四川省绵阳南山中学2019-2020学年高一英语6月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 绵阳 南山 中学 2019 2020 学年 英语 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省绵阳南山中学2019-2020学年高一英语6月月考试题(含解析)考生注意:1.答题前,考生务必将自己的准考证号、姓名填写在答题卡上。2.第1卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。第II卷用黑色墨水签字笔在答题卡上书写作答,在试题卷上作答,答案无效。第I卷(共75分)第一部分:听力(共两节,满分20分)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完
2、每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the weather probably like now?A.Rainy. B.Cloudy. C.Sunny.2.What does the man want the woman to do?A.Cut his hair. B.Pay for his haircut. C.Go to a barbershop.3. How many bowls of rice did the woman order?A. Two. B.Three. C.Five.4.What will the speake
3、rs do together tonight?A. Go to work. B.See a movie. C.Have dinner.5.What is the womans problem?A.She lost her keys. B.She cant find the repair shop. C.She has to get her keyboard repaired.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;
4、听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What language is Priya learning?A.German. B.English. C.Spanish.7.Why does the man want Priya to learn another language?A.Its valuable. B.Its entertaining. C.Its a school subject.听第7段材料,回答第8至10题。8.What type of snacks does the man usually buy?A.Sugary. B.
5、Sour. C.Salty.9.What movie will the speakerssee?A The one with lots of action. B.The one about sea animals. C.The one with lots of singing.10.Where are the speakers?A.At a theater. B.In a ear. C.At a store.斯第8段村料,回答第1至13题:11.What is the probable relationship between the speakers?A.Co-workers. B.Boss
6、 and employee. C.Shop assistant and customer.12.What is the man looking for?A.Computer mouses. B.Pets. C.Keyboards.13.What does the woman suggest the man do?A.Look online first. B.Buy everything at a time. C.Visit a store on 4th avenue.听第9段材料,回答第14至17题14.What are the speakers mainly talking about?A.
7、Plans. B.Purchases. C.Celebrations.15.When is New Years Day?A.In a day. B.In a week. C.In a month.16.What does the woman want the man to change?A.His habits. B.His thoughts. C.His appearance.17.What does the woman hope to do?A.Keep healthy. B.Get an education. C.Make a lot of money.听第10段材料,回答第18至20题
8、。18.What is the main topic of the talk?A.A flu. B.A new disease. C.A computer virus.19.What is more important for people to do according to the speaker? A.Gather food. B.Buy masks. C.Wash hands.20.What do some doctors and scientists think?A.COVID-19 is very common.B.COVID-19 will disappear soon.C.CO
9、VID-19 is more dangerous than the yearly flu.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AEvery man dreams of having a good car.With luxury cars,like Bentley, Lamborghini and Rolls-Royce,going into the world of SUVs, if you have deep pockets, you will be spoilt for choice.?Lamborghini Aventador SVJUsi
10、ng a new aerodynamic system allows it to set a car lap record of 6:44 97 at Nurburgring,one of the longest and most challenging circuits in the world.Plus,carbon fiber can be seen everywhere,which makes the car strong and lightweight.There re only 900 being built and you ll need to cough up $517,770
11、 to buy one.?Aston Martin DBXThe DBX is Aston Martins maiden SUV product.It features a choice of two gas engines-a 4.0-liter V8 from Mercedes and a 5.2-liter V12 from its own.The price is predicted to be around S250,000.?Audi E-tronBeing an eco-friendly motoring.it is an all-electric SUV that makes
12、up for its rather ordinary appearance with design,luxury and technology.At the front and back are electric motors which insure progress is rapid.In addition to plenty of storage space,the Audi E-tron provides side cameras instead of side mirrors and air suspension that adapts to the terrain(地形)。Hand
13、 over$74,800 and its yours.?Tesla RoadsterTesla Roadster will turn most heads,Zero to 60 in 1.9 seconds means it will leave most cars for dust.The top speed is 250 mph,which is also unheard of for most cars-let alone an all-electric one.Having advanced autonomous driving systems and a huge touchscre
14、en for surfing the Internet,it wont make you regret for paying$200,000.1. Whats the meaning of the underlined sentence in the first paragraph?A. If your pockets are deep,you will have many choices.B. If you have enough money,it will be difficult for you to make a decision.C. If you have much money,y
15、ou will be spoiled.D. If you have little money,you will have many choices.2. Whats special about Lamborghini Aventador SVJ?A. It offers two gas engines.B. It is an all-electric SUV.C. It uses lightweight materials.D. It has the most challenging circuit.3. Which car is suitable if you want one with a
16、daptable air suspension?A. Lamborghini Aventador SVJ.B. Aston Martin DBX.C. Audi E-tron.D. Tesla Roadster4. Which of the following does Tesla Roadster provide?A. Self-driving systems.B. A gas-saving engine.C. Side cameras.D. Much storage space.5. In which section of a newspaper may this text appear?
17、A. entertainmentB. sportsC. scienceD. advertisement【答案】1. B 2. C 3. C 4. A 5. D【解析】这是一篇应用文。文章从品牌、车辆特色、价钱等方面介绍了几种豪车。【1题详解】词句猜测题。根据第一段“Every man dreams of having a good car.With luxury cars,like Bentley, Lamborghini and Rolls-Royce,going into the world of SUVs, if you have deep pockets, you will be sp
18、oilt for choice.”可知,划线句前面列举了一些豪车,包括the world of SUVs都是在说明选择之多的,而deep pocket容易通过字面义理解为“有钱”,所指的应该是资金充足的情况下选择很多,难以抉择。B选项“如果你有够多的钱,就会难以做决定”,符合文意。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据第二段中“Plus,carbon fiber can be seen everywhere,which makes the car strong and lightweight.”可知,兰博基尼的这款车广泛使用了碳纤维,这是一种重量较轻但很坚固的材料,而该特点是其他车型所不具有的
19、。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据第四段中“In addition to plenty of storage space,the Audi E-tron provides side cameras instead of side mirrors and air suspension that adapts to the terrain(地形)。”可知,奥迪的这款车提供了空气悬挂以适应不同地形,符合题干的要求。故选C项。【4题详解】细节理解题。根据第五段中“Having advanced autonomous driving systems and a huge touchscreen f
20、or surfing the Internet,it wont make you regret for paying$200,000.”可知,特斯拉的这款车配备了先进的自动驾驶系统,autonomous driving systems与A选项中的“Self-driving systems”含义相同。故选A项。【5题详解】推理判断题。根据文章首段“Every man dreams of having a good car.With luxury cars,like Bentley, Lamborghini and Rolls-Royce,going into the world of SUVs,
21、 if you have deep pockets, you will be spoilt for choice.”和全文内容可知,这是向读者介绍、推销几款豪车的广告类型的文章。故选D项BLIANG TAO.sold 80 pink Givenchy bags in 12 minutes.Becky Fang sold 100 Mini Cooper cars in just five.Both are wanghong,literallyred-hot on the web.Every day millions of Chinese search social media for wangh
22、ong posts or tune in to live-streams for wanghongs opinions on everything.The fans are helping this new Chinese Internet star to make money out of their popularity and to shake up the countrys e-commerce industry in the process.A few of wanghong have been hired by luxury brands.Jaeger-LeCoultre, a S
23、wiss watchmaker,hired Papi Jiang for a video ad targeting young urbanites(都市人),including her 27m fans on Sina Weibo,a Twitter-like microblog. Zhang Yi of iiMedia Research,a consulting firm,estimates that up to 15%of sales on shopping sites like Taobao or social-media apps such as WeChat are influenc
24、ed by wanghongs public support.The length of a dress might be decided by a survey of a wanghongs fans;its launch date might be based on the number of hits,shares or comments it collects,some of which can cause last-minute design changes.This poses a new challenge for retailers(零售商),whose supply chai
25、ns must respond even more quickly to wanghongs opinions.Whereas previously a company would look for a celebrity to match its image,wanghong and their admirers are shaping goods.Another challenge comes directly from wanghong themselves.They increasingly make money not merely from online support or ad
26、vice but by launching their own e-commerce stores.Sales of goods accounted for just under half of wanghong earnings of 53bn yuan($8bn)in 2016,estimates Analysis,a Chinese market-research firm(the rest came mostly from live-show tips and adverts).Some wanghong are going a step further.In November Bec
27、ky Fang launched her own clothing line.Part of her motivation,she says,was that the brands she supported did not always match the trends she was sharing with her followers.By creating her own brand,Beckys Fantasy,she has full control of the quality.She also gains a new income. For the time being onl
28、y 3-5%of wanghong follow Becky Fangs example,iiMedia Research estimates.But it expects the model to become an industry in its own right, including entertainment and e-commerce,and driven by online data.6 Why can wanghong use their popularity to make money?A. Because they are Internet stars.B. Becaus
29、e they use social media.C. Because their opinions influence fans.D. Because they can shake the e-commerce industry.7. What is the characteristic of the products supported by wanghong?A. They are fans-based.B. They are social-media-based.C. They are design-shared.D. They are youth-targeted.8. What ar
30、e the challenges for retailers?A. Online support and advice.B. Increasing sales of goods online.C. Quick responses to the.market changes.D. Wanghongs opinions and e-commerce stores.9. Why do some wanghong create their own brands?A. Because they want.to attract more fans.B. Because they want to share
31、 with their followers.C. Because they want to set up a new industry model.D. Because the brands they speak for cant satisfy their fans.10. Whats the writers attitude to wanghong?A. supportiveB. objectiveC. indifferentD. worried【答案】6. C 7. A 8. D 9. D 10. B【解析】本文是一篇议论文。文章介绍了网红代言产品这一现象及其对经济的影响。6题详解】细节
32、理解题。根据第一段中的“Every day millions of Chinese search social media for wanghong posts or tune in to live-streams for wanghongs opinions on everything. The fans are helping this new Chinese Internet star to make money out of their popularity”可知,每天都有数百万中国人在社交媒体上搜索网红的帖子,或者收看直播,了解网红对所有事情的看法,这使得网红可以利用自己的人气赚钱,
33、由此可知,网红可以利用人气赚钱是因为他们的看法会影响粉丝,故C项正确。【7题详解】推理判断题。根据第二段中的“The length of a dress might be decided by a survey of a wanghongs fans;its launch date might be based on the number of hits,shares or comments it collects”可知,网红代言的产品的受欢迎程度取决于粉丝们的点击量、分享量或评论数,也就是说它们是以粉丝为基础的,故A项正确。【8题详解】细节理解题。根据第三段中的“This poses a n
34、ew challenge for retailers(零售商),whose supply chains must respond even more quickly to wanghongs opinions.”可知,这给零售商带来了新的挑战,他们的供应链必须对网红的看法做出更快的反应;再根据第四段中的“Another challenge comes directly from wanghong themselves.They increasingly make money not merely from online support or advice but by launching th
35、eir own e-commerce stores.”可知,另一个挑战直接来自网红自己,他们不仅通过在线代言或咨询赚钱,而且还在电商平台上自己开店赚钱,由此可知,网红的看法和他们开的网店是对零售商的挑战,故D项正确。【9题详解】细节理解题。根据最后一段中的“Part of her motivation,she says,was that the brands she supported did not always match the trends she was sharing with her followers.”可知,创立了自己的服装品牌的贝基说她的部分动机是,她代言的品牌并不总是与她
36、和粉丝们分享的趋势相匹配,由此可知,一些网红创立自己的品牌是因为他们代言的品牌不能让粉丝满意,故D项正确。【10题详解】推理判断题。通读全文可知,文章只是客观地介绍了网红代言产品这一现象及其对经济的影响,通篇作者并没有发表自己的主观意见或看法,因此作者对网红持客观态度,故B项正确。CEducators today are more and more often heard to say that computer literacy is absolutely necessary for college students. Many even argue that each incoming f
37、reshman should have his or her own microcomputer. What advantages do computers offer the college students?Any student who has used a word processor will know one compelling reason to use a computer: to write papers. Although not all students feel comfortable composing on a word processor, most find
38、revising and editing much easier on it. One can alter, insert, or delete just by pressing a few keys, thus ridding students of the need to rewrite or retype. Furthermore, since the revision process is less difficult, students are more likely to revise as often as is necessary to end up with the best
39、 paper possible. For these reasons, many freshman English courses require the use of a word processor.Computers are also useful in the context of language courses, where they are used to drill students in basic skills. Software programs strengthen ESL (English as a Second Language) instruction, as w
40、ell as instruction in French, German, Spanish, and other languages. By using these programs on a regular basis, students can improve their skills in a language while proceeding at their own pace.Similarly, business and accounting students find that computer spreadsheet (电子表格) programs are all but im
41、portant to many aspects of their work, while students pursuing careers in graphic arts, marketing, and public relations find that knowledge of computer graphic (绘图) is important. Education majors learn to develop grading systems using computers, while social science students use computers for analyz
42、ing and graphically displacing their research results.It is no wonder then, that educators support the purchase and use of microcomputers by students. A useful tool, the computer can help students learn. And that is, after all, the reason for going to college.11. What does the underlined phrase “com
43、puter literacy” in Paragraph 1 probably mean?A. The purchase of computers.B. The ability to use computers well.C. The computer hardware and software.D. The computer science and technology.12. According to the author, a word processor can be used to_.A. revise and edit papersB. rewrite or retype pape
44、rsC. complete a freshman courseD. improve students writing skills13. According to the author, the reason for students to go to college is_.A. to learn somethingB. to perfect themselvesC. to improve computer skillsD. to find ones passions14. What is the main idea of Paragraph 4?A. Educational experts
45、 have developed grading systems.B. The computer has fund its way into social science.C. Rarely do accounting students use computers.D. Computers benefit various majors in college.15. Which of the Allowing is TRUE according to the passage?A. More college students should major in computer science.B. M
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
