分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型吉林省洮南市第一中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:446511
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:98.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省洮南市第一中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 洮南市 第一 中学 2020 2021 学年 下学 期中考试 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、洮南一中高二期中考试英语试题本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分;满分150分,考试时间120分钟。答完题后把答题卡和答题纸上交。第I卷第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Why does the man love the night after raining?A. The air is very fresh.B. The stars c

    2、an be seen.C. The sky is very clear.2. Where does the conversation probably take place?A. At the railway station. B. At home. C. In the office.3. How much should the man pay for the moon cakes?A.¥100. B.¥150. C.¥200.4. When will the man leave the hotel?A. On May 14th. B. On May 16th. C. On May 17th.

    3、5. What does the woman advise the man to do?A. To buy a new car.B. To work on Sundays.C. To value old things.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How did the man know about th

    4、e accident?A. He heard of it. B. He read the report. C. He witnessed it.7. What was the cause of the accident?A. The bad weather. B. The drunk driver. C. The traffic lights.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the man want to know?A. How often he needs to exercise.B. Where to take exercise.C. How to lose wei

    5、ght effectively.9. What does the woman advise the man to do?A. To be on a diet. B. To have a healthy lifestyle.C. To eat more for exercise.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why did the man listen to the music of Mozart in high school?A. Mozart was his favorite musician.B. It could improve his test scores.C He li

    6、ked listening to distracting music.11. Where does the conversation take place?A. In the classroom. B. In the office. C. In the coffee shop.12. What will the woman do?A. Keep quiet.B. Put on headphones.C. Have some music going on.听第9段材料,回答第13至16题。13. How long did the man stay in San Diego?A. For 3 da

    7、ys. B. For 4 days. C. For 5 days.14. Why did the man go to San Diego?A. To see a boy suffering from cancer.B. To attend an important meeting.C. To drive his daughter to the university.15. Where did not the man go?A. The beach. B. The museum. C. The zoo.16. What does the woman think of Emily?A. Beaut

    8、iful. B. Hardworking. C. Understanding.听第10段材料,回答第17至20题。17. How high is the pool from the ground?A. 20 meters. B. 25 meters. C. 35 meters.18. Where does Embassy Garden lies?A. In the center of London.B. In the southwest of London.C. In the north of London.19. Who can swim in the sky pool?A. Visitor

    9、s to London.B. Citizens in London.C. People living in Embassy Gardens.20. What will the developers use the pool for?A. Meeting friends. B. Selling the apartments.C. Building a similar pool.第二部分 阅读(共三节 满分70分)第一节 阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在机读卡上将该项涂黑。AFiordland Great W

    10、alk PackageTake a hike through some of New Zealands most beautiful and different landscapes on the walking package. Base yourself in Fiordland for a fully guided 3-day Great Walk experience on the Milford. Routeburn and Kepler Tracks. These walks pass through unique scenery, from native forests and

    11、rivers to mountains and beautiful valleys.PriceAdult (16 + yrs): $ 900.00Child (6 -15 yrs): $ 850.00Infant (0-5 yrs): $ 50.00What to BringWe advise that guests bring comfortable walking shoes, warm clothing including hats and gloves, sunscreen and sun hats, cameras, water bottles and personal medica

    12、tion (药物) if they are required. Walking poles are optional (可选择的). For the Milford Track day we advise you to have spare clothing and shoes in case you get wet on the walk.We ProvideRouteburn Track: A professional (专业的) hiking guide, all transport from Te Anau, hot drinks and lunch.Milford Track: A

    13、professional hiking guide, water taxies from Deep Water Basin to Sandfly Point, Milford Track and return,and hot drinks. Plus 1 hour 25 minutes Milford Sound Scenic Cruise with Real Journeys and lunch.Kepler Track: A professional hiking guide, all transport from Te Anau including accommodations (住宿)

    14、 pick-up and drop-off, a helicopter flight to the peak of Mt Luxmore, hot drinks and lunch.More InformationAt least there are 2 people for the guided walks to go ahead. If you are a single person,please contact us for availability. Walking time each day is around 4-5 hours. Basic fitness is required

    15、. Meals (except lunch) are guests own arrangements.1. If the Smiths and their 7-year-old twin girls go on the trip, how much should they pay?A. $ 1,900.B. $ 2,600.C. $ 2,650.D. $ 3,500.2. What can be enjoyed only on Kepler Track?A. Native forests.B. A guided hike.C. Air trave1.D. Free lunch.3. What

    16、is a must if people want to join in the walking?A. Walking shoes.B. Basic fitness.C. Hot drinks.D. Walking poles.4. Where would this passage most probably appear?A. Life instructions.B. A tourism brochure.C. Scientific research.D. Historical research.【答案】1. D 2. C 3. B 4. B【解析】【分析】本文属于应用文,介绍了新西兰一种三日

    17、游套餐的格,游客应携带的物品以及一些其它相关信息,比如步行时间免费提供的服务等。【1题详解】简单计算题。根据题干和价格可知:$ 900.002+ $ 850.002=$ 3,500,故选D。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“a helicopter night to the peak of Mt Luxmore”可知,在Kepler Track旅游中,人们可以坐直升机到达Luxmore的山顶,故选C。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段中的“Basic fitness is required”可知,参加这项活动要求参与者拥有健康的体质,故选B。【4题详解】文章出处题。根据文章内容

    18、可知,这是一则广告,主要介绍了三日游一些情况,所以文章最可能会出现在介绍旅游的册子上。故选B。BPeople often say that the Englishmans home is his castle. They mean that the home is very important and personal to him. Most people in Britain live in houses rather than flats, and many people own their homes. This means that they can make them indivi

    19、dual; they can paint them, and change them in any way they like. Most houses have a garden, even if it is a very small one, and the garden is usually loved. The house and the garden are the private space of the individual.People usually like to mark their space. Are you sitting now in your home or o

    20、n a train? Have you marked the space around yourself as your? If you are on the train you may put your coat or small bag on the seat beside you. If you share a flat you may have one corner or chair which is your own.Once I was travelling on a train to London. I was in a section for four people and t

    21、here was a table between us. The man on the space on my side of the table at all. I was angry. Maybe he thought that he owned the whole table. I had read a book about non-verbal communication so I took various papers out of my bag and put them on his briefcase! When I did this he stiffened and his e

    22、yes nearly popped(瞪出)out of his head. I had invaded his space! A few minutes later I took my papers off his case in order to read them. He immediately moved his case to his side of the table. Of course, it is possible that he just wanted to be helpful to me!If you are visiting another country you ma

    23、y feel that you dont have any private space. Hotel rooms look much the same in every country in the world. All day long, you share public spaces with other people. You see the local people in their private spaces and you feel lonely and “outside”. Local people can create their private spaces by talk

    24、ing about things you dont know about .And you even feel that they like you to be outside them so that they will enjoy being inside even more! This is one of the difficulties of being a traveler! But if you understand it then it helps you. Havent you enjoyed being part of a group and “owning” a bit o

    25、f space?5. The writer was angry as he was travelling on a train to London because _.A. he had no place to sitB. someone had invaded his “space”C. too many people shared a section with himD. some other people talked about things he didnt know about6. In Paragraph 4, the pronoun “them” refers to _.A.

    26、public spacesB. private spacesC. local peopleD. other countries7. Which of the following is TRUE according to the passage?A. British people dislike marking their space.B. You always feel at home in another country.C. Most British people prefer living in houses to flats.D. You cant mark your private

    27、space in a foreign country.8. The main purpose of the passage is to tell readers to _.A. own private spaces by living in housesB. have one corner of their own in public placesC. realize the importance of “space” in communicationD. create their private spaces by talking with local people【答案】5. B 6. C

    28、 7. C 8. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了人们普遍认为英国人非常注重私人空间,其实人们通常习惯于标记自己的领域,不让他人侵占。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“The man on the space on my side of the table at all. I was angry.(这个男人占着我这边桌子的空间。我很生气。)”可知,作者在去伦敦的火车上很生气,因为有人侵犯了他的“空间”。故选B。【6题详解】词句猜测题。根据上文“Local people can create their private spaces by talking about thing

    29、s you dont know about .(当地人可以通过谈论你不知道的事情来创造他们的私人空间。)”和下文“so that they will enjoy being inside even more!(这样他们会更喜欢待在里面!)”可推知,them指代上文中提到的复数名词“Local people”(当地人)。故选C。【7题详解】细节理解题。根据文章第一段“Most people in Britain live in houses rather than flats, and many people own their homes.(大多数英国人住在房子里而不是公寓里,而且许多人拥有自

    30、己的房子。)”可知,大多数英国人喜欢住房子而不是公寓。C项表述正确。故选C。【8题详解】推理判断题。根据文章第四段“But if you understand it then it helps you. Havent you enjoyed being part of a group and “owning” a bit of space?(但如果你理解了,就会有所帮助。你难道不喜欢成为群体中的一员并“拥有”一点空间吗?)”可推知,这篇文章的主要目的是让读者意识到“空间”在交流中的重要性。故选C。CWhen we talk about stars, especially women stars

    31、, it seems that they are always young, pretty and own charming body shapes. But recently a Britains Got Talent(英国达人)star Susan Boyle has changed our views absolutely.Simon Cowell, one of the judges of the talent show spoke of his shock over Ms Boyles voice. This lady came up, and Im thinking, This w

    32、ill take five seconds and I can go to have a cup of tea. That changed when she began to sing I Dreamed to Dream from Les Miserables. She knew we were going to have that reaction and just to see that look of satisfaction on her face through -it was one of my favorite moments, Cowell said.The performa

    33、nce was posted on line and before long, the 47-year-old Scottish woman has been famous all over the world.Speaking from her home in Scotland, Ms Boyle said that she hasnt thought of changing her appearance. She said that her friend helped her with make-up. I mean, thats hardly a makeover(改头换面), she

    34、added. Ms Boyle also spoke of the reason she first began to explore her vocal talents, I was kind of slow at school, so getting like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence.9. Susan Boyle is _A. a judgeB. a Scottish womanC. a beautiful womanD. a reporter10. Susan

    35、 Boyle had a look of satisfaction on her face when she was singing because_.A. she was confident of her singingB she was satisfied with the judgesC. she was pretty and in good shapeD. she sang the song I Dreamed a Dream from Les Miserables11. According to the passage, which is NOT true?A. It was the

    36、 vocal talents that built Susans confidenceB. Susan Boyle was not good at her lesson when at school.C. Susan Boyle became famous because of her appearance.D. Simon Cowell didnt think Susan Boyle a good singer at the first sight.12. What can we learn from Susan Boyles successA. Its never too old to l

    37、earn.B. Its easier to succeed at the age of 47.C. If you are not able to study well to be a singer instead.D. If you have a dream, try to make it come true!【答案】9. B 10. A 11. C 12. D【解析】【分析】这篇短文主要描述了英国达人秀的一位著名的达人苏珊大妈。这是一个长得不怎么漂亮的女人,但是她用自己的歌声征服了观众,征服了世界。告诉我们只要有梦想,就要让它成为现实。【9题详解】细节理解题。根据文中the 47-year-

    38、old Scottish woman has been famous all over the world 可知苏珊大妈是个苏格兰女人。故选B。【10题详解】推理判断题。根据文章描述She knew we were going to have that reaction(她知道我们会有那样的反应)可知她对自己的歌唱很自信。故选A。【11题详解】细节理解题。根据短文描述可知苏珊大妈是长得不漂亮的女人,她的走红是因为自己的歌声。选项C描述错误,故选C。【12题详解】推理判断题。根据短文描述可知苏珊大妈小时候犯有学习障碍症,但是她喜欢唱歌,经过自己的努力,从而建立了自己的自信。故D选项“如果你有梦想

    39、,努力让它实现”符合文章的主题,故选D。【名师点睛】推理判断主要的解题策略有:(1)根据不同文体,推断目的意图。不同的文章可能有不同的写作目的, 通常作者的写作目的有以下三种:1) to entertain readers(娱乐读者,让人发笑),常见于故事类的文章。2) to persuade readers(说服读者接受某种观点)常见于广告类的文章。3) to inform readers(告知读者某些信息)多见于科普类新闻报道类文化类或社会类的文章。阅读时要善于根据文章的文体来学会推断作者的情感态度和目的。(2)根据用词风格,推断情感态度。一篇好的文章,其用词风格常常直接流露或蕴含作者的内

    40、心世界和情感态度。所以阅读时要善于捕捉表达或暗示情感态度的词句或短语,捕捉那些烘托气氛,渲染情感的词句,进而很好地洞察作者的思想倾向,是支持、反对抑或中立?对于选项而言,要分清选项中的褒义词、中性词和贬义词,以此对照全文。如:1)表示褒义的词语:positive赞成的,supporting支持的,praising赞扬的,optimistic乐观的,admiring羡慕的,enthusiastic热情的等;2)表示中性的词语:uninterested无兴趣的,不感兴趣的; neutral中立的;impersonal不带个人感情的;subjective主观的;objective客观的等;3)表示贬

    41、义的词语:disgusted感到恶心的,厌恶的;critical批评的;negative 否定的,反对的;suspicious怀疑的;tolerant容忍的,忍让的;worried 担忧的等。 (3)根据写作思路,推断段落发展。不同的文体,写作思路和写作手法也不尽相同。做题时,要善于体会作者的写作思路,揣摩作者的谋篇布局,从宏观上左右文章的结构框架;同时,还要把握作者行文时所运用的修辞手段,如对比、举例、下定义等。通过梳理写作思路,明晰写作手法,即可对文章的发展做出比较科学合理的推断和预测。(4)根据事实细节,推断合理信息。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定判断和推论,从而得到

    42、文章的隐含意义和深层意义。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。例如:本题中的第4小题:4.D【解题剖析】此题属于推理判断题中的(4)根据事实细节,推断合理信息。答案需要从文章最后一段中的I was kind of slow at school, so getting like singing was a good way of hiding behind t

    43、hat and thus it built my confidence.进行推断。【答案定位】根据文章最后一段I was kind of slow at school, so getting like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence. 可知苏珊大妈小时候犯有学习障碍症,但是她喜欢唱歌,经过自己的努力,从而建立了自己的自信。【推理关系】题干What can we learn from Susan Boyles success 文章内容I was kind of slow at

    44、 school, so getting like singing was a good way of hiding behind that and thus it built my confidence.【答案】If you have a dream, try to make it come true! D选项。DIn the early 1990s,the word” Internet” was strange to most people. But today, Internet has become a useful tool for people all over the world.

    45、 Maybe Internet has been the greatest invention in the field of communication in the history of mankind(人类). Communicating with others on the Internet is much faster. We can chat with a person who is sitting in the other part of the world. We can e-mail our friends and they can read the e-mails with

    46、in a minute. Giving all kinds of information is probably the biggest advantage of the Internet. We can use search engines to find the information we need. Just type in a keyword or keywords and the search engine will give us a list of suitable websites to look at. We can enjoy a lot on the Internet

    47、by downloading games, visiting chat rooms or surfing (浏览)websites. There are some games for free. We can meet new and interesting people in the chat now. We can also listen to music and see films. Now ,there is a lot of service on the Internet such as online banking ,job finding and ticket buying. W

    48、e can also do shopping and find nearly all kinds of goods. Sometimes we can find something that is quite good but very cheap.13. How many main advantages of the Internet are talked about in the passage?A. Three.B. Four.C. Five.D. Six.14. What fact doesnt the passage provide?A. We can find almost any

    49、thing we want to know on the Internet.B. Some games on the Internet are free.C. We can buy most things we need on the Internet.D. Goods on the Internet are more expensive than those in real shops.15. Which title best gives the main idea of the passage?A. Online ShoppingB. Exchanging Information on t

    50、he InternetC. The Advantages of the InternetD. Surfing the Websites on the Internet【答案】13. B 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。短文介绍了互联网的诸多优点。【13题详解】细节理解题题。第二段中有两个,一个有一个新的与人交流的方法,另外一个是搜索信息。第三段下载游戏;最后一段讲述网络购物。共4个有点。故B正确。【14题详解】细节理解题。根据文章最后一句“Sometimes we can find something that is quite good but very cheap.”

    51、说明网上的东西可能比现实中的要便宜,故D说法错误,不是文章所给的。故选D项。【15题详解】主旨大意题。根据第二段“Communicating with others on the Internet is much faster. We can chat with a person who is sitting in the other part of the world. We can e-mail our friends and they can read the e-mails within a minute. Giving all kinds of information is prob

    52、ably the biggest advantage of the Internet. We can use search engines to find the information we need.” 在互联网上与他人交流要快得多。我们可以和坐在世界另一边的人聊天。我们可以给朋友发电子邮件,他们可以在一分钟内阅读电子邮件。提供各种信息可能是互联网的最大优势。我们可以用搜索引擎找到我们需要的信息。根据第三段“We can enjoy a lot on the Internet by downloading games, visiting chat rooms or surfing (浏览)

    53、websites.” 我们可以通过下载游戏、访问聊天室或浏览网站来享受互联网带来的乐趣。根据最后一段“Now ,there is a lot of service on the Internet such as online banking ,job finding and ticket buying.” 现在,网上有很多服务,如网上银行、求职和购票。所以文章主要讲述了网络给我们带来了的便利和迅捷服务。故C正确。第二节(共5个小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。_16_People use money to buy f

    54、ood, furniture, books, bicycles and hundreds of other things they need or want. When they work, they usually get paid in money.Most of the money today is made of metal or paper._17_One of the first kinds of money was shells.Shells were not the only things used as money. In China, cloth and knives we

    55、re used. In the Philippine Islands, rice was used as money for a long time. Elephant tusks, monkey tails and salt were used as money in parts of Africa.The first metal coins were made in China. They were round and had a square hole in the centre._18_Different countries have used different metals and

    56、 designs for their money._19_Sweden and Russia used copper (铜) to make their money. Later some countries began to make coins of gold and silver.But even gold and silver were inconvenient if you had to buy something expensive. Again the Chinese thought of a way to improve money._20_The first paper mo

    57、ney looked more like a note from one person to another than the paper money used today.Money has had an interesting history from the days of shell money until today.A. The first coins in England were made of tin (锡).B. But people used to use all kinds of things as money.C. No one knows for certain w

    58、hen people began to use money.D. People strung (串连) them together and carried them from place to place.E. Money, as we know, is all made of paper.F. They began to use paper money.G. Today anyone will accept money in exchange for goods and services.【答案】16. G 17. B 18. D 19. A 20. F【解析】【分析】本文是说明文。本文叙述

    59、了中国是最早的金属币的使用国家,我国的圆形方孔钱,即我国的“铜钱”, 由于携带不方便被纸币所取代,随后描述了纸币的特征。【16题详解】根据下文“People use money to buy food, furniture, books, bicycles and hundreds of other things they need or want.(人们用金钱购买食物、家具、书籍、自行车和数以百计的其他他们需要或想要的东西)”可知,后面谈到人们的生活离不开钱,所以第一句应该填任何人都接受金钱来换取商品和服务。故选G。【17题详解】根据下文从后面举得例子 “One of the first k

    60、inds of money was shells.(第一种货币中的一种是贝壳。)”可知,此处讲述人们用各种各样的东西做为钱币。故选B。【18题详解】根据前面的句子“They were round and had a square hole in the centre.(他们是圆的,中间有一个方形的洞。) ”可知,中间有洞,人们可以把钱穿在一起,便于携带。故选D。【19题详解】从前面的总结语“Different countries have used different metals and designs for their money.(不同的国家的金钱使用了不同的金属和设计) ”以及下文“

    61、Sweden and Russia used copper (铜) to make their money.( 瑞典和俄罗斯用铜制作钱。)”可知,空格处举例说明不同的国家使用不同的金属制作前,因此推测到本空写英国最早使用锡。故选A。【20题详解】根据上文“But even gold and silver were inconvenient if you had to buy something expensive. Again the Chinese thought of a way to improve money(但如果你不得不买一些昂贵的东西,即使是金银也不方便, 再次,中国人想到了一种

    62、改善货币的方法)”以及下文“The first paper money looked more like a note from one person to another than the paper money used today.( 第一张纸币看起来更像是一张从一个人传递给另一个人的纸条,而不是今天使用的纸币)”可知此处讲述了由于携带不方便所以金属货币被纸币所取代,就出现了最早的纸币,随后描述了纸币的特征,所以我们选人们开始使用纸币。故选F。第三节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选

    63、项并标在答题卡上。You are watching a film in which two men are having a fight. They hit one another _21_. At the start they only fight with their hands, but soon they begin _22_ one another over the heads with chairs. It goes on until one of the men crashes (猛撞) through a window, and _23_ to the ground below

    64、. He is dead!Of course, he isnt really_24_. With any luck he isnt even hurt. Why? _25_ the men who fall out of high windows or jump from fast-moving trains, who crash cars or even catch fire, are professionals. They do this for _26_. These men are _27_ “stuntmen” (特技演员). That is to _28_, they perfor

    65、m “tricks”.There are two sides to their work. They _29_ do most of the things you see on the screen. For example, they fall _30_ a high building. However, they do not fall on to hard ground _31_ on to empty cardboard boxes covered with a mattress (垫子)._32_, when they hit one another with chairs, the

    66、 chairs are made of soft wood and when they crash through windows, the “glass” is made of _33_.Although their work depends on tricks of this kind, it calls for a_34_ degree of skill and training. Often a stuntmans success depends on exact _35_. For example, when he is “blown up” in a battle screen,

    67、he has to jump out of the way of the explosion just at the right moment.Naturally stuntmen are _36_ paid for their work, but they lead dangerous lives. They often get seriously hurt, and sometimes _37_. A Norwegian stuntmen, for example, skied over the edge of a cliff (悬崖) a thousand feet high. His

    68、parachute (降落伞)_38_ to open, and he was killed.In spite of all the risks, this is _39_ a profession for “men only”. Men no longer dress up _40_ women when actresses have to perform some dangerous action. Nowadays there are “stuntgirls” too!21. A. hardlyB. slowlyC. hardD. lightly22. A. hittingB. deli

    69、veringC. shoutingD. firing23. A. fallsB. standsC. sleepsD. sits24. A. hurtB. weakC. angryD. dead25. A. ForB. BecauseC. SinceD. Unless26. A. workB. funC. a livingD. interest27. A. calledB. chosenC. consideredD. made28. A. speakB. sayC. talkD. tell29. A. carefullyB. sadlyC. actuallyD. suddenly30. A. i

    70、nB. outC. outsideD. from31. A. butB. whileC. orD. and32. A. ButB. AgainC. YetD. Though33. A. woodB. paperC. sticksD. sugar34. A. lowB. usualC. highD. common35. A. skillB. trainingC. timingD. practising36. A. highB. wellC. fairlyD. poorly37. A. killedB. brokenC. woundedD. hurt38. A. oughtB. hadC. fai

    71、ledD. used39. A. alwaysB. no longerC. evenD. only40. A. byB. withC. asD. through【答案】21. C 22. A 23. A 24. D 25. B 26. C 27. A 28. B 29. C 30. D 31. A 32. B 33. D 34. C 35. C 36. B 37. A 38. C 39. B 40. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了特技替身演员的工作内容以及其工作的危险性。【21题详解】考查副词词义辨析。句意:他们狠狠地打击了对方。A. hardly几乎不;B. slowly缓

    72、慢地;C. hard严重地,艰难地;D. lightly轻微地。根据“but soon they begin _2_ one another over the heads with chairs.”可知,他们打对方的时候下手很重。故选C。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:一开始他们只是用手打架,但很快他们就开始用椅子打对方的头。A. hitting撞;B. delivering递送;C. shouting喊叫;D. firing解雇,点火。根据“It goes on until one of the men crashes (猛撞) through a window”可知,空处的单词和“c

    73、rash”意思接近。故选A。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:直到其中一个人从窗户摔了出去,掉到了下面的地上。A. falls落下,跌落;B. stands站起来;C. sleeps睡觉;D. sits坐下。根据“the men who fall out of high windows”可知,此处是信息词“fall”的词汇复现。故选A。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:当然,他并不是真的死了。A. hurt受伤的;B. weak虚弱的;C. angry生气的;D. dead死的。根据“He is dead!”和“With any luck he isnt even hurt.”可知,

    74、此处表示他并没有真正死去。故选D。【25题详解】考查连接词词义辨析。句意:因为那些从高窗户摔下来或从高速行驶的火车上跳下来、撞车甚至着火的人都是专业人士。A. For为了;B. Because因为;C. Since自从;D. Unless除非。根据“why”可知,此处用because引导的从句解释原因。故选B。【26题详解】考查名词词义辨析。句意:他们以此为生。A. work工作;B. fun乐趣;C. a living生计;D. interest兴趣。根据“These men are _7_ “stuntmen” (特技演员).”可知,他们的职业是“特技演员”,因此他们以这份工作为生。故选C

    75、。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:这些人被称“特技演员”。A. called呼唤,称呼;B. chosen选择;C. considered考虑;D. made制作。根据“stuntmen” (特技演员).”可知,他们被成为“特技演员”。故选A。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:也就是说,他们表演“把戏”。A. speak说话;B. say说;C. talk谈话;D. tell告诉。此处对“特技演员”进行进一步解释,That is to say为固定用法,意为“也就是说”。故选B。【29题详解】考查副词词义辨析。句意:它们实际上做了你在屏幕上看到的大部分事情。A. carefully小

    76、心地;B. sadly难过地;C. actually实际上;D. suddenly突然。根据下文的例子“For example, they fall _10_ a high building. However, they do not fall on to hard ground _11_ on to empty cardboard boxes covered with a mattress (垫子).”可知,他们实际上做了大部分事情。故选C。【30题详解】考查介词词义辨析。句意:例如,他们从高楼上掉下来。A. in在里面;B. out出去,外出;C. outside在外面;D. from来自

    77、。根据“a high building”可知,此处表示从高楼上掉下来。故选D。【31题详解】考查连词词义辨析。句意:然而,它们并不是落在坚硬的地面上,而是落在盖着床垫的空纸板箱上。A. but但是;B. while然而;C. or或者;D. and和。notbut为固定用法,意为“不是而是”。故选A。【32题详解】考查连词和副词辨析。句意:同样,当它们用椅子互相碰撞时,椅子是用软木头做的,当它们从窗户撞出去时,“玻璃”是用糖做的。A. But但是;B. Again再一次;C. Yet然而;D. Though尽管。根据“when they hit one another with chairs,

    78、 the chairs are made of soft wood and when they crash through windows, the “glass” is made of _13_”可知,此处描述的情况跟上文提到的是类似的。故选B。【33题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. wood木材;B. paper纸;C. sticks枝条;D. sugar糖。根据“when they crash through windows”可知,从窗户撞过去,只有用糖来做玻璃,才有可能不受伤。故选D。【34题详解】考查形容词词义辨析。句意:虽然他们的工作依赖于这种技巧,但这需要高度的技巧和训练

    79、。A. low低的;B. usual通常的;C. high高的;D. common普通的。根据“although”和“degree of skill and training.”可知,尽管他们的工作依赖于技巧,但这仍然需要高度的技巧和训练。故选C。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:特技演员的成功通常取决于准确的时间。A. skill技巧;B. training训练;C. timing定时,计时;D. practising练习。根据“just at the right moment.”可知,他们的成功取决于对时间的把握。故选C。【36题详解】考查副词词义辨析。句意:当然,特技演员的收入很高,

    80、但他们的生活很危险。A. high在高处;B. well好地;C. fairly相当地,公正地;D. poorly拙劣地,不足。根据“but they lead dangerous lives.”可知,因为工作的危险性,所以工资相当高。故选B。【37题详解】考查动词词义辨析。句意:他们经常受到严重伤害,有时甚至被杀死。A. killed杀死;B. broken破坏;C. wounded受伤;D. hurt使受伤。根据下文“and he was killed.”可知,有时候甚至被杀死。故选A。【38题详解】考查动词词义辨析。句意:他的降落伞打不开,结果他被摔死了。A. ought应该;B. ha

    81、d有;C. failed失败;D. used使用。根据“and he was killed.”可知,降落伞没能打开。故选C。【39题详解】考查副词词义辨析。句意:尽管存在种种风险,但这已不再是“仅限男性”的职业。A. always总是;B. no longer不再;C. even甚至;D. only仅仅。根据“Nowadays there are “stuntgirls” too!”可知,但这已不再是“仅限男性”的职业。故选B。【40题详解】考查介词词义辨析。句意:当女演员不得不表演一些危险的动作时,男人不再打扮成女人。A. by经由;B. with带有,和一起;C. as作为;D. thro

    82、ugh通过。根据“Nowadays there are “stuntgirls” too!”可知,因为有了“特技女郎”,男士不再需要打扮成女人了。dress up as为固定短语,意为“打扮成”。故选C。第II卷第一节 语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(只填写一个词)或括号内单词的正确形式(不多于3个单词)。Professor Green is not only absent-minded but short-sighted as well. He is always busy thinking about scientific _41_

    83、(problem) and seldom notices what is going on with him.One fine day recently, he went for a walk in _42_ countryside, and as usual he had a book in his hand. When he went out, he began to read his book. He hadnt gone far when he ran into a big cow and fell down. Because of the fall, he lost his glas

    84、ses, without _43_ he could not see anything. He _44_ (think) he had hit his head against a fat lady. “I am sorry, Madam,” he said _45_ (polite) before searching for his glasses. As soon as he put them on, he realized he had made a mistake.Soon he fixed his mind _46_ his book again and paid no attent

    85、ion to anything else. He had scarcely been walking for 5 minutes when he fell over again,_47_ (lose) both his book and his glasses. This time he got very _48_ (anger), seizing his umbrella, he gave the “cow” a wild blow. Then, after finding _49_(he) glasses, he realized with horror that he had made

    86、a mistake again. A large fat woman was trying _50_ (flee) from him in a horror.【答案】41. problems 42. the 43. which 44. thought 45. politely 46. on 47. losing 48. angry 49. his 50. to flee【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了格林教授摔倒2次闹的小笑话。【41题详解】考查名词。句意:他总是忙于思考科学问题,很少注意到自己正在发生什么。空处和notices并列,需填名词作宾语,problem为可数名词,此处

    87、表示泛指,且没有冠词限定,需用名词复数形式。故填problems。【42题详解】考查冠词。句意:最近一个晴朗的日子,他去乡下散步,像往常一样,他手里拿着一本书。in the countryside为固定短语,意为“在乡下”。故在countryside前面加the。【43题详解】考查定语从句。句意:由于摔了一跤,他的眼镜丢了,没有它他什么也看不见。此处是“介词+关系代词”引导非限制性定语从句,先行词是his glasses,在从句中作without的宾语,需用关系代词which引导。故填which。【44题详解】考查动词时态。句意:他以为自己的头撞到了一个胖女人身上。此处陈述过去发生的事情,使用

    88、一般过去时。故填thought。【45题详解】考查副词。句意:他礼貌地说“对不起,夫人”,然后开始找他的眼镜。修饰动词said,需用副词politely作状语。故填politely。【46题详解】考查介词。句意:不久,他又把注意力集中在书本上,不再注意其他任何事情。fix ones mind on sth.为固定短语,意为“把思想集中在某物上”。故填on。【47题详解】考查非谓语动词。句意:他刚走了5分钟就又摔倒了,书和眼镜都丢了。分析句子结构,已有谓语动词had been walking,空处需填非谓语动词作状语,he和lose为逻辑上的主谓关系,需用现在分词形式。故填losing。【48题

    89、详解】考查形容词。句意:这次他非常生气,抓起雨伞,狠狠地打了“牛”一下。空处位于系动词后面,需填形容词作表语。故填angry。【49题详解】考查代词。句意:然后,在找到他的眼镜后,他惊恐地意识到自己又犯了一个错误。修饰名词glasses需填形容词性物主代词。故填his。【50题详解】考查非谓语动词。句意:一个又大又胖的女人惊恐地试图逃离他。try to do sth.为固定用法,意为“设法做某事”,侧重努力;try doing sth.意为“试着做某事”;此处表示“正设法逃走”。故填to flee。第二节 短文改错(共10处,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修

    90、改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在该词下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。In order to celebrate their 50th anniversary, our school is going to hold a party, which allow students to perform. Many students

    91、, that have special talents, are preparing to perform at the party. One of my classmates wants to play violin. That has surprised us, as in the past we were not aware on his talent. Some girls are practicing a dance designing by themselves. They look weakly, but we have found that they are quite ene

    92、rgetic. Im glad that the party makes us to know each other better. I begin to regret having given up learn how to sing professionally earlier, or I would be able to perform, either.【答案】1.theirits2.allowallows3.thatwho4.在violin前面加the5.onof6.designingdesigned7.weaklyweak8.将to去掉9.learnlearning10.either

    93、too【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了同学们为了庆祝建校50周年晚会做准备的过程。【详解】1.考查代词。句意:为了庆祝建校50周年,我们学校将举办一个晚会,让学生们表演。根据“our school”可知,此处对应的形容词性物主代词是its。故将their改为its。2.考查主谓一致。句意同上。which引导非限制性定语从句,which指代a party,谓语动词使用第三人称单数形式。故将allow改为allows。3.考查定语从句。句意:许多有特殊才能的学生正准备在晚会上表演。此处引导非限制性定语从句,从句缺少主语,先行词为Many students,指人,需用关系代词who引导

    94、,that不能引导非限制性定语从句。故将that改为who。4.考查冠词。句意:我的一个同学想拉小提琴。西洋乐器前面需加定冠词the,play the violin为固定用法,意为“拉小提琴”。故在violin前面加the。5.考查介词。句意:这使我们感到惊讶,因为过去我们没有意识到他的才华。be aware of为固定短语,意为“意识到”。故将on改为of。6.考查非谓语动词。句意:一些女孩正在练习自己设计的舞蹈。此处修饰名词dance,需用非谓语动词作后置定语,dance和design为逻辑上的动宾关系,需用过去分词形式。故将designing改为designed。7.考查形容词。句意:她

    95、们看起来很弱,但我们发现她们相当有活力。look为系动词,后面需加形容词作表语。故将weakly改为weak。8.考查使役动词用法。句意:我很高兴聚会使我们更好地了解彼此。make sb. do sth.为固定用法,意为“使某人做某事”,此处需用动词原形。故将to去掉。9.考查非谓语动词。句意:我开始后悔早些时候放弃学习专业歌唱,否则我也能表演。give up doing sth.为固定用法,此处需用动名词作宾语。故将learn改为learning。10.考查副词。句意同上。either表示“也”,用于否定句,此处为肯定句,需用too。故将either改为too。第三节 书面表达(满分25分)

    96、52. 心理健康对我们非常重要,决定着我们的生活质量。请以 How to keep mental health为题写一篇英语文章,向校报投稿。文章应包含以下内容:1. 心理健康的重要性;2. 保持心理健康的建议:了解自我,接纳自我;善于与他人相处;热爱生活与工作。注意:1. 词数100左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。_【答案】How to keep mental healthMental health is something that decides whether we can live a happy life or not. However, mental health is

    97、 easy to be overlooked, which can result in serious mental diseases. Here is some advice on keeping mental health.First, know your own potential and accept yourself, Instead of having unpractical and high expectations and demands for yourself, you should make practical goals for your life.Second, be

    98、 sociable and make as many friends as possible. Try to be a person easy to get along with. When you are discouraged, you can share your trouble with your friends, whose comfort and help can greatly relieve your suffering and help you out.Third, love your life and work. Try to display your talent in

    99、your work and you can get pleasure and satisfaction from your achievements, which can help you keep a good mood.【解析】【分析】本文属于提纲类作文,写一篇有关心理健康的英文短文。【详解】本文属于提纲类作文,要求学生以“How to keep mental health”为题,写一篇有关心理健康的英文短文。 首先需要学生叙述心理健康的重要性; 其次,学生需要提出保持心理健康的建议,主要从了解自我、接纳自我、善于与他人相处、热爱生活与工作方面谈论。提纲类作文,需要我们用正确的英语把给出的

    100、要点表达出来。本作文中给出的要点比较具体,故需要准确表达。写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的单词、句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章得更有档次。学生需要特别注意在选择句式时要富于变化。【点睛】文章主题明确,重点突出,巧妙使用过渡词使文章读起来条理清晰。关联词语:However,First.,Second.,Third.。亮点短语和句式:as.as possible,Instead of,having unpractical and high expectations和whose,which引导的定语从句的使用,使文章增色不少。relieve,satisfaction,achievements等词的使用,能显示出学生有着丰富的词汇储备,并且能熟练使用它们。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省洮南市第一中学2020-2021学年高二下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446511.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1