分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Music Section Ⅱ练习(含解析)新人教版必修第二册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445319
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:13
  • 大小:71.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材高中英语 Unit Music Section 练习含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 练习 解析 新人 必修 第二
    资源描述:

    1、Unit 5 MusicSection Reading and Thinking (1)阅读理解AVienna is a beautiful old city on the River Danube in the centre of Europe. Its the capital city of Austria and the centre of European classical music. In the 18th century a lot of musicians came to study and work in Vienna.In the Strauss family, ther

    2、e were two composers called Johann Strauss: a father and a son. The father, Johann Strauss the elder, wrote and played music for traditional dances, called the waltz. His dance music made him famous all over Europe. The son, Johann Strauss the younger, was also very successful and popular. He wrote

    3、over 150 waltzes. In 1867 he wrote The Blue Danube waltz.Mozart was another very important composer. He was born in Austria in 1756. Before he was six, he played not only the piano but also the violin. His family took him around Europe and he gave concerts in many cities. He wrote hundreds of wonder

    4、ful pieces of music. But he became very poor and died in 1791 when he was only 35. Like Johann Strauss, the father and the son, he was a great European musician, and many people still think his music is perfect.1. What do we know about Vienna from paragraph 1?A. Its a beautiful new city.B. Its on th

    5、e River Danube.C. Its in the centre of Austria.D. Its the centre of European pop music.解析:细节理解题。根据第一段第一句“Vienna is a beautiful old city on the River Danube in the centre of Europe.”可知,维也纳在多瑙河畔。答案:B2. What was Johann Strauss the elder famous for?A. The dance music.B. His son.C. The Blue Danube.D. The

    6、 concerts.解析:细节理解题。根据第二段第三句“His dance music made him famous all over Europe.”可知,老施特劳斯因舞曲而著名。答案:A3. What can be inferred about Mozart from the passage?A. He was stupid and lazy.B. He was clever but lazy.C. He was stupid but hard-working.D. He was clever and hard-working.解析:推理判断题。根据第三段可知,莫扎特在很小的时候就会弹钢

    7、琴、拉小提琴、开音乐会,并且还谱曲数百首,由此推断莫扎特非常聪明且努力。答案:D4. This passage can be found most probably in the part of in a newspaper.A. NewsB. Recreation(娱乐)C. AdD. Sport解析:推理判断题。本篇文章主要介绍了三个著名的作曲家,均与新闻、广告和体育无关,应该能在报纸娱乐版面读到这篇文章。答案:BBCountry music is one of the most popular kinds of music in the United States today becau

    8、se it is about simple but strong human feelings and eventslove, sadness, good times, and bad times. It tells real-life stories and sounds the way people really talk. As life becomes more complicated(复杂的), it is good to hear music about ordinary people.Country music, sometimes called country-western,

    9、 comes from two kinds of music. One is the traditional music of the people in the Appalachian Mountains in the eastern United States. The other is traditional cowboy music from the West. The singers usually play the guitars, and in the 1920s they started using electric guitars. At first city people

    10、said country music was low class. It was popular mostly in the South. But during World War , thousands of southerners went to the Northeast and Midwest to work in the factories. They took their music with them. Soldiers from the rest of the country went to army camps(军营) in the South. They learned c

    11、ountry music. Slowly it became popular all over the country.Today country music is also popular everywhere in the United States and Canadain small towns and in New York City, among black and white, and among educated and uneducated people. About 1,200 radio stations broadcast country music twenty-fo

    12、ur hours a day. English stars sing it in British English, and people in other countries sing it in their own languages. The music that started with cowboys and southerners is now popular all over the world.5. Where does country music come from according to the passage?A. The Northeast and Midwest.B.

    13、 Factories and army camps in the South.C. The Appalachian Mountains and the West.D. Real-life stories in small towns.解析:细节理解题。根据文章第二段可知它起源于两个地方阿巴拉契亚山及西部,故选C。答案:C6. Where was country music mainly popular before World War ? A. In the South.B. In the North. C. In the Midwest.D. In the Northeast.解析:细节理解

    14、题。根据第二段“It was popular mostly in the South.”可知二战之前乡村音乐主要在南部流行,故选A。答案:A7. Which of the following is NOT true according to the passage?A. Country music is about human feelings and events.B. Country music is sung by stars all in English.C. Country music is popular among city people today.D. City people

    15、 didnt like country music at first.解析:推理判断题。根据最后一段“English stars sing it in British English, and people in other countries sing it in their own languages.”可知乡村音乐并不是全用英文歌唱的,故选B。答案:BCMichael Jackson was on the road of performing when he was five years old. As is known to all, the road to fame and fort

    16、une is a long, hard one.Michael remembers those early years when he was young. “My father was a machine operator,” he explained, “and he worked at a steel plant. My mother worked at Sears, a big department store. But they were both musicians.”Michaels father Joe Jackson realised his sons had a lot o

    17、f talent, and he knew he could train them to become fine musicians. In those days there were plenty of music groups and some of them were very good. He knew if his sons were to stand out, they would have to be the best.Practice makes perfect. And the Jackson boys practised! Gradually the group took

    18、shape. Then word of this group began to get around. Thus Michael got a chance to do some solo songs. In the following years, Michael was always on the top. One million records of his were sold in New Zealand, which has only a total population of three million!When Michael was eighteen, he entered an

    19、other field of his career(生涯)acting. “I plan to star in movies,” he told his friends, “but of course, my first love is music.”Michael wrote a lot of his own songs. “Songs came about in the strangest ways,” he said. “Ill just wake up from sleeping and there is a whole song coming into my head. And th

    20、en I put it down on the paper.”Still, with all his success, Michael managed to keep his head calm. “I just do a different job from other people,” he said, “but it doesnt make me think Im better than other people.”To be quite honest, his fans just love to hear and watch him!8. What can we know from t

    21、he passage?A. Michael Jacksons parents enjoyed music a lot.B. Michaels mother worked in a factory when he was young.C. Michaels father spent a lot of time in drinking.D. Michael began to earn money when he was only four years old.解析:细节理解题。根据第二段中的“But they were both musicians.”可知,Michael Jackson的父母非常

    22、喜欢音乐。答案:A9. What did Joe Jackson realise?A. His children didnt need much practice.B. His children had little talent to be musicians.C. His children couldnt become famous if they werent the best.D. There were a small number of music groups in those days.解析:推理判断题。根据第三段中“He knew if his sons were to sta

    23、nd out, they would have to be the best.”可知,Joe Jackson意识到如果他的孩子们不能做到最好就很难出名。答案:C10. Whats the main idea of the passage?A. How Mr Jackson trained his children.B. How the Jacksons became successful.C. Why Michael is so popular all over the world.D. How Michael becomes so popular all over the world.解析:

    24、主旨大意题。从整篇文章来看,文章主要讲述的是Michael Jackson如何从一个孩子一步一步走向成功的。故选D。答案:D DFive tips for safe runningWe all know that exercise is good for our health. But some kinds of exercise may be better than others. Running, for example, may help to protect against heart disease and other health problems.Running is good

    25、exercise, but it can be hard on the body. 11Take it easy. Do not run too much, too soon or too fast. Most people get running injuries when they push themselves too bad. The body needs time to get used to increases in distance or speed. 12Listen to your body. Most running injuries do not come unexpec

    26、tedly. 13 They may include body aches, sore muscles(肌肉酸痛) and pain that does not go away.14 There is no single best shoe for every runner. You should find the shoes that offer the best fit and support for your feet. More importantly, you should replace your shoes every 500 to 800 kilometres.Take goo

    27、d notes. Take time after each run to write down what you did and how you felt. Look for patterns, things that happen over and over again. These notes will help you find the best exercise for you.Cross train. As we said earlier, running is hard on your body. So physical fitness experts suggest some f

    28、orms of cross training to improve muscle balance and to help you stay injury free. They say swimming, yoga, and riding a bicycle are good exercises to combine with running. 15 A. Get good running shoes.B. Usually, there are warning signs.C. Running may also help you live longer.D. These exercises ar

    29、e easier on the body.E. Muscles and joints(关节) need time to recover.F. As advertisements for the running shoes Nike say, “Just do it.”G. Here are five ideas to reduce the risk of injuries.答案:11. G12. E13. B14. A15. DReading and Thinking (2)基础测评. 单句语法填空1. His (perform) in the test was not good enough

    30、.2. John has gone to hospital for special (treat).3. Listening to music enables us (feel) relaxed.4. The difficulty was how he could prove his ideas other scientists. 5. Our (origin) plan was to go to Spain, but it was too expensive.6. He showed his ticket to the (conduct) and got on.7. I use the sh

    31、ort-wave radio to get the (late) news. 8. This (compose) is writing a beautiful song.9. These ocean waves are among the earths most complicated natural (phenomenon).10. The virtual choir is a wonderful way for people around the world (sing) with one voice.答案: 1. performance2. treatment3. to feel4. t

    32、o5. original6. conductor7. latest8. composer9. phenomena10. to sing. 用方框内所给短语的适当形式填空come up with, hundreds of, take part in, fall in love with, for the first time, graduate from, lead to, more than1. They all dressed up to the New Years party.2. An unexpected discovery makes me deeply this place.3.

    33、Students often travel miles to get here.4. Several of the members suggestions of their own already.5. I will Peking University with a masters degree in June of this year.6. They talked on the phone for an hour. 7. Too much work and too little rest often illness.8. He looked at me without speaking, a

    34、nd I could see the pride that filled him.答案:1. take part in2. fall in love with3. hundreds of4. have come up with5. graduate from6. more than7. leads to8. for the first time. 语法填空Imagine 1. (have) the opportunity to sing together with 2. (hundred) of other people while you are at home alone. You can

    35、 do this in a virtual choir. Virtual choir members record 3. (they) while they perform alone on video. These videos are uploaded 4._the Internet, and they are put together into one video 5. you can see onlinea virtual choir. Anyone can take part in a virtual choir from anywhereall you need is a vide

    36、o camera and an Internet 6. (connect). You dont even need a studio. A virtual choir helps connect ordinary people together. It 7. (enable) them to add their voices to those of other individuals and become part of the 8. (globe) community. It 9. (prove) to be a positive influence on 10. lives of many

    37、 people since it was created.答案:1. having2. hundreds3. themselves4. onto5. that6. connection7. enables8. global9. has proved10. the提升测评. 阅读理解A teacher says music education in schools has kind of turned into amusement. Classroom lessons focus heavily on pop while understanding the classical art form

    38、and its history should be paid attention to. A professor in music and music education at the University of NSW, Robert Walker, argues that all students should study the works of Western classical composers such as Haydn and Tchaikovsky.Professor Walker says students are missing out on an important p

    39、art of the cultural heritage because they fail to study classical music, as the little music that children learn at school is mainly pop. The lack of music teaching is serious, especially in government schools where there are not enough specialist music teachers.A national review in 2005 made 15 sug

    40、gestions, but Professor Walker said it still failed to deal with the lack of classical music taught in schools.“Im not against pop music, but its very simple, and not difficult either to play or to sing,” Professor Walker says. “But classical music is challenging and although it is part of Australia

    41、s cultural heritage, most children learn it only through Hollywood films.”“At least children ought to know whats happening in Western culture. Its part of the cultural heritage,” he says. “Asian students know more about Western classical music than most children in the West.”Professor Walker has tau

    42、ght music and music teachers in Britain, Canada and Australia and is a former chief examiner for the International Baccalaureate and a former chairman of the research committee of the International Society for Music Education. Professor Walker says no school curriculum(课程) in Australia lists a piece

    43、 of music that children should study, such as the Mendelssohns.“This lack of standard texts means that some children can be brought up totally on Western classical music, others on Elvis Presley, or on any music the teacher wants to teach. The situation should be changed as soon as possible,” he say

    44、s.1. Whats the problem in music education in Professor Walkers opinion?A. Children know nothing about their cultural heritage.B. Classical music education isnt valued in schools.C. Pop music is simple and not difficult to play and sing.D. Australian schools need more specialist music teachers.解析:细节理

    45、解题。 由第一段最后一句“ the classical art form and its history should be paid attention to.”可知Robert Walker教授的观点是重视古典音乐。故选B。答案:B2. Why should students study classical music according to the passage?A. It is part of the cultural heritage.B. It is good for their growing up.C. It is difficult to play and sing.D.

    46、 It is popular only in Asia.解析:细节理解题。 由第三段第一句“ says students are missing out on an important part of the cultural heritage ”可知,学生应当重视并学习古典音乐,因为它是文化遗产的一部分。故选A。答案:A3. According to the passage, which one is different from the other three?A. Haydn.B. Tchaikovsky.C. Mendelssohn.D. Elvis Presley.解析:推理判断题。

    47、 由最后一段中“ others on Elvis Presley, or on any music the teacher wants to teach.”可判断,Elvis Presley不同于其他三位作曲家。故选D。答案:D. 完形填空Follow Every RainbowShirley Allen loved to sing and play the piano. She studied music in college and her 1 was to become a concert pianist or blues singer.Everything 2 when she was

    48、 20 years old. She became sick with what doctors 3 was typhoid fever and she almost died. Doctors gave her medicine to help her get well, but the medicine 4 her to become 5 deaf. She could no longer hear the music which she had always 6.Shirley would never give up playing the piano, 7 she did decide

    49、 to change 8. She transferred to Gallaudet University and studied English. In 1964,Shirley graduated from Gallaudet and looked for a 9. She wanted to be 10 and work full-time.For three years, Shirley worked as a clerk in Washington DC.11, in 1967 she was asked to work at Gallaudet University as a do

    50、rm supervisor (宿舍监管员). Shirley supervised young women who 12in the university during the school year. She also taught English.Some-how she found time to 13 graduate school at Howard University in Washington, DC. In 1972, Shirley received her MA degree.Always 14 a new challenge, in 1973 Shirley becam

    51、e a professor at National Technical Institute for the Deaf(NTID), which15 deaf and hard-of-hearing students technical and professional training.This 16 woman became the first black deaf female in the world to receive her PhD. She made 17 in 1992, 18 she received the highest degree in education from

    52、the University of Rochester in New York.Dr Shirley Jeanne Allen has travelled many roads and19 many rainbows searching for her dream. With courage and 20, she never gave up.1. A. jobB. interest C. dreamD. duty 解析:由上一句可知Shirley喜欢唱歌、弹钢琴,故成为钢琴家或歌手是她的梦想。答案:C2. A. changedB. disappeared C. stoppedD. ended

    53、解析:根据后文她几乎死去、耳朵失聪可知,一切发生了变化。change改变;disappear消失;stop停止;end结束。答案:A3. A. saidB. agreedC. foundD. thought解析:根据下文医生给她吃药结果却使她失聪可知,是医生误诊,医生本来以为是伤寒引起的发烧。答案:D4. A. allowedB. causedC. encouragedD. enabled解析:cause sb to do sth使某人做某事。这里指药使她完全失聪了。答案:B5. A. almost B. totallyC. actuallyD. gradually解析:根据下文她再也听不见音

    54、乐可知,药使她完全失聪了。almost几乎;totally完全地;actually事实上;gradually逐渐地。答案:B6. A. playedB. lovedC. performedD. remembered解析:文章一开始就提到Shirley喜欢音乐以及她的梦想,故此处选B项。答案:B7. A. andB. soC. butD. even if 解析:上句说她不愿放弃弹钢琴,下句又说决定改变并改学英文,前后意思转折,故选but。答案:C8. A. careerB. interestC. lifeD. attitude解析:由下文可看出她改变了自己的职业。career职业;interes

    55、t兴趣;life生活;attitude态度。答案:A9. A. boyfriendB. company C. jobD. university解析:根据下文的全职工作可知,此处应为毕业后找工作。答案:C10. A. happyB. independent C. freeD. confident解析:句意:她想做全职工作,自己独立。happy 高兴的,快乐的;independent 独立的;free自由的;免费的;confident自信的。答案:B11. A. HoweverB. ThereforeC. ThenD. Besides 解析:她先做职员,然后又在加劳德特大学里当宿舍监管员。then

    56、表示时间的顺承关系。答案:C12. A. workedB. studiedC. livedD. played解析:根据常识,宿舍监管员的职责是监管住在大学宿舍里的年轻女生。答案:C13. A. attendB. observeC. describeD. advertise解析:由下文Shirley得到学位可知,她在工作之余还挤出时间在霍华德大学上学。attend school上学。答案:A14. A. interested inB. busy withC. concerned aboutD. ready for解析:她总是准备好迎接新的挑战。be interested in对感兴趣;be bu

    57、sy with忙于;be concerned about关心;be ready for为做好准备。答案:D15. A. teachesB. promisesC. paysD. offers解析:此处指为聋人或听力有困难的学生提供专业的技术培训。offer sb sth为某人提供某物。答案:D16. A. amazingB. strictC. wealthyD. beautiful解析:由下文她所取得的成就可知,她是令人惊讶的。amazing令人惊讶的;strict严格的;wealthy富有的;beautiful美丽的。答案:A17. A. progressB. historyC. sugges

    58、tionsD. excuses解析:当Shirley获得教育领域最高学位的时候,她创造了历史,将自己载入了史册。progress进步;history历史;suggestion建议;excuse借口,理由。答案:B18. A. afterB. whileC. untilD. when解析:此处指当她获得最高学位的时候。when后面所跟谓语动词既可以是延续性的,也可以是非延续性的,但while后面所跟谓语动词只能是延续性的,故用when。答案:D19. A. foundB. watched C. followedD. appreciated解析:此处指Shirley一直在为实现梦想而奋斗。find找到;watch观看;follow跟随;appreciate欣赏,感激。答案:C20. A. determinationB. intelligenceC. strengthD. pride 解析:勇气和决心使得她永不放弃。determination决心;intelligence智慧;strength力量;pride骄傲,自豪。答案:A

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Music Section Ⅱ练习(含解析)新人教版必修第二册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445319.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1