吉林省白城市2016高考英语二轮复习阅读理解演练.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 白城市 2016 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 演练
- 资源描述:
-
1、吉林白城市2016高考英语二轮阅读理解演练2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 The principles about applying for jobs have altered greatly lately. In the past, people preferred a hand-written application letterHowever, nowadays it is becoming more and more common to apply for a job through the InternetYou
2、can find information on the Internet about how to apply for jobsInformation can be found about how to fulfill your application letter, the clothes that you should wear and how to carry out the interview itselfThe importance of body language is often mentioned,but doesnt always get the attention it d
3、eservesAfter all,before a word has even been spoken,your body language will have already given people their first impression of youAdditionally, your body language will also give out a lot more informationBased on your body language it can be seen if you are self-confidentIt can also show if you are
4、 a busy or a quiet type and it helps give an impression of whether you are speaking truthfully or notBody language can show how enthusiastic you are and if you are a nice personsomeone who will take his work seriously, but also someone who has a sense of humor and can enjoy a joke from time to timeT
5、he members of the application committee will ask you questions,but your answers wont only be oralThe committee will not only pay attention to what you say, but also to how you say it! Body language will determine first if it clicks,and sometimes all it takes is just a few secondsEverybody uses body
6、language,but it takes place mostly at a subconscious(下意识的) levelUsing body language appropriately, you can definitely increase your chances of getting a job1.What kind of people is the text mainly meant for?A. Interviewers B. Job-hunting people C. Employers D. Lay-off workers 2.We can learn from the
7、 first paragraph that_Ahand-written letters are not used in finding a job Bthe more expensive clothes interviewees wear, the better Cbody language is more important than spoken words DInternet is of significance in applying for a job 3.Using body language well in a job interview will probably _.Aget
8、 rid of the interviewers prejudice Bdetermine what position one will get Cincrease the possibility to get the wanted job Dhelp one remove nervousness 4.Which of the following statements is TRUE according to the passage?AThose using body language are usually confident. BBody language is often used on
9、 purpose in job hunting. CBody language is a mirror to reflect ones personality. DPeople enjoying jokes are preferred in a job interview.参考答案14、BDCC 阅读理解。Fear plays no part in this latest problem“Im not afraid Ill lose my childrenI wont lose my children. We live together, and nothing, nothing,” she
10、repeats, her voice rising when speaking to Johns lawyer, “will stop me from being with my children. A law? Year, right. Dont disturb me when it comes to my children. You are never going to win. If John wants to see them, I cannot stop him. Hes their fatherI want them to see him! However, his visit i
11、n his present condition will disturb the childrens stable (稳定的) life” John, who has spent much of his time in California recently, has only hired a house for himself in Pennsylvania, according to his lawyer. If hed like to stick to a regular life, Id be more than happy to do that, Jane says. The bes
12、t thing for any child of a divorced (离婚的) parent is a stable life. I want nothing more than for him to set up a stable life for himself, so that he can be part of making our childrens lives more stable. While matters of money and care wont be settled for weeks, Jane hardly puts her life on hold. Las
13、t week the ABC network announced that Jane would return with her own show, Twist of Jane, in which she gives advice to other momsJane and her eight children will also return to ABC in a series of Jane Plus 8 specials showing them on various adventuresIts a rest for Janewho insists that she needs her
14、 new,busy life to provide for her family“I have to lead such a lifeand Im thankful that Ive built it to the top where now I can support my children”she says And whether a bellicose(好斗的)dance judge or a bellicose former wife,Jane plans to keep 0n facing attacks on her “Some people try to knock me dow
15、nonly to make me more fierce,more protective,more determined to do better,”she says“Go ahead,take me onThis will just make me stronger”( ) 1. According to Jane in the first paragraph,the low A. cant take her children away from herB. cant do anything with the caseC. will best settle the problemD. wil
16、l disturb her children( ) 2. What does “to do that” refer to in the second paragraph?A. To live with John. B. To hire a house for John.C. To allow John to see the children D. To ask John to set up a regular life.( ) 3. What does the underlined sentence in the third paragraph mean? A. Janes life is v
17、ery difficult. B. Jane continues to live as usual C. Jane almost cant control her lire D. Jane works very hard to live a happy life.( ) 4. Which word can best describe Jane?A. Proud B. Fierce C. Determined D. Independent【语篇解读:】本文为记叙文。主要记叙Jane在和丈夫离婚后下决心面对一切困难,争取孩子的抚养权,并在婚后钱财和孩子抚养等问题短期内难以解决的情况下努力生活的故事
18、。1. 答案:C考点:细节理解解析:依据文章第一段第5,6句 “A law? Year, right. Dont disturb me when it comes to my children. You are never going to win.”可知2. 答案:C.解析:根据上一段的 “If John wants to see themHowever, his visit in his present condition ”可知以John现在的状况不适合见孩子们,结合画线词所在句 “if hed like to stick to a regular life”可以推断出如果John生活稳
19、定了Jane允许他见孩子们。3. 答案:B考点:考查学生的推断能力解析:依据第三段首句 “While matters of money and care wont be settled for weeks, Jane hardly puts her life on hold.”此处while引导让步状语从句,意为“尽管钱和抚养的问题在几周内难以解决,”划线部分因为Jane几乎不让生活受到影响。因此正确答案为B4.答案:C考点:推理判断题。解析: Jane面对一切压力,坚决要求孩子的抚养权;钱和孩子的抚养短期内不能解决的情况下,努力克服困难维持生活都表现了她的坚强决心。2016高考训练题。阅读理
20、解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。One of our biggest fears nowadays is that our kids might some day get lost in a “sea of technology” rather than experiencing the natural world. Fear-producing TV and computer games are leading to serious disconnect between kids and the great outdoors, which will
21、change the wild places of the world, its creatures and human health for the worse, unless adults get working on childs play.Each of us has a place in nature we go sometimes, even if it was torn down. We cannot be the last generation to have that place. At this rate, kids who miss the sense of wonder
22、 outdoors will not grow up to be protectors of natural landscapes. “If the decline in park use continues across North America, who will defend parks against encroachment(蚕食)?” asks Richard Louv, author of Last Child in the woods. Without having a nature experience, kids can turn out just fine, but t
23、hey are missing out a huge enrichment to their lives. Experts predict modern kids will have poorer health than their parentsand they say a lack of outside play is surely part of it; research suggests that kids do better academically in schools with a nature component and that play in nature fosters(
24、培养)leadership by the smartest, not by the toughest, Even a tiny outdoor experience can create wonder in a child. The three-year-old turning over his first rock realizes he is not alone in the world. A clump of trees on the roadside can be the whole universe in his eyes. We really need to value that
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级英语上册 Module 1 Unit 2 It's in the west习题课件2 外研版(三起).ppt
