challenge in learning French?A. Practicing speaking.B. Finding time to study.C. Learning the grammar.听第9段材料
7、,回答第13至16题。13. What do the speakers plan to do together in the future?A. Watch French movies.B. Join a French class.C. Go on a trip.14. What does the woman want to do?A. Rent a flat. B. Sell her house. C. Buy a house.15. How many people are there in the womans family?A. 2. B. 4. C. 6.16. How much sh
8、ould the woman pay for the three-room flat every month?A. 400 yuan. B. 600 yuan. C. 1,000 yuan.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is making the announcement?A. The student government. B. The school newspaper.C. The football team.18. How many new teams are added this year?A. Four. B. Three. C. Two.19. What do
9、 the music club members do?A. They organize trips. B. They attend concerts.C. They have dancing nights.20. Why should a student join a campus group?A. To have friends. B. To make good grades. C. To keep up with world news.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AW
10、ant to be more successful? If so, then you need to read a few self-help books. Here are four popular ones to get you going.59 Seconds ( 2009) by Richard WisemanThis is a self-help book with a difference. Wiseman, a scientist, uses science to prove many self-help myths(神话) are false. For example, sel
11、f-help books say that if you want to achieve a goal, you should visualize it. But Wiseman says thats the worst thing to do. Studies show that you need to visualize the steps required to achieve the goal.How to Win Friends& Influence People ( 1936) by Dale CarnegieThis is the book that launched the s
12、elf-help type. Carnegie says financial success is 15% professional knowledge and 85% the ability to express ideas, assume leadership, and motivate people. The book is full of practical advice on how to influence people by making them like you.The Millionaire Next Door (1996) by Thomas Stanley & Wlli
13、am DankoThe authors of this book spent years interviewing American millionaires to figure out the secrets of their success. And they discovered that a majority of millionaires dont live luxury lifestyles. Theyre rich because they live below their means and reinvest what they earn.Who Moved My Cheese
14、? (1998)-by Spencer JohnsonWho Moved My Cheese? An Amazing Way to Deal with Change in Your Work and in Your Life, published on September 8, 1998, is a motivational business fable. The text describes change in ones work and life, and four typical reactions to those changes by two mice and two “little
15、 people”,during their hunt for cheese.1. What is the key to achieving success in 59 Seconds?A. To employ science.B. To follow examples.C. To picture procedures.D. To visualize the goal.2. What is Dale Carnegies book mainly about?A. How to master occupational knowledge.B. How to apply practical techn
16、iques.C. How to gain strong management.D. How to become popular persons.3. Which book can help you adapt to change in your life?A. 59 SecondsB. Who Moved My Cheese?C. The Millionaire Next DoorD. How to Win Friends& Influence People【答案】1. C 2. D 3. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了四本有助于变得更成功的自助书籍。【1题详解】细节理解题。根据59 S
17、econds ( 2009) by Richard Wiseman部分中Studies show that you need to visualize the steps required to achieve the goal.可知研究表明,你需要设想实现目标所需的步骤。由此可知,要想在59秒内取得成功,关键是要把步骤想象出来。故选C。【2题详解】细节理解题。根据How to Win Friends& Influence People ( 1936) by Dale Carnegie部分中The book is full of practical advice on how to influ
18、ence people by making them like you.可知这本书里有很多实用的建议,教你如何通过让别人喜欢你来影响别人。由此可知,Dale Carnegie的书主要讲了如何成为受欢迎的人。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中Who Moved My Cheese? An Amazing Way to Deal with Change in Your Work and in Your Life, published on September 8, 1998, is a motivational business fable. The text describes ch
19、ange in ones work and life, and four typical reactions to those changes by two mice and two “little people”,during their hunt for cheese.可知1998年9月8日出版的谁动了我的奶酪?处理工作和生活变化的神奇方法是一个励志的商业寓言。文章描述了工作和生活的变化,以及两只老鼠和两个“小人物”在寻找奶酪的过程中对这些变化的四种典型反应。由此可知,谁动了我的奶酪?这本书可以帮助你适应生活中的变化。故选B。BAnyone who knew Jack knew him w
20、ell. He was the first to hide under the bed covers every time the sky grew grey and thunder was heard in the distance. He was in great fear of storms. However, that day changed it all.With dark clouds in the morning, Jack was in the car with his sister, Emily, who was driving them home. Jack was hol
21、ding the sides of his seat tightly. As a result, his knuckles (指关节) turned white. Suddenly, the treacherous road conditions sent the car into a slide. The vehicle went off the wet and slippery road, rolled several times and finally rest upside down. Fortunately, both of them were wearing seat belts.
22、 Head bleeding heavily, Emily was conscious but unable to move. Thankfully Jack was unhurt.Water poured through the broken windows of the car. Suddenly, Jack recalled something. He quickly unfastened the seat belt and moved out of the passenger window. With rain beating against his face and arms, Ja
23、ck made his way to the drivers side with great difficulty. He managed to pull her through the window. Suddenly, he felt a strong pain on his arms. It was only later that Jack realized the broken pieces of the window had cut them while he was pulling his sister through the window. Finally Jack dragge
24、d Emily up to the road. They were soon rescued.Emily later recalled her terrifying experience and was truly amazed by his courage. Jacks act of courage was motivated by his favourite book: The Little Engine That Could. In it, when everyone had given up hope, the Little Engine carried the heavy toys
25、and candies over the hill to the children waiting on the other side. The Little Engine had shown courage and taken action.Obviously, we cannot attribute Jacks bravery to that one story but without doubt, the book had left a deep impression on him and inspired him to respond positively in a difficult
26、 situation.4. What made it difficult for Jack to go over to the drivers side?A. His fear.B. The heavy rain.C. His injuries.D. The bad road condition.5 What does the underlined word “treacherous” in Paragraph 2 probably mean?A. Dangerous.B. Strange.C. Special.D. Fantastic.6. How did Emily feel about
27、Jacks change?A. Annoyed.B. Embarrassed.C. SurprisedD. Puzzled.7. What can we infer about the book mentioned in the text?A. It was once a bestseller.B. It once inspired Emily.C. It was intended for kid.D. It was a horror story.【答案】4. B 5. A 6. C 7. C【解析】本文是记叙文。认识杰克的人都知道他非常害怕暴风雨。但是在一次大雨中,他勇敢地救出了妹妹Emil
28、y。【4题详解】细节理解题。根据第三段中“With rain beating against his face and arms, Jack made his way to the drivers side with great difficulty.”因为雨很大,雨水打在杰克的脸上和手臂上,杰克过去到驾驶座那边就很困难。故选B项。【5题详解】词义猜测题。根据第二段中划线词所在的句子“road conditions sent the car into a slide. The vehicle went off the wet and slippery road”,可知,路况不好,路面又湿又滑,
29、这样汽车就打滑。因此可以猜测“treacherous”意思为“危险的”。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据第四段中“Emily later recalled her terrifying experience and was truly amazed by his courage.” Emily真的被Jack的勇气惊呆了。surprised 与amazed是同义词。因此可知Emily对Jack的变化感到惊讶。故选C项。【7题详解】推理判断题。根据第四段中关于Jack 最喜欢的书“The Little Engine That Could”的介绍“In it, when everyone ha
30、d given up hope, the Little Engine carried the heavy toys and candies over the hill to the children waiting on the other side.”,通过其中“the heavy toys,candies,the children”等词可以看出,这本书是写给孩子看的。故选C项。CUWs Jason Shogren and Linda Thunstrom, along with Jonas Nordstrom of the Lund University School of Economic
31、s and Management, have documented that two-adult households with children emit over 25 percent more carbon dioxide than two-adult households without children.The study involved an analysis of expenditures on goods and services by households in Sweden. The researchers found that parents with children
32、 at home consume goods and services that emit CO2 in the areas of food, such as meat, and transportation, such as gasoline, at higher rates than childless households.The economists note that time constraints (约束) become more demanding, and convenience may become more important, when people have chil
33、dren.“Parents may need to be in more places in one day,” resulting in people driving themselves instead of using public transportation or bicycling, the researchers wrote. “They also need to feed more people. Eating more pre-prepared, red meat carbon-intensive meals may add convenience and save time
34、.”The distinction in the carbon footprints of Swedish households with and without children is particularly striking, as concerns about climate change are more pronounced in Sweden than most other developed counties. Most Swedes believe climate change is real and have accepted sizable CO2 taxes, and
35、households with children are given financial aid, which helps to alleviate some of the time shortage for parents to a certain extent.“If were finding these results in Sweden, its pretty safe to assume that the distinction in carbon footprints between parents and nonparents is even bigger in most oth
36、er Western countries,” Thunstrom says.“Becoming a parent can transform a person, he or she thinks more about the future and worries about future risks imposed on their children and of spring,” Shogren says. “But, while having children might be transformational, our results suggest that parents conce
37、rns about climate change do not cause them to be greener than non-parent adults.”8. According to the study, compared with the households without children, the households with children _.A. emit more carbon dioxideB. consume more goods and servicesC. attach more importance to the quality of goods and
38、 servicesD. are less concerned about carbon footprints9. Why do two-adult households with children have higher carbon footprints?A. They prefer to eat red meat prepared in advance.B. They arent concerned about climate change.C. They drive cars more as a consequence of time pressure.D. They need to p
39、urchase more goods and services.10. The underlined word “alleviate” in paragraph 5 refers to _.A. solveB. heightenC. worsenD. ease11. What is the main idea of the passage?A. Being a parent will cause a person to be more concerned about carbon emission.B. Carbon footprints grow with parenthood becaus
40、e of increased time constraints and the need for convenience. C. The increasing expenditures on goods and services by households help raise the awareness of carbon footprints.D. The difference in carbon footprints between parents and nonparents is much severer in other western countries than in Swed
41、en.【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。文章讲述了一项研究发现,研究表明两个有孩子的成年家庭比两个没有孩子的成年家庭排放的二氧化碳多25%。【8题详解】细节理解题。由第一段中的“UWs Jason Shogren and Linda Thunstrom, along with Jonas Nordstrom of the Lund University School of Economics and Management, have documented that two-adult households with children emit over
42、25 percent more carbon dioxide than two-adult households without children.”(华盛顿大学的Jason Shogren和Linda Thunstrom,以及Lund大学经济与管理学院的Jonas Nordstrom,已经证明两个有孩子的成年家庭比两个没有孩子的成年家庭排放的二氧化碳多25%。),可知有孩子的家庭比没孩子的家庭排放更多的碳。故选A项。【9题详解】细节理解题。由第三段中的“The economists note that time constraints (约束) become more demanding,
43、and convenience may become more important, when people have children.”(经济学家指出,当人们有孩子的时候,时间限制变得更加苛刻,便利性可能变得更加重要。)和第四段中的“Parents may need to be in more places in one day,” resulting in people driving themselves instead of using public transportation or bicycling, the researchers wrote.”(研究人员写道:“父母可能需要
44、在一天内到更多的地方”,结果人们自己开车,而不是乘坐公共交通工具或骑自行车。),可知有孩子的成年家庭的碳足迹更高是因为时间压力,他们开车更多。故选C项。【10题详解】词义猜测题。由第五段由“Most Swedes believe climate change is real and have accepted sizable CO2 taxes, and households with children are given financial aid, which helps to alleviate some of the time shortage for parents to a cer
45、tain extent.”(大多数瑞典人认为气候变化是真实存在的,并且已经接受了相当大的二氧化碳税,并且给有孩子的家庭提供了财政援助,这在一定程度上有助于缓解父母的一些时间短缺。),从households with children are given financial aid可知,是一定程度上缓和了父母的时间短缺,此处alleviate意为“减轻、缓和”之意。故选D项。【11题详解】主旨大意题。由第一段中的“UWs Jason Shogren and Linda Thunstrom, along with Jonas Nordstrom of the Lund University Sch
46、ool of Economics and Management, have documented that two-adult households with children emit over 25 percent more carbon dioxide than two-adult households without children.”(华盛顿大学的Jason Shogren和Linda Thunstrom,以及Lund大学经济与管理学院的Jonas Nordstrom,已经证明两个有孩子的成年家庭比两个没有孩子的成年家庭排放的二氧化碳多25%。),第二段中的“The researc
47、hers found that parents with children at home consume goods and services that emit CO2 in the areas of food, such as meat, and transportation, such as gasoline, at higher rates than childless households.”(研究人员发现,有孩子在家的父母消费的商品和服务在食物(如肉类)和交通工具(如汽油)等领域的二氧化碳排放率高于没有孩子的家庭。),第三段中的“The economists note that
48、time constraints (约束) become more demanding, and convenience may become more important, when people have children.”(经济学家指出,当人们有孩子的时候,时间限制变得更加苛刻,便利性可能变得更加重要。)和第四段中的“Parents may need to be in more places in one day,” resulting in people driving themselves instead of using public transportation or bicy
49、cling, the researchers wrote.”(研究人员写道:“父母可能需要在一天内到更多的地方”,结果人们自己开车,而不是乘坐公共交通工具或骑自行车。),可知“由于时间的限制和对便利的需求,为人父母后的碳足迹会随之增加”,此为这篇文章的大意。故选B项。DInaccessible Island is well named. It is an uninhabited rock in the South Atlantic ocean. Go there, though, and you will find its coast is covered with litter.That h
50、as been the experience of Peter Ryan of the University of Cape Town, in South Africa. Since 1984 Dr. Ryan has been visiting Inaccessible, recording the litter stranded on the islands beaches. This week, he has published the results.Though Inaccessible is indeed remote, the nature of oceanic circulat
51、ion means that this is exactly the sort of place where floating rubbish tends to accumulate.Dr. Ryan and his colleagues focused on one particular class of litter: bottles. Their definition of a bottle included jars and containers, and things made of metal, glass or polymer. Most, though, were of pol
52、yethylene terephthalate , a light plastic.A particular advantage of picking bottles to investigate is that they are often stamped with their country of manufacture. That enabled Dr. Ryan to analyze the history of oceanic littering. He analyzed the proportions of bottles from various geographical sou
53、rces. In 1989 the preponderance (优势) of them (67%) was South American. Twenty years later, in 2009, bottles made in Asia contributed more or less equally (44%) with South American ones (41%). By 2018 the overwhelming (压倒性的) majority (74%) were Asian.This geographical shift speaks volumes. The first
54、sample suggests most litter arriving on Inaccessible had been washed off the land or dropped from coastal shipping South America being a relatively nearby continent. The other two, with their rising proportions of rubbish from Asia, which is too far from the island for it to have floated there, stro
55、ngly suggest it was crews empties being flung from ships. Such littering is banned which, ironically, came into force in 1989. But evidently a lot of ships captains do not care. They permit the dumping of rubbish over the side, regardless.12. What leads to litter gathering on Inaccessible Island?A.
56、The natural phenomenon of ocean currents.B. Too many peoples activities on the island.C. The litters floating around the island.D. The islands remote location.13. Why does Dr. Ryan choose bottles as subjects?A. It is easy to analyze them.B. It is possible to figure out their sources.C. There are sta
57、mps attached to them.D. They contribute most to oceanic littering.14. What does the underlined word “flung” in the last paragraph mean?A. Cast away.B. Given away.C. Carried out.D. Put out.15. What is the best title for the text?A. Plastic Bottles Washed up on Inaccessible IslandB. Geographical Facto
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
大学生学业厌倦情绪综述分析及表现.pdf
