2020-2021学年新教材高中英语 Unit 1 Looking forwards Developing ideas课时素养评价(含解析)外研版选择性必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Looking forwards Developing ideas课时素养评价含解析外研版选择性必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1Developing ideas. 单句语法填空1. I bought a bottle of water for a beggar and he thanked me sincerely(sincere). 2. In my opinion, he isnt qualified(qualify) for the job. 3. Within ten weeks of the introduction, 34 million people would have been reached by our television commercials(commercial). 4. Na
2、ncy, who had been thoughtful(thought)for some time, suddenly spoke. 5. Red is the best color for wrapping the gift, because it symbolizes (symbol)joy and prosperity. 6. Meat and alternatives(alternative)provide proteins, fats and some minerals. 7. Hardly had I solved the problem when a new one arose
3、(arise). 8. Unfortunately, due to unforeseen circumstances(circumstance), this years show has been canceled. 9. This creation attracted a lot of attention thanks to its mixture(mix) of modern and traditional Chinese elements(元素). 10. To work as a translator, you need fluency(fluent)in at least one f
4、oreign language. . 选词填空as opposed to; turn down; with regret; arise from; range from ; on a daily basis 1. Her childrens ages range from three to eighteen. 2. As opposed to last year, his income of this year is small. 3. A cheer arose from the crowd when the president appeared. 4. We heard with regr
5、et that you were not successful in your plan. 5. Weather may change on a daily basis, but climate changes over geologic time. 6. I am afraid your request for a pay rise was turned down again. . 完成句子1. What happened after that was interesting. 后来发生的事挺有趣。(what引导主语从句)2. But one problem is that few peop
6、le can stick to a diet for long. (that引导表语从句)但有一个问题是很少有人能长期坚持节食。3. Although it was raining, we went there. 虽然下着雨, 但我们还是去了那里。(although引导让步状语从句)4. I was passing by when the accident happened. 当事故发生时我正路过。(when引导时间状语从句)5. What if it rains when we cant get under shelter? 假若下起雨来, 我们又没处避雨怎么办? (what if句型).
7、阅读理解A(2021大连高二检测) What do literary greats Sir Arthur Conan Doyle and Robert Burns have in common? They both lived and wrote in Edinburgh, along with many other big names in the field of literature. This fact helped UNESCO (联合国教科文组织)award the city the title of Worlds First City of Literature on Octob
8、er 14. Edinburgh left a lasting impression on Arthur Conan Doyle (1859-1930). Although he was born there he went to school in England but returned home for medical school. After graduating he moved to London and began writing his Sherlock Holmes stories. His inspiration for the character came from o
9、ne of his professors at university. Holmes methods were so clever that they actually furthered the advance of the study of criminology (犯罪学). Robert Burns (1759-1796)is still regarded as Scotlands national poet, more than 200 years after his death. He is celebrated all over the world through transla
10、tions of his work and the annual Burns Night supper on his birthday. One of his songs, My Love is Like a Red Red Rose ranks among the finest love songs ever written and Auld Lang Syne (友谊地久天长)is sung all around the world. As one of the first literate societies in Europe, the Scottish Parliament pass
11、ed the worlds first compulsory (义务)education law in 1496. By the 1790s, almost all Scots could read. Visitors to Scotland often observed that even the lowest members of society had copies of Burns poems and other books. 【文章大意】本文是一篇说明文, 文章简单介绍了苏格兰的文坛巨匠亚瑟科南道尔和罗伯特伯恩斯以及苏格兰产生众多文学巨匠的历史渊源。1. Edinburgh was
12、awarded the title of Worlds First City of Literature because _. A. the first award ceremony of literature was held thereB. many literary greats like Sir Arthur Conan Doyle and Robert Burns were born thereC. it left a deep impression on many literary greats like Sir Arthur Conan DoyleD. many literary
13、 greats like Sir Arthur Conan Doyle and Robert Burns often wrote about it【解析】选B。推理判断题。根据第一段所表述的: 文坛巨匠亚瑟科南道尔和罗伯特伯恩斯与文学界的其他一些名人一样, 他们两人都出生在爱丁堡, 笔耕于爱丁堡。在这座城市里诞生了许许多多的作家, 正因为这浓郁的书香, 联合国教科文组织于10月14日把“世界首座文学之城”的荣誉授予了爱丁堡, 故答案选B。2. Arthur Conan Doyle was remembered mainly for his _. A. detective storiesB. l
14、ove poems and songsC. contribution to the study of criminologyD. clever writing skills【解析】选A。推理判断题。根据第二段中的内容: 亚瑟科南道尔创作了福尔摩斯故事系列, 其探案方法被描绘得非常奇妙, 这让犯罪学研究也获益匪浅, 得到了进一步的发展。由此推理他是以“侦探小说”而出名, 故答案选A。3. In the last paragraph, the writer mainly discussed _. A. the impression of visitors to ScotlandB. how Bur
15、ns poems are popular in ScotlandC. the possible history reasons for many literary greats in ScotlandD. how the worlds first compulsory education law was made【解析】选C。段落大意题。根据最后一段所表述的意义: 苏格兰之所以产生这么多的文学巨匠有其历史渊源。短文中列举了三个细节, 苏格兰议会于1496年通过了世界上第一个义务教育法案。到18世纪90年代的时候, 几乎所有的苏格兰人都能识字了。许多去苏格兰游览的人发现, 就连苏格兰的市井小民也
16、在读着伯恩斯的诗以及其他一些书。故答案选C。BImagine youre standing in line to buy an after-school snack at a store. You step up to the counter and the cashier scans your food. Next, you have to pay. But instead of scanning a QR code(二维码)with your smartphone, you just hold out your hand so the cashier can scan your finge
17、rprint. Or a camera scans your face, your eyes or even your ears. Now, this type of technology might not be far away. As technology companies move away from the traditional password biometric(生物特征识别的)security, which includes fingerprint, face and voice ID, is becoming increasingly popular. In 2013,
18、Apple introduced the iPhone 5s, one of the first smartphones with a fingerprint scanner. Since then, using ones fingerprint to unlock a phone and make mobile payments has become commonplace, bringing convenience to our lives. And since last year, Samsung has featured eye scanning technology in its t
19、op smartphones, while Apples new iPhone X can even scan a users face. But despite its popularity, experts warn that biometrics might not be as secure as wed imagined. Biometrics are ideally good, but in practice, not so much”, said John Michener, a biometrics expert. When introducing the new iPhones
20、 Face ID feature, Phil Schiller, Apples senior vice president, said, “The chance that a random person in the population could look at your iPhone X and unlock it with their face is about one in a million. ” But its already been done. In a video posted on community website Reddi, two brothers showed
21、how they were each able to unlock the same iPhone X using their own face. And they arent even twins. “We may expect too much from biometrics, ” Anil K. Jain, a computer science professor at Michigan State University, told CBS News. “No security systems are perfect. ”Earlier this year, Jain found a w
22、ay to trick biometric security. Using a printed copy of a thumbprint, he was able to unlock a dead persons smartphone for the police, “Its good to see biometrics being used more, ” Jain told CBS News, “because it adds another factor for security. But using multiple security measures is the best defe
23、nse. ”【文章大意】本文是一篇议论文, 近年来生物识别技术被广泛运用, 如指纹眼部扫描以及脸部扫描, 人们认为这些系统非常安全, 但实际情况并非如此, 生物识别安全系统并不是完全安全, 文章中列举了很多人对生物识别技术的观念。4. What is the latest technology to unlock a smartphone according to the article? A. QR code scanning. B. Face scanning. C. Fingerprint scanning. D. Eye scanning. 【解析】选B。细节理解题。根据第三段第三句A
24、nd since last year, Samsung has featured eye scanning technology in its top smartphones, while Apples new iPhone X can even scan a users face. 可知, 苹果公司运用了脸部识别技术, 这是最新的生物识别方法, 故B项正确。5. Whats a major problem of the iPhone Xs Face ID system? A. It takes too long to unlock the phone. B. It often fails t
25、o recognize its owners face. C. Face data could be used for other purposes. D. Different faces could be used to unlock the same phone. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段最后两句In a video posted on community website Reddi, two brothers showed how they were each able to unlock the same iPhone X using their own face. And
26、 they arent even twins. 可知, 有两个兄弟用自己的脸解开了同一个苹果手机, 而且他们不是双胞胎, 故D项正确。6. What does Anil K. Jain think of biometric security? A. Its as secure as traditional measures. B. It has caused much trouble for the police. C. It should be used with other security measures. D. It is perfect without any room for i
27、mprovement. 【解析】选C。推理判断题。根据第五段可知, Anil K. Jain认为人们对生物识别期望太高了, 没有一种安全系统是完美的。再根据最后一段最后两句可知, Anil K. Jain认为我们应该使用多样化的安全防范保证安全, 也就是说, 他认为, 生物识别技术应该同其他的安全措施结合使用, 故C项正确。7. What is the authors purpose of writing this article? A. To describe the popularity of biometrics. B. To show how biometrics has change
28、d our lives. C. To point out various problems with biometrics. D. To discuss the security problems of biometrics. 【解析】选D。主旨大意题。本文是一篇议论文。近年来生物识别技术被广泛运用, 如指纹、眼部扫描以及脸部扫描, 人们认为这些系统非常安全, 但实际情况并非如此, 生物识别安全系统并不是完全安全, 文章中列举了很多人对生物识别技术的观点, 故D项正确。. 阅读填句(2021长春高二检测) Choosing a major is a very important thing i
29、n our life. However, it can be extremely challenging. So its necessary to learn some simple tips that will make your decision much easier. 1. And how does that choice affect your future career? We can help guide you in choosing a major. Your major is your primary field of study in your undergraduate
30、 (大学的)program. It is the subject in which you earn your bachelors degree. After completing a list of general education courses, you spend the rest of the time studying one subject of your choice. 2. For many students, its best to try out different classes to figure out a major youll like, but you ne
31、ed to have a couple of solid choices. 3, you should begin taking courses you are required to complete before graduation, so it will decrease your chances of needing to switch majors later because you already know what to expect. 4, you should begin thinking about how your field will lead to a job as
32、 soon as possible. Consider clubs, research programs and part-time jobs related to potential career choices for your major. For more career-specific majors like nursing and engineering, the majority of your studies will include skills that can be used in a future job. 5. The sooner you begin working
33、 in a lab, on research projects or helping as a teaching assistant for a professor, the better youll be able to figure out your career. A. You have to think of ways to choose a majorB. Be sure that you choose a major that suits your interestsC. Once you have a better idea of which major you like bes
34、tD. While your major may or may not lead directly to a careerE. Do some research to find out which majors can help you get that jobF. Roughly one-third to one-half of your courses will be related to your majorG. However, you should still consider doing activities outside of the classroom to better p
35、repare you【文章大意】这是一篇说明文。文章针对如何选取专业, 给出了一些实用性的建议。1. 【解析】选A。根据上文的So its necessary to learn some simple tips that will make your decision much easier. (因此, 有必要学习一些简单的技巧, 让你的决定更容易)和下文的And how does that choice affect your future career? (这个选择如何影响你未来的职业? )可知, A项(你必须想办法选择专业)承上启下, 故选A。2. 【解析】选F。根据上文可知, 完成公共
36、课程后, 你把剩下的时间花在学习你选择的一个科目上。此处是关于学习的课程, 由此可推断出, F项(大约三分之一到一半的你的课程与你的专业相关)符合本段文意。故选F。3. 【解析】选C。根据下文可知, 你应该开始学习毕业前被要求完成的课程, 这样会减少你以后需要换专业的机会, 因为你已经知道该期待什么了。由此可推断出C项(一旦你对你最喜欢的专业有了更好的了解)与下文衔接。故选C。4. 【解析】选D。本段主要讲了, 你应该开始思考你的领域将如何尽快找到一份工作, 考虑与你专业的潜在职业选择相关的俱乐部、研究项目和兼职工作。由此可知, 作为本段的首句(主旨句), 应涵盖本段的主要内容, 因此D项(而
37、你的专业可能直接或间接影响你的职业生涯)符合本段文意。故选D。5. 【解析】选G。根据上文提到对于一些专业, 你的大部分学习将包括在未来工作中可以使用的技能。再结合下文说, 你越早开始在实验室工作, 做研究项目, 或帮助教授做助教, 你就越能更好地规划自己的职业生涯。由此可知, G项(然而, 你仍然应该考虑做课外活动, 以更好地为你做准备)衔接上下文, 故选G。语法填空(2021广州高二检测)With the 1. _(arrive)of the digital age, some traditional occupations like teacher, doctor and lawyer
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444343.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级英语上册 Module4复习训练课件 外研版(三起).ppt
