2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Amazing art(第3课时)Developing ideas Presenting ideas课时作业(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Amazing art第3课时Developing ideas Presenting ideas课时作业含解析外研版必修第三册 2020 2021
- 资源描述:
-
1、课时作业12Developing ideas & Presenting ideas.完形填空Yesterday evening I was watching the evening news on television. The news was about a _1_ for scientific discoveries. The announcer, whose name was Ralph Story, said something that caught my _2_. “All great discoveries,” he said, “are made by people betw
2、een the age of twentyfive and thirty.” Being a little over thirty myself, I wanted to _3_ with him. Nobody wants to think that he is past the age of making any _4_. The next day I went to the public library, spending several hours looking up the _5_ of famous people and their discoveries. Ralph was
3、right.First I looked at some of the scientific discoveries. One of the earliest, the famous experiment that _6_ that bodies of different weight fall at the same speed, was made by Galileo (伽利略) when he was 26. Madam Curie (居里夫人) started her research that led to a Nobel Prize when she was 28. Einstei
4、n(爱因斯坦) was 26 when he _7_ his worldchanging theory of relativity. Well, plenty of that. Yet I wondered if those “best years” were true in other _8_.Then how about _9_? Surely it needed the wisdom of age to make a good leader. Perhaps it did, but look when these people _10_ their careers. Winston Ch
5、urchill (丘吉尔) was elected to the House of Commons at the age of 26. Abraham Lincoln (林肯) _11_ the life of a country lawyer and was elected to the government at what age? Twentysix.But why dont best years come after thirty? After thirty, I _12_ most people do not want to take risks or try new ways in
6、 their lives. Then I thought of those famous people _13_ Shakespeare and Picasso. The former one was writing wonderful _14_ at the late age of fifty, _15_ the latter was still trying new ways of painting when he was ninety! Perhaps there is still hope for me.这是一篇记叙文。作者在看新闻时,听到 “所有伟大的发现,都是被25到30岁的人们发
7、现的。”这句话时,作者很不认同。就去图书馆查阅了科学领域、政治领域的一些杰出人物,发现他们的确都是在2530岁左右成就了自己。作者很失望,不过最后作者还是想起了莎士比亚和毕加索,他们年龄很大时依然在创作,给了作者一些希望。1A.program BconferenceCprize Dforecast答案:C解析:考查名词辨析。句意:新闻是关于科学发现的一个奖项。A.program程序,计划;B.conference会议,讨论; Cprize 奖品,奖赏;D.forecast预测。故选C。2A.mind BcareCsurprise Dattention答案:D解析:考查名词辨析。句意:广播员Ra
8、lph说了一些吸引我注意的事情。catch ones attention(吸引了的注意)是固定搭配,故选D。3A.talk BdisagreeCmeet Dadvise答案:B解析:考查动词辨析。句意:自己三十过了一点,我不想赞同他。没有人想认为他自己过了有所发现的年龄。可知,作者不赞同广播员的说法。A.talk谈话,讨论;B.disagree不同意,不一致;C.meet遇见,对付;D.advise建议,劝告。故选B。4A.discovery BchanceCresearch Dfortune答案:A解析:考查名词辨析。句意:没有人想认为他自己过了有所发现的年龄。空处与广播员说的“All gr
9、eat discoveries”中的discoveries呼应。A.discovery发现;B.chance机会;C.research研究;D.fortune财富,命运。故选A。5A.names BtheoriesCages Dachievements答案:C解析:考查名词辨析。句意:第二天,我去了公共图书馆,花了几个小时查阅名人和他们做出发现的年龄。这里的空格与上一句中的“past the age of.”呼应。A.names名字; Btheories理论;C.ages年龄;D.achievements成就。故选C。6A.predicted BprovedCdoubted Dtold答案:B
10、解析:考查动词辨析。句意:其中的最早的一个是著名科学家伽利略26岁时证明了不同重量的物体自由落下的速度是一样的。A.predicted预计;B.proved证明;C.doubted怀疑;D.told 告诉。故选B。7A.invented BlearnedCmade Dpublished答案:D解析:考查动词辨析。句意:爱因斯坦发表改变世界的相对论的时候26岁。A.invented发明;B.learned学习,得知;C.made整理,制造;D.published出版,发表。故选D。8A.fields BscienceCcourse Dages答案:A解析:考查名词辨析。句意:然而,我想,在其他领
11、域这个最好的年龄是不是真的呢?这里的空格与“scientific discoveries”呼应。A.fields领域;B.science科学;C.course科目,课程;D.ages年龄。故选A。9A.election BleadersCpolitics Dsociety答案:C解析:考查名词辨析。句意:那么政治领域是什么样的呢?这个空格与本段后两句中的“elected to the government(选为政府官员)”呼应。A.election选举,当选;B.leaders领导人;C.politics政治;D.society社会。选举领导人是政治领域的事情,故选C。10A.finished
12、 BstartedCwon Ddefeated答案:B解析:考查动词辨析。句意:可能真的需要年龄的智慧,但是我们看看这些人是在什么时候开始他们的事业的。这里的空格与下边的“was elected(被选为)”呼应,意为开始事业。A.finished完成;B.started开始;C.won赢得;D.defeated 击败,战胜。故选B。11A.led to Bdevoted toCgave up Dbegan with答案:C解析:考查动词短语辨析。句意:林肯放弃乡村律师生活然后被选为官员是在什么年龄呢?and前后连接了两个相反关系的词。A.led to 领导,通向; Bdevoted to 致力
13、于,奉献于;C.gave up放弃;D.began with 以开始。故选C。12A.guess BknowCagree Dbelieve答案:D解析:考查动词辨析。句意:过了三十岁,我相信很多人不想在生活中冒险或者去尝试新方法。A.guess猜测,认为;B.know知道,认识;C.agree同意;D.believe相信。故选D。13A.like BwithCas Dabout答案:A解析:考查介词辨析。句意:我想起了像莎士比亚和毕加索这样的名人。famous people与Shakespeare and Picasso是举例关系。A.like像;B.with 和;C.as作为,以身份;D.a
14、bout关于。故选A。14A.paintings BidiomsCworks Dpoems答案:C解析:考查名词辨析。句意:前者在50多岁的时候还在写很多伟大的作品。A.paintings绘画,油画;B.idioms成语,习语;C.works作品,工厂;D.poems诗歌。莎士比亚的作品有诗歌有戏剧。D选项表达片面。故选C。15A.when BwhileCwho Dafter答案:B解析:考查连词辨析。句意:前者在50多岁的时候还在写很多伟大的作品,然而后者在90岁的时候还在尝试新的绘画方法。前后句是并列对比关系。A.when当的时候,引导时间状语从句;B.while然而(并列连词),当的时候
15、(引导时间状语从句);C.who谁,什么人;D.after在之后。故选B。AFestivals are a great way to experience a destination in a different way. This article will fuel your wanderlust (漫游癖) and guide you to the best festivals.St Patricks DayWhere: Dublin, Ireland New York, USAWhen: 17 MarchSt Patricks Day has taken place in New Yor
16、k city on March 17th since 1762. On this day, the whole city turns green. Many Irish make traditional bread on this day. It is one of the most fun days of the year in New York City, when the whole city turns into a big green party.SXSWWhere: Austin, USAWhen:1019 MarchLike free things? Yeah me too! F
17、ree food, drink and music sound good? Welcome to Austin, Texas. SXSW is a festival for those who work in the music and film industries. There are “free” shows. You do have to pay but not by handing over cash; you have to give some time to queue but it is worth it to see some popular stars.Kings DayW
18、here: Amsterdam, NetherlandsWhen: 27 AprilEvery year on April 27 Amsterdam turns a very bright color of orange for Kings Day, which is the birthday of King WillemAlexander. It is a crazy fun celebration when the center of the city is car, bus, and bikefree. It is a market day, when anyone can sell p
19、retty much anything. Tips: Take a jacket with you, wear orange, and bring cash.Just for LaughsWhere: Montreal, CanadaWhen: 1430 JulyFor comedy lovers there is no other festival in the world better than Montreals Just for Laughs. The festival concentrates most of its shows in the Latin Quarter. Durin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445031.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
