2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 4 BODY LANGUAGE Section Ⅳ单元要点复习课时作业(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT BODY LANGUAGE Section 单元要点复习课时作业含解析新人教版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 要点
- 资源描述:
-
1、课时作业16Facial expressions carry meaning that is determined by situations and relationships.For example, in American culture (文化) the smile is in general an expression of pleasure.Yet it also has other uses.A womans smile at a police officer does not carry the same meaning as the smile she gives to a
2、young child.A smile may show love or politeness.It can also hide true feelings.It often causes confusion (困惑) across cultures.For example, many people in Russia consider smiling at strangers in public to be unusual and even improper.Yet many Americans smile freely at strangers in public places (alth
3、ough this is less common in big cities)Some Russians believe that Americans smile in the wrong places; some Americans believe that Russians dont smile enough.In Southeast Asian culture, a smile is frequently used to cover painful feelings.Vietnamese people may tell a sad story but end the story with
4、 a smile.Our faces show emotions (情感), but we should not attempt to “read” people from another culture as we would “read” someone from our own culture.The fact that members of one culture do not express their emotions as openly as members of another does not mean that they do not experience emotions
5、.Rather, there are cultural differences in the amount of facial expressions permitted.For example, in public and in formal situations many Japanese do not show their emotions as freely as Americans do.When with friends, Japanese and Americans seem to show their emotions similarly.It is difficult to
6、generalize about Americans and facial expressiveness because of personal and cultural differences in the United States.People from certain cultural backgrounds in the United States seem to be more facially expressive than others.The key is to try not to judge people whose ways of showing emotions ar
7、e different.If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of “reading” the other person incorrectly.文章大意:本文是一篇说明文。文章讲述了面部表情通常由语境和社会关系决定,然而在不同的文化背景下,相同的表情也可能表示不同的含义。所以为了不误读他人的表情,我们应该了解他人的文化背景。1What does the smile usually mean in the US?ALove.BPoliteness.CJoy.DThankfulness.
8、答案:C解析:细节理解题。根据文章第一段中的“For example, in American culture (文化) the smile is in general an expression of pleasure.”可知,在美国文化中微笑通常代表快乐。故选C。2The author mentions the smile of the Vietnamese to prove that smile can _.Ashow friendliness to strangersBbe used to hide true feelingsCbe used in the wrong placesDs
9、how personal habits答案:B解析:细节理解题。根据文章第一段中的“In Southeast Asian culture, a smile is frequently used to cover painful feelings.Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smile.”可知,在越南微笑经常用来掩盖痛苦的情绪。故选B。3What should we do before attempting to “read” people?AUnderstand their cultural b
10、ackgrounds.BLearn about their relations with others.CFind out about their past experiences.DFigure out what they will do next.答案:A解析:推理判断题。根据文章第二段中的“Our faces show emotions (情感), but we should not attempt to read people from another culture as we would read someone from our own culture.”可知,我们经常以自己的文
11、化背景来解读他人的表情,这是不对的。解读他人的表情前,我们应该了解他们的文化背景。故选A。4What would be the best title for the text?ACultural differencesBSmiles and relationshipsCFacial expressivenessDHabits and emotions答案:C解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲不同的文化背景对面部表情的影响很大,相同的表情在不同的文化环境下有不同的意思。故选C。Most of us lead a busy life._1_We think, “If I reached m
12、y goal, then I would be happy.” or “If I could get a better job, then I would enjoy life.”But why not enjoy life right now?Firstly, take time to notice and appreciate the beauty in your own surroundings._2_ There is a great big world of wonder and beauty around us! And as Brodersen explains,“Look fo
13、r the beauty of the sunrise and of a friends smile that brightens your day.Open your eyes to see the beauty you might not normally see.Doing so helps to cheer you up.”Secondly, taking time to experience some simple pleasures also can bring joy to your heart and ease your stress.Take me for example._
14、3_ One universal simple pleasure is finding things that make you laugh.Make time to laugh every day.Thirdly, dont take your family and friends for granted.Rich, rewarding relationships add greatly to the enjoyment of life.When you think of someone, why not call, email or write them?_4_As Wayne Lawto
15、n explains,“Invest time in relationships.Remove the attitude: Whats in it for me? Happiness is found in putting others interests, desires and concerns ahead of our own whenever possible.Selfishness is a deadend street.”_5_ ABe aware of beauty in nature.BSo please treasure relationships.CYou dont nee
16、d to travel far to find beauty.DDriven by the“urgent”,we forget to enjoy life.EIn my spare time, I enjoy collecting stamps and reading novels.FA short email or phone call can make a world of difference to someone.GI delight in simple things like my favourite tea drink, a bubble bath or family photos
17、.文章大意:本文是一篇议论文。文章讲述了现在很多人都忙于生活,忘记了享受生活,所以我们要学会从简单的事情中获得快乐,并且注意人际关系等方面的问题。1D解析:根据上文“Most of us lead a busy life.”可知,大多数人过着忙碌的生活,故D项“Driven by the urgent,we forget to enjoy life.”符合此处语境。故选D。2C解析:根据下句“There is a great big world of wonder and beauty around us!”可知,在我们的身边就有很多美丽的风景,故C项“You dont need to tra
18、vel far to find beauty.”符合语境。故选C。3G解析:根据上文“.taking time to experience some simple pleasures also can bring joy to your heart and ease your stress.”可知,要从简单的事情中得到快乐,故G项“I delight in simple things like my favourite tea drink, a bubble bath or family photos.”与之相符。故选G。4F解析:根据上一句“When you think of someone
19、, why not call, email or write them?”可知,有时候打个电话或者发个邮件都会有很好的作用,故F项“A short email or phone call can make a world of difference to someone.”与之相符。故选F。5B解析:根据本段中的“Rich, rewarding relationships add greatly to the enjoyment of life.”及改善人际关系的描述可知,B项“So please treasure relationships.”符合此处语境。故选B。Body language
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445056.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
