2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 Environmental Protection素养检测(含解析)新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Environmental Protection素养检测含解析新人教版选择性必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 Protection
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(三)(Unit 3)(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Its rather difficult to decide on a new car or a second-hand one. W: I think youll possibly save money in the long run if y
2、ou buy a new one. 1. What are the two speakers talking about? A. Where to buy a car. B. How to choose a used car. C. What kind of car to buy. 答案: CText 2W: It seems to have cleared up. M: Yes, its not like what the weather report said at all. 2. What may the weather be like now? A. Cloudy. B. Rainy.
3、 C. Sunny. 答案: CText 3M: You can sit in my place if you like a window seat. W: Oh, its very kind of you, but mine is right over a wing. I would be able to see anything. Thanks anyway. 3. Where does the conversation probably take place? A. In a train. B. In a plane. C. In a restaurant. 答案: BText 4W:
4、John and I will celebrate our fortieth wedding anniversary next month. M: Oh, congratulations! W: Thanks a lot. We want to hold a big party to celebrate it. 4. What is the woman going to do next month? A. Marry John on the 14th. B. Hold a big party with John. C. Attend Johns wedding. 答案: BText 5M: I
5、m locked out of my car. We parked it here and went into town but then my wife couldnt find the keys. W: Do you need emergency service? M: No, thanks. We should be OK. We have a spare set of keys at home. 5. What is the mans problem? A. He gets lost in town. B. He fails to find his wife. C. He cant g
6、et into his car. 答案: C第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Mary, lets go and have lunch together. W: OK, Im really feeling hungry. M: By the way, Im thinking of going to
7、New Zealand for 3 weeks around Christmas. W: Have you booked a flight? M: Not yet. Im planning to in two weeks time. W: You really should book your flight right now. M: Why? Its only the beginning of December. W: Because the later you book, the more expensive it will be. At Christmas time, the price
8、 could be double the usual fare. M: Then Im going to book my flight tomorrow morning. 6. How long will the man probably stay in New Zealand? A. One week. B. Two weeks. C. Three weeks. 答案: C7. What advice does the woman give to the man? A. Go to New Zealand after Christmas. B. Book his flight as soon
9、 as possible. C. Save more money for his trip. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Good morning, sir. Could I help you? M: Good morning. I want to see some traditional Chinese paintings. W: Well, we have landscape painting, figure painting and flower-and-bird painting. Which do you like best? M: Id like a
10、 flower-and-bird painting. W: Good. How about these 3 pictures? This one is of pine trees. And this is of bamboo. That one is of flowers. M: Oh, I like them very much, especially the one of pine trees. W: A smart choice! In traditional Chinese thinking, pine trees symbolize long life. M: That sounds
11、 very interesting. How much is it? W: Eight thousand yuan. M: Its a lot of money, but the picture is excellent. Ill take it. W: All right. 8. Which kind of painting does the man like best? A. Landscape. B. Figure. C. Flower-and-bird. 答案: C9. Which picture will the man buy? A. The one of bamboo. B. T
12、he one of pine trees. C. The one of flowers. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Jenny, you look so strong, quite different from what you used to be. How I envy you! W: I think youve heard the saying, “A sound mind dwells in a sound body. ” I have always tried my best to keep fit for both my study and wo
13、rk. M: Right you are! Can you give me some tips as to how to keep fit? W: To my mind, the best way to keep fit is to go in for sports. M: What kind of sports do you participate in? W: I go swimming once a week. I do this even in cold winter. M: I used to swim in high school, but I dont have time any
14、more. W: Thats too bad. Exercise is really important for your health. M: I know. Im getting a little fat. I am short of breath when going upstairs. W: Thats a bad sign. I think you need more exercise. Well, I m going swimming tonight. Do you want to go with me? M: OK. I really need to get in shape a
15、gain. 10. How does the woman keep fit? A. Taking exercise. B. Eating vegetables. C. Eating less. 答案: A11. What did the man often do when he was at school? A. Did nothing but study. B. Swam from time to time. C. Swam twice a week. 答案: B12. What can you infer the man will do this evening? A. Go to swi
16、m by himself. B. Go upstairs with the woman. C. Swim with the woman. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: I dont know what Im going to do if I lose my job. W: Dont worry. I dont think youre going to lose your job over one mistake. M: It was a rather big mistake. When you work as an investment adviser, one
17、 small mistake can cost the company millions. W: But it wasnt just you who was involved, right? You were only doing what your boss told you to do. M: Thats true, but my boss is dishonest. He said it was completely my fault. W: Lets think about what if that really happens. M: I can live on my savings
18、 for about 3 months. But I really dont want to live that kind of life. W: Well, when is your contract on your apartment up? M: Next month. W: If you really lose your job, you neednt rent that apartment. I think you can share a room with my brother for free until you find another job. M: Thats very k
19、ind of you but I hope that wont happen. 13. What does the man think of his boss? A. Hard-working. B. Dishonest. C. Greedy. 答案: B14. When will the man leave his apartment according to the contract? A. Next month. B. In two months. C. In three months. 答案: A15. What does the woman advise the man to do?
20、 A. Go back to school. B. Buy cheap things. C. Share a room with her brother. 答案: C16. What is TRUE according to the conversation? A. The woman made a mistake. B. The man made a mistake. C. The company suffered little loss. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: It was San Franciscos biggest party. As man
21、y as 800, 000 people crowded together on the Golden Gate Bridge. They wanted to be a part of the history of the bridge. The crowd broke all the records. There were many more people than anyone had expected. The party was for the 50th anniversary of the bridge opening. The Golden Gate Bridge was famo
22、us when it was built. Today, it is a beautiful landmark of San Francisco. The party began with a walk across the bridge that started at sunrise. One woman said, “This is the greatest day in the history of San Francisco. Theres no better day to walk the bridge. ” The bridge walk lasted four hours. Ma
23、ny people felt the bridge move in the wind as the crowd walked across. The sunrise walk was just the beginning of a full day of games, concerts and a parade of old cars. Some of the people and cars crossed the bridge on the opening day fifty years ago. Many of the older folks walked across the bridg
24、e when it was opened in 1937. Some came back with their grandchildren. 17. Why did so many people gather on the Golden Gate Bridge? A. They wanted to run across the bridge. B. They wanted to celebrate the 50th birthday of the bridge. C. They wanted to attend the official opening ceremony of the brid
25、ge. 答案: B18. When did the bridge walk begin? A. When the sun was rising. B. When the sun was setting. C. When the moon was rising. 答案: A19. How long did the party last? A. It lasted half a day. B. It lasted four hours. C. It lasted the whole day. 答案: C20. Which is NOT the activity at the party? A. W
26、alking. B. Concerts. C. Dancing. 答案: C第二部分阅读 (共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。APeople living in the UK take quite a few holidays abroad and in the country each year. Choices made about where to go, how to get there and what to do can either benefit or harm
27、the environment. While on holiday Many of the things you can do to be greener on holiday will be the same things you can do at homebut there are also some extra things too, like avoiding gifts made from endangered plants and animals. Here are some suggestions: Making the most of locally produced foo
28、d and drink, and local activities and attractions will support people in the area you are visiting and reduce the need for further environmental influence from transport. Switching off any air conditioning, heating and lights will help reduce climate change effect. Save watersome countries suffer fr
29、om water shortages and saving water can help avoid damage to our natural habitats. Endangered species Some gifts and foods available in some countries can be made from endangered plants or animals. Check before you buy, but if you doubt, avoid animal and plant gifts. More details of the types of pro
30、ducts to avoid and illegal trade hotspots can be found on the Souvenir Alert Webpage. Making a positive contribution to the place you are visiting There are ways in which your holiday can help support local people and the environment. There are many opportunities to volunteer and help with projects
31、that conserve and improve natural habitats. When you are away, or if you are looking for somewhere to visit, you can support projects or attractions which protect wildlife, such as nature reserves and conservation projects. 【语篇概述】本文主要讲述了旅游时必须做到保护环境、保护野生动物。 21. What can we do to help reduce climate c
32、hange, according to the passage? A. Save electricity. B. Go around on foot. C. Make good use of water. D. Buy local food and drink. 【解析】选A。细节理解题。根据While on holiday部分中的“Switching off any air conditioning, heating and lights will help reduce climate change effect. ”可知, 关掉空调, 供暖设备以及灯有利于减少气候变化的影响, 即节约用电
33、。 22. Why should we check the gifts and foods before buying them? A. Sometimes they are of poor quality. B. They may not be typical local products. C. Some of them will do harm to our health. D. They may be made from endangered animals or plants. 【解析】选D。细节理解题。根据Endangered species部分中的“Some gifts and
34、foods available in some countries can be made from endangered plants or animals. ”可知答案为D。 23. What can we infer from the passage? A. It is not easy for people to travel abroad. B. Not everyone can tell an illegal souvenir. C. Green holidays have been accepted by people. D. Volunteer work is a must f
35、or protecting natural habitats. 【解析】选B。推理判断题。根据常识并结合Endangered species部分中的“Check before you buy, but if you doubt, avoid animal and plant gifts. ”可知, 并不是每个人都能辨别非法纪念品。 B(2020兰州高二检测)A new study shows that rising levels of planet-warming gases may reduce important nutrients in food crops. Researchers s
36、tudied the effects of one such gascarbon dioxideon rice. The researchers grew rice plants in a controlled environment. They set carbon dioxide levels to what scientists were predicting for our planet by the end of the century. They found that the resulting rice crops had lower than normal levels of
37、vitamins, minerals and protein. The researchers said the effects of planet-warming gases would be most severe for the poorest citizens in some of the least developed countries. These people generally eat the most rice and have the least complex diets, they noted. In the experiment, scientists grew 1
38、8 kinds of rice in fields in China and Japan. They pumped carbon dioxide gas over the plants in an effort to create the atmosphere of the future. Rice grown under high carbon dioxide conditions had, on average, 13 to 30 percent lower levels of four B vitamins and 10 percent less protein. The crops a
39、lso had 8 percent less iron and 5 percent less zinc(锌)than rice grown under normal conditions. However, vitamin E levels increased by about 13 percent on average. “The results are bad news, especially for the nutrition of the poorer population in less-developed countries, ” said the University of To
40、kyos Kazuhiko Kobayashi, who helped to write the report. That includes about 600 million people in Indonesia, Cambodia, Myanmar, Bangladesh, Laos and other nations, mainly in Southeast Asia, the report said. One of the scientists is Sam Myers of Harvard University in the American state of Massachuse
41、tts. He said that findings like this are an example of the surprises climate change create. “My concern is there are many more surprises to come, ” he said. Myers noted that pollution, loss of some species, destruction of forests, and other human activities are likely to produce unexpected problems.
42、 He said that you cannot completely change all the natural systems that living organisms have grown to depend on over millions of years without having effects come back to affect our own health. The new study suggests a way to lower the nutritional harm of climate change. One way, Kobayashi said, is
43、 to grow different forms of rice that have shown to be more resistant to higher carbon dioxide levels. 【语篇概述】本文是一篇说明文。研究表明, 不断增加的温室气体可能会减少粮食作物的重要营养成分, 对人们的身体健康造成影响。24. Which country would be influenced most by planet-warming gases according to the text? A. China. B. Myanmar. C. America. D. Britain.
44、【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“the effects of planet-warming gases would be most severe for the poorest citizens in some of the least developed countries”和第四段中的“That includes about 600 million people in Indonesia, Cambodia, Myanmar, Bangladesh, Laos and other nations, mainly in Southeast Asia”可知温室气体对农作物的影响, 对
45、最不发达国家贫困的居民影响最为严重, 包括印尼、柬埔寨、缅甸、孟加拉国、老挝和其他主要位于东南亚的国家。25. How is Paragraph 3 mainly developed? A. By comparison. B. By giving examples. C. By analyzing causes. D. By listing facts. 【解析】选A。推理判断题。第三段是通过数据的比较, 让我们了解了温室气体对农作物的影响程度。 26. What does the underlined sentence in Paragraph 5 mean? A. Climate chan
46、ge will be difficult to predict. B. Climate change will lead to more good effects. C. Climate change will be harmful to the environment. D. Climate change will cause more unexpected problems. 【解析】选D。句意猜测题。根据第六段中的“Myers noted that pollution, loss of some species, destruction of forests, and other hum
47、an activities are likely to produce unexpected problems. ”可知Myers认为污染, 某些物种的丧失, 森林的破坏和其他人类活动可能会引发意想不到的问题。这些问题就是Myers提到的更多的意外。 27. Which of the following statements is true according to the text? A. Myers said we could change all the natural systems for the sake of our health. B. The poorest people i
48、n all the least developed countries would be influenced most. C. The researchers grew 18 kinds of rice in China and Japan in a controlled environment. D. Protein in rice grown under high carbon dioxide conditions increased by 10 percent. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段中的“In the experiment, scientists grew 18 kin
49、ds of rice in fields in China and Japan. They pumped carbon dioxide gas over the plants in an effort to create the atmosphere of the future. ”可知实验是科学家们在中国和日本的农田里种植了18种水稻。他们将二氧化碳气体输送到植物上方, 以创造未来的大气环境。由此推断种植水稻的实验是在可控的环境下进行的。 C(2017全国卷)After years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yell
50、owstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves. Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradua
51、lly displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around. The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populationsmajor fo
52、od sources for the wolfgrew rapidly. These animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the parks red foxes, and completely drove away the parks b
53、eavers. As early as 1966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park. They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems. Many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets. The govern
54、ment spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves. The US Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone. Today, the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down,
55、 while beavers and red foxes have made a comeback. The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well. 【语篇概述】本文是一篇说明文。主要讲述了以前在黄石地区随处可见的灰狼的消失以及所引发的一系列生态问题。政府为改善这一问题开展了历时30年的引进和繁育狼的计划, 迄今为止已经取得了很好的成效
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444785.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
