分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型北京市通州区潞河中学2016届高三上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445780
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:25
  • 大小:2.72MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    北京市通州区潞河中学2016届高三上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 北京市 通州区 河中 2016 届高三 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家第一部分:听力理解 (共三节,30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。例:What is the man going to read? A. A newspaper. B. A magazine. C. A book. 答案是A。1. What does the woman want to drink? A. Coca Cola.B. Beer.C. Ice water.2. W

    2、hatdoesthemanwanttostudyaftergraduation? A. Art. B. Science.C. Music.3. What size does the woman want? A. Size 12.B. Size 10. C. Size 8. 4. When did the two speakers plan to meet Jane?A. At 2:15.B. At 2:00. C. At 2:30.5. What will the woman do tonight? A. Go to the park. B. Play football. C. Work at

    3、 a bookstore. 第二节 (共10小题;每小题1.5分,共15分)听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Why do the speakers want to buy a gift for their mother?A. Because its her birthday.B. Because its Mothers Day.C. Because its Womens Day.7.

    4、What are they going to buy? A. Some flowers.B. A book.C. A box of chocolates.听第7段材料,回答第8至9题。8. Why is the man late? A. He missed the bus.B. He couldnt start his car.C. He couldnt find the key. 9. Where are the two speakers? A. At a garage.B. At a bus stop. C. At a restaurant. 听第8段材料,回答第10至12题。10. Wh

    5、at does the man think of big parties? A. They are boring.B. They are noisy. C. They are interesting. 11. Why does the woman like big parties? A. They are the best way to meet people. B. They are the times to meet her best friends. C. They are the chances to know interesting people. 12. What is the p

    6、robable relationship between the speakers? A. Boss and employee.B. Schoolmates. C. Teacher and student.听第9段材料,回答第13至15题。13. What are the students going to do on Wednesday? A. Play sports.B. See a film.C. Go sightseeing. 14. When are the students leaving for London? A. Friday.B. Saturday. C. Sunday.

    7、15. What is the purpose of the mans talk? A. To inform the students of the arrangements. B. To welcome the students to the center.C. To tell the students the rules they should follow. 第三节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)听下面一段对话,完成第16至第20五道小题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有20秒钟的时间阅读试题,听完后你将有60秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。Golden Phoenix

    8、Order FormPick up Delivery Name 16 BrownAddressApartment No. 35, No. 7 Green 17 Telephone No. 18 Type A cake in Size 12 with 19 and cream.Price & Payment$21.50, paid in 20 第二部分:知识运用(共两节,45分)第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,共15分)从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21. He _ toward the door when suddenly

    9、 his junior brother opened it unexpectedly. A. was walking B. walked C. had walked D. had been walking【答案】A【解析】考点:考查动词时态22. _ your work on time, otherwise you will be in trouble.A. To finish B. Finishing C. Finish D. Finished【答案】C【解析】试题分析:考察祈使句。句意:按时完成作业,否则你将会有麻烦。otherwise为连词,连接两个句子,故前半部分为祈使句,故选C。考点

    10、:考查祈使句23. A broad smile spread_ Jacks face when he eventually gained a scholarship.A. acrossB. through C. at D. in【答案】A【解析】试题分析:考察介词。句意:当他最终获得奖学金的时候,他的脸上堆满了笑容。spread across:扩散到整个,漫过。A broad smile spread across Mawsons fat face.莫森的胖呼呼的脸上堆满了笑容。Water began to spread across the floor.水开始漫过地板。 穿过;故选A。考点:

    11、考查介词的用法24. Temperatures_ quite dramatically at night in mountains, so put on some warm clothes before going out.A. are dropped B. drop C. are being droppedD. have dropped【答案】B【解析】试题分析:考查动词的时态和语态。句意:夜间山里的温度急剧下降,因此一定要穿上暖和的衣服再出去。该句描述一种经常发生的情况,故用一般现在时,故选B。考点:考查动词的时态和语态25. There are about 85% of adults _

    12、 the idea of a ban on smoking.A. welcomeB. to welcomeC. welcomedD. welcoming【答案】D【解析】试题分析:考查动词非谓语形式。welcome与逻辑主语adults属于主动关系,故用其现在分词形式,表主动,故选D。句意:大约有85%的成年人对禁烟持欢迎的态度。考点:考查非谓语动词26. Youd better not leave the medicine_ kids can reach it.A. whoB. whereC. whichD. when【答案】B【解析】试题分析:考查状语从句。句意:你最好不要把药放在孩子们够

    13、得着的地方。该句where引导地点状语从句,where在从句中地点状语,故选B。考点:考查状语从句的连接词27. Jack, look! Everybody is doing homework quietly. _ you make a noise in class?A. Could B. Shall C. Will D. Must 【答案】D【解析】试题分析:考查情态动词。句意:杰克,你瞧瞧,大家都在安静地做作业,你偏要在教室里吵闹吗(你非得在教室里吵闹不可吗)? 根据语境可知,此处为偏要,一定要,故用must,故选D。考点:考查情态动词28. He spared no efforts to

    14、 make himself _ but failed. A. understandB. understandingC. understoodD. to understand【答案】C【解析】试题分析:考查动词非谓语形式。句意:他竭尽全力(不遗余力)地想让别人理解他,但是失败了(没能做到)。understand与其逻辑主语himself属于被动关系,make oneself understood让自己被别人理解,故用其过去分词形式,故选C。考点:考查非谓语动词的用法29. The houses for the low-income families _ at present in our cit

    15、y will be completed next year.A. to be built B. built C. being built D. having been built【答案】C【解析】试题分析:考查动词非谓语形式。句意:在我们市,为低收入人群目前在建的住房将于明年完工。build与其逻辑主语houses是被动关系,又因句中at present(目前),所以需用现在分词的被动形式,故选C。考点:考查非谓语动词的用法30. To his mind, the collaborative development of Beijing, Tianjin and Hebei province

    16、is to solve the problems _ Beijing faces, such as overpopulation, traffic jams, and etc. A. thatB. whetherC. whenD. why【答案】A【解析】试题分析:考查定语从句关系词。句意:在他看来,京津塘地区的协调发展目的旨在解决北京面临的诸如人口过多,交通堵塞等等问题。该句为定语从句修饰the problems,关系词在从句中做宾语,故用关系代词that,故选A。考点:考查定语从句的关系词31. The tourism of my hometown _ a rapid growth ove

    17、r the last decade. Now its the 2nd most visited place in our city. A. saw B. had seen C. is seeing D. has seen【答案】D【解析】试题分析:考查现在完成时。句意:过去十年里,我家乡的旅游业得到了快速地发展(我的家乡见证了旅游业的快速发展)。现在接待游客人数为我市第二。由于本句中有over the last decade,需用现在完成时,故选D。考点:考查动词时态32. Where is he exactly?I dont know, but I saw him _ an experime

    18、nt in the lab when I passed by. A. to conduct B. conducted C. conducting D. conduct【答案】C【解析】考点:考查非谓语动词的用法33. The government has made it clear _ 35 international soccer stars will be invited to coach students in soccer. A. what B. whenC. thatD. which【答案】C【解析】试题分析:考查名词性从句连接词。句意:政府已经明确表示将有35名国际足球明星将应邀前

    19、来指导学生的足球训练。此句that引导的宾语从句做make的宾语,从句中成分完整,故只需连接词that,故选C。考点:考查名词性从句的连接词34. You_ so badly now if you had taken the medicine yesterday. A. wouldnt cough B. didnt coughC. wont coughD. dont cough【答案】A【解析】试题分析:考查虚拟语气。如果昨天你服用了那种药的话,现在就不会咳嗽的那么厉害啦。本句为虚拟条件状语从句,主句与从句在时间上不一致,故属于错综时间虚拟语气,由于主句中有now,故对现在的虚拟,故用woul

    20、d do,故选A。考点:考查虚拟语气35. A man can fail many times, but he isnt a failure_ he begins to blame someone else.A .when B .if C. until D. once【答案】C【解析】试题分析:考查时间状语从句引导词。本句实际上相当于:but if he begins to blame someone else, he is a failure或者but he isnt a failure unless he begins to blame someone else.句意:一个人可以失败很多次

    21、,但是只要他没有开始责怪他人,他还不是一个失败者(一个人可以失败很多次,但是直到开始责怪他人的时候,他才是一个失败者)。此句为结构notuntil,故选C。考点:考查时间状语从句的连接词第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Joy to the WorldLights, decorations and Christmas trees filled the stores. Many people were there because Christmas was only two

    22、 days away. Thirteen-year-old Joy had just 36 her Christmas shopping. She knew her parents, grandparents so well that finding them 37 was a piece of cake. Joy went out of the store and came across her classmate, Nick, the least 38 student in school because he wore strange clothing and he had a face

    23、only a mother could love. “What are you doing for Christmas?” said Nick with a smile that showed all his yellow teeth. “Im opening presents and having dinner with my 39 ,” said Joy, trying to be polite. “What about you?”“My parents are away,” he said. “I live with my uncle, who doesnt like me very m

    24、uch.”Joy wasnt sure how to 40 , so she said goodbye with an awkward smile. She felt sorry for Nick since he must feel 41 . But that wasnt really her problem. On Christmas Eve, Joys family were busy around 42 for the holiday. Joys parents were cooking in the kitchen. Joy was a child for holiday cheer

    25、, dancing 43 the house. After dinner, the family 44 into their car and headed to church for the Christmas Eve service. When they walked into the old building, they were 45 by the flow of beautiful songs. A man stood up with Bible and 46 the story Joy had learned on her mothers knee. It was about a b

    26、aby named Jesus who came to live on Earth to help people who 47 him. Joys thoughts kept turning back to Nick. It must be 48 to be lonely on Christmas, a day that celebrated Gods Son coming to Earth. Tears started to run down her 49 , but she brushed them away. Joy lay awake that night 50 everyone el

    27、se was sleeping like a baby. She was thinking ways to help Nick. As soon as she heard parents get up, she 51 out of bed. She found them in the kitchen and told them about Nick. Then she asked, “Can we 52 him over today?” “Sure,” said her mother, who was always happy when 53 came. Her father smiled.

    28、When Joy called Nick later that day, he was excited. After getting his uncles 54 , he joined them for dinner. To her surprise, Joy enjoyed spending time with him. Joy came to understand 55 Christmas cheer is a joy to Nick, even to the whole world. 36.A. mentionedB. finishedC. preparedD. remembered37

    29、.A. presentsB. treesC. lightsD. toys38.A. smartB. brilliantC. popular D. interesting39. A. friendsB. classmatesC. colleaguesD. family40.A. remindB. respondC. commandD. correct41.A. surprisedB. happyC. lonelyD. guilty42.A. applyingB. preparingC. callingD. paying43.A. beyondB. for C. onD. around44.A.

    30、piledB. lookedC. ranD. flew45.A. surroundedB. heardC. frightenedD. introduced46. A. repeatedB. made C. recordedD. read47.A. attendedB. taughtC. helpedD. needed48.A. unexpectedB. joyfulC. terribleD. delighted49.A. headB. cheeksC. eyesD. mouth50.A. if B. sinceC. whileD. because51A. jumpedB. ran C. kep

    31、t D. took52.A. invite B. requestC. please D. let53.A. classmatesB. guestsC. teachersD. leaders54.A. appreciation B. considerationC. punishmentD. permission55.A. enjoyingB. gettingC. sharingD. creating【答案】36.B37.A38.C39.D40.B41.C42.B43.D44.A45.A46.D47.D48.C49.B50.C51.A52.A53.B54.D55.C【解析】试题分析:本文讲述作者在

    32、圣诞节前夕购物遇见同学,在了解其处境之后,跟其父母商量之后,邀请其同学来家共度圣诞节,其同学深受感动,通过这次经历,作者懂得了分享也是一种快乐。36.B 考查动词词义。根据第三段第一句Joy went out of the store and came across her classmate 从商店中出来,因此购完了圣诞礼物,mention:提及;prepare:准备;remember:记得,故选B。37.A 考查名词词义。根据本句,她非常熟悉其家人,为其准备礼物是小菜一碟,故选A。 a piece of cake:小菜一碟。38.C 考查形容词词义。根据本句后半部分because he w

    33、ore strange clothing and he had a face only a mother could love.穿着奇怪的衣服,拥有一张只有妈妈喜欢的脸,可以得出Nick最不讨人喜欢的学生,故选C。39.D 考查名词词义。我要打开礼物和家人共进晚餐,故选D。40.B 考查动词词义。Joy不确定怎样回应(respond)Nick的回答,remind:提醒,使想起;command:要求;correct:纠正,故选B。41.C 考查形容词词义。根据上文的“My parents are away,” he said. “I live with my uncle, who doesnt

    34、like me very much.”可以推断他一定感到孤独(所以他同情Nick),故选C。42.B 考查动词词义。根据该段第二句Joys parents were cooking in the kitchen.可以得知家人忙着准备圣诞节,故选preparing,apply:申请,适用;call for:要求;pay for:支付,故选B。43.D 考查介词词义。根据本句Joy是一个喜欢节日的孩子,因此在房子四处跳来跳去,故选D。44.A 考查动词词义。晚饭过后,一家人挤进车里,前往教堂作平安夜祷告,故选pile(拥挤),故选A。45.A 考查动词词义。当他们走进教堂,被欢乐的歌声包围着,因此

    35、选surrounded,故选A。46.D 考查动词词义。一个男子站起来,拿着圣经,朗读Joy之前坐在其母亲膝盖上听过的故事,因此选read,repeat:重复;record:记录,故选D。47.D 考查动词词义。这个故事是关于一个叫耶稣的婴儿来到地球帮助需要帮助的人,因此根据背景知识,故选D。48.C 考查形容词词义。Joy始终不停地想起Nick,圣诞节孤零零的肯定很糟糕,故选C。 unexpected:没有预料的;delighted:高兴的。49.B 考查名词词义。根据本句(想起Nick的处境)她的泪水顺着脸颊流了下来,故选B。50.C 考查连接词词义。Joy那天晚上一直没有睡着,而其他人沉

    36、睡得像个婴儿,因此选while:当;since:既然,因为,故选C。51.A 考查动词词义。一听到父母起床,Joy就从床上跳了下来。非常关心Nick的处境,jump更能体现Joy的急切心情,故选A。52.A 考查动词词义。我们可以邀请他过来吗?因此选invite,request:要求;please:使高兴,故选A。53.B 考查名词词义。当来了客人时,她母亲总是不亦乐乎,故选B。54.D 考查名词词义。根据本段When Joy called Nick later that day, he was excited.因此获得Nick叔叔的许可,故跟作者一家人共进晚餐。appreciation:感激

    37、,欣赏;consideration:考虑,思考;permission:允许。故选D。55.C 考查动词词义。Joy逐渐明白了分享圣诞节的快乐对于Joy来说是一种快乐,更是对整个世界来说是一种快乐,故选C。考点:日常生活类文章阅读。第三部分:阅读理解(共两节,40分)第一节 (共15小题;每小题2分,共30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATips for Getting the Most out of a “Photo walk”Photo walks are a great way to get out and get click

    38、ing, either by yourself, with a couple of friends, or with a group of people. They can be wonderful for seeing a neighborhood or wild space with new eyes, getting inspired to be more creative with angles and subjects, as well as simply spending time with fun people. Here are a few tips for making su

    39、re you get the most out of a photo walk. Pick a spot with lots of interestA photo walk is a perfect excuse to go exploring a new area. However, if youve never been to the scene before, you might be disappointed at the final photos. Base your chosen spot on what you feel like photographing-whether th

    40、at is buildings, people, busy streets, a festival, nature and so on, and make sure the place youre heading for is filled with what you most want to shoot. It will pay off in a satisfying walk if you research your chosen spot beforehand and know what to expect. Invite anyone, no matter what their ski

    41、ll level isYoull be surprised at what you learn from people who seem to know nothing about photography. Even with a simple camera, they can catch some outstanding photos. So bring Aunt Betty or your 10-year-old nephew or anyone else whose company you might enjoy on a walk and keep an open mind. Dont

    42、 forget themBe sure to take the important small things, such as an extra memory card (or two), an extra fully charged battery, comfortable shoes and clothing. And remember a notepad and pen for taking down notes about places, times, conditions, the names and information of people you meet and any ot

    43、her information you might want to remember about certain shots. Keep an eye out for danger Apart from watching the sky for rain, youll want to watch out for other people as well. Smartphones are always a target for thieves but they have become much clearer about the value of digital cameras. Dont ma

    44、ke yourself a target by standing for a very long time holding your camera out in front of you. If youre in an area that is really busy or you arent super comfortable, then just be careful about when to use your camera. Imagine your shot in your head before holding up your camera, or use a camera bel

    45、t wrapped around your wrist or shoulder. 56. To choose a place for a photo walk, you are suggested to _.A. spend time discussing with fun people B. decide the place on your interestC. choose famous places D. find a new area57. The people you go photo walking with _.A. must know the area well B. have

    46、 learned photography C. would like to explore the places for you D. enjoy walking with you and keep an open mind 58. You are supposed to hold the camera around your wrist or shoulder in case _.A. it is stolen by a thief B. it gets wet in the rain C. it loses some informationD. it falls down on the g

    47、round【答案】56.B57.D58.A【解析】试题分析:本文属于说明文,告诉其怎样更好的做好拍摄之旅,其主要内容包括:选择有很多景点的地点;邀请任何人,无论其拍照技术怎么样;记得携带存储卡,电池;同时注意潜在的危险。56.B 考查细节理解。根据第二段第三句Base your chosen spot on what you feel like photographing-whether that is buildings, people, busy streets, a festival, nature and so on, and make sure the place youre hea

    48、ding for is filled with what you most want to shoot. 确保你前去拍照的地方是你最想去的地方,故选B。57.D 考查细节理解。根据第三段最后一句So bring Aunt Betty or your 10-year-old nephew or anyone else whose company you might enjoy on a walk and keep an open mind.,故选D。58.A 考查推理判断。根据最后一段第二句Smartphones are always a target for thieves but they

    49、have become much clearer about the value of digital cameras.以及第三句Dont make yourself a target by standing for a very long time holding your camera out in front of you.可知电子产品很容易成为小偷的目标,故选A。考点:考查说明文阅读BPapas Straw HatPapa was a ranger. He worked with horses. He always wore clean clothes with a hat even

    50、when he worked. His hat was always the same kind of a cowboy hat- large black hat of heavy wool. He wore his hat full and high. I think he wanted to look taller than he really was. Mama was proud of the way he looked when he wore his hat and his best clothes. But in some way she got the idea that pa

    51、pa would lose his hair if he kept wearing a heavy wool cowboy hat in the hot weather. She began to talk about his hats.“Papa,” she said one day, “why dont you get a nice cool straw hat? That heavy wool cowboy hat may cause losing hair!” Papa laughed at her and explained that the horses wouldnt recog

    52、nize him if he changed the hat. But she didnt believe him. Mama talked and talked about the hat all summer long. At last papa answered, a little angry, “It would not the cowboy hat but a wifes talking about the hat that makes me lose my hair.” Mama had a very serious look on her face. She went strai

    53、ght out and later came home with a straw hat. It was a bad year for ranger and we didnt have much money. She thought that if she spent the money for a straw hat, papa would wear it. When papa saw the hat, his face got red. Without a word, he pulled the straw hat down over his head until it hid his e

    54、yes and went on to train the horses.He was a good ranger and gentle to his horses. But as papa got close to the horses this time, they jumped high into the air, raising their front feet. All of them ran around in the rounded field and then raced toward the barn. Papa began to shout “Woo boys. Steady

    55、 boys, steady.” But there was nothing equal to. Papa walked back straight to the stove in the kitchen, pushed the straw hat deep down into the fire then turned to mama, in a way that even frightened me. “Now listen to me, mama. Understand this I will never wear a straw hat or any other kind of hat m

    56、y horses do not like.” Then he put on his wool cowboy hat and walked out of the house.I never heard mama talk any more about hats. Perhaps, that is why when papa died many years later, there was a round spot on the top of his head where there was no hair.59. According to the passage, a ranger is _.A

    57、. a person wearing a woolen hat B. a position requiring clean clothesC. a person training horses for some purpose D. a person riding a carriage with horses60. Mama bought papa a straw hat because _.A. most cowboys preferred to wear it B. she was worried about his healthC. a woolen one didnt suit pap

    58、a D. it was cheap and she could save money61. What quality can we learn from papa?A. Gentle. B. Patient. C. Committed. D. Modest.62. It can be learned from the story that _.A. this family were not rich but diligent B. papa didnt love the straw hat and mamaC. protecting hair was very important D. a c

    59、owboy hat was useful on farming 【答案】59.C60.B61.C62.A【解析】试题分析:本文属于人物记叙类文章。讲述作者父亲的帽子的故事,作者父亲为优秀尽职的驯马师,其母亲担心其健康,想给他换一个稻草帽,但是由于影响了其工作,至那以后,作者父亲绝不戴草帽,只戴羊毛帽子。59.C 考查细节理解。根据第五段最后一句Without a word, he pulled the straw hat down over his head until it hid his eyes and went on to train the horses.没有说一句话,父亲把草帽戴着

    60、头上一直往下拉,盖住眼睛,然后继续去训练马匹,故选C。60.B 考查推理判断。根据第三段第三句That heavy wool cowboy hat may cause losing hair!可以推断出母亲关心父亲的健康才给他买了一顶草帽,故选B。61.C 考查推理判断。根据第六段第一句He was a good ranger and gentle to his horses.以及第七段第二句Understand this I will never wear a straw hat or any other kind of hat my horses do not like可以得出其父亲很专心

    61、于自己的工作,committed:忠诚的,坚定的;modest:谦逊的,故选C。62.A 考查推理判断。根据第五段第三句It was a bad year for ranger and we didnt have much money.可以得出作者家庭不富有,故选A。考点:考查人物记叙类阅读CWhat Is Self-tracking All aboutHave you ever monitored something about yourself? Perhaps youve tracked how many kilometers youve run, how many hours youv

    62、e slept or how many calories youve eaten in a day. If so, youve taken part in a movement called the “Quantified Self Movement.” Individuals gather information about their daily activities in this popular movement, also called self-tracking. This may sound difficult, but technology is making the proc

    63、ess easier. Perhaps youve wanted to change a bad habit but couldnt. Self-tracking may be your answer. The idea is to take information about your everyday activities and analyze them to help form a healthier lifestyle. Recently, tools such as smartphones, journals and apps, along with newly published

    64、 wearable things, are making self-tracking extremely easy. Today, one can use Fitbit, the Jawbone Up, Google Glass or a smart watch to record personal data including sleeping hours, stress levels, heart rate and mood. So why does a person self-track? Someone may be trying to lose weight or improve t

    65、heir sleep patterns. Another person feels tired after eating. Self-tracking could help him to know what foods make him sleepy and watch his diet. Monitoring daily activities isnt a new concept. In years past, athletes and their coaches kept notes detailing nutrition, training and sleep patterns in o

    66、rder to achieve an athletic goal. Similarly, doctors have also helped patients to record parts of their lifestyles and eating habits to help fight allergies, headaches and other health problems. However, it wasnt until 2007 that magazine editors Gary Wolf and Kim Kelly, who started tracking every mo

    67、ve they made, coined the term “Quantified Self.” Wolf says that the new tools will change our sense of self with the purpose of making us more effective in the world. Although self-tracking has many advantages, Dennis Nash, president of Data Speaks Health Solutions, says self-tracking has its drawba

    68、cks. Once people start tracking their daily activities, it can become an addition people like to do often. Also, they might begin to worry too much about their health. While self-tracking doesnt guarantee that ones quality of life will improve, it can highlight the importance of eating well and exer

    69、cising daily. After all, the Quantified Self Movements focus is motivating people to apply enough energy to make healthier choices. 63. People choose self-tracking because _.A. it collects personal data and leads to self-improvementsB. it records how many hours you sleep a dayC. it watches your eati

    70、ng habits D. it increases your movement64. The writer mentions tools such as smartphones and apps in Paragraph 4 to show _.A. we depend too much on them B. it is easier to do self-tracking C. they do harm to peoples health D. equipment is necessary to do self-tracking 65. Self-tracking was firstly p

    71、ut forward by _.A. scientists of Data Speaks Health Solutions B. athletes and their coachesC. doctors and their patients D. two magazine editors 66. You can find this article in the part of _.A. EducationB. EntertainmentC. HealthD. News【答案】63.A64.B65.D66.C【解析】试题分析:本文属于科普文,讲述自我跟踪越来越受欢迎,主要得益于智能手机和智能穿戴

    72、设备的普及,但是其本身并不属于新鲜事物,很早以前运动员和医生都在使用。63.A 考查推理判断。根据第三段第二句The idea is to take information about your everyday activities and analyze them to help form a healthier lifestyle.自我跟踪的是收集日常活动的信息并分析帮助形成更健康的生活方式,故选A。64.B 考查细节理解。根据第四段第一句cently, tools such as smartphones, journals and apps, along with newly publ

    73、ished wearable things, are making self-tracking extremely easy. 智能工具让自我跟踪变得非常容易,故选B。65.D 考查细节理解。根据第六段第二句In years past, athletes and their coaches kept notes detailing nutrition, training and sleep patterns in order to achieve an athletic goal.可以得出自我跟踪的最初使用是运动员和其教练,故选D。 66.C 考查文章体裁。本文话题为self tracking

    74、,主要与健康有关,故选C。考点:考查科普文阅读DTake That Tiger MomIn the ongoing battle between Tiger Moms, French Mamas, and everyone else who wants to know what is the best way to raise their kids, a new study adds evidence that the extreme Tiger-style may do more harm than good. Authoritarian parents are more likely to

    75、 end up with disrespectful children with violent behaviors, the study found, compared to parents who listen to their kids with the goal of gaining trust. It was the first study to look at how parenting styles affect the way teens view their parents and, in turn, how they behave. The study considered

    76、 three general styles of parenting. Authoritative parents are demanding and controlling while also being warm and sensitive to their childrens needs. Authoritarian parents, on the contrary, are demanding and controlling without the appearance of caring, attachment and receptiveness. They take a “my

    77、way or the highway” approach to their kids. Permissive parents, the third group, have warm and receptive qualities, but they set few boundaries and carry out few rules. Using data on early 600 kids from an ongoing study of middle school and high school students in New Hampshire, researchers from the

    78、 University of New Hampshire were able to find “my way or the highway” parenting with more violent behaviors like robbery, drug-taking, and attacking someone else with the intention of hurting or killing. Firm but loving parenting, on the other hand, led to fewer lawbreakers. Permissive parenting, s

    79、urprisingly, didnt seem to make much of a difference either. To explain the link between parenting style and behavior in kids, the researchers suggested that what matters most is how reasonable kids think their parents power is. This sense comes when kids trust that their parents are making the best

    80、 decisions for them and believe that they need to do what their parents say even if they dont always like how their parents are treating them. When kids respect the power of their parents, the researchers reported in the journal of Adolescence, their behavior is better. Previous research has also li

    81、nked firm but caring parenting with kids who have more self-control and independence. “When children consider their parents to be the reliable figure, they trust the parents and feel that they have a duty to do what their parents tell them to do,” said lead researcher Pick Trinkner. “This is very im

    82、portant as the parent doesnt have to rely on a system of rewards and punishments to control behavior and the child is more likely to follow the rules when the parent is not physically present.” 67. Tiger Moms and French Mamas are mentioned in the passage to _.A. give an example of authoritarian pare

    83、nting B. show the advantage of parenting C. compare two types of parenting D. introduce the topic68. According to the research, what kind of parenting style is likely to cause childrens criminal behaviors? A. Caring parenting. B. Permissive parenting.C. Authoritarian parenting. D. Authoritative pare

    84、nting.69. Which of the following probably belongs to the action of the permissive parents?A. Allowing the kids to stay up late at weekends as the kids like. B. Beating the kids if the kids dont follow their instructions. C. Listening to the kids request and giving their demands. D. Setting some rule

    85、s and checking the kids behaviors. 70. According to the passage, children are more likely to obey the rules when _.A. their parents listen to them totallyB. they believe in and accept their parents C. their parents are sensitive to their needsD. their parents demand and control their behaviors【答案】67

    86、.D68.C69.A70.B【解析】试题分析:本文属科普文阅读,讲述父母的教育方式将会对孩子的未来有重要意义,文章主要介绍了三种类型的父母教育,第一种为权威型父母,第二种为专制型父母,第三种为纵容型父母,后两种教育方式对孩子的未来不利,真正起作用的是孩子有没有意识到父母教育的良苦用心。67.D 考查作者意图。根据第一段最后一句a new study adds evidence that the extreme Tiger-style may do more harm than good. 可以得出列举这些的目的是为了引入话题,故选D。68.C 考查推理判断。根据第五段最后一句They take

    87、 a “my way or the highway” approach to their kids.以及第七段最后一句researchers from the University of New Hampshire were able to find “my way or the highway” parenting with more violent behaviors like robbery, drug-taking, and attacking someone else with the intention of hurting or killing.可以推断出专制型教育下的孩子更有可

    88、能造成儿童犯罪行为,故选C。69.A 考查推理判断。根据第六段Permissive parents, the third group, have warm and receptive qualities, but they set few boundaries and carry out few rules. 放纵型父母对孩子的限制比较少,因此可以推断出允许孩子如他们所愿的在周末晚睡属于这类父母的特点,故选A。70.B 考查细节理解。根据倒数第三段最后一句This sense comes when kids trust that their parents are making the bes

    89、t decisions for them and believe that they need to do what their parents say even if they dont always like how their parents are treating them.父母教育真正有成效在于孩子相信他们的父母在为他们做决定,而且相信父母说的话,即使不喜欢父母对待他们的方式,因此可以得出本题答案在于相信和信任父母,故选B。考点:考查子女教育类文章第二节(共5小题;每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A Goo

    90、d Nights SleepWhen the morning sun looks in through your bedroom window, do you jump out of bed? 71 An adequate amount of sleep can make the difference between a great day and a terrible one! A good nights sleep doesnt just happen. You need to prepare for it. 72 First, go to bed at the same time eve

    91、ry day, and get up at the same time. If you havent gotten a good nights sleep, dont oversleep the next morning. Get up at your regular time. Sleeping late for just a couples of days can change your body clock to a different cycle. You dont want that if you have a set daily schedule. Also, avoid big

    92、meals at night. 73 Your stomach works hard to digest those fatty foods, and that may keep you up. Your body produces a chemical called melatonin (褪黑色素) that helps you sleep. Light affects the amount of melatonin your body makes. 74 So at night turn off your TV and computer. Also, dont read from a ba

    93、cklit electronic equipment like an IPad. Some scientists think that the light from those stops your body from making melatonin. So turn those screens off at least an hour before bedtime. Maybe you cant sleep or you wake up in the middle of the night. 75 Get up and do something relaxing elsewhere. Th

    94、en go back to bed when you feel asleep again. If you worry a lot, make a list of things you need to do the next day. Do that an hour before bed. That way you get your worrying out of the way before you go to bed. After a good nights sleep, youll be able to face a new day. A. Dont just lie in bed. B.

    95、 You can have three meals a day. C. Or do you roll over and complain? D. Various experts have given tips to help.E. Your TV and computers might affect your sleep. F. It produces more in the evening and less in the daytime.G. Eating heavy, rich food within two hours of bedtime can keep you awake.【答案】

    96、71.C72.D73.G74.F75.A【解析】试题分析:本文属于说明文,说明好的睡眠对于我们来说非常重要,但是我们需要采取一些措施来获得好的睡眠,例如不要吃得太饱,关闭光源等等。71.C考查对上下文的理解和推理判断能力。根据本段第一句do you jump out of bed?可以得出前后两句属于并列选择关系,故选C。72.D考查对上下文的理解和推理判断能力。根据该段第四句First, go to bed at the same time every day, and get up at the same time.以及后文可以得出本句为主旨句,专家给了一些建议,故选D。73.G考查对上下

    97、文的理解和推理判断能力。根据该段第一句Also, avoid big meals at night.可以得出本段的中心话题在于不要吃的太饱,故选G。74.F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据该段第一句和第二句Your body produces a chemical called melatonin (褪黑色素) that helps you sleep. Light affects the amount of melatonin your body makes.可以得出这三句在介绍褪黑色素的作用和基本知识,光纤影响它的的分泌,因此白天分泌的少,晚上分泌得多,故选F。75.A考查对上下文的

    98、理解和推理判断能力。根据本空后一句Get up and do something relaxing elsewhere.可知,睡不着的时候就做一些其他事情,因此选A。考点:考查信息匹配 第四部分:书面表达(共两节,35分)第一节 (15分)76假设你是高三(1)班的学生李华。你的英国朋友Chris八月份来北京度假,来信向你咨询如何更好地体验中国文化。请你根据以下提示回信。1、参观景点,比如长城、颐和园等;2、欣赏传统艺术:如京剧、中国剪纸等;3、品尝美食,比如饺子、北京烤鸭等。注意:1、词数不少于50; 2、可适当增加细节,以使行文连贯;3、开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Chris

    99、, _Yours, Li Hua【答案】Dear Chris, Im glad that youre planning a trip to Beijing in August. I know youre very interested in Chinese culture so this time you can experience it more. I think you can go to visit some famous places of interest in history, such as the Great Wall and the Summer Palace. You m

    100、ay also enjoy Chinese traditional arts by listening to the Beijing Opera or appreciate the Chinese paper-cuts. Besides, you could try a lot of typical food, for example, dumplings and the Beijing Roasted Duck. Theyre delicious and Im sure youll like them. I hope it will be helpful. If you need more

    101、information, just let me know. Yours, Li Hua 【解析】试题分析:本篇书面表达属于书信体裁作文,根据提示信息来介绍北京的基本情况。写作时注意以下几点:1、仔细阅读有关提示,弄清试题提供的所有信息,明确有哪些要点。2、提纲是文章的总体框架,要在提纲的范围内进行分析、构思和想象。要依据提示情景或词语,按照一定逻辑关系来写。3、根据要表达的内容确定句子的时态、语态;就本文而言应该用一般现在时态。 4.注意使用高级词汇和句式,以增加文章的亮点。【亮点说明】本文结构紧凑,层次分明,而且使用了多种句式和结构。副词besides的使用使文章内容更具有层次感,也使语言

    102、更加连贯。考点:考查书信作文第二节 (20分)77假设你是红星中学高三(1)班的学生李华。下面四幅图描述了你们学校去年十二月邀请其他学校的学生参加“圣诞晚会”的过程。请根据图片的先后顺序,适当增加细节,为校刊“英语园地”写一篇短文。词数不少于60。Last December, our school celebrated Christmas with students from our neighboring schools. _【答案】Last December, our school celebrated Christmas with students from our neighborin

    103、g schools. One month before Christmas, we held a meeting to discuss how to celebrate Christmas. Many good ideas were put forward. Li Ming suggested inviting students from our neighboring schools to enjoy our Christmas Party, which received agreement from other students. After that, we began making f

    104、ull preparations for the Christmas Party. Some students practiced dances. Some students prepared some songs with guitar performance. Other students even adapted a play from our textbooks. Li Ming sent invitations to other schools. All the students were busy but felt excited. Having got everything re

    105、ady, we welcomed the students from other schools to share our Christmas Party in the school hall on Christmas Day. The wonderful performances won the applause from the audience, who laughed and cheered for the actors. In the final scene, the students from our neighboring schools danced with us excit

    106、edly. We had a big day. All the students, including the students from our neighboring schools, appreciated the Christmas Party, with the expectation of holding a similar party next year. 【解析】试题分析:本篇书面表达属于看图写作,根据图画内容介绍圣诞节晚会的内容。写作时注意以下几点:1、仔细阅读有关提示,弄清试题提供的所有信息和图画信息,明确有哪些要点。2、提纲是文章的总体框架,要在提纲的范围内进行分析、构思

    107、和想象。要依据提示情景或词语,按照一定逻辑关系来写。3、根据要表达的内容确定句子的时态、语态;就本文而言应该用一般过去时。 4.注意使用高级词汇和句式,以增加文章的亮点。【亮点说明】本文结构紧凑,层次分明,而且使用了多种句式和结构。比如Li Ming suggested inviting students from our neighboring schools to enjoy our Christmas Party, which received agreement from other students.为非限定定语从句。此外,文章还使用了大量短语put forward, making full preparations for等短语。考点:考查看图写作。 - 25 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:北京市通州区潞河中学2016届高三上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445780.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1