2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 Music Section Ⅱ练习(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Music Section 练习含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 练习 解析 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、Unit 5 MusicSection Reading and Thinking (1)阅读理解AVienna is a beautiful old city on the River Danube in the centre of Europe. Its the capital city of Austria and the centre of European classical music. In the 18th century a lot of musicians came to study and work in Vienna.In the Strauss family, ther
2、e were two composers called Johann Strauss: a father and a son. The father, Johann Strauss the elder, wrote and played music for traditional dances, called the waltz. His dance music made him famous all over Europe. The son, Johann Strauss the younger, was also very successful and popular. He wrote
3、over 150 waltzes. In 1867 he wrote The Blue Danube waltz.Mozart was another very important composer. He was born in Austria in 1756. Before he was six, he played not only the piano but also the violin. His family took him around Europe and he gave concerts in many cities. He wrote hundreds of wonder
4、ful pieces of music. But he became very poor and died in 1791 when he was only 35. Like Johann Strauss, the father and the son, he was a great European musician, and many people still think his music is perfect.1. What do we know about Vienna from paragraph 1?A. Its a beautiful new city.B. Its on th
5、e River Danube.C. Its in the centre of Austria.D. Its the centre of European pop music.解析:细节理解题。根据第一段第一句“Vienna is a beautiful old city on the River Danube in the centre of Europe.”可知,维也纳在多瑙河畔。答案:B2. What was Johann Strauss the elder famous for?A. The dance music.B. His son.C. The Blue Danube.D. The
6、 concerts.解析:细节理解题。根据第二段第三句“His dance music made him famous all over Europe.”可知,老施特劳斯因舞曲而著名。答案:A3. What can be inferred about Mozart from the passage?A. He was stupid and lazy.B. He was clever but lazy.C. He was stupid but hard-working.D. He was clever and hard-working.解析:推理判断题。根据第三段可知,莫扎特在很小的时候就会弹钢
7、琴、拉小提琴、开音乐会,并且还谱曲数百首,由此推断莫扎特非常聪明且努力。答案:D4. This passage can be found most probably in the part of in a newspaper.A. NewsB. Recreation(娱乐)C. AdD. Sport解析:推理判断题。本篇文章主要介绍了三个著名的作曲家,均与新闻、广告和体育无关,应该能在报纸娱乐版面读到这篇文章。答案:BBCountry music is one of the most popular kinds of music in the United States today becau
8、se it is about simple but strong human feelings and eventslove, sadness, good times, and bad times. It tells real-life stories and sounds the way people really talk. As life becomes more complicated(复杂的), it is good to hear music about ordinary people.Country music, sometimes called country-western,
9、 comes from two kinds of music. One is the traditional music of the people in the Appalachian Mountains in the eastern United States. The other is traditional cowboy music from the West. The singers usually play the guitars, and in the 1920s they started using electric guitars. At first city people
10、said country music was low class. It was popular mostly in the South. But during World War , thousands of southerners went to the Northeast and Midwest to work in the factories. They took their music with them. Soldiers from the rest of the country went to army camps(军营) in the South. They learned c
11、ountry music. Slowly it became popular all over the country.Today country music is also popular everywhere in the United States and Canadain small towns and in New York City, among black and white, and among educated and uneducated people. About 1,200 radio stations broadcast country music twenty-fo
12、ur hours a day. English stars sing it in British English, and people in other countries sing it in their own languages. The music that started with cowboys and southerners is now popular all over the world.5. Where does country music come from according to the passage?A. The Northeast and Midwest.B.
13、 Factories and army camps in the South.C. The Appalachian Mountains and the West.D. Real-life stories in small towns.解析:细节理解题。根据文章第二段可知它起源于两个地方阿巴拉契亚山及西部,故选C。答案:C6. Where was country music mainly popular before World War ? A. In the South.B. In the North. C. In the Midwest.D. In the Northeast.解析:细节理解
14、题。根据第二段“It was popular mostly in the South.”可知二战之前乡村音乐主要在南部流行,故选A。答案:A7. Which of the following is NOT true according to the passage?A. Country music is about human feelings and events.B. Country music is sung by stars all in English.C. Country music is popular among city people today.D. City people
15、 didnt like country music at first.解析:推理判断题。根据最后一段“English stars sing it in British English, and people in other countries sing it in their own languages.”可知乡村音乐并不是全用英文歌唱的,故选B。答案:BCMichael Jackson was on the road of performing when he was five years old. As is known to all, the road to fame and fort
16、une is a long, hard one.Michael remembers those early years when he was young. “My father was a machine operator,” he explained, “and he worked at a steel plant. My mother worked at Sears, a big department store. But they were both musicians.”Michaels father Joe Jackson realised his sons had a lot o
17、f talent, and he knew he could train them to become fine musicians. In those days there were plenty of music groups and some of them were very good. He knew if his sons were to stand out, they would have to be the best.Practice makes perfect. And the Jackson boys practised! Gradually the group took
18、shape. Then word of this group began to get around. Thus Michael got a chance to do some solo songs. In the following years, Michael was always on the top. One million records of his were sold in New Zealand, which has only a total population of three million!When Michael was eighteen, he entered an
19、other field of his career(生涯)acting. “I plan to star in movies,” he told his friends, “but of course, my first love is music.”Michael wrote a lot of his own songs. “Songs came about in the strangest ways,” he said. “Ill just wake up from sleeping and there is a whole song coming into my head. And th
20、en I put it down on the paper.”Still, with all his success, Michael managed to keep his head calm. “I just do a different job from other people,” he said, “but it doesnt make me think Im better than other people.”To be quite honest, his fans just love to hear and watch him!8. What can we know from t
21、he passage?A. Michael Jacksons parents enjoyed music a lot.B. Michaels mother worked in a factory when he was young.C. Michaels father spent a lot of time in drinking.D. Michael began to earn money when he was only four years old.解析:细节理解题。根据第二段中的“But they were both musicians.”可知,Michael Jackson的父母非常
22、喜欢音乐。答案:A9. What did Joe Jackson realise?A. His children didnt need much practice.B. His children had little talent to be musicians.C. His children couldnt become famous if they werent the best.D. There were a small number of music groups in those days.解析:推理判断题。根据第三段中“He knew if his sons were to sta
23、nd out, they would have to be the best.”可知,Joe Jackson意识到如果他的孩子们不能做到最好就很难出名。答案:C10. Whats the main idea of the passage?A. How Mr Jackson trained his children.B. How the Jacksons became successful.C. Why Michael is so popular all over the world.D. How Michael becomes so popular all over the world.解析:
24、主旨大意题。从整篇文章来看,文章主要讲述的是Michael Jackson如何从一个孩子一步一步走向成功的。故选D。答案:D DFive tips for safe runningWe all know that exercise is good for our health. But some kinds of exercise may be better than others. Running, for example, may help to protect against heart disease and other health problems.Running is good
25、exercise, but it can be hard on the body. 11Take it easy. Do not run too much, too soon or too fast. Most people get running injuries when they push themselves too bad. The body needs time to get used to increases in distance or speed. 12Listen to your body. Most running injuries do not come unexpec
26、tedly. 13 They may include body aches, sore muscles(肌肉酸痛) and pain that does not go away.14 There is no single best shoe for every runner. You should find the shoes that offer the best fit and support for your feet. More importantly, you should replace your shoes every 500 to 800 kilometres.Take goo
27、d notes. Take time after each run to write down what you did and how you felt. Look for patterns, things that happen over and over again. These notes will help you find the best exercise for you.Cross train. As we said earlier, running is hard on your body. So physical fitness experts suggest some f
28、orms of cross training to improve muscle balance and to help you stay injury free. They say swimming, yoga, and riding a bicycle are good exercises to combine with running. 15 A. Get good running shoes.B. Usually, there are warning signs.C. Running may also help you live longer.D. These exercises ar
29、e easier on the body.E. Muscles and joints(关节) need time to recover.F. As advertisements for the running shoes Nike say, “Just do it.”G. Here are five ideas to reduce the risk of injuries.答案:11. G12. E13. B14. A15. DReading and Thinking (2)基础测评. 单句语法填空1. His (perform) in the test was not good enough
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445319.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(新教材)2020-2021高中数学人教B版选择性必修三课件: 5-1-1 数列的概念 .ppt
