四川省绵阳市2020届高三英语4月线上学习评估试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 绵阳市 2020 届高三 英语 线上 学习 评估 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省绵阳市2020届高三英语4月线上学习评估试题(含解析)本试卷分为试題卷和答題卡两部分,其中试题卷共12页;答题卡共2页。满分150分,考 试时间120分钟。注意事项:1. 答题前,考生务必在答题卡上将自己的学校、班级、姓名用0.5毫米黑色签字笔填写 清楚,同时用2B铅笔将考号准确填涂在“考号”栏目内。2. 选择题使用2B铅笔填涂在答题卡对应题目标号的位置上,如需改动,用橡皮擦擦干 净后再选涂其它答案;非选择题用0.5毫米黑色签字笔书写在答题卡的对应框内,超出答题 区域书写的答案无效;在草槁纸、试题卷上答题无效。3. 考试结束后将答题卡收回。第一部分 听力(共两节,满分30分)回答听力部分
2、时,先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的 时间将你的答案转涂到答题卡上。)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟 的时间来回答有关小题并阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B.9.18. C.9.15.答案:C。1. What is the weather like tomorrow?A Cloudy. B. Windy. C. Sunny.2. What will th
3、ey order?A. Red wine. B. White wine. C. Beer.3. What does the woman want to have in the backyard?A. A garden. B. A swimming pool. C. A storage place.4. How much will the woman pay?A. $40. B. $32. C. $20.5. Whatre they talking about?A. Their holidays. B. Their friends. C. Their schoolwork.第一节(共15小题;每
4、小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答 时间。每段对话或独白读两遍。6. Where does the woman want to go?A. The hotel. B. Waterfront Park. C. Harbor Street.7. How will she get there?A. Take the subway. B. Take the number 34 bus. C. Wal
5、k there.听第7段材料,回答第8至9题。8. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Couple. B. Colleagues. C. Friends.9. What time is it now?A. 2:00 pm. B. 2:30 pm. C. 12:30 pm.听第8段材料,回答第10至12题。10. When will the man watch the show?A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.11. What
6、kind of seats did the man choose?A. Balcony. B. Upper Circle. C. Dress Circle.12. How did the man pay for the tickets?A. By credit card. B. By check. C. In cash.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whats the topic of the conversation?A. Test taking. B. Holiday making. C. Job hunting.14. What has the man been doing
7、recently?A. Working at a restaurant.B. Asking his boss for a pay rise.C. Preparing for his last exam.15. What does the woman intend to do most?A. Borrow some money.B. Work with the man.C. Earn more money.16. Why do the speakers want to invite Tom?A. He is experienced in sailing.B. He is interested i
8、n travelling.C. He has lots of money.听第10段材料,回答第17至20题。17.Who is the targeted audience of the speech?A. The elderly.B. Young people.C. Head-hunters.18. What can Jobs Information Service Center do for people?A. To offer people jobs.B. To help people find jobs.C. To find the right people for employers
9、.19. What is the speaker trying to do?A. Get people to contact them.B. Sell their service.C. Share their experiences.20. Whats the number to call the Center?A. 435-960-0888 B. 439-506-0888. C. 439-560-0888.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 并在答题卡上将该选项涂黑。AUNI
10、QUE AND WEIRD NEW YEAR EVE TRADITIONS GermanyIn some parts of Germany, they do bleigiessen, or lead (铅)pouring. Pour a dollop(团)of molten lead in cold water and whatever shape forms may be telling about the year to come. A heart shape, naturally, means love will come your way. A crown predicts wealt
11、h and fortune. A star indicates happiness. But if you see a cross in the lead? Youre as good as dead!Latin AmericaIf youre in Latin America, make sure you have some colorful underpants to ring in the new year. End of the year partiers put on colorful underwear to ensure certain types of outcomes for
12、 the following year. Red for love and yellow for success.Naples, ItalyNeapolitans like throwing things out of windows, at least on New Years Eve. Furniture, kitchen machines, grandma. Well, maybe not the last one. Lets hope not, anyway. This tradition is meant to symbolize an out with the old gestur
13、e and getting a brand new beginning for the new year. These days people are a bit more mindful about what they toss down to the street below.SpainIn 1909, winegrowers in the Alicante region of Spain had a brilliant idea: start and promote an annual tradition that would involve people having to buy a
14、nd eat more grapes. One must cat 12 grapes on New Years Eve to encourage prosperity for the coining year. Now, its u popular custom in Iberia. But the problem is that one has to cat a grape for each bell strike at midnight.1. What does a cross shape mean?A. Love.B. Wealth.C. Happiness.D. Misfortune.
15、2. Whats new about Neapolitans tradition?A. They hate using furniture.B. They throw their grandma out of windows.C. They are more careful about what to throw.D. They like making gestures in front of the window.3. Which country has the tradition of eating grapes?A. Germany.B. Brazil.C. Italy.D. Spain
16、.【答案】1. D 2. C 3. D【解析】本文是一篇应用文,介绍了世界上几个国家独特而怪异的新年前夜传统。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的“A heart shape, naturally, means love will come your way. A crown predicts wealth and fortune. A star indicates happiness. But if you see a cross in the lead? Youre as good as dead!”可知,心形自然意味着爱情会降临到你身上,皇冠预示财富,星星代表幸福,但是如果是十字形,你
17、就死定了,由此可知,十字形代表灾祸,故D项正确。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的“These days people are a bit more mindful about what they toss down to the street below.”可知,如今,人们(那不勒斯人)对扔到街道上的东西更加留心了,故C项正确。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中的“In 1909, winegrowers in the Alicante region of Spain had a brilliant idea: start and promote an annual traditio
18、n that would involve people having to buy and eat more grapes.”可知,1909年,西班牙阿利坎特地区的葡萄种植者们想出了一个绝妙的主意:开始并推广一项每年一度的传统,要求人们购买和食用更多的葡萄,故D项正确。BRuss Fee was asleep inside his tent last summer in Canadas Banff National Park when a series of screams shocked him awake. Throwing on his shoes and grabbing a lant
19、ern his wife had handed him, he ran out to investigate. Despite the darkness, he could make out a neighboring tent. Backing out was a wolf, dragging something in his teetha man.Moments earlier, Elisa and Matt, were asleep with their two young children when the wolf tore into their tent. It was like
20、something out of a horror movie, Elisa recalled. For three minutes, Matt threw his body in front of Elisa and the boys and fought against the wolf. At one point, Matt got the upper hand, but the wolf turned the tables and dragged Matt outside while Elisa was pulling on his legs trying to get him bac
21、k.It was then that Russ Fee entered the picture. He ran at the beast, kicking it in the hip. The wolf dropped Matt and emerged from the tent. Fee felt like he had hit someone that was way out of his weight class.Before the wolf could turn its anger on Fee, Matt, his arms bloodied, restarted the batt
22、le. The men threw at the wolf with rocks, forcing it back. Then the families fled to the shelter of the Fees, minivan and called an ambulance.Attacks are so rare that a person here has a greater chance of being killed by a dog, lightning, a bee sting, or a car collision with a deer than being injure
23、d by a wolf said Matt.Fee did think about drawing back, if less heroic, during the heat of battle. The moment the wolf locked eyes with him, Fee said, I immediately regretted kicking it.4. What were the two families doing in the park?A. They were making a horror movie.B. They were camping in the wil
24、d.C. They were studying wolves.D. They were investigating the park.5. How did Matt escape from the wolf?A. By Fees kicking the wolf from behind.B. By turning the table on the wolf.C. By placing his hand tightly on the wolf.D. By his wifes pulling his legs.6. What can be inferred from Paragraph 5?A.
25、Many deer are killed by vehicles.B. Dogs are peoples friends in need.C. Wolves seldom attack people there.D. People are often attacked by wolves.7. Which word can best describe Fee in the story?A. Brave.B. Responsible.C. Indifferent.D. Clever.【答案】4. B 5. A 6. C 7. A【解析】本文是一篇记叙文,讲述了在加拿大班夫国家公园的野外露营的罗斯
26、费狼口救人的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的“Russ Fee was asleep inside his tent last summer in Canadas Banff National Park”及“a neighboring tent”可知,事发时,这两个家庭都在加拿大班夫国家公园的野外露营,故B项正确。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“He ran at the beast, kicking it in the hip. The wolf dropped Matt and emerged from the tent.”可知,费朝那条狼跑去,猛踢它的屁股,狼丢下了马
27、特,马特因而得救,故A项正确。【6题详解】推理判断题。根据第五段“Attacks are so rare that a person here has a greater chance of being killed by a dog, lightning, a bee sting, or a car collision with a deer than being injured by a wolf said Matt.”可知,马特说:“在这里,狼袭击人的事件非常罕见,被狗、闪电、蜜蜂蜇伤或开车与鹿相撞的几率比被狼咬伤的几率大得多”,由此可知,在那里,狼很少袭击人,故C项正确。【7题详解】推
28、理判断题。根据文章的讲述,特别是根据第三段中的“He ran at the beast, kicking it in the hip.”可知,看到狼袭击人后,费立即朝那条狼跑去,猛踢它的屁股救人,这表明费很勇敢,故A项正确。CIf youre one of the millions of those who use escalators each year, you are probably deeply familiar with the vertical grooves(竖凹槽)that cover each stair. Few of us have stopped to conside
29、r why they exist, though. In fact, its one of the everyday things we take for granted.But it is a little complicating when you think about it. Sure, the deep, grey lines make an escalators metal stairs more appealing to the eye. But regular stairs dont have grooves like these; why do escalators need
30、 them? Is it because of the movement?It turns out those grooves serve a more functional purpose. And, yes, it does have to do with the movement, as well as with general cleanliness! Anyone who has ridden an escalator knows that the steps everlastingly circulate from the top to the bottom. Youve sure
31、ly noticed the ridged yellow lip at the top of the escalator. But heres what you may not have noticed: As an escalators steps flatten, this ridgealso called the comb platesweeps away any trash or litter that might have fallen on the stairs. Those grooves lock the step and comb plate together, which
32、makes it harder for any dangerous materials to slide underneath the lip. This prevents foreign objects from getting stuck in that gap, potentially causing the escalator to stop, or worse, break down completely.Thats not the only reason why the grooves were created, though. They are also a good place
33、 for water to pool together, protecting you from a bad fall on the slick surface.So the next time you step on an escalator, take a moment to appreciate those metal grooves. They exist to make sure you get to your office meeting on time.8. What are the first two paragraphs trying to say?A. Millions o
34、f people use escalators every year.B. Few people think much about the grooves.C. Escalators are complicated machines.D. Grooves make the stairs look better.9. The ridge is mainly designed to_A. clean off dangerous objects.B. keep the stairs in movement.C. flatten the steps.D. lock the steps.10. What
35、 does the underlined word slick” mean in Paragraph 4?A. Smooth.B. Sticky.C. Steep.D. Slippery.11. Whats the passage mainly about?A. The importance of escalators.B. The reasons for grooves on stairs.C. The look of grooves in escalators.D. The safe ways of riding escalators.【答案】8. B 9. A 10. D 11. B【解
36、析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了自动扶梯上设计竖凹槽的原因。【8题详解】推理判断题。根据前两段内容,特别是根据第一段中的“Few of us have stopped to consider why they exist, though. In fact, its one of the everyday things we take for granted.”可知,然而,我们很少有人停下来思考它们(自动扶梯上的竖凹槽)为什么会存在,事实上,它是我们日常生活中习以为常的东西之一,由此可知,前两段是想说很少有人会去多想自动扶梯上的竖凹槽,故B项正确。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“As
37、 an escalators steps flatten, this ridgealso called the comb platesweeps away any trash or litter that might have fallen on the stairs. Those grooves lock the step and comb plate together, which makes it harder for any dangerous materials to slide underneath the lip.”可知,当自动扶梯的台阶变平时,这个脊,也被称为“梳状板”,用来清
38、扫掉在电梯上的垃圾,这些凹槽将台阶和梳板固定在一起,这使得任何危险的东西更难以滑到电梯边缘下面,由此可知,脊是为了清除掉在电梯上的危险物品而设计的,故A项正确。【10题详解】词义猜测题。根据画线词前的“They are also a good place for water to pool together, protecting you from a bad fall on”可知,撒了水的表面是湿滑的,这些竖凹槽的作用就是把水存在里面,这样你就不会滑倒了,由此可知画线词词义为“光滑的”,故D项正确。【11题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第二段中的“why do escalators
39、need them?”可知,电梯上为什么需要它们(竖凹槽)呢?再根据倒数第二段中的“Thats not the only reason why the grooves were created, though.”可知,然而,这并不是设计竖凹槽的唯一原因,由此可知,本文主要介绍了自动扶梯上设计竖凹槽的原因,故B项正确。【点睛】词义猜测题的难度较大,对画线词上下文(特别是前一句或后一句)的理解是关键,因为其往往会对画线词起到解释说明的作用,例如本篇第3题,根据画线词前的“They are also a good place for water to pool together, protectin
40、g you from a bad fall on”可知,撒了水的表面是湿滑的,如果踩上去很容易滑倒,这些竖凹槽的作用就是把水存在凹槽里,这样你就不会滑倒了,由此可知画线词词义为“光滑的”。DOver a million children have developed some form of intellectual (智力) disability over the past two decades after being exposed to chemicals including flame retardants, pesticides, lead, and mercury, a stud
41、y has revealed.The study focused on the four chemicals, which can be crossed from a mother to her unborn baby through the placenta(胎盘)and cause neurodevelopmental damage. The researchers looked at data from past studies, including blood samples taken from women of childbearing age and 5-year-olds.Ov
42、er the period, flame retardants, resulted in 738,860 cases of intellectual disability and an estimated 162 million lost IQ (智商)points, followed by lead at 330,684 cases, pesticides at 111,830, and mercury at 8,860. In recent years, pesticides and flame retardants have overtaken lead and mercury as t
43、he chemicals responsible for the biggest loss of IQ among children.The researchers believe this is due to regulations cutting down the use of these chemicals. For instance, lead has been banned from gasoline, paint and drinking water systems in the U.S. and plants are not allowed to pump out mercury
44、.The researchers acknowledged limitations to their study, including that the exposure-response relationships might not relate to all populations. Positively, they found a huge drop in the estimated loss of IQ points among children.Lead researcher Abigail Gaylord, commented: Our findings suggest that
45、 our efforts to reduce exposure to heavy metals are paying off, but that harmful exposures in general continue to represent a terrible risk to peoples physical, mental, and economic health. Unfortunately, the minimal policies in place to remove pesticides and flame retardants are clearly not enough,
46、 she said.She also added. Frequently opening windows to let persistent chemicals found in furniture electronics, and carpeting escape, and eating certified organic produce can educe exposure to these harmful things12. Which contributes most to the loss of childrens IQ?A. Flame retardants.B. Pesticid
47、e.C. Lead.D. Mercury.13. Where does the passage probably come from?A. A school report.B. A science fiction.C. A scientific research.D. A chemistry book.14. What is the drawback of the research mentioned?A. It has received bad response from all populations.B. It has no previous information to refer t
48、o.C. It covers only part of the population.D. It is not supported by government policies.15. Whats the best title for this passage?A. Four chemicals harming children.B. Regulations cutting down the use of heavy metals.C. Environment risking peoples physical and mental health.D. Children IQ lowered b
49、y exposure to harmful chemicals.【答案】12. A 13. C 14. C 15. D【解析】本文是一篇说明文,介绍了研究发现接触有害化学物质会导致儿童的智商下降。【12题详解】细节理解题。根据第三段中的“Over the period, flame retardants, resulted in 738,860 cases of intellectual disability and an estimated 162 million lost IQ (智商)points, followed by lead at 330,684 cases, pesticide
50、s at 111,830, and mercury at 8,860.”可知,在此期间,阻燃剂导致738860例智力障碍,约1.62亿智商下降,其次是铅330684例,农药111830例,汞8860例,由此可知,阻燃剂是导致儿童智商下降最多的化学物质,故A项正确。【13题详解】推理判断题。通读全文特别是根据第一段内容可知,本文主要介绍的是研究发现接触阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质会导致儿童智力下降,这属于科学范畴,因此文章最有可能出自于科学研究,故C项正确。【14题详解】细节理解题。根据第五段中的“The researchers acknowledged limitations to the
51、ir study, including that the exposure-response relationships might not relate to all populations.”可知,研究人员承认他们的研究存在局限性,包括这种暴露与反应的关系可能并不适用于所有人群,由此可知,这项研究的缺点是它只涵盖了部分人群,故C项正确。【15题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段内容可知,一项研究显示,在过去20年里,超过100万儿童在接触了阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质后出现了某种形式的智力障碍,因此文章主要介绍的是研究发现接触阻燃剂、杀虫剂、铅和汞等化学物质会导致儿童智力下降
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020学年人教版语文必修1课件:8记梁任公先生的一次演讲 .ppt
