2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Space Exploration Section Ⅳ写作指导作业(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Space Exploration Section 写作指导作业含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 写作 指导 作业
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Space ExplorationUnit 4Section 请同学们认真完成 练案16 阅读理解Satellites are an important part of our ordinary lives.For example, the information for weather forecasts is sent by satellite.Some satellites have cameras which take photographs of the Earth to show how clouds are moving.Satellites are also us
2、ed to connect our international phone calls.Computer connections of the World Wide Web and Internet also use satellites.Many of our TV programmes come to us through satellites.Airplane pilots also sometimes use a satellite to help them find their exact location.We use satellites to send television p
3、ictures from one part of the world to another.They are usually 35,880 kilometres above the equator (赤道)Sometimes we can see a satellite in the sky and it seems to stay in the same place.This is because it is moving around the world at 11,000 kilometres an hourexactly the same speed that the earth ro
4、tates (转动)A satellite must orbit the Earth with its antennae (天线) facing the earth.Sometimes, it moves away from its orbit, so there are little rockets on it which are used to put the satellite back in the right position.This usually happens about every five or six days.Space is not empty! Every wee
5、k, more and more satellites are sent into space to orbit the Earth.A satellite usually works for about 1012 years.Satellites which are broken are sometimes repaired by astronauts or sometimes brought back to the Earth to be repaired.Often, very old or broken satellites are left in space to orbit the
6、 Earth for a very long time.This is very serious because some satellites use nuclear power and they can crash into each other.文章大意:本文是一篇科普说明文。对各种卫星的用途、卫星工作的状态以及人们对已损坏卫星的处理办法进行了解释说明。1Which of the following is NOT done by satellites according to the passage?_D_ASending information for weather forecast
7、s.BTaking photographs of the Earth.CSending TV pictures.DProviding food for airplane pilots.解析:细节理解题。根据第一段和第三段首句不难看出,卫星可以传递天气预报信息、拍摄地球照片、传递电视图片等,但是没说为飞行员提供食物,所以选择D项。2Why does the satellite move around the world at the same speed as the Earth rotates?_B_AIn order to take photographs.BIn order to stay
8、 in a certain position in the orbit.CIn order to move away from its orbit.DIn order to send television pictures.解析:细节理解题。根据第三段内容可以看出,卫星之所以用和地球自转相同的速度绕地球旋转,是为了保持在一定位置上。显然B项正确。3What does the underlined word “This” in the 3rd paragraph refer to?_C_AA satellite.BA little rocket.CA satellite seems to sta
9、y in the same place in the sky.DThe satellite puts the rockets in the right position.解析:代词指代题。this在此替代前文的“Sometimes we can see a satellite in the sky and it seems to stay in the same place.”故选C项。4Which is true of satellites?_A_AA satellite usually works for about 1012 years.BEvery time a satellite g
10、ets broken, it is brought back to the Earth to be repaired.CA broken satellite is never left in space.DBroken satellites often crash into each other.解析:细节理解题。根据最后一段不难看出A项正确。七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020新课标卷)A Few Tips for Self-AcceptanceWe all want it.to accept and love ourselves
11、. But at times it seems too difficult and too far out of reach. _1.B_ Heres a handful of ways that will set you in the right direction._2.F_ Do not follow the people who make you feel not-good-enough. Why do you follow them? Are you hoping that eventually you will feel empowered because your life is
12、 better than theirs? Know that your life is your own;you are the only you in this world.Forgive yourself for mistakes that you have made. We are often ashamed of our shortcomings, our mistakes and our failures. _3.D_ You will make mistakes, time and time again. Rather than getting caught up in how y
13、ou could have done better, why not offer yourself a compassionate (有同情心) response? “That didnt go as planned. But, I tried my best.”Recognize all of your strengths. Write them down in a journal. Begin to train your brain to look at strength before weakness. List all of your accomplishments and achie
14、vements. You have a job, earned your degree, and you got out of bed today. _4.C_Now that youve listed your strengths, list your imperfections. Turn the page in your journal. Put into words why you feel unworthy, why you dont feel good enough. Now, read these words back to yourself. _5.A_ Turn to a p
15、age in your journal to your list of strengths and achievements. See how awesome you are?AFeeling upset again?BWhere do you start?CNothing is too small to celebrate.DRemember, you are only human. ESet an intention for self-acceptance.FStop comparing yourself with others.GWhen does the comparison game
16、 start?文章大意:这是一篇说明文。文章介绍了几个自我接纳的小技巧。解析:1根据题目“A Few Tips for Self-acceptance(自我接纳的几点建议)”及下文的“Heres a handful of ways that will set you in the right direction.(这有很多可以帮你找到正确方向的方法)”可知,选项B Where do you start? (从哪里开始呢?)最合下文语境,故选B项。2根据下文“Are you hoping that eventually you will feel empowered because your l
17、ife is better than theirs? Know that your life is your own;you are the only one in this world.(你是否希望最终你会因为自己的生活比他们的好而感到有力量?要知道,你的生活是你自己的;你在这个世界上是独一无二的)”可知,本段主要讲述不要把自己和别人作比较,因为生活是我们自己的,我们也是世界上独一无二的。故F.Stop comparing yourself with others.(停止把自己和别人进行比较)可以作为本段中心句,故选F项。3根据本文的中心句“Forgive yourself for mist
18、akes that you have made. (原谅自己所犯的错误)”及下文的“You will make mistakes, time and time again. (你会一次又一次地犯错误。)”可知,本句是在说明要讲自己看作一个普通人,普通人是会犯错的。选项D Remember, you are only human.(记住,你只是个人)与上下文衔接最好,故选D项。4根据上文“List all of your accomplishments and achievements. You have a job, earned your degree, and you got out of
19、 bed today.(列出你所有的成就。你有了一份工作,拿到了学位,今天你摆脱了困境。)”可知,这些小事都是你取得的成就,都值得庆祝,即没有什么事是太小而不值得庆祝的。故选C项。5结合上文“Put into words why you feel unworthy, why you dont feel good enough. Now, read these words back to yourself.(用语言来解释为什么你觉得自己不值得,为什么你觉得自己不够好。现在,自己读一下这些话)”和下文的“Turn to a page in your journal to your list of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445214.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023届安徽省皖江学校高三上学期开学考试化学试卷.pdf
