2021-2022学年高中英语 Unit 14 Careers单元检测(A)(含解析)北师大版必修5.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语 Unit 14 Careers单元检测A含解析北师大版必修5 2021 2022 学年 高中英语 Careers 单元 检测 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、第14单元检测(A)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。W:Whats new with you,Jack?M:Well,I met a really nice woman.Weve known and fallen in love with each other for three months.1.Who is
2、the man talking about now?A.His girlfriend.B.His sister.C.His mother.答案AM:When did you first find your door broken and things missing?W:After I got up around 4:20.Then I called the police station at once.2.What happened to the woman?A.She was missing.B.Her room was broken in.C.She was caught by the
3、police.答案BW:How many people were present at the meeting yesterday,Tom?M:Thirty were expected to come.But the number was double that.3.What is the real number of people who attended the meeting?A.15B.30C.60答案CM:The light in this reading room is a little too bright,isnt it?W:Id say its perfect for a b
4、asketball game.4.What does the woman mean?A.The light is not bright.B.The reading room is too large.C.She agrees with the man.答案CW:Did you watch the basketball game on TV yesterday evening?M:Well,I wanted to.But I slept through it.5.What does the man mean?A.He watched the game.B.He didnt watch the g
5、ame.C.He joined in a basketball game.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:And when did you begin this sort of work?W:Let me see.Um.three years ago.M:And you enjoy it.W:Oh ye
6、s.Very much.Its exciting to meet people from all over the world.M:What special requests are necessary for guides?W:Well.They have to enjoy meeting new people.And they must take special courses in the history.M:And do they have to know a foreign language?W:Thats a must.My company will hire only peopl
7、e who speak at least two foreign languages.M:And how many foreign languages do you speak?W:I speak three:Spanish,French and Italian.M:Three foreign languages?Then I can see why your work is so easy for you.6.What is the woman?A.A guide.B.A student.C.A visitor.答案A7.When did the woman begin the work?A
8、.Three years ago.B.Four years ago.C.Five years ago.答案A8.What foreign languages can the woman speak?A.Spanish,French and English.B.Spanish,French and Italian.C.English,Italian and Swedish.答案B听第7段材料,回答第9至11题。W:Oh,my dear!M:I do hope I havent hurt you.W:Oh,no.I was just a little frightened.Its quite al
9、l right now.M:But it isnt all right.I made you drop your shopping bags.Let me pick these bags up.W:You must have been in a great hurry.Never mind.M:I was going to catch the bus.Im afraid I wasnt looking where I was going.I hope nothing was destroyed.W:Oh,no.Thank you very much.M:I do apologize again
10、.W:Dont worry about it.There is no need to apologize.Look! Here comes the bus.Youll catch it if you run.M:Oh,so I shall.9.Where does this conversation possibly take place?A.On a train.B.Near a bus stop.C.In a department store.答案B10.What did the man do to the woman?A.He broke her shopping bags.B.He h
11、elped her carry the bags.C.He made her drop the bags.答案C11.What do you think of the woman?A.She is kind.B.She is rude.C.She is thankful.答案A听第8段材料,回答第12至14题。W:Todays November 19th.Its almost time for Thanksgiving.M:When is thanksgiving Day?W:Its celebrated on the fourth Thursday in November.What are
12、your plans for it?M:I have no idea yet.What about you?W:The same as usual.My aunts and uncles and cousins come to our house for dinner.M:Oh,your family get together.What do you usually do?W:We usually have a big meal.My mother cooks turkey.But I prepare the vegetables.My aunts usually bring the pies
13、.The women cook the meal,and the men wash the dishes.M:Really?In my family,when we get together the kids wash the dishes.The whole thing is a lot of work.12.Who spends the holiday with the womans family every year?A.Her aunts and uncles.B.Her uncles and cousins.C.Her aunts and uncles and cousins.答案C
14、13.What does the womans mother usually cook?A.Vegetables.B.Pies.C.Turkey.答案C14.Who washes the dishes in the mans family when they get together?A.The women.B.The kids.C.The men.答案B听第9段材料,回答第15至17题。M:I dont know why he did that?W:For more money.He thought I was someone with much money.M:Are you new in
15、 this city?W:Yes.Ill probably stay here for three more weeks.M:In that case,you should call a taxi company to send you a taxi next time if you need one.Thatll certainly make you feel safer.Here you are,Diamond Hotel.W:Thank you for the advice.How much is it?M:Two dollars and ninety-eight cents.W:Her
16、e is three dollars.Keep the change.15.What was likely to happen to the woman?A.She was cheated.B.She was missing.C.She lost the license.答案A16.What did the man suggest for the woman?A.Be more careful in the future.B.Take more money.C.Directly call a taxi company.答案C17.Where did the conversation take
17、place?A.At Diamond Hotel.B.In a taxi.C.In a taxi company.答案B听第10段材料,回答第18至20题。With the development of our country and the communication with the western countries,Christmas Day is becoming more and more popular with Chinese young people.They celebrate and enjoy it in various ways.Meanwhile they dont
18、 know and dont care much about the traditional Chinese festivals.Some people are worrying that the increasing popularity of Christmas might take peoples attention from traditional festivals in China.As far as Im concerned,there is no need to have fears over culture spreading.Young people are interes
19、ted in new things,but it doesnt mean they are turning their back on traditional Chinese culture.In a word,we should stay cool while celebrating western festivals.18.Why is Christmas Day becoming more and more popular in China?A.Because we are rich.B.Because we like western countries.C.Because we are
20、 communicating with the west.答案C19.Who likes the Christmas Day in China?A.Students.B.Young people.C.The rich.答案B20.Whats the attitude of the writer to the popularity of western culture in China?A.He feels worried.B.He stays cool.C.He is against it.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从
21、每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AEvening WorkshopsOptional evening workshops will be held at small restaurants or other meeting places near the conference hotel.Meals and other costs are not included but are also optional.Locations will be announced at the conference site.Workshops are very loosely organiz
22、ed and most represent discussions that have been held at Society for Economic Botany(SEB)meetings over a series of years.Workshop 1:Student NetworkDate:Wednesday evening,Feb.5thChairs:Hugo de Boer and Arika VirapongseSponsor:Society for Economic BotanyDescription:Student members of the SEB hold a ne
23、tworking mixer each year in order to meet each other and to become familiar with a variety of educational programs and faculty advisors(大学指导老师).Faculty members who are part of training programs are encouraged to join the mixer to meet and talk with students.Workshop 2:Botanical Film MakingDate:Wedne
24、sday evening,Feb.5thChair:David StrauchSponsor:University of HawaiiDescription:Digital film making is a particularly useful tool of linking cultural information to recognizable plants.This workshop is aimed towards increasing the quality of material recorded by giving participants greater control ov
25、er the medium.We will cover technical aspects(e.g.camera settings,audio),technical aspects(framing,lighting,focus),and some ways of presenting the material.Experienced filmmakers are encouraged to attend,and participants are welcome to bring their own camera equipment.Workshop 3:Collections for Bota
26、ny Collections Development and ManagementDate:Friday evening,Feb.7thChair:Jan SalickSponsor:Society for Economic BotanyDescription:SEB is a network of researchers who have been developing standards for the development of collections of artifacts,plant samples and related materials.Participants discu
27、ss successes,problems,and funding sources for solving management issues.21.One of the purposes of a networking mixer held each year is to .A.provide students with greater control over the mediaB.help the students to be familiar with educational programsC.help the students to deal with most of the en
28、vironmental issuesD.link cultural information to recognizable plants答案B解析细节理解题。根据标题Workshop1:StudentNetwork下的Description中的第一句“StudentmembersoftheSEBholdanetworkingmixereachyearinorderto.andfacultyadvisors.”可知,每年举办的网络聚会是为了帮助学生熟悉教育课程,故选B项。22.Whichofthefollowingistrueaccordingtotheposter?A.Eveningworks
29、hopswillbeheldatsmallrestaurantswithmealsincluded.B.Facultyadviserscanjointhemixerwithouttrainingexperience.C.WorkshopshavenothingtodowiththediscussionsheldatSEBmeetings.D.ParticipantshavemorethanoneoptiononFeb.5ththananothernight.答案D解析细节理解题。根据标题EveningWorkshops下的第二句“Mealsandothercostsarenotincluded
30、butarealsooptional.”可知A项错误;根据标题:Workshop1:StudentNetwork下的Description的最后一句可知B项错误;根据标题EveningWorkshops下的最后一句可知,C项错误;从date这栏的内容可知,在2月5号有两个工作室,而2月7号只有一个,故选D项。23.Youareacollegestudent,interestedinplantsandgoodattakingTVpictures.WhichoftheEveningWorkshopsismostsuitableforyou?A.CollectionsforBotany.B.Bota
31、nicalFilmMaking.C.StudentNetwork.D.SocietyforEconomicBotany.答案B解析推理判断题。根据Workshop2:BotanicalFilmMaking里面的句子可知BotanicalFilmMaking更适合对种植感兴趣擅长拍电视图片的大学生。选B项。BHaveyoueverfeltlikeafoolforhavingsaidtoomuch?AnitaChowhadoneofthosemoments.Afewweeksago,sheappliedforajobwithacompany.Chowsaidshewasusuallyquiet,b
32、utduringtheinterviewshetriedhardtoactagainsthernature.Shesmiledalotandtalkedinalivelymanner.Whenaskedwhyshewantedtoworkinthecompany,shesaidthejobwouldenablehertomeetalotofinterestingpeople.Thensheaddedjokingly,“Whoknows?Imightevenmeetmyfuturehusband.”Chowwantedtobeatherselfupthemomentshesteppedoutof
33、theinterviewroom.“Itcameoutsowrong,”shesays.“Nowtheinterviewerswillthinkofmeasoneofthosewomenwhodonthaveanycareerambitionandjustwanttogetmarriedandsettledown.”Sayingtoomuchoroversharinghappenstoeveryoneofus.Inthetimeofsocialmedia,sharingeverydetailofyourlifeisalmostexpectedandencouraged.Butitisntall
34、socialmediasfault.“Expertssayoversharingoftenhappenswhenwearetryingsubconsciouslytocontrolouranxiety,”accordingtoaWallStreetJoumalcolumn.Chowsisatypicalcaseof“self-adjustment”aimedatfightingherownanxiety.Ithappenslikethis:Whenhavingaconversation,wewanttosoundamusingandinteresting.Soweusealotofmental
35、energytryingtomanagetheotherpersonsimpressionofus.Theeffortrequiredtodothisleaveslessbrainpowertothinkoverwhatwesayandtowhom,saysTheWallStreetJoumal.Thisexplainswhywesometimessuddenlysayembarrassingthingstopeoplewewanttoimpressmost,whetheritsafirstdate,thebossorourfuturein-laws.Itleadstoembarrassing
36、situationsandistheperfectmaterialforcomedymovies.Sohowdoyoustopyourselffromsayingtoomuch?Simple:stopandthinkbeforeyouopenyourmouth.24.Intheinterview,Chowshowedher.A.livelymannerB.careeraimC.unusualabilityD.richexperience答案A解析细节理解题。根据第二段“.Shesmiledalotandtalkedinalivelymanner.”可知面试过程中,Chow用一种生动的方式展现自
37、己。故选A项。25.FromParagraph3,wecanknowthatChow.A.gavethewronganswerB.regrettedherperformanceC.wantedtogetmarriedD.hopedtosettledown答案B解析推理判断题。根据第三段“Itcameoutsowrong”“Nowtheinterviewerswillthinkofmeasoneofthosewomenwhodonthaveanycareerambitionandjustwanttogetmarriedandsettledown.”可知Chow对自己的表现感到很后悔。故选B项。2
38、6.ExpertssayChowsover-talkingwasactuallyto.A.showoffherknowledgeB.preventherselffrombeinganxiousC.createapleasantatmosphereD.followhernatureasitis答案B解析推理判断题。根据第四段“Expertssayoversharingoftenhappenswhenwearetryingsubconsciouslytocontrolouranxiety,.Chowsisatypicalcaseofself-adjustmentaimedatfightingher
39、ownanxiety.”可知Chow的多言目的在于阻止她内心的忧虑。故选B项。27.Theembarrassingsituationsintheconversationarecausedbylackof.A.considerationB.determinationC.interestD.motivation答案A解析推理判断题。根据第四段“Whenhavingaconversation,wewanttosoundamusingandinteresting.Soweusealotofmentalenergytryingtomanagetheotherpersonsimpressionofus.T
40、heeffortrequiredtodothisleaveslessbrainpowertothinkoverwhatwesayandtowhom”的描述可知当人们在谈话时为了给别人留下印象,总会努力地说些有趣的事情,这些需要做,但缺乏思考,故选A项。CWork isnt what it used to be.There are still people working at regular jobs,but the job market has suffered a lot.Jobs are in short supply and people have had to find other
41、ways to make a living.The Internet has made it possible for people to find what makes them happy in order to make a living.Work trends have changed because of technology.More and more workers are working directly from their homes.You might be hired by a company who requires you to work from home.The
42、 future of work trends is simple.More people will begin to work from home.There may even come a time when most people work from the comfort of a home office.There will always be regular jobs.Someone has to run the store and drive the truck.However,if you work in an office,chances of you working from
43、 home are becoming greater and greater.The future looks bright for those who dream of earning a living from their own computer workstation and many people have already realised that dream.Your future could follow a wonderful new trend in your job.It is a trend that allows mothers to stay at home wit
44、h their children while still contributing to the financial status (财务状况)of the family.It also means that people can find exactly what they are looking for.There are really no limits to what can be done with job trends going the way they are.The future trends in work hold wonderful things for us.Fami
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446963.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
江西省南昌市2020届高三第二轮复习测试卷文科数学(二) PDF版含解析.pdf
