2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测1(含解析)牛津译林版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测1含解析牛津译林版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 牛津 译林版 必修 第二
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)AA Guide to the UniversityFoodThe TWU Cafeteria is open from 7 am. to 8 pm.It serves snacks(小吃), drinks, ice cream bars and meals.You can pay with cash or your ID cards.You can add meal money to your ID cards at the Front Desk.Even if you do not buy your food in
2、 the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.If you are on campus in the evening or late at night, you can buy snacks, fast food, and drinks in the Lower Caf located in the bottom level of the Douglas Centre.This area is often used for entertainment such as
3、 concerts, games or TV watching.RelaxationThe Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying, cooking, and eating.Monthly activities are held here for all international students.Hours are from 10 am. to 10 pm., closed on Sundays.HealthLocated on the top floo
4、r of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to physical, emotional and social health.A doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice.The cost of this is included in your medical insurance.Hours are Monday to Friday, 9 am. to noon
5、 and 1 pm. to 4:30 pm.Academic SupportAll students have access to the Writing Centre on the upper floor of Douglas Hall.Here, qualified volunteers will work with you on written work, grammar, vocabulary, and other academic skills.You can sign up for an appointment on the signup sheet outside the doo
6、r:two 30minute appointments per week maximum.This service is free.TransportationThe TWU Express is a shuttle(班车) service.The shuttle transports students between campus and the shopping centre, leaving from the Mattson Centre.Operation hours are between 9 am. and 3 pm.Saturdays only.Round trip fare i
7、s $1.【语篇解读】本文介绍了the TWU大学里的一系列服务的指导信息:从食物到健康,再到购物等等。1What can you do in the TWU Cafeteria?ADo homework and watch TV.BBuy drinks and enjoy concerts.CHave meals and meet with friends.DAdd money to your ID and play chess.C细节理解题。根据文章Food第一段首尾句“The TWU Cafeteria is open from 7 am. to 8 pm.It serves snack
8、s(小吃), drinks, ice cream bars and meals.”和“Even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.”可知在这里你可以吃东西也可以和朋友见面或者学习。故C正确。2Where and when can you cook your own food?AThe Globe, Friday.BThe Lower Caf, Sunday.CThe TWU Cafeteria,
9、 Friday.DThe McMillan Hall, Sunday.A推理判断题。根据Relaxation部分的“The Globe, located in the bottom level of McMillan Hall, is available for relaxing, studying, cooking, and eating.”和“closed on Sundays.”可知The Globe可以cooking,也就是自己做饭。只在星期天是关门的。故A项The Globe, Friday是正确的。3The Guide tells us that the Wellness Cent
10、re Ais open six days a weekBoffers services free of chargeCtrains students in medical careDgives advice on mental healthD推理判断题。根据Health部分中“Located on the top floor of Douglas Hall, the Wellness Centre is committed to physical, emotional and social health.”可知这个中心致力于身体,精神上的健康问题。也就是说如果你有健康方面的问题,就到这里寻求建
11、议和帮助。故D正确。4How can you seek help from the Writing Centre?ABy applying online.BBy calling the centre.CBy filling in a signup form.DBy going to the centre directly.C推理判断题。根据Academic Support部分中“You can sign up for an appointment on the signup sheet outside the door:two 30minute appointments per week ma
12、ximum.”可知你报名并填写一个报名表就可以参加the Writing Centre得到他们在语法、词汇、书写技巧方面的帮助了。故C正确。BWhen I was sixteen years old,I made my first visit to the United States.It wasnt the first time I had been abroad.Like most English children,I learned French at school.And I had often been to France,so I was used to speaking a fo
13、reign language to people who didnt understand English.But when I went to America,I was really looking forward to having a nice easy holiday without any language problems.How wrong I was!The misunderstanding began at the airport.I was looking for a public telephone to give my American friend Daisy a
14、call and tell her that I had arrived.A friendly old man saw me looking lost and asked if he could help me.“Yes”,I said,“I want to give my friend a ring.”“Well,thats nice,”he said,“Are you getting married?But arent you a bit young?”“Who is talking about marriage?”I replied.“I only want to give my fri
15、end a ring to tell her Ive arrived.Can you tell me where there is a phone box?”“Oh!”he said,“There is a phone downstairs.”When at last we met,Daisy explained the misunderstanding to me.“Dont worry,”she said to me.“I had so many difficulties at first.There are lots of words which the Americans use di
16、fferently in meaning from British.Youll soon get used to all the funny things they say.Most of the time,British and American people understand each other!”【语篇解读】本文记述了作者一个英国人在美国打电话时的小误会。告诉我们英语在英国和美国有很多不同的用法。但是大部分时间,两国人还是能听懂彼此之间的语言。5Where was the writer from? AHe was from America.BHe was from England.
17、CHe was from China.DHe was from France.B细节理解题。根据文章第一段第三句中的“Like most English children.”暗示出作者是英国人。故选B。6The writer thought in America.Ahe would not understand the AmericansBthe Americans might not understand himChe wouldnt have any language difficultiesDhe would have difficulties at the airportC细节理解题。
18、根据“But when I went to America I was really looking forward to having a nice easy holiday without any language problems.”可知,作者最初认为去美国不会有任何语言上的问题。故选C。7From the passage,we can see that“give somebody a ring” Ameans“be going to get married with somebody”Bmeans the same in America as in EnglandCmeans“call
19、 somebody” to the old manDhas two different meanings in America and in EnglandD推理判断题。根据文章的叙述“Well,thats nice,“he said,”Are you getting married?But arent you a bit young”我们可以知道,在英国,这个短语的意思是给打电话,在美国的意思是给戒指。故选D。8In the last paragraph the word“they” refers to Athe AmericansBthe BritishCthe old man and t
20、he boyDthe FrenchA推理判断题。根据文章的句子“There are lots of words which the Americans use differently in meaning from British.Youll soon get used to all the funny things they say” 可知,这里的they 指的是前文提到的the Americans。故选A。COn August 25,Hurricane Harvey made landfall in Southern Texas.The storm lasted for days, pou
21、ring almost 52 inches of rain.The downpour has caused widespread flooding,forcing more than 32,000 people into shelters and damaging the citys water supply system.The only silver lining is that disasters like these seemed to unite people.While the number of organizations and individuals that have go
22、ne all out to assist the victims is too many to list,here are some highlights of the outpouring of support that has made headlines this past week.A week ago,NFL player JJ Watt set up a website with a goal to raise $200,000.Soon he has collected over $18 million,and the donations keep pouring in.The
23、thrilled football star wants to ensure the money is used where needed,saying,“Were trying to make sure it goes directly to the people.So our first wave of operation is well have nice semitrucks going out there and I will go straight into the communities and hand stuff out there.” Ordinary individual
24、s are not shying away from helping either.Jim McIngvale,the owner of a furniture store, turned his two 100,000squarefoot warehouse into shelters.When asked if he was concerned about the furniture that was being used by those living there,he responded“These people are nice.Theyre taking care of the f
25、urniture.Furnitures made to be sat on,slept on or laid on.Its just a product.” There are also many unsung heroes that are putting their lives at risk to help others.After discovering an elderly man trapped inside his truck,local people made a human chain through the dangerous water to drag him to sa
26、fety. While there is not much anyone could have done to prevent the loss,people across the US are doing everything they can to help its people recover.【语篇解读】本文主要讲述了一场飓风哈维在得克萨斯州登陆,引发了大范围的洪水,导致很多人无家可归。这一灾难使得很多人团结起来。NFL玩家JJ Watt建立了一个筹钱网站,普通人也积极参与帮助那些受灾的人。9Which can best replace the underlined words “si
27、lver lining” in Paragraph 2? AproblemBopportunityCsolutionDcomfortD词义猜测题。根据上下文内容可知,“The only silver lining is that disasters like these seemed to unite people.”句意为唯一的一线希望就是像这样的灾难似乎让人们团结起来。故silver lining指的是灾难发生之后的好处。故选D。10How did JJ Watt most probably feel about the donation? ADisappointed.BConfused.
28、CUnexpected.DDissatisfied.C细节理解题。根据第三段“NFL player JJ Watt set up a website with a goal to raise $200,000. Soon he has collected over $18 million, and the donations keep pouring in”可知,JJ Watt最有可能对捐赠感到意外,出乎意料。故选C。11What did Jim McIngvale do to help the victims in the disaster? AHe helped to save them
29、from drowning.BHe offered them a place to live in.CHe provided work for them in his store.DHe rented furniture to them cheaply.B细节理解题。根据第四段“Jim McIngvale, the owner of a furniture store, turned his two 100,000squarefoot warehouse into shelters.”可知,Jim McIngvale给无家可归的灾民提供居住地。故选B。12What spirit does th
30、e author mainly intend to praise? ADetermination.BSelflessness.CHonesty.DBravery.B主旨大意题。本文通过讲述很多人都热心地帮助那些灾民,旨在赞扬那些无私奉献的人。故选B。DA new study shows students who write notes by hand during lectures perform better on exams than those who use laptops(笔记本电脑)Students are increasingly using laptops for noteta
31、king because of speed and legibility(清晰度)But the research has found laptop users are less able to remember and apply the concepts they have been taught.Researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes “mindlessly” by taking down wor
32、d for word what the professors said.In the first experiment, students were given either a laptop or pen and paper.They listened to the same lectures and were told to use their usual notetaking skills.Thirty minutes after the talk, they were examined on their ability to remember facts and on how well
33、 they understood concepts.The researchers found that laptop users took twice as many notes as those who wrote by hand.However, the typists performed worse at remembering and applying the concepts.Both groups scored similarly when it came to memorizing facts.The researchers report said, “While more n
34、otes are beneficial, if the notes are taken mindlessly, as is more likely the case on a laptop, the benefit disappears.”In another experiment aimed at testing longterm memory, students took notes as before but were tested a week after the lecture.This time, the students who wrote notes by hand perfo
35、rmed significantly better on the exam.These two experiments suggest that handwritten notes are not only better for immediate learning and understanding, but that they also lead to superior revision in the future.【语篇解读】作者在本文中讲述了一次实验:使用笔记本电脑记笔记和手动记笔记的学生进行对比。结果发现手动记笔记的学生表现更好,告诉我们需要进行手动记笔记,而不是使用电脑。13Whi
36、le taking notes, laptop users tend to be AskillfulBmindlessCthoughtfulDtirelessB推理判断题。根据第三段“Researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes “mindlessly” by taking down word for word what the professors said.”研究人员做实验是为了调查使用笔记本电脑记笔记是
37、否会让人处于一种无意识的状态,只是机械地输入。而实验结果显示用笔记本记笔记的学生表现不如手动记笔记的学生。说明使用笔记本记笔记的确会让人有mindless的感觉。故B项正确。14The author of the passage aims to Aexamine the importance of longterm memoryBstress the benefit of taking notes by handCexplain the process of taking notesDpromote the use of laptopsB推理判断题。根据文章最后一段“These two exp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445742.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
