分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型吉林省白城市2016高考英语二轮复习阅读理解演练题.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:446675
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:63KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 白城市 2016 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解 演练
    资源描述:

    1、吉林白城市2016高考英语二轮阅读理解演练题2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Sure, its good to get along with your teacher because it makes that time you spend in the classroom more pleasant. And yes, its good to get along with your teacher because, in general, its smart to learn how to relate to the di

    2、fferent types of people youll meet throughout your life.But really, theres one super-important reason why you should get along with your teacher. Kids who get along with their teachers not only learn more, but theyre more comfortable asking questions and getting extra help. This makes it easier to u

    3、nderstand new material and do you best on tests. When you have this kind of relationship with a teacher, he or she can be someone to nun to with problems, such as problems with learning or school issues, such as bullying.As a kid in elementary or middle school, youre at a wonderful stage in your lif

    4、e youre able to take in lots of new and exciting information. Apart from that, youre able to think about nil (his information in new ways. Your teacher knows that, and in most eases, lie or she is thrilled to be the person whos giving you all that material an helping you put it together. Remember, t

    5、eachers are people, too, and they feel great if youre open to what theyre teaching you. Thats why they wanted to be teachers in the first place to teach!Some kids may be able to learn in any situation, whether they like the teacher or not. But most kids are sensitive to the way they get along with t

    6、he teacher, and if things arent going well, they wont learn as well and wont enjoy being in class.1. Paragraph 2 mainly talks about_. A. new materials learned from teachers B. ways to develop relationship with teachers C. benefits in getting along with teachers D. avoiding problems happening around

    7、kids2. Whats the writers attitude towards getting along with teachers? A. Doubtful B. Objective C. Uncaring D. Favorable3.What can we know from the passage? A. Kids are unable to understand lots of exciting information. B. Kids are bullied while communicating with others in school. C. Kids will leav

    8、e the class when not doing quite well with their teachers. D. Kids will leave the class when not satisfied with teachers teaching methods.4. The passage is most probably taken from_. A. childrens literature B. an education magazine C. a science report D. an advertisement参考答案14、CDCB 阅读理解。On May 23, 1

    9、989, Stefania Follini came out from a cave at Carlsbad, New Mexico. She hadnt seen the sun for eighteen and a half weeks. Stefania was in a research program, and the scientists in the program were studying body rhythms (节奏).In this experiment Stefania had spent 130 days in a cave, 30 feet in depth.

    10、During her time in the cave, Stefania had been completely alone except for two white mice. Her living place had been very comfortable, but there had been nothing to fell her the time. Shed had no clock or watches, no television or radio. There had been no natural light and the temperature had always

    11、 been kept at 21. The results were very interesting. Stefania had been in the cave for over four months, but she thought she had been there for only two. Her body clock had changed. She hadnt kept to a 24-hour day. She had stayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours. She had eaten f

    12、ewer meals and had lost 17lbs in weight as a result! She had also become rather depressed (抑郁). How had she spent her time in the cave? As part of the experiment shed done some physical and mental tests. Shed recorded her daily activities and the results of the tests on a computer. This computer had

    13、 been specially programmed for the project. Whenever she was free, shed played cards, read books and listened to music. Shed also learned French from tapes. The experiment showed that our body clocks are affected by light and temperature, For example, the pattern of day and night makes us wake up an

    14、d go to sleep. However, People are affected in different ways. Some people wake up naturally at 5:00 am, but others dont start to wake up till 9:00 or 10;00 am. This affects the whole daily rhythm. As a result, the early risers are at their best in the late morning. The late risers, on the other han

    15、d, are tired during the day and only come to life in the afternoon or evening! ( ) 1. Stefania stayed in the cave for a long time because_. A. she was asked to do research on mice B. she wanted to experience loneliness C. she was the subject of a study D. she needed to record her life 【答案】C。.细节理解题.根

    16、据第一段中 Stefania was in a research program 和整段的意思,可以排 除 A,B,D 项. ( ) 2. What is a cause for the change of Stefanias body clock? A. Eating fewer meals. B. Having more hours of sleep C. Lacking physical exercise. D. Getting no natural light.【答案】D.。细节理解题.根据第二段中 She hadnt kept to a 24-hour day. She had st

    17、ayed awake for 20-25 hours and then had slept for 10 hours.可知答案. ( ) 3. Where does the text probably come from?A. A novel. B. A news story. C. A pet magazine. D. A travel guide 【答案】B.。推理判断题.从全文的内容来看,本文主要报道了一个实验及实验得出的结果,所 以由此判断本文可能来自于新闻报道,A 项小说不可能.因为文章没有小说的特点;C 项不 正确,本文没有涉及宠物问题;D 项不正确,因为本文也没涉及旅游的问题.

    18、2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Health, Wellness and the Politics of Food9:00-9:45a.m. Blue TentPanelists(讨论会成员): Jami Bernard, David Kamp, Marion Nestle and Peter Singer.Hosted by Denise Gray, science writer for The New York Times.How does what we eat not only affect our bodies, b

    19、ut also the world? The food and nutrition experts debate the role that the diet plays in both personal and global health, and present a look at food politics.Sports writing: For the Love of the Game9:50-10:35a.m.Blue TentPanelists: Christine Brennan, Ira Rosen, Joe Wallace and Joe Drape.Hosted by Wi

    20、lliam C. Rhoden, sports writer for The New York Times.Whether catching that key moment of victory or defeat, or covering breaking news, sports writers are anything but audience. Listen as some professionals discuss the special experience in reporting of sports news.The Art of the Review 11:15-12:00a

    21、.m.Green TentPanelists: John Freeman, Barry Gewen, David Orr, Celia MeGee and Jennifer Schuessler.Hosted by Sam Tanenhaus, editor for the Book Review The New York Times.How much of an effect does the book review have on book sales? Join this group of critics as they discuss the reality of the book r

    22、eview and bestseller lists, and how they choose books for review.New York Writers, New York Stories3:00-3:45p.m.Green TentPanelists: Cindy Adams, Richard(专栏作家)for the City Section of The New York Times.Join this inspiring group of New York-centric writers as they talk about why New York is a gold mi

    23、ne of ideas for their work.1. If you are free in the afternoon, you can attend_. A. The Art of the Review B. Health, Wellness and the Polities of Food C. New York Writers, New York Stories D. Sports Writing : For the Love of the Game2. Sam Tanenhaus is in charge of _. A. The Art of the Review B. Hea

    24、lth, Wellness and the Politics Food C. New York Writers, New York Stories D. Sport Writing: For the Love of the Game3. All the four activities above_. A. are about writing B. can be attended freely C. will last 45 minutes each D. will attract readers4. We can learn from the text that_. A. sports wri

    25、ters are a type of audience B. book reviews may affect book sales C. Denise Grady will discuss political policyD. The New York Times is popular 参考答案14、 CACB 阅读理解 It is hardly surprising that clothing manufacturers(生产商) follow certain uniform standards for various features(特征) of clothes. What seems

    26、strange, however, is that the standard adopted for women is the opposite of the one for men. Take a look at the way your clothes button. Mens clothes tend to button from the right, and womens from the left. Considering most of the worlds population-men and women-are right-handed, the mens standard w

    27、ould appear to make more sense for women. So why do womens clothes button from the left? History really seems to matter here. Buttons first appeared only on the clothes of the rich in the 17th century, when rich women were dressed by servants. For the mostly right-handed servants, having womens shir

    28、ts button from the left would be easier. On the other hand, having mens shirts button from the right made sense, too. Most men dressed themselves, and a sword drawn from the left with the right hand would be less likely to get caught in the shirt. Today women are seldom dressed by servants, but butt

    29、oning from the left is still the standard for them. Is it interesting? Actually, a standard, once set, resists change. At a time when all womens shirts buttoned from the left, it would have been risky for any single manufacturer to offer womens shirts that buttoned from the right. After all, women h

    30、ad grown so used to shirts which buttoned from the left and would have to develop new habits and skills to switch. Besides, some women might have found it socially awkward to appear in public wearing shirts that buttoned from the right, since anyone who noticed that would believe they were wearing m

    31、ens shirts. ( ) 1. What is surprising about the standard of the clothing industry? A. It has been followed by the industry for over 400 years. B. It is different for mens clothing and womens. C. It woks better with men than with women. D. It fails to consider right-handed people. ( ) 2. What do we k

    32、now about the rich men in the 17th century? A. They tended to wear clothes without buttons. B. They were interested in the historical matters. C. They were mostly dressed by servants. D. They drew their swords from the left. ( ) 3. Womens clothes still button from the left today because.A. adopting

    33、mens style is improper for women B. manufacturers should follow standards C. modern women dress themselves D. customs are hard to change ( ) 4. The passage is mainly developed by. A. analyzing causes B. making comparisons C. examining differences D. following the time order 【语篇解读 语篇解读】本文由男女衣服的不同,分析产

    34、生这种不同的原因,并且告诉我们这种不同为 语篇解读 什么延续到现在.1. 答案 B 【解析】 细节理解题. What seems strange , however, is that the standard adopted for women 由 is the opposite of the one for men.可知男女衣服的标准不一样令人惊奇.所以答案选 B 项. 2. 答案 D 【解析】 细节理解题. 根据文中 Most men dressed themselves, and a sword drawn from the left with the right hang would

    35、be less likely to get caught in the shirt.可判断选 D 项. 3. 答案 D 【解析】细节理解题.根据Actually, a standard , once set, resists change.可知,习惯一旦 养成,就很难改变是女式衣服的纽扣仍然在左边的原因.由此判断选 D 项. 4. 答案 A 【解析】组织结构题.通观整篇文章可以看出,作在开始提到一个现象男女衣服的标准 相反,然后分析这种现象产生的历史原因,最后告诉我们现在这是这样的原因.由此判断选 A 项. 阅读理解 Sitting on the peaceful coast of Galap

    36、agos Islands. Ecuador, watching the sun move quietly into the sea, you shouldnt forget that Charles Darwin (1809-1882) arrived here in 1835. He stayed on the islands for five weeks, observing various animals. This finally inspired (启发) his famous work, On the Origin of Species. You can certainly fol

    37、low Darwins footsteps and enjoy a trip from four to seven days to the islands. The islands are certainly a paradise (天堂) for wildlife, as there are no natural killers on the islands and the number of boats and visitors is under government control. Though you cannot walk freely as Darwin did about 20

    38、0 years ago, each day is as impressive as it could be. The most well-known animal of the Galapagos is the giant tortoise(巨型海龟), which can be seen moving slowly around the highlands of Sanra Cruz, the second largest island in the archipelago(群岛). Some of these creatures are so old that they might hav

    39、e been seen in their youth by Darwin himself. Despite strict control over activities and timing, your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, mo

    40、st magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air. Travelling between the islands and observing the wildlife that so inspired Darwin, you will feel as though you are getting a special view of an untouched world. At night you will sleep on board the ship, leaving the wildli

    41、fe in complete occupation of the islands, which are as undisturbed now as they have been since the beginning of time. ( ) 1. What do we know about Darwins visit to the islands? A. He studied different creatures on the islands B. He completed his famous book on the islands C. He was touched by the ge

    42、ography of the islands D. He was attracted by well-known animals of the islands ( ) 2. Which of the following plays a role in making the islands a paradise for wildlife? A. Animals on the islands feed on grass. B. Local government forbids killing wildlife. C. People cannot visit the islands as they

    43、wish. D. Tourists are not allowed to touch the animals. ( ) 3. Your stay on the islands will be most impressive mainly because of_. A. The beautiful sea views B. Darwins inspiring trip C. a closer view of animalsD. various daring activities ( ) 4. Which of the following would be the best title for t

    44、he passage? A. A Unique Attraction for Wildlife Lovers B. Calapagos as a Paradise for Adventures C. Charles Darwin as a Symbol of Galapagos D. A Successful Example of Wildlife Protection 【语篇解读 语篇解读】本文介绍了一个冒险家的乐园 Galapagos Islands,达尔文曾在这儿受到启发写 语篇解读 出了物种起源一书,同时,由于这儿保护得很好,直到现在依然是旅游的好去处. 1. 答案 A 【解析】细节理

    45、解题.由文中的 He stayed on the islands for five weeks, observing various animals.可知达尔文在这儿观察了各种各样的动物. 2. 答案 C 【解析】细节理解题.根据文中.strict control over activities and timing.可知,当地对游客的 活动和参观时间都是有严格限制的,所以答案选 C 项. 3. 答案 C 【解析】细节理解题.根据 your stay on the Galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures:

    46、 diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air.可知,在 Galapagos 岛上能与动物亲密接触. 4. 答案 A 【解析】主旨大意题.这篇文章主要是向我们推荐 Galapagos Islands,因此题目要具有醒目 的特点,方能达到吸引读者眼球的目的,故题目以 A 为佳。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省白城市2016高考英语二轮复习阅读理解演练题.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446675.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1